Şimdi Ara

Bir kez daha pc nin oyun için para tuzağı olduğunu anladım (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
0
Favori
5.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben kendi pcmi alalı 3 seneyi geçti şuanda piyasada oynıyamıyacağım oyun yok ozaman hadi konsola geçiyoruz xbox 360 aldık diyelim bir araştırma yapalım xbox 360 yapılan bir araştırmada yüzde 54 varan 3 k sorunu var forumdaki xbox kullananlar en az 2 tane konsol değiştirmişler şuanki jasper board bu oranı düşürdüler siz hiç hayatınızda yüzde 54 varan ölümcül bir hasarlı makina duydunuzmu? onu geçtik hadi öyle bedavaya online oyun oynamak yook microsoft amcalara para vercez bunun için başka firmaların oyunlarını oynamak içinde microsoft para istiyor ilginç devir online devri olduğu için single player oyuna para verilmez ben single oyunu bırakalı 3 sen oluyor acaba para tuzağı nerde diye düşünmeye çalışıyorum xbox dan vazgeçtik hadi ps3 karar kıldık piyasadaki bütün multiplatform oyunlarda çöplük gibi kalıyor ps3 övdükleri noktaysa ex oyun (başka övecek bi yanınıda bulamıyorlar)çok yanıp tutuşsam giderim ps3 cafede oyunu bitiririm bidahada yüzüne bakmam oyun alalım diyeceğiz odane oyunları 150 180 tl 5 -6 oyun parasına süper bir pc alıyorsun kendine pcde orjinal oyun steam alıcaksanız çok ucuza geliyor mesela bu yılın başlarında gta4 4 dolara kadar düştü hem hardiskten oynuyorsun dvd ve bluray göre 2 kat daha hızlı oynuyorsunuz hem dvd bluray uğraşmıyorsunuz konuyu açan arkadaş çok doğru konuşmuş ortada bir para tuzağı var tabiki konsol almak çok mantıklı geldi bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamimandıralı -- 25 Eylül 2010; 3:02:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hamimandıralı

ben kendi pcmi alalı 3 seneyi geçti şuanda piyasada oynıyamıyacağım oyun yok ozaman hadi konsola geçiyoruz xbox 360 aldık diyelim bir araştırma yapalım xbox 360 yapılan bir araştırmada yüzde 54 varan 3 k sorunu var forumdaki xbox kullananlar en az 2 tane konsol değiştirmişler şuanki jasper board bu oranı düşürdüler siz hiç hayatınızda yüzde 54 varan ölümcül bir hasarlı makina duydunuzmu? onu geçtik hadi öyle bedavaya online oyun oynamak yook microsoft amcalara para vercez bunun için başka firmaların oyunlarını oynamak içinde microsoft para istiyor ilginç devir online devri olduğu için single player oyuna para verilmez ben single oyunu bırakalı 3 sen oluyor acaba para tuzağı nerde diye düşünmeye çalışıyorum xbox dan vazgeçtik hadi ps3 karar kıldık piyasadaki bütün multiplatform oyunlarda çöplük gibi kalıyor ps3 övdükleri noktaysa ex oyun çok yanıp tutuşsam giderim int cafede oyunu bitiririm bidahada yüzüne bakmam oyun alalım diyeceğiz odane oyunları 150 180 tl 5 -6 oyun parasına süper bir pc alıyorsun kendine pcde orjinal oyun steam alıcaksanız çok ucuza geliyor mesela bu yılın başlarında gta4 4 dolara kadar düştü hem hardiskten oynuyorsun dvd ve bluray göre 2 kat daha hızlı oynuyorsunuz hem dvd bluray uğraşmıyorsunuz konuyu açan arkadaş çok doğru konuşmuş ortada bir para tuzağı var tabiki konsol almak çok mantıklı geldi bana

hami kardeş sen biraz daha araştır bu işleri sonra editle istiyorsan mesajını
    baya yanlış şeyler var çünkü

• quote:

Orijinalden alıntı: 12henry14

quote:

ben kendi pcmi alalı 3 seneyi geçti şuanda piyasada oynıyamıyacağım oyun yok ozaman hadi konsola geçiyoruz xbox 360 aldık diyelim bir araştırma yapalım xbox 360 yapılan bir araştırmada yüzde 54 varan 3 k sorunu var forumdaki xbox kullananlar en az 2 tane konsol değiştirmişler şuanki jasper board bu oranı düşürdüler siz hiç hayatınızda yüzde 54 varan ölümcül bir hasarlı makina duydunuzmu? onu geçtik hadi öyle bedavaya online oyun oynamak yook microsoft amcalara para vercez bunun için başka firmaların oyunlarını oynamak içinde microsoft para istiyor ilginç devir online devri olduğu için single player oyuna para verilmez ben single oyunu bırakalı 3 sen oluyor acaba para tuzağı nerde diye düşünmeye çalışıyorum xbox dan vazgeçtik hadi ps3 karar kıldık piyasadaki bütün multiplatform oyunlarda çöplük gibi kalıyor ps3 övdükleri noktaysa ex oyun çok yanıp tutuşsam giderim int cafede oyunu bitiririm bidahada yüzüne bakmam oyun alalım diyeceğiz odane oyunları 150 180 tl 5 -6 oyun parasına süper bir pc alıyorsun kendine pcde orjinal oyun steam alıcaksanız çok ucuza geliyor mesela bu yılın başlarında gta4 4 dolara kadar düştü hem hardiskten oynuyorsun dvd ve bluray göre 2 kat daha hızlı oynuyorsunuz hem dvd bluray uğraşmıyorsunuz konuyu açan arkadaş çok doğru konuşmuş ortada bir para tuzağı var tabiki konsol almak çok mantıklı geldi bana

hami kardeş sen biraz daha araştır bu işleri sonra editle istiyorsan mesajını
    baya yanlış şeyler var çünkü

mesela?

• -%54e varan hata payı demişsin forumda 2006dan beri konsolu kullananlar var. ben 2008den beri arkadaşım 2007den beri aynı konsolu kullanıyor, en ufak bir tamir yok
    -hem microsoft'a para evriyorsun hem başka firmalara olayını ilk defa senden duyuyorum
    -forumda 150-180tl'ye ps3 oyunu alan bir Allah'ın kulu bulamazsın
    -200tldesek oyuna 5-6 oyun parasına yani 1000-1200liraya süper pc toplayamazsın
    -gta 4'ü konsolda da gayet ucuza bulabilirsin, konsolda bu oyunu millet 3 sene önce oynadı
    -pc'de oyunu 2 kat daha hızlı olayını çözemedim. eeğr hdd'den oynamayı söylüyorsanız bu xboxda 1buçuk senedir ola bir olay zaten
  • quote:

-%54e varan hata payı demişsin forumda 2006dan beri konsolu kullananlar var. ben 2008den beri arkadaşım 2007den beri aynı konsolu kullanıyor, en ufak bir tamir yok
    -hem microsoft'a para evriyorsun hem başka firmalara olayını ilk defa senden duyuyorum
    -forumda 150-180tl'ye ps3 oyunu alan bir Allah'ın kulu bulamazsın
    -200tldesek oyuna 5-6 oyun parasına yani 1000-1200liraya süper pc toplayamazsın
    -gta 4'ü konsolda da gayet ucuza bulabilirsin, konsolda bu oyunu millet 3 sene önce oynadı
    -pc'de oyunu 2 kat daha hızlı olayını çözemedim. eeğr hdd'den oynamayı söylüyorsanız bu xboxda 1buçuk senedir ola bir olay zaten

-istisnalar kaideyi bozmaz olur öyle bir kaç istisna
    -demek istediğim ea games oyununu online oynamak istiyorsun microsof burda hangi hakla senden bunun parasını alıyor? tamam live microsftun ürünü neden pc ve ps3 böyle birşey yok?
    -yeminet?
    -alırsın ben toplarım sana
    -ben gta 4 örnek verdim çoğu oyun büyük indirime gidiyorlar sürekli steam tkip edersen oyunların çoğu indirime gidiyorlar
    -konsol rahatlığı var diyosunya pcde dvd bluray tak çıkart uğraşmıyorsun hardiskten oynanan oyunlar 2 kat hızlı olduğunu bir sitede okudum
    varmı başka takıldığın yer? şuan yatmaya gidiyorum yarın cevapların sorularını hadi iyigeceler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamimandıralı -- 25 Eylül 2010; 3:17:11 >

• -tamam kime göre %54 işte. jasper boardlara hiç girmeyelim istiyorsan
    -vallahi bak
    -ben 3 sene önce 900-1000e orta karar bir kasa topladım 8600gts'li vs, gta'da sürüm sürüm süründü makine, mafia 2'yi normalde anca açtı. pc'yi aldığım aynı zamanlarda bu konsol 450 liraydı
    -steam kullanıyorum zaten bu durum steam'e özgü değil. bir çok internet sitesi böyle eski oyunlar için indirimler, kampanyalar yapıyor
    -tek dert tak çıkart olsun. sen oyunu alıp 2 saat yükleyince, ayarlarla en iyi performansı almaya kasınca dert değil, dvdyi takınca dert oluyor

ben soru sormadım zaten soru soran sensin
    açıklama yapan taraf benim

ama istiyorsan bir tane sorayım
    o herşeyi açan, rahat olan pc'de şu dediklerimden kaçını oynayabildiniz
    red dead redemption
    geow serisi
    fifa serisi (harbi versiyonu olan, çakması değil)
    alan wake
    killzone
    heavy rain
    infamous
    uncharted
    gow
    halo serisi
    forza
    ...

• quote:

-ben 3 sene önce 900-1000e orta karar bir kasa topladım 8600gts'li vs, gta'da sürüm sürüm süründü makine, mafia 2'yi normalde anca açtı.

bu kısımda ciddi isen sende bir problem var demektir. turion 52 işlemci ve mobility x1600 bile gta yı baya baya oynatıyor mafia 2 de 12-14 fps arasında gidip geliyor
  • Üç senedir PS3 kullanıcısım. Hiçbir zaman bir oyunun maliyeti bana 100 TL olmadı. Shopto gibi sitelerden ortalama 90 TL'ye alıp en kötü 60-70 TL'ye gg'den satıyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: Metin*

Valla Ps3 de var ve iyi bir sistemimde var..Şuanlık pcye değişim yapmaya gerek yok ama seneye anakart değişmek gerekirse mesela anakart 100 Tl diyelim
    Ps3 de bir oyun var oda 100 lira..Ben tabiki anakartımı değiştiririm..Ps3 bir hobi yani oyun eğlence ama PC benim dünyam onu yabana atamam..
    Ayrıca pcyi 2 senede bir değişmen lazım ama oyunlarada 100 tl gibi fiyat vermene gerek yok
  • Herkesin oyun zevki farklı.PS3 ü bende alıp kullandım.Fakat oynadığım oyunlar ağırlıklı olarak multiplatform ve batı tarzında olduğu için bir süre sonra sattım.

Mesela Ben Ps1 de ağırlıklı olarak PES oynardım.PES o zamanlar PS özel oyunu idi.Sonra multiplatform oldu.Dikkat edilirse PS da batı tarzı ağırlıklı veya herkese hitap eden özel oyunların çoğu Hep multiplatform oldu.Resident Evil bile tarzını değiştirerek herkese hitap etmeye başladı.

PS1 den sonra benim için konsollar eski heyecanını kaybetti.Çünkü Kaliteli oyunların çoğu Multiplatform.Konsol denilince altını çiziyorum alternatifi olmayan özel oyunlara sahip olmalı.Mesela Wii de ki O basit grafikli Mario nun diğer hiç bir platformda iyi bir alternatifi yok.Killzone 2 PS3 e özel klasik bir yapım.Fakat alternatifsiz değil.Killzone yerine hiç bir platformda olmayan bir tarz oyun yapılmalıydı.Zaten Killzone çıkmadan önce Senelerden beri Medal Of Honor ve ardından COD serisi o savaş atmosferini ideal bir şekilde vermeye başlamıştı.

Eğer Sony Call Of Duty gibi önemli multiplatform yapımcılarını satın alsaydı ve multplatform oyunların ağırlığını kendine özel yapsaydı Hem özel oyunlar anlamında çeşit artacak hemde konsol almayı düşünmeyen insanları bile kendine çekebilirdi.

AMA PC de Multiplatform oyunlar var Strateji ve bazı özel yapımlar var.Xbox 360 tan gelen kaliteli yapımlar var.Yani PC de oyun eksikliği bir yana bolca kaliteli yapım var.150 dolarlık bir ekran kartın da yüksek ayarlarda kaliteli ve akıcı şekilde oynamak mümkün.PC için illaki 1000 YTL lik kart lazım değil.Oyunların çoğu 90-150 dolarlık ekran kartlarına optimizasyon yapılıyor.Piyasanın en iyi oyunlarından biri olan COD serisinin sistem gereksinimlerine bir göz atın

MGS olsun Mario veya Zelda olsun.BU tarz exc oyunlar için konsol alınır.Sistem yenilemek istemeyende elbet konsol alır.Fakat PC yi kötülemek bir yana PC fiyat performans açısından iyi bir durumda.Orjinal oyunlar açısından bile fiyat olarak PC uygun.80 YTL lik bir oyun 2 sene sonra 20- 30 YTL ye düşüyor.PC son 10 yılda ivme kazandı.Bence tartışılması gereken PC değil.

Sony nasıl olduda PES,DMC,Resident Evil gibi özel oyunları kaybetti.Asıl tartışılması gereken bu olmalı.10 yıl önce PC de Age Of Empires ve Kantır strike Half Life gibi oyunlardan başka düzgün oyun yokken,Gerçekten oyun anlamında PC cılız iken Bugün Multiplatform oyunlar+Playstationdan gelen PES,DMC,Resident Evil,Xbox 360 tan gelen oyunlar PC yide çok cazip hale getirdi.

Son 10 yıla bakalım.Sony kaç tane yapımı kaybetti.10 yıl önce Kantır strike ile anılan PC ler bugün ne durumda? Sony nin Kaybettiği yapımlarla PC nin son 10 yılda ki ivmesini bir karşılaştırın.PS1 özel oyunlar açısından PS3 ten kat kat iyi.Sony şimdi Wii ye benzemeye çalışıyor.Killzone 2 gibi yada Wii mote benzeri çalışmalara para ayıracağına KONAMİ yi CAPCOM u ve piyasada ki hit multplatform yapımcılarını iyi paralarla kökten satın alıp PES i Call Of Duty i Playstation a özel yapsa daha mantıklı olmaz mı? Call OF Duty PES,Resident Evil denildiği zaman Yalnızca PS3 hatırlansa tıpkı PS1 zamanınki gibi.Sonuçta artık eskisi gibi değil.

PC teknik servisi her yerde var.DVD rom eskidi mi? Hemen gidip ekmek alır gibi 15 dolara almak ve kısa sürede takmak mümkün.PS3 ün sürücüsü bile pahalı.Bir sarı ışık gördü veya sürücü eskidi 150 dolar verip monte edilmesini bekle.PC deki gibi LG Samsung gibi özgürce marka seçme şansı da yok.İllaki Sony marka ve pahalı olacak.PC de oyunlar Hard Diskten oynanıyor bu bir avantaj.PC de PS3 teki gibi illaki HDCP destekli monitör şart değil vs.

Sonuçta Sony eskisi gibi rakipsiz değil.Artık eski efsanevi günlerinden uzak belirli bir oyun politikası olmayan gamepad şekilini değiştirme,yolun yarısında Wii ye benzeme gibi fırıldaklıklar ile meşgül ne yapacağı konusunda bir türlü karar veremeyen biraz ondan biraz bundan alarak zamanı idare eden bir davranış içerisinde.Xbox 360 da bu kontroller konusunda aynı.Bir Nintendo denilince nasıl başlarsa öyle gidiyor.Bir PC denilince tarzı belli.PS3 hardcore ağırlıklı oyunlar için yapılmış bir platform gerçekci oyunlar bekleyen PS3 sahipleri için PS move ile zaman kaybı, kullanıcıya saygısızlık.Bari PC deki oyun yüklemelerini de örnek alsada PS3 Hard diskine full oyun yükleme desteği koysa ama işine gelmez.

Günümüzde PC xbox 360 olmasaydı Sadece PS3 olsaydı o zaman çoğu kişi PS3 alabilirdi.Fakat teknoloji insanlara seçenek sunuyor ve hiç kimse tek bir markaya bağlı kalmak zorunda değil.Herkes bütçesi ve tarzı konusunda tercihini yapabiliyor.

• Pc'nin yeri başka konsolun yeri başka.Bir civ 5,simülasyon,rts oynayayım desen oynayamıyorsun konsolda.Xbox'ta da halo oynamadan duramıyorum.En iyisi orta karar bir gaming pc ile konsolu beraber tutmak.
  • quote:

-tamam kime göre %54 işte. jasper boardlara hiç girmeyelim istiyorsan
    -vallahi bak
    -ben 3 sene önce 900-1000e orta karar bir kasa topladım 8600gts'li vs, gta'da sürüm sürüm süründü makine, mafia 2'yi normalde anca açtı. pc'yi aldığım aynı zamanlarda bu konsol 450 liraydı
    -steam kullanıyorum zaten bu durum steam'e özgü değil. bir çok internet sitesi böyle eski oyunlar için indirimler, kampanyalar yapıyor
    -tek dert tak çıkart olsun. sen oyunu alıp 2 saat yükleyince, ayarlarla en iyi performansı almaya kasınca dert değil, dvdyi takınca dert oluyor

red dead redemption
    geow serisi
    alan wake
    killzone
    heavy rain
    infamous
    uncharted
    gow
    halo serisi
    forza
    ...

şimdi diyorsunki forumda kimse bir ps3 oyununa 150 180 milyon vermiyor diyorsun hadi 90 100 olsun hem çöp gibi multiplatform oyunlar bide üste para veriryorsunuz ps3 bunları oynamak için düşün yani adamlar hem sizle dalga geçer gibi en kötü versiyonu ps3 çıkartıyor siz bide bunun üstüne para veriyorsunuz adamlara dünyanın multiplatform oyunu pc ve xboxdan kötü olmuş ne yapcam ben ps3? sony çıkatığı oyunlarlamı tatmin olacam bide toplamışsın hem ps3 çıkan oyunları hem xbox oyunlarını sanki aynı platformda oynabiliyoruz gibi hepsini bir tutmuşsun mesela bu senin ps3 maliyeti 100 milyon doları geçmiş bir world warcraft bir starcraft, diablo 3 ea tarihinin en pahalı oyunu star wars old rebuplic gene dünya oyun tarihinin en pahalı 5 oyunundan biri olan apb varmı? sadece çindeki mmorg pazarı 4 milyar dolar steam bi gir ps3 olmayan ne oyunlar var tabi ps3 çöp oyunlarından vakit bulabiliyorsan bir sıralama yapmak gerekirse en çok 1.pc 2.xbox 360 3.ps3 olur pc dünyanın en büyük oyun platformudur buda kanıtı
    http://www.chip.com.tr/konu/microsoft-pc-durusunu-savunuyor_20824.html
    ayrıca son zamanlarda ps3 çıkmayan splinter cell, mass efect, crysis, metro 203, left 4 dead, gibi oyunlarıda ps3 bulmak imkansız gene microsoftun ex oyunları pc ye çıkıyor ps3 buda yok ayrıca fifa 11 pc laf atmışsında mk adamları pc daha iyi diyor gamescondaki adamlar bile modellemer daha canlı daha gerçekçi diyor pcde bi ps3 fanlarını inandıramadı adamlar
    http://www.merlininkazani.com/oyun_demo/1/FIFA_11-36884.html

• Xbox kullanıyorum. Oyunlar 2.5 lira, konsol 440 lira, online günde sadece 19 kuruş, ayrica bilip bilmeden konuşma oyunlar hdd'e atilabiliyor ve bunun için hiçbir işlem gerekmiyor. Konsolun kendinde olan bir ozellik.

DVD tak çıkar dediğin olay çok gülünç. İstersen bir hesap yapalım. Pc'nin TAMAMEN açılması 50sn,oyunu kurması en az 10-15 dk, kürek bulmak-indirmek vb. 2-3 dk, oyunun açılıp en ideal ayarı bulmak en az 10-15 dk. Üstüne 1-1.5 milyar para vermek cabası.

Konsolda ki durum ise; aletin açılması 10 sn, DVD'nin yerine yerleştirilmesi 20sn, oyunun başlaması birkaç saniye. Bunu yapabilen alet ise 440 lira

Birde fiyat hesaplaması yapalım. Konsolların en az 3-4 yıl omru kaldığına göre toplanacak pc'de 3-4 yıl boyunca konsolla aynı kaliteyi vermek zorunda. Bunu belirterek başlayalım.

Ustteki kosullara uyan bir pc en en az 2000 lira, oyuncu mouse ve klayyesi 80-90 lira, monitör 200 lira. Kabaca hesapla 2300 lira civarı bir miktar tutuyor en az.

Xbox'da ise; konsol 440 lira, gamepad, kablolar vb. hersey kutudan çıkıyor, hdcp destekli monitör gerekmediginden sadece vga girisli bir monitör isimizi gorecegiden fiyat yine 200 tl. Kabaca 640 liraya 4 sene daha çok rahat oyun oynaya bilirim.

2300 tl'den 650 lira cikartirsak elimizde 1650 lira para kalıyor. Bu paraya istersen motor bile alırsın. Hatta hatta bu alette %60 3k çıkacağından 4 tane daha xbox alırım. Yastığımın altına koyarım. Mazallah 3k fln görürüm. Ne olur ne olmaz

• ben sahşen 2.5 sene evel Oyun için PC toplamayı bıraktım en son aldıgım PC öyle duruyor kullanmıyorm kardesim vs kullanıyor nete girmelik kendime Laptop Aldım işimi tamamne görüyor Oyun için Ps3 Aldım rahatım yerinde yok ekran kartı yetmiyor ram az vs derdim yok en iyisi oyun için Konsol almak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berksus

Xbox kullanıyorum. Oyunlar 2.5 lira, konsol 440 lira, online günde sadece 19 kuruş, ayrica bilip bilmeden konuşma oyunlar hdd'e atilabiliyor ve bunun için hiçbir işlem gerekmiyor. Konsolun kendinde olan bir ozellik.

DVD tak çıkar dediğin olay çok gülünç. İstersen bir hesap yapalım. Pc'nin TAMAMEN açılması 50sn,oyunu kurması en az 10-15 dk, kürek bulmak-indirmek vb. 2-3 dk, oyunun açılıp en ideal ayarı bulmak en az 10-15 dk. Üstüne 1-1.5 milyar para vermek cabası.

Konsolda ki durum ise; aletin açılması 10 sn, DVD'nin yerine yerleştirilmesi 20sn, oyunun başlaması birkaç saniye. Bunu yapabilen alet ise 440 lira

Birde fiyat hesaplaması yapalım. Konsolların en az 3-4 yıl omru kaldığına göre toplanacak pc'de 3-4 yıl boyunca konsolla aynı kaliteyi vermek zorunda. Bunu belirterek başlayalım.

Ustteki kosullara uyan bir pc en en az 2000 lira, oyuncu mouse ve klayyesi 80-90 lira, monitör 200 lira. Kabaca hesapla 2300 lira civarı bir miktar tutuyor en az.

Xbox'da ise; konsol 440 lira, gamepad, kablolar vb. hersey kutudan çıkıyor, hdcp destekli monitör gerekmediginden sadece vga girisli bir monitör isimizi gorecegiden fiyat yine 200 tl. Kabaca 640 liraya 4 sene daha çok rahat oyun oynaya bilirim.

2300 tl'den 650 lira cikartirsak elimizde 1650 lira para kalıyor. Bu paraya istersen motor bile alırsın. Hatta hatta bu alette %60 3k çıkacağından 4 tane daha xbox alırım. Yastığımın altına koyarım. Mazallah 3k fln görürüm. Ne olur ne olmaz

2300 tl pc topluyorsun şunu bide belgeli olarak göstersene merak ettim daha önceden böyle birşey duymadım

• quote:

quote:

Xbox kullanıyorum. Oyunlar 2.5 lira, konsol 440 lira, online günde sadece 19 kuruş, ayrica bilip bilmeden konuşma oyunlar hdd'e atilabiliyor ve bunun için hiçbir işlem gerekmiyor. Konsolun kendinde olan bir ozellik.

2300 tl pc topluyorsun şunu bide belgeli olarak göstersene merak ettim daha önceden böyle birşey duymadım

1 milyara en az 4-5 sene gidecek PC toplayabilir misin? Birde gelmiş ahkam kesiyor

• yok abi elin alissa ps3 dede her oyun u oyniyabilirsin bnce
  • quote:

quote:

quote:

1 milyara en az 4-5 sene gidecek PC toplayabilir misin? Birde gelmiş ahkam kesiyor

doğum tarihine baktımda profilinde 18 Şubat 1995 yazıyor aramızda uçurum var sence sana cevap veriyimmi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Jolly_RogeR

Rpg için lazım oluyor Dragon Age 2 ,Witcher 2 , Diablo 3 için pc lazım

+1 aynen katılıyorum ki bilgisayarda oyun kültürüde ayrı bir olay...
  • quote:

quote:

-tamam kime göre %54 işte. jasper boardlara hiç girmeyelim istiyorsan
    -vallahi bak

red dead redemption
    geow serisi
    alan wake
    killzone
    heavy rain
    infamous
    uncharted
    gow
    halo serisi
    forza
    ...

şimdi diyorsunki forumda kimse bir ps3 oyununa 150 180 milyon vermiyor diyorsun hadi 90 100 olsun hem çöp gibi multiplatform oyunlar bide üste para veriryorsunuz ps3 bunları oynamak için düşün yani adamlar hem sizle dalga geçer gibi en kötü versiyonu ps3 çıkartıyor siz bide bunun üstüne para veriyorsunuz adamlara dünyanın multiplatform oyunu pc ve xboxdan kötü olmuş ne yapcam ben ps3? sony çıkatığı oyunlarlamı tatmin olacam bide toplamışsın hem ps3 çıkan oyunları hem xbox oyunlarını sanki aynı platformda oynabiliyoruz gibi hepsini bir tutmuşsun mesela bu senin ps3 maliyeti 100 milyon doları geçmiş bir world warcraft bir starcraft, diablo 3 ea tarihinin en pahalı oyunu star wars old rebuplic gene dünya oyun tarihinin en pahalı 5 oyunundan biri olan apb varmı? sadece çindeki mmorg pazarı 4 milyar dolar steam bi gir ps3 olmayan ne oyunlar var tabi ps3 çöp oyunlarından vakit bulabiliyorsan bir sıralama yapmak gerekirse en çok 1.pc 2.xbox 360 3.ps3 olur pc dünyanın en büyük oyun platformudur buda kanıtı
    http://www.chip.com.tr/konu/microsoft-pc-durusunu-savunuyor_20824.html
    ayrıca son zamanlarda ps3 çıkmayan splinter cell, mass efect, crysis, metro 203, left 4 dead, gibi oyunlarıda ps3 bulmak imkansız gene microsoftun ex oyunları pc ye çıkıyor ps3 buda yok ayrıca fifa 11 pc laf atmışsında mk adamları pc daha iyi diyor gamescondaki adamlar bile modellemer daha canlı daha gerçekçi diyor pcde bi ps3 fanlarını inandıramadı adamlar
    http://www.merlininkazani.com/oyun_demo/1/FIFA_11-36884.html

önce bi şunu kesinleştirelim ben ps3 kullanıcısı değilim xbox kullanıcısıyım
    oyuna göre çevremden ps3'ü tedarik eder bitirir geri veririm
    multiplatform oyunlarda ve yazdığın oyunların çoğunda sapına kadar performans alıyorum 150-200€'luk aletle

gelelim fiyat kısmına
    sen kaça alıyorsun oyunları?
    90 lira değilde 60'a alıyorsun dediğin çöp platformları
    ha korsan kullanıyorum dersen, al buyur ps3'e jb çıktı kullan konsolda da

ps3 excleriyle mi tatmin olacağım demişsin
    artık seni bunlar tatmin etmezse bence yavaştan keşiş olmaya başla
    anca o tatmin eder seni
    sen hayatında gow gibi bir oyun oynadın mı?
    veya gt5 gibi bir oyunu oynamayı bırak o görselliği pc'de ekran koruyucu olarak gördün mü?

sana bir soru sormuşum cevap alamamışım
    bak o yazdığım oyunlar son 1 sene içinde çıkan en hit oyunlardır, yani öyle pc'ye çıkmamış oyunları özenle seçmeye kasmadım. ilk aklıma gelen ve oynamazsam olmaz dediğim oyunlardır
    hangilerini oynayabiliyorsun söyle de bileyim

son olarak pc için çıkan fifa konsoldan iyi mi diyorlar?
    kim diyor bi link at da azıcık dalgamızı geçelim
    ben konsol demosunuda pc demosunuda oynadım
    sağdan soldan duyduğum şeyleri söylemiyorum
    konsolda 3 senedir fifa oynarım, pc versiyonu konsoldaki fifa 09-10 arası birşey olmuş
    fifa 11'de ki en ufak mod ve yenilikler yok

o kullandığın pc'den bende de var
    wow oynamak için kullanırdım sadece live'a alıştım alışalı wow'u da bıraktı
    şimdi sadece fm oynuyorum, başka da oyun yüklü değil makinada

burada yazılan yorumları biraz oku derim
    kimse pc'ye karşı değil
    aksine 2bin liralık bir pc yerine 1000 liralık bir pc + konsol olayının daha makul olduğunu savunuyor herkes

yani bak sen hayatında konsolu alıp oynamamışsın ordan buradan duymuş yazıyorsun
    ama ben senin söylediğin steam'i 3 senedir kullanıyorum, wow'u da bir o kadar sene önce başlamıştım
    yani şu anda oyun konsollarından wii, psp ds'yi de sayarsak sadece ds'ye sahip değilim
    neyin ne olduğunu gayet iyi biliyorum, bakıyorum platformlara ona göre yorumumu yazıyorum buraya
    mk'da, gamescom'da öyle diyorlar demiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Bluedevil86

quote:

Orijinalden alıntı: Real_ETA

bilgisayar herzaman son kullancı için daha ucu açık birşeydir. konsolu alırsın bozulduğunda bakarsın sadece, kopya oyun için kasarsın vs.
    bilgisayarı alırsın bozulursa kendi derdini kendin çözersin, her türlü crack vs. çıkar orjinale para vermek zorunda kalmazsın.
    ayrıca konudaki fiyatlar çok abartılı, taş çatlasın 1500-2000 liraya en kral bilgisayar alınır 3-5 sene idare edecek şekilde kullanılır

1500 ytlye nasıl üst sistem topluyorsun merak ettim.

buyur sana ortanın üstü, 1250 dolar + % 18 kdv = 1470 dolar de oda 2060 yapar de . eee hani üst düzey makina ?
    bir ps3 , 250 lilik 700 kağıt ...

1.si topladıgınız sistem hatalı.anakartla işlemci nedense bi garip gözüktü gözüme.
    2.si fiyatı yükseltmek için cok kasmışsınız.zannedersem hem klavye-mause seti yazmışsınız.hem de ayrıca klavye ve mause yazmışsınız.
    3.sü i7 920 ve 5850 li sistem ortanın üstü filan degil.bildigin direk üst düzeydir.ki türkiye standrtalrında baya üst düzeydir.
    laf carpmak için cahilligimden soruyorum.yanlış anlamayın.ps3 de online oyun oynamak için modeme ihtiyaç yok mu?
    bi de 1500 lira civarı şöle taş gibi bi sistem toplanabilir.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.