Şimdi Ara

'Bir G/Ç aygıt hatası nedeni ile istek yürütülemedi'Hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar Seagate BarraCuda 8TB hdd aldım.Pc takıp diski başlatmaya çalıştığım zaman;"Bir G/Ç aygıt hatası nedeni ile istek yürütülemedi"hatası alıyorum.Ana kart yeni windows 10 en son sürüm.Kabloyu değiştim farklı sata girişine taktım.Biraz araştırınca donanım hatası yada çakışma hatası olduğunu öğrendim.Genel kanı HDD nin bozuk olduğu yönünde.Başka bir nedeni olabilir mi?

• bu mesaj silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 18 Temmuz 2020; 17:25:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanalmarketim den almıştım.Adamlara yazdım hemen aradılar pazartesi günü gönderin bakalım dediler.en iyisi geri göndermek.
  • bilgisayara taktiğin son hdd mi. güç yetersizliği gibi birşey olmasın

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kanaat34 kullanıcısına yanıt
    850w güç kaynağı var.HDD çalışıyor görünüyor.Başlatmaya çalıştığım zaman hata veriyor.
  • anakartin güç beslemesiyle alakalı olabilir belki. o yüzden sordum son sata çıkışı mi diye

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • pch voltaji dusuk geliyor olabilir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Farklı çıkışlara bağladım aynı.Birde şimdi Bios dan baktım takılı olmasına rağmen bios da görünmüyor hdd.Fakat windos da görebiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Potato_GLaDOS -- 19 Temmuz 2019; 12:31:31 >
  • Seagate Skyhawk aylardır G/Ç hatası veriyordu, 3 farklı kablo denemiştim sonuç aynıydı. Sonunda yeni bir klipsli kablo ile farklı bir SATA portuna taktım hatalar yok denecek kadar azaldı. Sistemde 4 HDD var bu yüzden Seagate'in sorunlu olduğundan eminim. G/Ç hatası çakışma değil interface hatasıdır, diskin kendisinden ziyade genelde kablo veya portlarla alakalıdır. Diski garanti kapsamında gönderecekseniz önce farklı bir sistemde deneyin aksi taktirde hata bulamadan geri gönderilme ihtimali var.
  • gç hatası varsa diskde mekanik sorun olabilir vakit kaybetmeden geri gönderin bu arada tüm portlarda ve farklı kablolar ile denediğinizi varsayıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: poko001

Seagate Skyhawk aylardır G/Ç hatası veriyordu, 3 farklı kablo denemiştim sonuç aynıydı. Sonunda yeni bir klipsli kablo ile farklı bir SATA portuna taktım hatalar yok denecek kadar azaldı. Sistemde 4 HDD var bu yüzden Seagate'in sorunlu olduğundan eminim. G/Ç hatası çakışma değil interface hatasıdır, diskin kendisinden ziyade genelde kablo veya portlarla alakalıdır. Diski garanti kapsamında gönderecekseniz önce farklı bir sistemde deneyin aksi taktirde hata bulamadan geri gönderilme ihtimali var.
    Muhtemelen söylediğiniz gibi olabilir sistemde 2 ssd 2 mekanik disk var.Bir tane takılı iken HDD görüyor 2 yi takınca ikisi de kayboluyor.
  • Anakartın SATA port kombinasyonu vardır yani bazı portlar kullanımdayken veya M.2 NVMe vs. takıldığında bazı SATA portlarını iptal edebilir bunu anakartın manual'inden öğrenebilirsiniz.
  • poko001 P kullanıcısına yanıt
    Sistemimde M.2 NVMe yok Sata portundan bağlanan iki sdd var ikide mekanik disk.Şimdi söylediğiniz konuya bakıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: poko001

Anakartın SATA port kombinasyonu vardır yani bazı portlar kullanımdayken veya M.2 NVMe vs. takıldığında bazı SATA portlarını iptal edebilir bunu anakartın manual'inden öğrenebilirsiniz.
    Tüm mekanik diskleri söktüm.Hali hazırda çalışan eski mekanik diskin olduğu porta yeni diski taktım.Diski gördü fakat yine g/ç hatası verdi.Onu söküp tekrar eski diski taktım sorunsuz bir şekilde çalıştı.Ana karta 3 den fazla HDD takamıyorum şuan Elimde 1tb fazlalık HDD daha var onu denemek için taktığımda onu da görmedi.Fakat mevcut çalışan HDD yi söküp aynı porta onu takınca gördüSistem şuan 2 ssd 1 HDD olarak çalışıyor.Fazladan bir hdd takamıyorum.Yeni diski hiç bir şekilde çalıştıramadım.

• Portlardan sadece 0.1 ve 4 çalışıyor.2.3 ve 5 e taktığım zaman görmüyor.

"Bir G/Ç aygıt hatası nedeni ile istek yürütülemedi"Hatası
  • Nasıl çözdüğümden emin değilim fakat çözdüm sorunu.Anakartın güncel chip seti yerine bir önceki sürümü cd den kurdum.Tüm hdd ler çalıştı.Fakat yeni disk çalışmadı.Mevcut 4 disk sorunsuz çalışıyor.Yeni aldığımı pazartesi geri göndereceğim arızalı olduğun dan kesin eminim artık.Aynı porta iki farklı disk taktım çalıştı bir tek yenisi çalışmadı.
  • Eklediğiniz foto SATA portlarını gösteriyor fakat benim bahsettiğim port sınırlamalarıydı. Manual'de o bölüme yakın yerlerde "şu cihazı bağlarsanız şu portlar iptal olur" tarzı bir uyarı olması gerekir, uyarı yoksa tüm portları kullanabileceğiniz anlamına gelir. Net birşey söylemek mümkün değil fakat sorunun sürücülerle alakalı olduğunu sanmıyorum yani diskler çalışmaya başladıysa şans eseri olabilir çünkü sürekli söküp takmış olmalısınız. Kendi sorunumda yaşadığım tecrübeler en ufak kablo temassızlığının veya en ufak kablo oynamasının bile diskin BIOS veya Windows tarafından görünmemesine veya G/Ç hatalarına sebep olduğunu gösterdi.

Garanti kapsamında Seagate'e gönderecekseniz Seatools yazılımıyla Short Drive Self Test, bunu geçerse Short Generic, bunu geçerse Long Generic testlerini yapın. G/Ç hatası varsa testleri tamamlayamayacaktır bu durumda hata kodunu kargo ile yollayacağınız kutuya eklerseniz servisi bilgilendirmiş olursunuz.

• poko001 P kullanıcısına yanıt
    Aynı kablo ve aynı porta 4 farklı hdd takıyorum sorunsuz çalışıyor bios ve windows da görünüyor.Sadece yeni bios da görünmüyor windowsda görünüyor fakat g/ç hatası veriyor.Bariz bir şekilde sorunlu pazartesi göndereceğim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.