Google sheets tablosu için hazır kod hatası
Merhabalar,
Google sheets tablosunda işlem yapıyorum.
Apps Script hakkında bilgim ve fikrim yok.
Bir deneme tablosunda, A1 hücresine "BORÇ" yada "ALACAK" yazdığımda, B1 hücresine girdiğim sayısal değerin, A1 hücresine bakarak B1 hücresindeki değere "-" atamasını ya da pozitif kalmasını amaçladım. Bunu hücrelere bir formül eklemeden yapmak istedim.
Script konusunda Chat Openia nın böyle bir destek verdiğini öğrendiğimde, script konusunda çözümler üretebileceğim heyecanıyla talebimi belirttim.
Hazırladığı kodları, gene onun yönergeleriyle Apps Script dosyasına ekledim.
Sonuç alamadığım her defasında, alternatif kodlar ve yönlendirmeleriyle denedim. Ancak yaşadığım sorun konusunda ortaya çıkan sonuç; bana eksiksiz ve bütün opsiyonları tarif etmesine rağmen sonuç alamayışımın tamamen benim sıfır bilgiye sahip olmam sebebiyle olduğuna kanaat getirdim.
Chat openia, sorunun tetikleyicinin ayarlanamadığından kaynaklandığı noktasındaki tekrarlı cevaplarıyla sonuçsuz kaldı.
Sorunu check etmek için https://developers.google.com/apps-script/guides/triggers?hl=tr sayfasındaki onEdit(e) örnek dosyasını kullandığımda da aynı sorunu yaşadım.
Aşağıda resimlerde de görülen hatayı aşmak için ne yapmalıyım?
Bu konuda yardımcı olmanızı istirham ediyorum.
Saygılarımla.
C1 hücresindeki formül sonucunu D2 hücresine yazdırmak
Merhaba arkadaşlar,
Google sheets (ya da excel) de aşağıda örneğini verdiğim bir problem yaşıyorum.
A1 ve B1 hücrelerindeki sayısal girdileri, C1 hücresinde oluşturduğum formülle ürettiğim sonucu, D1 hücresine yazdırmak istiyorum.
Bunu makro ile değil bir fonksiyon ile yapmak istiyorum. Mümkün müdür? Mümkünse nasıl yapılacağı konusunda yardım ederseniz memnun olurum.
Saygılar
Samsung Gear Fit 2 Kalori hesaplaması
|
Excel dosyasını interaktif web'de yayınlamak
|
|
Yardım! mail.ru hesabı hk bilgisi olanlar
|
!!!__Yardımınıza İhtiyacım Var___!!!
|
`*.¸.*´ ¸.•´¸.•*¨) ¸.•*¨) (¸.•´ (¸.•´ .•´ ¸¸.•¨¯`• |
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 27
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 2.446 (Bu ay: 55)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İşletim Sistemleri ve Yazılımlar