Şimdi Ara

Google sheets tablosu için hazır kod hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
2
Favori
209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Google sheets tablosunda işlem yapıyorum.

Apps Script hakkında bilgim ve fikrim yok.

Bir deneme tablosunda, A1 hücresine "BORÇ" yada "ALACAK" yazdığımda, B1 hücresine girdiğim sayısal değerin, A1 hücresine bakarak B1 hücresindeki değere "-" atamasını ya da pozitif kalmasını amaçladım. Bunu hücrelere bir formül eklemeden yapmak istedim.

Script konusunda Chat Openia nın böyle bir destek verdiğini öğrendiğimde, script konusunda çözümler üretebileceğim heyecanıyla talebimi belirttim.

Hazırladığı kodları, gene onun yönergeleriyle Apps Script dosyasına ekledim.

Sonuç alamadığım her defasında, alternatif kodlar ve yönlendirmeleriyle denedim. Ancak yaşadığım sorun konusunda ortaya çıkan sonuç; bana eksiksiz ve bütün opsiyonları tarif etmesine rağmen sonuç alamayışımın tamamen benim sıfır bilgiye sahip olmam sebebiyle olduğuna kanaat getirdim.

Chat openia, sorunun tetikleyicinin ayarlanamadığından kaynaklandığı noktasındaki tekrarlı cevaplarıyla sonuçsuz kaldı.

Sorunu check etmek için https://developers.google.com/apps-script/guides/triggers?hl=tr sayfasındaki onEdit(e) örnek dosyasını kullandığımda da aynı sorunu yaşadım.

Aşağıda resimlerde de görülen hatayı aşmak için ne yapmalıyım?

Bu konuda yardımcı olmanızı istirham ediyorum.

Saygılarımla.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.