Şimdi Ara

Bir ios aygıtı jbsiz ne kadar farklı olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
1.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaslar, iphone 5 kullanıcısıyım garantim henüz bitmedi, garantim bitene kadar jb yapmıcam, jbsiz iphoneumu diger iphonelardan ne kadar farklı hale getirebilirim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Jb garanti bozmuyor once bunu soyleyeyim
    Jailbreak iphone un kisitlamalarini kaldiriyor
    Telefonunuza muzik atabiliyorsunuz
    Temasini degistirebiliyorsunu
    Vs..
    Bircok sey yapabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flowerhorn -- 2 Ocak 2015; 15:59:56 >
  • JailBreak yaptım.
    Cidden androidcilerin sözü olan "Android özgürlüktür." sözünün gerçek olduğunu anladım.
    iOS güvenli olduğu kadar da kısıtlı imiş.

• flowerhorn kullanıcısına yanıt
    senin söylediklerini apple store den yapılan alışverişle de yapabiliyoruz.

Dolayısıyla 2600 TL gibi bir meblağı cihaza verebilecek durumun varsa ki aldıysan var demektir...

JB ile maceraya girme, cihazın stabilitesini riske atma, cihazın orijinalliğini bozmak adına maceralara neden giriyorsun ki?

apple store dan istediğin filmi de müziği de melodiyi de temayı da alabiliorsun..

2600 TL yi cihaza vver sonra uygulama için bir kaç TL den tasaruf edeyim die git riske gir macera ara

akıllıca değil!!!

eğer bu külfet geliosa Android al ne de olsa android açık uygulama hepsine izin veriyor ztn
  • quote:

Orijinalden alıntı: winwin35

Dolayısıyla 2600 TL gibi bir meblağı cihaza verebilecek durumun varsa ki aldıysan var demektir...

JB ile maceraya girme, cihazın stabilitesini riske atma, cihazın orijinalliğini bozmak adına maceralara neden giriyorsun ki?

apple store dan istediğin filmi de müziği de melodiyi de temayı da alabiliorsun..

2600 TL yi cihaza vver sonra uygulama için bir kaç TL den tasaruf edeyim die git riske gir macera ara

akıllıca değil!!!

eğer bu külfet geliosa Android al ne de olsa android açık uygulama hepsine izin veriyor ztn

Sen JB'yi cok yanlis anlamissin.

• Yani jb yap diyorsunuz?

• Sen telefonda extra şu da olsaydı dediğin her şeyi yapabilirsin. Sırf bedava oyun prog yüklücem diye jailbreak yapılmaz. Bu paraları veren bi 100 lira da uygulamalara verir.
    (100₺ temsili)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • app storedan temamı alabiliyoruz ? ne kadar nokia 1616cı varsa buraya gelmişjb yorumu yapıyor haha
  • Ben hep dusunuyorum ancak gercekten guvenlimi bu jb ? Yani benim icin guvenlik hersey olsa mesela ?

• quote:

Orijinalden alıntı: winwin35

akıllıca değil!!!

Bilmeden konuşmak bu olsa gerek. Talihsiz bir yorum olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilko

app storedan temamı alabiliyoruz ? ne kadar nokia 1616cı varsa buraya gelmişjb yorumu yapıyor haha

bitane uygulama var ios 8 için tema diye ama paralı fotograflarda harbiden tema yapıyodu.En yakın zamanda satın alcam.Deneyip yorum yapcam.

• Telefonun garantisinin bitmesini bekleyecek kadar jb yapmamana bi engel yokki..

Millet İphone 6 alır almaz jb yapıyor..
  • Hocam 10 aydır jbli kullanıyordum telefonu. Bir talihsizlik sonucu sürüm yükselttim jb gitti. İnanın boşluktayım telefon saman gibi bir şey oldu. Tabi jbyi de akıllıca kullanmak gerek bence, önüne gelen tweaki indirince telefon biraz sapıtıyor. Kısaca garantinin bitmesini falan beklemenize gerek yok, ha olur da içinize sinmezse temiz restore yapıp gönderirsiniz garantiye.

• winwin35 kullanıcısına yanıt
    Kardeş sen çok yanlış gelmişsin..
  • Kim ne desin, ben telefon ile bankacılık ve hisse alım satım işlemlerini yoğun olarak yapan bir adamım. Benim için güvenlik çok önemli ve asla onu riske atmam. Riske atacak işlemler de telefonuma yapmam. Ilk çıktığından beri ara ara diğer işletim sistemlerini denesem ve zaman zaman beğensem de hep iPhone kullandım. Ondan önce de wm kullandım uzunca bir süre. Sözün özü benim gördüğüm telefona yapılan jb/root her neyse işte telefonun arka kapılarını açıyor ve savunmasız bırakıyor. Burada kullanım alışkanlıklarınız ve yaşınız önemli bir faktör oluyor. Yaşınız gençse ve telefonu oyun/eğlence amaçlı kullanıyorsanız yapmanızda sakınca yok bence

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jb olunca telefon oyuncak gibi oluyor hikaye tema dilan sarj iyice bitik oluyor uygulama denemek icin iyi diger seyler ivir zivir

• Jailbreak Nedir ? Ne İşe Yarar?

Sizin de bildiğiniz gibi Apple, iOS'in stabil çalışan ve dış saldırılara mümkün olduğunca kapalı bir sistem olmasını istiyor. Bu sayede hem her seviyeden kullanıcının kullanabileceği bir işletim sistemi geliştiriyor hem de bu işletim sistemi mümkün olduğunca sorunsuz çalışıyor. Ancak bunu sağlamak için Apple işletim sistemini kapalı kapılar ardında tutuyor yani bir nevi hapis tutuyor diyebiliriz. Bu yüzden iOS'i özgürleştirip, daha fazla erişim sağlamak için yapılan bu işleme "Jailbreak" adı verilmiş.

Jailbreak işlemi gerçekleştirilmemiş bir Apple cihazına App Store'da yer almayan yani Apple'ın onay vermediği bir uygulamayı yüklemek mümkün değildir. Ya da jailbreak yapılmamış bir cihazın sistem dosyalarına erişmeniz mümkün değildir. O yüzden temel olarak jailbreak işleminin işletim sistemine "root" erişimi sağlamak için kullanılan bir yöntem olduğunu söyleyebiliriz.

Yani apple, IOS u stabil ve tüm donanımıyla uyumlu şekilde ahenkle çalışması için, bu sistemi sekteye uğratacak, yavaşlatacak, güvenliğini tehdit altına alacak kısacası, seni senden fazla düşünerek, sana ve Iphone unu stabil kullanmaya zarar verecek her türlü yazılımdan seni korumaya çalışıyor.

Bir örnekle çeşitlendireyim, bir arkadaşım yazılım firmasında çalışıyor, firma AMADEUS (seyahat acentalarının ve havayollarının kullandığı en yaygın bilet satış progrramı) alt yapısını kullanarak bir bilet satış programı uygulaması yarattılar, hem Google a hem de apple a, başvurdular yazılımın kullanıılması için,

Google onay verip, google play e ekledi uygulamayı, Apple ise, uygulamayı, hem kullanıcı, hem tedarikçi ve bağlamları açısından(yani havayolu, seyahat acentası, hemde sistem üzerindeki kayıtlı yolcuı bilgileri kredi kartı vs gibi) güvenilir bulmadığı için ve gelişmesi gertektiğinden koymadı apple stora. ama aynı uygulamayı JB sonrası Cydia üzerinden bulabiliyorsun. ama arkadaşımın firması ürünü lanse ederken Android te varız derken IOS ta varız diyemiyor, çünkü apple store da yok ürün ancak JB lersen.

peki IOS üzerinden bir uçak bileti satın alınabilecek bir uygulama yok mu elbette var. Apple, güvenilir olduğuna kanaat getirdiğine bunun için apple store da yer vermiş ztn.

ama o yer verdiğine de bir ücret istemiş lakin sen bunun yerine istersen JB yapıp apple store da yer alanı da almayanı da inderebilirsin.

Ancak yine başa döner konu, çünkü JB siz bir çok uygulamayı Cydia vb uygulama mağazaları olmadığı için indiremiyorsun. dolayısıyla bir tek apple store dan yararlanmak durumundasın, ve eğer istediğin ürün, günün uygulaması kapsamıonda bedava değilse para ödemek zorundasın. dolayısıyla para ile alacağın ürünü JB ile cydia da parasız bulabiliyorsun.

ha cydia da her şey bedava mı tabi ki değil, ancak apple store da paralı olan bir çok uygulama JB ile gelen Cydia da ücretisz.

Ayrıca aranızdan birisi apple store dan tema mı deiyp gülmüş, En son Ip6 yı kullanırken bern bir çok temayı cool HD den indirebiliyordum

• winwin35 kullanıcısına yanıt
    Üstad jb'nin yanlarına eksik değinmişsin. Evet iki mesaj yukarıdaki arkadaş gibi telefonla bankacılık işlemleri gibi mühim konularda iş odaklı kullanıyorsan jailbreak senin için bir risktir. Fakat şu da var ki jb = beleş uygulama değil. Jailbreak ile telefonu daha özelleştirilebilir hale getirebiliyorsun. Şahsen benim kullandığım tweakler benim için günü kurtarır nitelikte;
    CCsettings: kontrol panelinde 3g'den tut titreşimi kapatmaya, kullanmadığım uygulamalarım bildirimlerini silmeye kadar özelleştirebilir hızlı menüler ekledim
    Handykey: klavyeyi o anki el tutuşuma bağlı olarak sola veya sağa çekip daha hızlı yazmamı sağlayan bir tweak
    GuizmoDNS: adı üstünde 3g üzerinden dns ayarlarını değiştirme olanağın var
    Locallappstore: uygulama içi satın alma hilesi yaratan ve beleş adı altında paragöz uygulamarın özelliklerini açmaya yarayan bi tweak
    Musicbox: offline müzik dinleyebilmeni sağlayan bir app
    ad block: Safari dahil çoğu uygulama içindeki reklamları yoketmeye yarayan bi tweak
    Flex: çoğu uygulamaya küçük modifikasyonlar yapabildiğiniz bi tweak. örneğin; youtube uygulamasını arkaplanda çalıştırabilmek veya twitterda haber duvarındaki takip butonunu silebilmek gibi..

Bunların dışında hava durumunu kilit ekranında çıkaran bit tweak var ki evlere şenlik, son zamanlarda da ilgimi çeken ve kurmayı düşündüğüm QuickDo tweak'i de telefondaki kısayolları daha da bi kısalaştırıyor diyebilirim. Bunun dışında ilgimi çeken uygulamaları hala daha appstore üzerinden satın alıyorum değişen herhangi bir şey yok. Sadece jailbreak yapmak için bi nedeniniz var mı onu sorun kendinize. Gerekli gelmiyorsa ve macera peşinde değilseniz bence de külfet altına girmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ryso -- 3 Ocak 2015; 2:31:49 >

• La bn sırf batterydoctor yüklemek ıcın jb ve ıos5 kullanıyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ryso kullanıcısına yanıt
    söylediklerine katıldığımı belirteyim, hatta itirafta edeyim; evet ilk yorumum cahilce oldu çünkü altını doldurmadan yazdım eyvallah.

Peki JB işlemiyle, telefonun batarya ömrü optimizasyonu ve W-fi erişim performansını olumsuz etkilemesi riskini, ve Apple'ın JB işleminin cihazın garanti ihlali sebebi olaak açıklamasını ki açıklamada burda :

http://www.cultofmac.com/52463/apples-official-response-to-dmca-jailbreak-exemption-it-voids-your-warranty/52463/

buna rağmen sırf kişiselleştirme ve bir kez daha yineliyorum, apple store de işine yarayacak bir çok uygulama varken, onun şusunu bunun busunu, o paralıymış ama JB ile hallederim diyerek cihazını riske atmak nedir onu anlayamıyorum?

Bu gibi riskli durumları tercih eden kullanıcılar yüzünden teknik servis birimleri (sadece apple'ı kast etmiyorum genelleme yapıyorum) artık her duruma kullanıcı riskli handikapıyla yaklaşıyor.

JB yapılmamış 0 aldığım İphone 5 cihazım bozulduğunda ve tamire verdiğimde bana söylenen JB işleminden dolayı dendi, dedim yapmadım, cihazı 7.0.3 e güncellerken elektrik kesildi işlem yarım kaldı açılmıyor. adamlar da JB tespit ettik diye birbirimizi yedik.

mesela bir başka örnek xpreria Z serisi suya dayanıklı cihazlar, ama bizim halkımı bunu su geçirmez diye algılayıp atıyor cihazı leğene, sonra su geçirip garantiye gittiğinde kullanıcı hatasıyla karşılaştığında, gelip buraya ağlıor. Ya biz kime ağlıcaz? birisinin yaptığı saçmalıktan dolayı, gerçekten mağdur olan insanlar, mağduriyetini katlamış oluyorlar.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.