Şimdi Ara

Excel dosyasını interaktif web'de yayınlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Google "e tablo" veya excel de oluşturduğum, girdiğim verileri yorumlayan formüllü hücrelerin döndürdüğü sonuçlardan istifade ettiğim basit bir tablom var.

Bu sayfayı web'de yayınlamak ve sadece "veri giriş" hücrelerini interaktif kullanıma açarak, sayfaya giren kişinin bu çalışmadan istifade etmesini istiyorum.

bu konuda fikri olan ve yardımcı olmak isteyen arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla

• Veri giriş hücrelerinin kilitlerini hücre biçimlendirden açıp sayfayı şifre ile korursanız, sadece veri hücrelerinizde değişiklik yapılabilir. Daha sonra gdrive yükleme yapıp linki paylaşabilirsiniz.

Hatta hücre biçimlendirden formüllü hücrelerinizde gizle seçeneklerini aktif ederseniz formülleriniz de görünmez olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cdemir -- 18 Ağustos 2019; 23:52:4 >
  • Anladığım kadarı ile siz direk canlı bir ekran yapmak istiyorsunuz. Bildiğim kadarı ile excel bu şekilde çalışmıyor. Sizin daha çok bir veri tabanı ve geliştirmeye ihtiyacınız var gibi duruyor. Yinede bol şans. Bende araştırıyorum şuan konuyu.
  • cdemir kullanıcısına yanıt
    Merhaba @cdemir,

cevabınız için teşekkür ederim. umarım iyisinizdir.

drive ile paylaşmak istemiyorum.

Excel sayfasını "web'de yayınla" ile yayınlamak istiyorum. ancak belirli hücrelere veri girişi yapılamadığı için (yada ben bilmiyorum) işime yaramıyor.
    Web ortamında becerebileceğimi düşündüğüm wordpress ile hazırladığım bir web sayfam var. bu anlamda da önerilenleri yapmaya çalışırım.

Ancak web'de yayınla gibi çok kolay ve işimi fazlasıyla görebilecek bir yönteme, veri girişi izni verilmiş olsa ve bu veriler diğer hücrelerdeki formüller üzerinden sonuç üretebilse işimi fazlasıyla görecektir.

Selamlar
  • serhataliaga kullanıcısına yanıt
    Merhaba @serhataliaga,

Cevabınız için teşekkür ederim.

"Direk canlı ekran"dan kastınızı demek istediğime denk geliyorsa, evet öyle :)

Excel diyorum çünkü, hücresel koşullar oluşturarak girilen verileri yorumlatabileceğim tek program excel ve türevleri.

Çok fazla şansım yok sanırım. Zira böyle bir şeyi yapmak için çok fazla araştırma yapıp, extra bilgiler donanmam gerekecek gibi görünüyor ki, buna değecek bir çalışma olmayacak benim için.

Diyabet hastasıyım ve sabah, öğlen, akşam gibi öğünlerde, aldığım besinlerin ihtiyaç duyduğu farklı miktarlardaki insülin miktarını hesaplattığım bir tablo oluşturdum. bunu da her öğünde, cep telefonundan google e-tablo sayfasına gidip yapmak oldukça zahmetli olmakta. yukarıda bahsettiğim çözüm benim için oldukça kullanılabilir olacak.

olmazsa da bir kayıp olmayacak tabiki, ama şansımı demek istedim.

ilginize teşekkür ederim

Selamlar

• apacheq A kullanıcısına yanıt
    Yani en azından php bilmeniz gerekiyor çünkü baya aksiyonlu olur böyle bir çalışma için. Yinede kolaylıklar diliyorum.
  • Asp ya da php gibi kodlama dilleri ile yapilabilir. Bunun haricinde veri tabani dosyalarindan otomatik olarak asp sayfalari olusturan yazilimlarda mevcut onlara bir göz atabilirsiniz
  • Office 365'de interaktif ortamda kullanılabiliyor. Belki işinize yarar. Sıfırdan yapmak baya bir zorlar, çok bilgim yok ama.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.