Şimdi Ara

BİR KAÇ PARÇA FOSİL BULDUM NE YAPMALIYIM.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
12.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam lar Bir duvar yapımı sırasında beyaz granit kayalar arasında kabuklu su canlılarına benzeyen helezonik yapıda 4-5 parça taşlaşmış fosil buldum. Ayrıca ufak bir taşın üzerinde bitki sulueti de bunlarla beraber buldum. Bulduğum yer Karadenize yakın marmaranın çatalca bölgesi. taşların geldiği yer bu civardaki bir taş ocağıymış Bu akşam fotoların çekip sizlerede gösteririm .

Sorum şu Bunlar için nereye başvurmalıyım. Başvursam bunları elimden alırlarmı .Yorumlarınızı bekliyorum

• Yapay Zekanın Yanıtı

Birkaç Fosil Buldum Ne Yapmalıyım?

Fosil bulmak heyecan verici bir deneyim olabilir. Ancak onları bulduktan sonra ne yapmanız gerektiğini merak edebilirsiniz. İşte fosillerinizi ele almak için izleyebileceğiniz bazı adımlar:

• Fosilleri Güvenli Şekilde Saklayın: Fosillerinizin hasar görmesini önlemek için onları yumuşak bir beze veya kağıda sarın. Nemli ortamlardan uzak tutun.

• Fosillerinizi Tanımlayın: Fosillerinizi tanımlamak için kitaplar, web siteleri veya uygulamalar kullanın. Deniz yıldızları, salyangozlar veya benzersiz şekiller gibi belirleyici özelliklerine dikkat edin.

• Fosillerin Değerini Belirleyin: Fosillerinizin değerini etkileyen faktörler arasında tür, durum ve nadirlik bulunur. Uzman bir değerlendirici veya koleksiyoncuya danışarak fosillerinizin değerini öğrenebilirsiniz.

• Fosillerinizi Satın: Fosillerinizi satmak istiyorsanız, yerel müzeler, koleksiyoncular veya çevrimiçi pazar yerlerine başvurabilirsiniz. Deniz yıldızı fosillerinin fiyatları türüne ve durumuna bağlı olarak değişir.

• Fosillerinizi Bağışlayın: Fosillerinizi bir müzeye veya eğitim kurumuna bağışlamayı düşünebilirsiniz. Böylece bilimsel araştırma ve eğitim amaçlarıyla korunurlar.

Önemli Hususlar:

• Fosiller yasal olarak korunabilir. Fosil bulduğunuz alanı araştırın ve gerekirse yetkililerle iletişime geçin.
    • Fosilleri çıkarmadan önce izin almak her zaman en iyisidir.
    • Fosil taşlar da değerli olabilir, ancak değeri türüne ve kalitesine bağlı olarak değişir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Önce fotoları görelim ona göre bir yorum yaparız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: man of science

Önce fotoları görelim ona göre bir yorum yaparız.
    Foroğrafları görelim, elinden almaya alırlır, tutanak tuttur ve bir müzeye teslim et...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serdengeçti

Foroğrafları görelim, elinden almaya alırlır, tutanak tuttur ve bir müzeye teslim et...

Alıntıları Göster
    imha edelimmm

• quote:

Orijinalden alıntı: Serdengeçti

Alıntıları Göster
    imha edelimmm

• quote:

Orijinalden alıntı: deli_yusuf_066

imha edelimmm

Alıntıları Göster
    türkiyede bulunan kayaçlarda oldukça bol çeşitte makro ve mikro fosile rastlamanız mümkündür, küçük bir hata var galiba granit dediğin taş kireçtaşı olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: Dursun

türkiyede bulunan kayaçlarda oldukça bol çeşitte makro ve mikro fosile rastlamanız mümkündür, küçük bir hata var galiba granit dediğin taş kireçtaşı olabilir

Alıntıları Göster
    bana ver sen onları bi carbon testi yapalım, para ederlerse, satarız :p
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: specops

bana ver sen onları bi carbon testi yapalım, para ederlerse, satarız :p

Alıntıları Göster
    işte birkaç resim
  • quote:

Orijinalden alıntı: sportacus

işte birkaç resim

Alıntıları Göster
    bunlardan heryerde bulabilirsin ( Paleontoloji dersi almış bir jeoloji mühendisi olarak söylüyorum)
  • quote:

işte birkaç resim

Alıntıları Göster
    İlginç. Gerçekten Fosil mi Acaba. Bence sen onları evde süs eşyası olarak kullan...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dursun

bunlardan heryerde bulabilirsin ( Paleontoloji dersi almış bir jeoloji mühendisi olarak söylüyorum)

Alıntıları Göster
    yani değerli birşey değil diyorsun. Olsun ben gene saklayayım .Torunlarıma bırakırım bari.
    quote:

Orjinalden alıntı: Dursun

• quote:

yani değerli birşey değil diyorsun. Olsun ben gene saklayayım .Torunlarıma bırakırım bari.
    quote:

Orjinalden alıntı: Dursun

Alıntıları Göster
    Sizce kaç seneliktir bunlar.Dursun bey cevaplarsa sevinirim.
  • quote:

Sizce kaç seneliktir bunlar.Dursun bey cevaplarsa sevinirim.

Alıntıları Göster
    muhtemelen tortul içersinde kalmış basit deniz kabukluları
    dursunun dediği doğru çok yaygın olarak bulunur
    gelibolu - antalya falan malumtortul oluşumun yaygın olduğu bölgelerde sık rastlanır
  • Hocam ne yaptın merak ettim ya, bi de ne buldun?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • No ss no guven..

• Çatalca birkaç saat buraya . Buluşalım sen bana bi ver .. Ben sana 1 hafta içinde geri dönüş yaparım

• Fotolar olsa güzel olurdu.
  • sportacus kullanıcısına yanıt
    sizin resimler görünmüyor.Çilingoz'da akvaryum dediğimiz bölgede yüzlerce kabuklucanlı fosili var bunların bilimsel değerleri var mı acaba birilerinin haberi olsa da gelip incelese
  • Hocam en yakın müzeye, ya da üniversitenin biyoloji bölümüne teslim edebilirsiniz.
  • Bende bu taşı bulmuştum 5 yıl önce cok güzel ince detayli nereye koyup sakladım hatırlamıyorum degeri nedir sizce

BİR KAÇ PARÇA FOSİL BULDUM NE YAPMALIYIM.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.