Şimdi Ara

BİR KAÇ CAHİLE İNAT! BİR KAÇ ARKADAŞIMA NASİHAT!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
4
Favori
663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle bu yazıyı, forumda gezerken mühendis olacakların dikkatine gibi bir kaç konu başlığı gördükten sonra yazmaya başladım.

Malum Türkiye de yaşıyoruz, anlatılacak bir şey yok herkes eşinden dostundan nasıl bir insanlığımızın olduğunu görüyordur. Herkesin kafası devlete sırtını yaslamak, sabit bir maaş almak, yılda 20 gün tatil yapmak daha sonra kim ne yapmış kim ne etmiş umrunda bile olmamak( bana dokunmayan yılan bin yaşasıncılık )... Evet arkadaşlar hepimiz biliyoruz ki böyle bir insanlığımız var yapabileceğimiz bir şey yok. İnsanlar o kadar kendini düşünür ve o kadar bencil olmuşlar ki sadece bir maaş derdinde ordan oraya koşuşturuyorlar. Bu insanlar devletin bir kademesine kendilerini sokmaya çalışıyorlar ve sokulduktan sonra da kılını bile kıpırdatmıyarak yaşıyorlar..

Bu konuyu açmamın asıl nedeni ise malum tercih dönemi yaklaşıyor ve herkes onu mu yazsam bunumu yazsam diye düşünüp birbirlerine fikir soruyorlar, bende böyle bir konu açıp hiç yoktan bir kaçınıza destek olmak istiyorum. Heryerde yazıyoruz,soruyoruz, soruşturuyoruz şu meslek nasıldır bu meslek nasıldır diye.. Bende yaptım halada yapıyorum ve her sorduğumda da nasibini alıyorum bu sorumun. Mesela;

Mühendislik nasıldır dediğimde, okuyup ta 900 liraya mı çalışacaksın diyenler oldu.Mühendislik öldü diyenler oldu.
    Doktorluk nasıl dediğimde, 4bin lira için 48 saat hiç uyumadan nöbet mi tutacaksın diyenler oldu.
    Avukatlık nasıl dediğimde, avukatçılar yalancı olur milletin günahını çeker diyenler oldu.
    Dişçilik yazıyım dedim, milletin ağız kokusunumu çekiceksin diyenler oldu.
    Eczacılık yazıyım dedim, ha eczacılık ha bakkalcılık diyenler oldu.
    ....
    ....
    ....
    Bu listeyi inanın bana o kadar uzatabilirim ki yuh dersiniz.

Demek istediğim arkadaşlar BURASI TÜRKİYE diye bir laf vardır duyarsınız. İnsanlar burda herkese, herşeye sıkılmadan, utanmadan, kendi hayatlarıymış gibi karışırlar, yorum yaparlar. Ben tercih yapayım diye millete sorduğumda herkes okadar konuştu ki hiç bir mesleği yazamadım çünkü hepsini o kadar kötülediler ki.Bu bir tek bana değil hepinize denildiğini çok iyi biliyorum arkadaşlar.

Konumun asıl kısmına gelirsek eğer demek istediğim, istediğinizi yapın arkadaşlar. Bir insan bir şeyleri isterse, bir şeyleri severse o istediği,sevdiği şeylerde mutlu olur mutlu olduktan sonrada para da bulur güzel hayat ta bulur. Kimse bize istediğimizi,sevdiğimizi sormadan sırf 3 kuruş sabit para için istemediğimiz yerleri,meslekleri yazdırıyor arkadaşlar.

Tamam ülkemizde acı ama gerçek olan bir şeylerde var evet. Evet mühendislikte işsiz olan adam sayısı daha çok, evet öğretmenlikte açıkta bekleyen bir sürü kişi var. Evet...Evet...Evet....O kadar güzel bir ülkedeyiz ki iyiden çok kötü var.

Olsun arkadaşlar ne olursa olsun. Bizler istediğimizin peşinden sıkılmadan,yorulmadan,saçma sapan şeyleri duymadan, pes etmeden gidersek her şeyi elde edebiliriz. Para güzel bir şeydir evet ama istediğimiz şeyi yapmamız daha güzel bir şeydir. Bizle isteklerimiz yapalım,mutlu olalım gerisi teferruattır arkadaşlar...

Diyeceklerim bu kadar arkadaşlar umarım istediklerinizi yapabilirsiniz, umarım birileri bana hak verir ve kendi hayatlarında mutlu olur. Amacım tercih döneminde sizlere ufak bir tavsiye vermekti. Kimsenin hayatınıza karışmasına kimsenin sizin yapacağınız mesleği seçmesine karar vermeyin...

Son kez, İSTEDİĞİNİZİ YAPIN, SIKILMADAN YAPIN, PES ETMEDEN YAPIN, PARAYI DÜŞÜNMEDEN YAPIN, O ZAMAN MUTLU DA OLURSUNUZ,ZENGİN DE OLURSUNUZ,BAŞARILI DA OLURSUNUZ..

Hepinizin gönlüne göre olsun...

• +milyon...

Nice arkadaşımın ilkokuldan beri süregelen hayalindeki meslekten etrafındakilerin kötülemesiyle vazgeçtiğine şahit oldum.
    İdealinde ısrarcı olan insanlarında nerede olduğunu görüyoruz.
    Bayağı uzun bir süre önce bir amcadan duyduğum bir şeyi paylaşayım: Yeğeni sanıyorum ki, ilk 100 e girmiş tüm ısrarlara rağmen hedefindeki fizik bölümünden vazgeçmeyip fizik yazmış. Herkes iyi halt ettin mahvettin onca emeği vesâire.. derken çocuk geçenlerde nasa'ya çağrılmış.
    Bu einstein'ın atomu parçalayıp ellerine vermesi olayıyla birebir aynı gibi :))
  • Hocam şu günlerde bu yazıyı okumak gerçekten iyi geldi. Allah razı olsun senden...
  • Vazgeçmemek önemlidir hocam. Örneğinizde çok güzel olmuş.Teşekkürler
  • Amacım konuyu görmeyenlerin görmesi ve belki bir kaç kişiye daha fayda sağlaması için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MatreV

Amacım konuyu görmeyenlerin görmesi ve belki bir kaç kişiye daha fayda sağlaması için.

En doğru şeyleri yazmışsın Türkiyede ağzı olan konuşuyor ... Biz şuan hayallerimizin peşinde koşmadığımız devlete sırtımızı dayama derdinde olduğumuz çıkınca garanti maaş olsun dediğimiz için ülkece bu durumdayız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.