Şimdi Ara

Bir kez daha pc nin oyun için para tuzağı olduğunu anladım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
0
Favori
5.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Metin*

quote:

Orijinalden alıntı: asdfg_1453

quote:

Orijinalden alıntı: Bethrezen

PC bir hobidir, multiplatformdur. PC'yi sadece oyun platformu olarak dusunmek yanlis olur.

PS3 sahibi olmama ragmen ayni zamanda ust seviye bir bilgisayara sahibim cunku bilgisayar ile ugrasmak cidden zevk veriyor

Abicim üst seviyer bilgisayara sahibim diyorsun ancak bu ne allah aşkına: Ati 7600 16mb

Hocam garantiye göndermiştir bunu öylesine kullanıyordur o sisteme o vga olurmu ama yorumun ççok güldürdü

Ayrıca harbi 2000 euro ne yahu..Extreme sisteme öyle SLI yada Crosfireye gerekte yok..Valla benim sistem her ihtiyacımı karşılıyor

Iyi yakalamissin

Benim 4870x2 mefta oldugu icin gecici olarak o karti kullaniyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Bluedevil86

quote:

Orijinalden alıntı: GencayA

Başlığa katılmıyorum ama içerikte tam olarak anlayamadığım noktalar var sanırım donanım bilgimim yetersizliğinden dolayı.
    Ben 1100 liraya topladığım kasayla son oyunları bile Phsyx olmadan full oynuyorum diyecektim.

Nvidia 9600Gt 512 mb 265bit lemi yapma hajı . din kardeşiyiz ...

Valla oynuyorum ben ya, düşük fpse de katlanamam zaten gayet iyi bir şekilde oynuyorum yani.

quote:

Orijinalden alıntı: XII.Nicksiz

quote:

Orijinalden alıntı: GencayA

Başlığa katılmıyorum ama içerikte tam olarak anlayamadığım noktalar var sanırım donanım bilgimim yetersizliğinden dolayı.
    Ben 1100 liraya topladığım kasayla son oyunları bile Phsyx olmadan full oynuyorum diyecektim.

olay zaten şuan 1100 ytlye aldıgınız pc sızı nekadar sure goturcek fakat ps3 3 senedır pıyasada ve daha 2 senesı var desek 5 sene. 5 sene bir pc aynı kalamaz sureklı guncellemenız lazım. bende arkadaşla aynı dertten gittim ps3 ve xbox aldım. birde orta halli bir notebookum var dota, fm filan oynamak için

Dostum o başlığa katılmıyorum katılıyorum olacaktı yanlış yazmışım.

• Büyük cehalet :) En başından fark etmeliydin
  • katılıyorum her 2-3 senede bir pc yi toplaman gerekiyor Babam En sonunda bıktı Al ps3 bıktım artık ekran kartı işlemci ana kart demenden dedi Grafiklerde birazda üstün olsalarda o konfor yetior ps de
  • PC'de de konsolarda da aynı oyunları oynadığım için sorun yaşamıyorum açıkcası.

Güncel bir PC'yi 1500 TL'ye toplarsınız ama 1.5 sene sonra hadi bilemedin 2 sene sonra o PC'nin bir anlamı kalmıyor malesef.

Oyunlarımı konsollarda severim.
  • bendede gt8600 var artık yeni oyunları kaldırmıyo malesef.. ps3 'te ekran kartı, yükleme gibi sorunlar olmadıgı için rahat + online
  • quote:

Orijinalden alıntı: Toruk Macto

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: previlla

Pc de ust duzey ıslerın falan olmuyorsa (program,cızım vs.) sat pc yı ps3 al , yanına da ucuz yollu gayet tatmın edıcı lcd tv ler var onlardan al.
    Bı de ılerleyen donem ucuza bı ses sıstemı cakarsın.

pc olarak ta nete baglanan orta hallı bı kasa al o yeter.

ps4 un cıkıp alınabılır duruma gelmesıne daha 4,5 sene var bılgın olsun

4,5 sene mi ?

bence uydurma . max 2 senesi var.

zaten Crysis 3 gibi yeni oyunları hiç kaldıramaz ps3 ozaman.

hatırladığım kadarı ile ps2 DX 8,1 le çıktı. pc de DX 9,0 c çıktı ve DX 10 geçme temelleri atılırken , PS3 Open GL 2,1 le yani dx10 la geldi .

PS3 eğer shader 4,2 yi kullanacaksa ki böyle tamin ediliyor, DX 12 çıkmadan önce piyasaya çıkar. yoksa çok geride kalır .

ayrıca Pc bana lazım, ünv bitti sayılır. programlama ile işlerim olucak ama öyle bir karta 200 kağıttan fazla bayılmam bundan sonra ...

Geride kalir diyorsun,Crysis ram azligindan cikmadi diyorsun.Crysis sorunlu optimizasyonu ve konsola uygun motorlari olmadigi icin konsollara cikmadi.O Crysis`i kaldiramaz dedigin makineden bi GoW3u,Uncharted 2 yi falan seyret;ondan sonra yok alet geriymis yok bilmemneymis deBi de GT5 screenshotlarina falan bakiver.

PS3 için Crysis incelemeleri vardır !
    hani deniz kıyısında olan bölüm vardı, ufak bir liaman var. orada karşıdaki dağlarda PS3 te ağaç süslemeleri PC deki gibi mi ?

veya mafia 2 de aynaya bak PC de tam renderlenmişken , PS3ve xbox da kareledir. bunların hepsı rem azlığından. oyunda remler ne işe yarar bir araştır istersen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluedevil86 -- 23 Eylül 2010; 20:10:07 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: previlla

Pc de ust duzey ıslerın falan olmuyorsa (program,cızım vs.) sat pc yı ps3 al , yanına da ucuz yollu gayet tatmın edıcı lcd Dtv ler var onlardan al.
    Bı de ılerleyen donem ucuza bı ses sıstemı cakarsın.

pc olarak ta nete baglanan orta hallı bı kasa al o yeter.

ps4 un cıkıp alınabılır duruma gelmesıne daha 4,5 sene var bılgın olsun

4,5 sene mi ?

bence uydurma . max 2 senesi var.

zaten Crysis 3 gibi yeni oyunları hiç kaldıramaz ps3 ozaman.

hatırladığım kadarı ile ps2 DX 8,1 le çıktı. pc de DX 9,0 c çıktı ve DX 10 geçme temelleri atılırken , PS3 Open GL 2,1 le yani dx10 la geldi .

PS3 eğer shader 4,2 yi kullanacaksa ki böyle tamin ediliyor, DX 12 çıkmadan önce piyasaya çıkar. yoksa çok geride kalır .

ayrıca Pc bana lazım, ünv bitti sayılır. programlama ile işlerim olucak ama öyle bir karta 200 kağıttan fazla bayılmam bundan sonra ...

DirectX, Microsoft patentlidir. Sony DirectX falan kullanamaz. Zaten tınlamasınada gerek yok. OpenGL istediği yere götürür PS3ü. Şuanki grafikler gayet tatmin edici PS3 teki. Anti aliasing dışında sorunu olmuyor oyunların. PS2 de DX falan yoktu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Real_ETA

bilgisayar herzaman son kullancı için daha ucu açık birşeydir. konsolu alırsın bozulduğunda bakarsın sadece, kopya oyun için kasarsın vs.
    bilgisayarı alırsın bozulursa kendi derdini kendin çözersin, her türlü crack vs. çıkar orjinale para vermek zorunda kalmazsın.
    ayrıca konudaki fiyatlar çok abartılı, taş çatlasın 1500-2000 liraya en kral bilgisayar alınır 3-5 sene idare edecek şekilde kullanılır

Bir kez daha pc nin oyun için para tuzağı olduğunu anladım

1500 ytlye nasıl üst sistem topluyorsun merak ettim.

buyur sana ortanın üstü, 1250 dolar + % 18 kdv = 1470 dolar de oda 2060 yapar de . eee hani üst düzey makina ?
    bir ps3 , 250 lilik 700 kağıt ...

• quote:

Orijinalden alıntı: DragMeToHell

Oyun konsolda oynanır

bunu yazmak için girmiştim ben yazacaktım
  • Beyler bana göre multi platform oyunları için Pc , exclusive oyunlat için PS3 şart Tabi bu benim yorumum
    Bir de şöyle bir şey var Pc yi yenileyince önceden oynadığın oyunları tekrar kurduğunda aradaki farkı görünce mutlu oluyorsun
  • pc de oyun keyfi her zaman söylüyorum tam bir fiyasko. ram le ekran kartıyla uğraş her yıl biton para öde joystick tak tanımaz yok oyunu bi dosya bulamayınca kuramaz cart curt.
    kusura bakmayında 2 -3 tane belki hiç dikkat bile etmeyeceğim polügon gözüme güzel görünecek diye enayi olamam.

ayrıca ps3 te korkunç ex oyunlar var ve yine ayrıca oyunlara yüksek demeyin istanbuun birçok yerinde 30 40 a oyun değiştirebileceğinz yerler var. para bir bahane değil.
    pc herşeyiyle para tuzağıdır
    zaten oyun keyfide beni hiç tatmin etmiyor
  • @Bluedevil86

bilgisayarı bana öğretmeye kalkma
    300$ işlemciye, 200$ anakarta, 300$ ekran kartına verirsen o sonucu görmen normal.
    4 senelik laptop bile iyi kötü mafia 2 gibi bir oyunu oynatıyor, bilgisayar toplamak senin yaptığın gibi fiyatı yüksek ozaman iyidir demek değildir. 1500-2000 lira arasında her türlü oyunun oynanacağı bir makine çok rahat toplanır. biraz teknik bilgi lazım yalnız bunu yapabilmek için
  • Ivırı zıvırı ile 2 bin küsür liraya topladığımı hatırlarım ne oldu 3 sene 4 sene sonra cort keşke o zaman PS2 alsaymışım..
  • quote:

@Bluedevil86

bilgisayarı bana öğretmeye kalkma
    300$ işlemciye, 200$ anakarta, 300$ ekran kartına verirsen o sonucu görmen normal.
    4 senelik laptop bile iyi kötü mafia 2 gibi bir oyunu oynatıyor, bilgisayar toplamak senin yaptığın gibi fiyatı yüksek ozaman iyidir demek değildir. 1500-2000 lira arasında her türlü oyunun oynanacağı bir makine çok rahat toplanır. biraz teknik bilgi lazım yalnız bunu yapabilmek için

yahu birader sorunlu musun ?,

sana niye pc öğretmeye kalkayım, ben boşuna 4 yıl kasmadım.

800 euro vermişim E6600 işlemci , 8600 GT !
    o zaman en iyi ekran kartı 8800 lerdi onlarda 500 $ + kdv ! bugun yeni oyunlar için istenen en düşük ekran kartı 8800 dür. çıkalı daha 4 sene olmamasına rağmen.

kasıla kasıla oynarsın, burada kasan sensin. Neden benle boy ölçme yarışına girmiş gibi hissettin onu da anlamadım ...

• quote:

Orijinalden alıntı: C-TRanger

Dün akşam bir arkadaş msn'den 1000 TL'ye ekran kartı aldığını söyledi...

Benim arkadaş alırken ben yanındaydım 4870x2 almıştı.Hatta finansal destekde bulunmuştum.Benimse 2009 da topladığım bu sistem son sistemim sayılır.Bir daha aklımdan bile geçirmem ekran kartıymış işlemciymiş.Bir kaç sene sonra duruma göre PS3 veya PS4 alır paşalar gibi keyfime bakarım.
  • quote:

o zaman en iyi ekran kartı 8800 lerdi onlarda 500 $ + kdv ! bugun yeni oyunlar için istenen en düşük ekran kartı 8800 dür. çıkalı daha 4 sene olmamasına rağmen.

kasıla kasıla oynarsın, burada kasan sensin. Neden benle boy ölçme yarışına girmiş gibi hissettin onu da anlamadım ...

benim kasıldığım falan yok. yanlış bilgi veriyorsun sadece

çıktığı gün ya da 3-5 ay sonra aldıysan 8800 ü tabii ki çok pahalıya alırsın
    şuan akılcı seçimlerle alacağın 2000 liralık makine ile 5 sene sonra da oyun oynarsın.

• quote:

quote:

benim kasıldığım falan yok. yanlış bilgi veriyorsun sadece

çıktığı gün ya da 3-5 ay sonra aldıysan 8800 ü tabii ki çok pahalıya alırsın
    şuan akılcı seçimlerle alacağın 2000 liralık makine ile 5 sene sonra da oyun oynarsın.

hala anlamıyorsun yukarıda sistem var 2000 ytllik. 5 sene akıcı oynarsın ha ?

benim ağzım yandı bu ekran kartından . bir daha oyun için pc toplamam !

zaten işim programlamayla oluyor artık.

bunun içinde Ram ve işlemciye yüklenirim.

oyun için console bu bir gerçek ps3 veya xbox360 ! 5 sene önce alanlar hiç ekran ram derdi olmadan takılıyorlar hala .

asında sony 7900 GT lere değilde mimarisini 45 lik 8800 GTler üzerine kursaydı ve ram leri biraz daha kapasiteli tutsaydı bugün hala PS3ün eline PCler su dökemezdi herhalde. umarım yeni PS4 lerde ramler daha kapasiteli olur böylece CELL işlemciyi ekran içinde kastırmazlar ayriyetten ...

• arkadaşım konsol üreticileri elde edecekleri karın tamamını cihazı satarak karşılamazlar.
    bu aletlerin üretim maliyeti ile satış fiyatları arasında özellikle eskimeye yüz tuttuklarında çok fazla bir fark kalmamaya başlar çünkü pahalı konsol ve pahalı oyun müşteriyi ürkütür.

bilgisayarda bu durum böyle değildir. yani mutlaka ki donanım ve yazılım üreticileri arasında bağ vardır fakat bu konsollardaki kadar organik değildir.
    burdan yola çıkarak bilgisayarın ilk kurulum maliyeti fazla olmasına rağmen işletimi ucuzdur. yeri geldiğinde makineye oc yaparak bile performans artışı sağlayabilirsin, bir kart değiştirerek güncel bir makineye sahip olabilirsin. konsollar ise sadece kapalı bir kutu kullanıcı için, 5 sene önce konsol alıp hala takılanlar oldukları yerde sayıyorlar bunu da unutmamak lazım
    ve evet senin topladığın sistemle ya da bana göre bunun biraz daha değişik varyansları ile 5 sene boyunca çok rahat oyun oynanır artı olarak tonla işte yapılır

• quote:

arkadaşım konsol üreticileri elde edecekleri karın tamamını cihazı satarak karşılamazlar.
    bu aletlerin üretim maliyeti ile satış fiyatları arasında özellikle eskimeye yüz tuttuklarında çok fazla bir fark kalmamaya başlar çünkü pahalı konsol ve pahalı oyun müşteriyi ürkütür.

bilgisayarda bu durum böyle değildir. yani mutlaka ki donanım ve yazılım üreticileri arasında bağ vardır fakat bu konsollardaki kadar organik değildir.
    burdan yola çıkarak bilgisayarın ilk kurulum maliyeti fazla olmasına rağmen işletimi ucuzdur. yeri geldiğinde makineye oc yaparak bile performans artışı sağlayabilirsin, bir kart değiştirerek güncel bir makineye sahip olabilirsin. konsollar ise sadece kapalı bir kutu kullanıcı için, 5 sene önce konsol alıp hala takılanlar oldukları yerde sayıyorlar bunu da unutmamak lazım
    ve evet senin topladığın sistemle ya da bana göre bunun biraz daha değişik varyansları ile 5 sene boyunca çok rahat oyun oynanır artı olarak tonla işte yapılır

5 senelik süreçte yani X2 kat daha fazla harcama yapıcaksın sistem için bu kadar basit. ama sonyler 5 senedir rahat. killzone tarzı oyun var mıdır pc de ? veya mgs veya o kadar grafiksel üstünlüğüne rağmen yeni nesil araba yarışları GT5 görüntü kalitesini verebildi mi ?

devre çip yamak o kadar maliyetli değil. zaten robotlar yapıyorlar. burada geçen sene devre üreten bir alman kökenli şirketin üretim tesisine gitmiştik.

insanların yaptığı tek şey tasarım haricinde 4 mühendisin büyüteçle devreleri kontrol etmesi extradan, bi tane dayı makinanın başında bekliyor makina tek tek devreleri entegre ediyor, lehim tabakasından geçiyor sonra soğuk suda ve paket servisi.

he bide genel mühendis bi dede vardı, adam bi soru sordum 45 dakika beni orada tutmuştu anlatırken. yanındaki genç mühendis devre üzerine kesim yapıyordu sanırım sinyalleri kırmak yani uzatmak için. bizim görmediğimiz bir şeydi aslında.

herneyse sonuçta sonyde PC konfigürasyonunda. işlemci ram rom ve HDD den oluşma ...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.