Şimdi Ara

Şirket İsmi Koymak İçin YARDIM!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
34.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar biliyorum. Yeri burası değil ama hepimiz oyun sevdalısı ve bu sayedede ister istemez GRAFİK ve DIJITAL SANATLAR sevdalısı insanlarız.

Benim İzmir Konak ta yöneticisi olduğum bir şirketim var. Tüm belgeleriyle birlikte markamızın ismini değiştirip değim yerindeyse YENİDEN DOĞUŞ yapmak istiyoruz.

şirket bünyemizde

GRAFİK
    REKLAM
    PRODÜKSİYON
    ORGANİZASYON
    FOTOĞRAF
    ve
    WEB HOSTING

işlemleri var. ve tüm bu işlemler tamamen TASARIM çatısı altında birleşiyor.

sizce tek kelimeden oluşan nasıl bir şirket ve marka ismi koyardınız? biraz sizden ciddi yardım bekliyorum. kafamız cok karıştı.
    (eğer güzel olursa 2kelimeden yada harf kısaltmalarından da oluşabilir)

yerli yabancı olması farketmiyor

Örnek olarak benim en begendiğim bir kaç örnek vereyim....

UNIVERSAL = muhteşem güclü bir isim. zaten film sektöründe bilmeyen yoktur herhalde.

HAYAL MAHSULLERİ OFİSİ = çok ilginç bir isim

D4D = Designer for Designers = TASARIMCILAR için TASARIMCI demek. adam ben en iyiyim diyor mesela.

DREAMWORKS = yine sinema sektörüyle alakalı bir kurum ama çok güzel bir anlamı var. sonuçta onlarda grafik efektler vs. yapıyorlar.

bunlar gibi arkadaşlar.. değerli yorumlarınızı bekliyorum. saygılarımla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KUMANDANASKER -- 4 Ağustos 2011; 13:35:30 >

• Merbaha. İşinizden daha zor şu an yapmaya çalıştığınız. Kolay gelsin.

Önerim Palet Dizayn
  • FARKMETRE
  • Hocam konuyu buraya değilde " Konu Dışı " na açsanız daha iyi olmaz mı ?
  • Konu disina acarsaniz daha fazla cevap gelir
  • design for imagination
  • quote:

Orijinalden alıntı: el dyablo

Konu disina acarsaniz daha fazla cevap gelir

Burayı yıkarlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar buraya açtım çünkü bana playstationcı adamaların değerli yorumları lazım..
    konu dışına arabeskçinin biri gelip HABİBİN YERİ der falan :)

hala bulamadık şirket ismi. delireceğim.. bugun yarın bulmak lazım
  • Saçma olabilir ama SUNRISE geldi aklıma. Her gün yeniden doğmak gibi bir anlam çıkarılabilir. (Gün doğumu)
    SUNSHINE da olabilir ama klişe tabi bunlar.
  • PS Design :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne koyarsanız koyun, yeterki türkçe bir kelime seçin.
    Çok kıl oluyorum türk firmalarının türkiyede yabancı isimle dolaşmasına.
    Kendim PR&Marketing uzmanıyım, firmaları seçerken özellikle dikkat ediyorum isim konusuna.

kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SuSpect_tr

ne koyarsanız koyun, yeterki türkçe bir kelime seçin.
    Kendim PR&Marketing uzmanıyım, firmaları seçerken özellikle dikkat ediyorum isim konusuna.

kolay gelsin.

Meraktan soruyorum Türkçe ye bu kadar dikkat ederken neden Halkla İlişkiler ve Pazarlama yerine PR&Marketing diyorsunuz.

Yazdıklarınıza katılmamak elde değil. Abuk subuk isimler türedi son zamanlarda. Türkçe gibi zengin bir dilimiz var ama özentiden kullanmıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geoxid -- 5 Ağustos 2011; 8:52:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: geoxid

Meraktan soruyorum Türkçe ye bu kadar dikkat ederken neden Halkla İlişkiler ve Pazarlama yerine PR&Marketing diyorsunuz.

Yazdıklarınıza katılmamak elde değil. Abuk subuk isimler türedi son zamanlarda. Türkçe gibi zengin bir dilimiz var ama özentiden kullanmıyoruz.

Çok güzel bir soru sordunuz, tebrik ederim.
    Turizm sektöründe çalışıyorum, XX otel'de ve çalıştığım departmanın türkçe karşılığı yok.
    Ayrıca tüm turizm sektöründeki halkla ilişkiler ve pazarlamacılar bu şekilde konuşur.

Uzun yıllar çalışınca insan artık bu şekilde normal hayatında da bu şekilde telafuz etmeye başlıyor.
    Ben yapamadım türkçeleştirmeyi bununla ilgili yönetimede dilekçe vermiştim fakat GM yabancı olunca aşılamadı bu sorun.
    Bari yeni başlayan arkadaşlar dikkat etsin, ufak bir öneride bulunmak isterim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: geoxid

Çok güzel bir soru sordunuz, tebrik ederim.
    Turizm sektöründe çalışıyorum, XX otel'de ve çalıştığım departmanın türkçe karşılığı yok.
    Ayrıca tüm turizm sektöründeki halkla ilişkiler ve pazarlamacılar bu şekilde konuşur.

Uzun yıllar çalışınca insan artık bu şekilde normal hayatında da bu şekilde telafuz etmeye başlıyor.
    Ben yapamadım türkçeleştirmeyi bununla ilgili yönetimede dilekçe vermiştim fakat GM yabancı olunca aşılamadı bu sorun.
    Bari yeni başlayan arkadaşlar dikkat etsin, ufak bir öneride bulunmak isterim.

Değişiklik için yönetime dilekçe vermeniz bile takdir edilesi. Keşke herkes dikkat etse de şu özentiliği üstümüzden atsak.

Bu arada arkadaşa pek fikir gelmemiş ama Türkçe olması tercihimizdir (sanki şirket bizim).

• adının başharfi soyadının basharfi ve Dizayn'v'Tasarım

Örnek: FK
    Dizayn'v'Tasarım

aradaki 'v' yabancılar nasıl and için 'n' yazıyorsa bizde ve için 'v' yazarız
    yabancı özentisinde türkçe bir isim
  • quote:

Orijinalden alıntı: maximum54

quote:

Orijinalden alıntı: el dyablo

Konu disina acarsaniz daha fazla cevap gelir

Burayı yıkarlar

yıkarlar derken?

• quote:

Orijinalden alıntı: KUMANDANASKER

arkadaşlar buraya açtım çünkü bana playstationcı adamaların değerli yorumları lazım..
    konu dışına arabeskçinin biri gelip HABİBİN YERİ der falan :)

hala bulamadık şirket ismi. delireceğim.. bugun yarın bulmak lazım

HABİBİN YERİ degilde, HACI NIN YERİ daha iyi olur kanısındayim. Yesil sermayede para gani zira

Ayrıca örnek verdiğin isimler var zaten ileri doğru sıkıntı yaşatabilirler sana. Yaşayanlar olduğuna bizzat şahit oldum sonradan apar topar başka isme geçmek için uğraştılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cryptdlg -- 5 Ağustos 2011; 10:40:41 >
  • Ayyıldız koy bukadar basit..
  • quote:

ne koyarsanız koyun, yeterki türkçe bir kelime seçin.

kolay gelsin.

hocam haklısın ama biz amerikanlarla calısıyoruz. ister istemez enternasyonel bir isimde kullanabiliriz. sadece türkiye piyasası değil yani hacmimiz.

avrupa ülkeleri
    amerika
    duabi vs...
  • Style Adversiting
    (Reklam Stayl)
    İsmini Bu Yaparsan Ve büyük bir şirket olursanız Şirkette benim elim de olmuş olur paramı isterim Şaka Şaka .D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.