Şimdi Ara

Bir g/ç aygıt hatası nedeniyle istek yürütülemedi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayarımda yaklaşık 30 gb boyutunda bir film var. Taşınabilir diskime kopyalamaya çalıştım fakat bitimine 800 mb kala " Bir g/ç aygıt hatası nedeniyle istek yürütülemedi " hatası aldım. Toshiba taşınabilir diskim gayet sıkıntısız çalışıyor. Başka bir kopyalama yapmak istediğimde sorunsuz yapıyorum. Ama o dosyaya gelince böyle bir hata alıyorum. Dosya mkv formatında ve bilgisayarda sorunsuz oynatabiliyor ve izleyebiliyorum. Farklı usb girişlerini denedim, ara kabloyu değiştirdim ama nafile. Dosyayı partlara bölüp kopyalamaya çalıştım ama winrar da bitimine az kala son partta aynı hatayı verdi ve iptal etti. Iso dosyasına çevirmeye çalıştım yine aynı hata. 30 gb dosyayı tekrardan indirmek istemiyorum :( Keza onu indirirken bile günler aldı. Eğer dosyada sıkıntı varsa pc'de nasıl sorunsuz açıp seyredebiliyorum? Kısaca bu sorunu nasıl çözerim ?

Bir g/ç aygıt hatası nedeniyle istek yürütülemedi?

• Dosyada değil pc ayarlarında sıkıntı olabilir masaüstümü pc yoksa laptop mı güç ayarlarını hdd usb gibi aygıtların güç yönetiminden gücünü kapatamiyacağı konuma getirin. Muhtemelen pc güç tasarufu için bu aygıtı anlık olarak kapatıyor buda kesintiye sebep oluyor. Yada pc başında durup sörf yapın yani mouse hareketli olsun hep. Bu durum çözülmez ise daha farklı bir durum olabilir harici harddiskin güç yönetimi varmı bakın 30dk sonra kendini stand by konumunamı alıyor. Dosya bozuk dahi olsa bağlantıda yada güçte kesilme olmadığı taktirde bad sectör haricinde dosya aktarımı yapılır. Dosyanın bozuk yada eksik olması kopyalama sürecine etki etmez.

Kolay Gelsin..
  • XemreG X kullanıcısına yanıt
    Laptop. Güç yönetiminden kontrol ettim uyku modu vs aktif değil. Disk uyku durumunu da kontrol ettim. Gündüz her ihtimale karşı da 2 dakkada bir mouse'u hareket ettirmiştim. Ama sonuç aynı :(
  • hdtune indirip error sekmesinden yavaş bir test yapın hem kendi hdd nize hemde hariciye.. Healt kısmında 2 hdd yede bakın renli olan bir ibare varsa yazın eğer hepsi normal arkafon beyazsa zaten sorun yok demektir.

Kolay Gelsin..
    bir arkadaşın tavsiyesiyle hdtune indirip dediklerinizi yapmıştım. Hiçbir hata vermedi o programda :/
  • Açıkcası dosyada sıkıntı vs olsada sıkıntılı şekilde winrar son partıda yapardı yada kopyalama yapardınız. Hd tune sıkıntı olmaması çok ilginç yani ya hdd nizde bişi var yada hdd bağlantılarınızda bir sıkıntı varmış gibi geliyor hd tune quick işaretli olmadan bir test yapın bad sectör den şüpelenmiştim eğer o değilse aklımdaki 2. senaryo kablo buda healt kısmında kırmızı yada sarı gösterilir.. Aklıma açıkcası başka bir şey gelmiyor.

Kolay Gelsin..
    Kabloyu da değiştirmiştim ama nafile :( Çok teşekkür ederim yardımınız için. Galiba dosya çöpe gidecek :/
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bence dosyada bir problem var ama sizin pcde sorunsuz çalışmasını açıklayamıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zwanzig kullanıcısına yanıt
    İşin o kısmını ben de çözemedim. 3 - 5 gb bir şey olsa hiç uğraşmayacağım ama 30 gb tekrar indirmek zulüm resmen
  • almand kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam..Aynen katılıyorum size ama yapacak bir şey yok malesef

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zwanzig kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, aynen yapacak bir şey yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.