Şimdi Ara

Harddisk Yerel Disk D Bir G/Ç aygıt hatası nedeniyle istek yütürülemedi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar Bir G/Ç aygıt hatası nedeniyle istek yütürülemedi hatasını sadece yerel disk D bölümünde alıyorum yereldisk c su an çalışıyor bir problem yok bilgisayar kullanılıyor fakat d de olan hicbirşeye erişemiyorum Bir G/Ç aygıt hatası nedeniyle istek yütürülemedi hatası verdiğinden dolayı hata ayıklama yeri bile bu yüzden çalışmıyor yardımcı olabilirmisiniz şu an çözüm arıyorum ve içersinde cok verim olduğu için format atmayı en son çare denemeyi düşünüyorum

• Ve Cmd de Chkdsk /r D: komutuyla tarattığımda Yeterli ayrıcalığınız olmadığından erişim engellendi Bir hizmet programını yükseltilmiş modda başlatmanız gerekir diyor kullanıcı hesabım windowsta tek ve administrator modunda yani her yetkisi açık
  • bu mesaj silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 18 Temmuz 2020; 14:58:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilgisayarım laptop harddiski cıkarıp tekrar taktım kontrol amaçlı halen devam ediyor sorun
  • dediğiniz programla şu an test ediceğim teşekkürler
  • bu mesaj silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 18 Temmuz 2020; 14:58:37 >
  • bana neyapmam gerektiği hakkında kısa bi özet verebilirmisin acaba vaktini alıyorum ama bu program ile şu an hataları denetliyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • cmd yi admin olarak actımmı bilmiyorum ama kullanıcı yani admin kullanıcısı utorrent kullanıyorum bunun bi etkisi olurmu acaba yalnız herhangi bi virüs bulamadı standart virüs tarayıcım
  • rockendark R kullanıcısına yanıt
    bu mesaj silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 18 Temmuz 2020; 14:58:38 >
  • anladım sahsi olarak az bir verim bulunmakta özel olarak fakat program olarak çok tekrar indirilmesi gerektiğinden son çare format atmayı deniyeceğim dediğiniz veri kurarma programınada göz atacağım teşekkürler çok garip bi durum bunu arama motorlarında araştırdığımda hep harddisklerin bütünü bozulms olarak forumlarda görüyorum fakat bende d ye erisim yok çok garip
  • G/Ç hatası donanımsal sorunlardan kaynaklanır. Eğer aynı diskin bir bölümü doğru çalışıp diğer bölümünde sorun varsa çalışmayan bölümde bad sector'ler olabilir. Bad sector tamir edilemez ve zamanla yayılır fakat diskin sağlam bölümleri güvenilir olmasa da kullanılmaya devam edilebilir.
  • Merhaba bende harddiskimden şüpheleniyorum. Bigun leptobu kapatma tuşuna uzun basıp kapattım tak diye sonraki gün açtığımda bilgisayarin açılmasını 10 dk bekledim. Windows başlatılıyor da kalıyor sonra siyah ekran geliyor sonra açılıyor felan. Bilgisayar açıldıktan sonrası ise daha kötü sürekli donuyor işlem yapılmıyor. En son d diskinde ç/g hatasını gördüm felan chkdsk yaptığım zaman da hata veriyor zaten. Hdd mi yanmış yani ?

• Chkdsk sonuçlanmıyorsa bu önemli bir gösterge. Diski HD Tune gibi yazılımlarla kontrol edebilirsiniz. Bad sector var ise ve chkdsk düzeltemiyorsa son şans olarak HDD Regenerator tarzı yazılımlar deneyebilirsiniz. Bozuk olan bölümler işaretlenir ve ya o bölümde partition oluşturulmazsa bir süre kullanmak mümkün olabilir fakat bad sector olan disk asla güvenilir hale gelmez.
  • Merhaba bilgisayar sürekli donduğundan dolayı işlem yapmak çok zor.. HD tune, bad sector, regeneration vs bunlar yabancı olduğum kelimeler.. kısaca ne yapmam lazım biraz daha açıklayabilir misiniz ? 😅 Teşekkür ederim.

• Yani söylemek istediğim.. bu disk kurtarılır ve eskisi gibi çalışır mı devamlı? Ya da yeni bir disk mı almam lazım ? Bunların ayarları vs de var sanırım kurulumu, yanlış bilmiyorsam. Eski leoptobun diskini bu leoptoba da taktım mavi ekran verdi ayar felan yapmadım bu arada...

• bolster B kullanıcısına yanıt
    O disk bir daha güvenilir olarak çalışmaz. Yazdığım yöntemlerle belki çalışır hale getirilebilir fakat güvenilir olmaz yani her an yeniden sorun çıkartabilir. HDD Regenerator bu tür sorunlu diskleri tamir etmeye çalışır fakat her diski tamir edemez. Bad sector disk yüzeyinde okunamayan ve/ve ya yazılamayan bölümlerdir. Chkdsk gibi yazılımlar diski tarar ve hasarlı bölüme rastlarsa buraya o bölümün kullanılmaması için işaret koyar. Diskin hasarlı bölümleri işaretlendiğinde normal olarak çalışmaya deva eder fakat bad sector fiziksel bir hasardır ve yayılır yani bad sector olupda tamir edilmiş bir disk çok büyük ihtimalle yeniden bad sector hataları verecektir. Disk belki çalışır hale getirilemez fakat HDD Regenerator ile dosyaları kurtarmak mümkün olabilir.
  • Yardımın için sağol. Ben harddiski çıkarıp eski leoptobun harddiskini taktim bu seferde mavi ekran verip kapanıyor sanırım onda da umut yok. Ben şimdi uygun bir hdd alsam sorun çözülecek mi yani ? Ayar felan gerekiyor mu bilmiyorum nasıl yapcaz acaba ? 😣🤔

• bolster B kullanıcısına yanıt
    Düzgün çalışmayan HDD'leri farklı bir sistemde deneyip sorunlarından emin olduktan sonra yeni bir HDD düşünülebilir. G/Ç hatasının sebebi kablo ve ya anakart da olabilir bu yüzden hatanın diskte olduğundan emin olmakta fayda var. Yeni bir HDD alınırsa standart prosedür olarak partition oluşturulup hızlı format şeklinde formatlandıktan sonra kullanıma hazır hale gelir. Yeni HDD'ye Windows kurulacaksa bu işlemleri yapmaya gerek yoktur Windows kurulumunda yapılır.
  • çalışıyor harddisk ve boyutta sıkıntı yok boyut aynı son caremi kullandım sanırım aradan uzun zaman geçmiş formatımı attım ve problemi cözdüm fakat soru işareti olarak kaldı bende bu c nin çalışıp d nin hata vermesi muhtemelen dosya sistemi farklıydı yada o şekilde çözdüm böyle bi problemi olan arkadaş olursa öncelikle dosya sisteminin c deki ile aynı olup olmadığını kontrol etsin halen sıkıntı varsa ben format ile çözdüm yorumlarıda inceleyebilirsiniz teşekkürler herkeze bilgiler için
  • rockendark R kullanıcısına yanıt
    D bölümü ile ilgili bilginin olduğu kısımda bad sector veya aşırı yavaş sektör bulunmasından kaynaklı sorun yaşıyorsunuz. Diskiniz şu an çalışıyor olsa bile ileride o problemli kısımı kullanınca yine problem çıkaracaktır. Bu diskte bulunan kıymetli verilerinizi yedeklemeyi ihmal etmeyin . Bu şekilde kullanmaya devam ettiğinizde ileriki zamanlarda iyi ihtimalle okuyucu kafa arızası oluşur. Veri kurtarma işlemi maliyetli olur. Kötü ihtimalle plakalar çizebilir. Bu durumda veri kurtarma ihtimali çok düşük çoğu zaman imkansız olacaktır

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.