Şimdi Ara

Bir kaç tavsiye

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Maks 55.000 bütçe ile bmw e90 serisi 3.16 araç almak istiyorum. Bulunduğum konuma yakın bir araç buldum, bütün özellikleri fiyatı herşeyi kafama yattı fakat tek kafama yatmayan 220.000km var. Bu km bmw de sorun olur mu ? Tabiki kullanımdan kullanıma fark edecektir ama, atıyorum 140.000km civarı olan bir araç daha var 4.000 lira daha fazla, aradaki km farkı bu fiyata değermi ?

Tavsiyelerinize çok ihtiyacım var şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: cokonella

Merhaba,

Maks 55.000 bütçe ile bmw e90 serisi 3.16 araç almak istiyorum. Bulunduğum konuma yakın bir araç buldum, bütün özellikleri fiyatı herşeyi kafama yattı fakat tek kafama yatmayan 220.000km var. Bu km bmw de sorun olur mu ? Tabiki kullanımdan kullanıma fark edecektir ama, atıyorum 140.000km civarı olan bir araç daha var 4.000 lira daha fazla, aradaki km farkı bu fiyata değermi ?

Tavsiyelerinize çok ihtiyacım var şimdiden teşekkürler.

1 sene e90 3.16i kullanmış ve daha sonra 4 yıldır e90 3.20d kullanan biri olarak:
    kesinklike 3.16i yi tavsiye etmiyorum bu forumda defalarca yazdım ve tartıştım yine yazıyorum tavsiye etmiyorum dehşet yüksek yakan
    ve aşırı zayıf motoru ile oldukça hantal bir araç. ikinci el piyasası berbat. motorun teknolojisi çok çok eski ve o kasa için yetersiz bu yüzden
    motor sürekli zorlanıyor, yüksek ses çıkarıyor ve çok yakıyor. 0-100 ü 13-14sn civarı. şehir içi trafikte 15 litreyi bulur dur kalkta.

ayrıca motor çok zorlandığı ve sadece türkiye için üretildiği için doğru düzgün uzun vadede test edilmiş
    bir motor değil ve motor ömrü kısa ve arıza çıkarırsa oldukça masraflı. motor ömrü kesinlikle uzun değil.

yarın sorun olsa satmanız çok zor çünki piyasası yok.

bütçenizi arttırın e90 3.20d veya bulabilirseniz 3.18d zorlayın. eğer arttıramıyorsanız bu aracın çıkaracağı sorunlar sizi aşacaktır.
    artı inanın bütçeniz 55 bin ile kısıtlı ise, gelir durumunuzu tahmin ederek bu aracın yakıt masrafının altından kalkamazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qwerty0909 -- 12 Şubat 2016; 11:12:45 >

• qwerty0909 Q kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim, benim birazda merak ettiğim buydu yani 3.16 nın tutulma durumu. Açıkcası bütçeyi biraz daha arttırabilirim ama tabi zamanla :) Ben bunu alıp biraz kullanayayım 1-2 yıla satar başka bir araç alırım diye düşünüyordum. Fakat yakıt konusunda bir noktada takıldım genelde araç satıcıları tüpde 0.25 kuruş yaktığını yazmışlar burada çelişkiye düştüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cokonella

Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim, benim birazda merak ettiğim buydu yani 3.16 nın tutulma durumu. Açıkcası bütçeyi biraz daha arttırabilirim ama tabi zamanla :) Ben bunu alıp biraz kullanayayım 1-2 yıla satar başka bir araç alırım diye düşünüyordum. Fakat yakıt konusunda bir noktada takıldım genelde araç satıcıları tüpde 0.25 kuruş yaktığını yazmışlar burada çelişkiye düştüm.

bu araca tüp takarsanız performans iyice düşer ve kullanılmaz hale gelir ayrıca tüketim de çok düzelmiyor aracın motoru yapısı gereği. araç ağır çünki
    1600 kilo. 900 kiloluk bir araç değil. güvenlik açısından ani hızlanma önemli ben kullanıdığım dönemlerde sorun yaşadım mesela işlek ve 3-4 şeritlibir yola sağdan bağlanmanız lazım rampadan, millet hızlı geliyor sağ şerit bile olsa sizin yola girer girmez hızlanmanız lazım, bu araç olduğu yerde kalıyor ani hızlanma yok
    ya yolun tamamen boşalmasını bekleyeceksiniz ya da arkadan gelen ani fren yapacak veya düşünün bağlantı yolundasınız yan şeritten uzun dorseli tır geliyor
    ani hızlanıp atlatmanız lazım vs.. bu tip durumlarda çok sorun yaratıyor motoru zaayıf ama ayrıca da çok ağır.

ayrıca 1-2 sene kullanıp satayım demeyin satışı çok zor, ben satarken 3 ay bekledim 1 kişi aradı adamın istediği fiyata sattım hemen. yani satarken çok zarar edersiniz
    artı benzine giden para da var. iyi hesaplamak lazım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.