Şimdi Ara

bir hücreye girdiğim sayısal değerin, diğer hücrede doğal sayı doğrusu şeklinde gösterilmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

aşağıdaki işlemi gerçekleştirebileceğim formül ve işlevin neler olabileceği hakkında yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

örneğin,
    A1 hücresine “5” değerini girdiğimde, bu değer referans alınarak b1 hücresinde sonucun “1,2,3,4,5” şeklinde görünmesini istiyorum.

A2 hücresine “3” değerini girdiğimde, b2 hücresinde sonucun, b1 hücresinde görülen en büyük değerin devamı olarak “6,7,8” şeklinde görünmesini istiyorum.

A2 hücresine “3” değerini girdiğimde, a1 hücresine her hangi bir sayısal değer girilmemişse, o zaman b2 hücresinde sonucun “1,2,3” şeklinde görünmesini istiyorum.

not: bu işlemi makro ile değil, işlev (fonksiyon) ile yapmam gerekiyor mümkün müdür?

saygılarımla.

• İsteğinize uygun şekilde formülle ayarlama yaptım. Yanlız ek bilgi ve formüller de girmem gerekti.

C ve D sütünlarına ek fomül E sütununa ek bilgi girdim. E sütununda 1 den 30 kadar sayıları ayarladım. 99'a kadar sayı ekleyebilirsiniz. 99 dan sonrası 3 basamaklı sayılara gireceği için formülde yeniden düzenleme yapılması gerekir.

C D sütünlarındaki formüller de B sütünundakinin içine gömülebilir.
    Ama karmaşık olmasın diye ayarlamadım. İsterseniz siz ayarlayabilirsiniz.

Bu işlem makro ile sayı sınırı da olmadan çok daha basit şekilde yapılabilir.

bir hücreye girdiğim sayısal değerin, diğer hücrede doğal sayı doğrusu şeklinde gösterilmesi

http://dosya.co/xjklqq46isl6/Örnek.xlsx.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cdemir -- 22 Kasım 2018; 16:47:47 >

• cdemir kullanıcısına yanıt
    Sayın @cdemir,

öncelikle vakit ayırdığınız için minnettarım.

Ürettiğiniz Çözüm, tam istediğim gibi çalışan ve sonuç üreten bir formülasyona sahip olmuş, elinize emeğinize sağlık.
    Bunu kullanılabilir hale getirmeye çalışacağım. kullanılabilir diyorum çünkü ilk başta söylediğim gibi bu işlemi yapacak formüllerin hepsini B sütunundaki ("3,2,1.....) sonucu üreten hücrelere gömmem gerekiyor. Excel de kullanmayacağım için, tek bir hücrede sonucu üretmem gerekiyor. Her neyse bu benim sorunum artık. ama sonuç alamadığım zaman size müracat edeceğim vaktiniz olursa yardımcı olabilirsiniz umuduyla.

Saygılarımla
  • apacheq A kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.

Sorununuz olursa elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.