Şimdi Ara

Bir kez daha pc nin oyun için para tuzağı olduğunu anladım (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
0
Favori
5.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 800 euro vermiştim SADECE KASA fiyatı !

ana kartım Quadları destekliyor

İşlemci : e6600 2,4 dü. şimdi almam gereken Pentium Dual Core E6800 3.33GHz 2MB Cache 1066FSB 45nm İşlemci 104 dolar + KDV

ekran kartı : 8600 Gt idi yenisi GTS 250 GDDR3 1GB 256Bit Nvidia DX10 Ekran Kartı 143 dolar +KDV

bi tanede güç kaynağı BOOST 600W 12cm Fan Aktif PFC GÜÇ KAYNAĞI 64 + KDV

yani 310 dolar + KDV yani 370 dolar oda 550 ytl yapıyor ve bu sistem beni 2 sene götürüse iyi.

800 euro yani 1500 tl + 550 yani 2100 tl olucaktı 4 yıl için harcadığım para !
    ps3 1000 tl ...
  • Adam g25 direksiyon 5.1 sistem ıvır zıvır almıs lcd almıs 5.000 etmis herhalde okadar para tutacak bilg. ne olursa olsun ömrü daha kısa f/p bakımından konsollar daha ideal

800 tl 250 gb
    lcd monitor alırsın ucuz olsun isstiyorsan 1000tl en fazla oyunlarda 1000tl desen 2.800 yuvarla 3.000 tl
    Suan 3.000 tl cok güzel bir bilgisayar toplayabilirsin ama seni 3 -4 sene goturur tas catlasın ama konsollar oyle degıl ıstısnalar olur 800tl bir tane daha alırsın ekran kartı fiyatına sadece ee tabi en büyük ozellik olan exc. leri saymıyorum bile...

@Blue

O saydıkların seni 2 sene götürmez hatta simdi bile zar zor götürür o islemci power desen dandik gercek 600w degil yani daha bile fazla harcaman gerekir sistem icin...gts250 zaten artık eskidi vs...

Ama pc de oyunda ayrı zevkli...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raven~ -- 26 Eylül 2010; 22:42:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamimandıralı

ben kendi pcmi alalı 3 seneyi geçti şuanda piyasada oynıyamıyacağım oyun yok ozaman hadi konsola geçiyoruz xbox 360 aldık diyelim bir araştırma yapalım xbox 360 yapılan bir araştırmada yüzde 54 varan 3 k sorunu var forumdaki xbox kullananlar en az 2 tane konsol değiştirmişler şuanki jasper board bu oranı düşürdüler siz hiç hayatınızda yüzde 54 varan ölümcül bir hasarlı makina duydunuzmu? onu geçtik hadi öyle bedavaya online oyun oynamak yook microsoft amcalara para vercez bunun için başka firmaların oyunlarını oynamak içinde microsoft para istiyor ilginç devir online devri olduğu için single player oyuna para verilmez ben single oyunu bırakalı 3 sen oluyor acaba para tuzağı nerde diye düşünmeye çalışıyorum xbox dan vazgeçtik hadi ps3 karar kıldık piyasadaki bütün multiplatform oyunlarda çöplük gibi kalıyor ps3 övdükleri noktaysa ex oyun (başka övecek bi yanınıda bulamıyorlar)çok yanıp tutuşsam giderim ps3 cafede oyunu bitiririm bidahada yüzüne bakmam oyun alalım diyeceğiz odane oyunları 150 180 tl 5 -6 oyun parasına süper bir pc alıyorsun kendine pcde orjinal oyun steam alıcaksanız çok ucuza geliyor mesela bu yılın başlarında gta4 4 dolara kadar düştü hem hardiskten oynuyorsun dvd ve bluray göre 2 kat daha hızlı oynuyorsunuz hem dvd bluray uğraşmıyorsunuz konuyu açan arkadaş çok doğru konuşmuş ortada bir para tuzağı var tabiki konsol almak çok mantıklı geldi bana

Bluedevil86
    şu sorulara cevap versene çok merak ediyorum cevabını

• yahu dandik diyip beğenmediğiniz ekran kartları, işlemciler o konsolların içindekilerden çok daha yeni teknoloji.
    mobility x1600 diyorum, mafia2 nin benchmark ını full ayarlarda 9 fps ile bitirebiliyorsa yazılan sistemlere burun kıvıranlar oynadıkları konsolu ne sanıyorlar acaba?
  • bence PC para tuzağı kesinlikle değildir ........

3 sene önce yaptığım pc ile quadro 4 çekirdek 4gb ram Gigabyte anakart 9800GTX Ultra ekran kartı ile mafia High Medium arasında oynuyorudum 2400 TL verdik .... 3 sene sonra nemi degişti tek ekledigim ne biliyomusunuz ekran kartı 480X Tüm oyunları Full onuyorum 1000tl verdim okadar Ekran kartı oda Şu anda Ultra Lüks bir ekran kartı ama oyuna para vermedim 100 100 100 100 Kimse oyunlara verilen parayı hesaplamiyor 3 sene boyunca PS3 e ne harcadım ? ve nekadar tüm oyunların zevkine vara bildim demek lazım 3 sene içinde verdiğiniz para 1500 TL ye ulaşıyordur ....

Benim hem pc upgrade oluyor hemde oyunları full ve rahat oynuyorum PS3 benim icin Cod Fifa God of war vs gibi bilinen ve tarihte yeri olan oyunlar eeee gerisi ? Kaçtane oyun çıktı hepsini almaya kalksan ne olucak ? EEEEE oyunları aldın degişim yapmadın elinde patladı fifasıydı osuydu pusuydu PC para tuzagı değil abicim

Eğer ben yapamadım benim kafa basmadı bu işe bana hem pc yarat hemde PS3 e devam edeyim diyosanız size bir pc kurarım bide ps3 bide üstüne kartlı cıkarsınız

(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Strongiron -- 27 Eylül 2010; 4:52:32 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 12henry14

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 12henry14

-tamam kime göre %54 işte. jasper boardlara hiç girmeyelim istiyorsan
    -vallahi bak
    -ben 3 sene önce 900-1000e orta karar bir kasa topladım 8600gts'li vs, gta'da sürüm sürüm süründü makine, mafia 2'yi normalde anca açtı. pc'yi aldığım aynı zamanlarda bu konsol 450 liraydı
    -steam kullanıyorum zaten bu durum steam'e özgü değil. bir çok internet sitesi böyle eski oyunlar için indirimler, kampanyalar yapıyor
    -tek dert tak çıkart olsun. sen oyunu alıp 2 saat yükleyince, ayarlarla en iyi performansı almaya kasınca dert değil, dvdyi takınca dert oluyor

ben soru sormadım zaten soru soran sensin
    açıklama yapan taraf benim

ama istiyorsan bir tane sorayım
    o herşeyi açan, rahat olan pc'de şu dediklerimden kaçını oynayabildiniz
    red dead redemption
    geow serisi
    fifa serisi (harbi versiyonu olan, çakması değil)
    alan wake
    killzone
    heavy rain
    infamous
    uncharted
    gow
    halo serisi
    forza
    ...

şimdi diyorsunki forumda kimse bir ps3 oyununa 150 180 milyon vermiyor diyorsun hadi 90 100 olsun hem çöp gibi multiplatform oyunlar bide üste para veriryorsunuz ps3 bunları oynamak için düşün yani adamlar hem sizle dalga geçer gibi en kötü versiyonu ps3 çıkartıyor siz bide bunun üstüne para veriyorsunuz adamlara dünyanın multiplatform oyunu pc ve xboxdan kötü olmuş ne yapcam ben ps3? sony çıkatığı oyunlarlamı tatmin olacam bide toplamışsın hem ps3 çıkan oyunları hem xbox oyunlarını sanki aynı platformda oynabiliyoruz gibi hepsini bir tutmuşsun mesela bu senin ps3 maliyeti 100 milyon doları geçmiş bir world warcraft bir starcraft, diablo 3 ea tarihinin en pahalı oyunu star wars old rebuplic gene dünya oyun tarihinin en pahalı 5 oyunundan biri olan apb varmı? sadece çindeki mmorg pazarı 4 milyar dolar steam bi gir ps3 olmayan ne oyunlar var tabi ps3 çöp oyunlarından vakit bulabiliyorsan bir sıralama yapmak gerekirse en çok 1.pc 2.xbox 360 3.ps3 olur pc dünyanın en büyük oyun platformudur buda kanıtı
    http://www.chip.com.tr/konu/microsoft-pc-durusunu-savunuyor_20824.html
    ayrıca son zamanlarda ps3 çıkmayan splinter cell, mass efect, crysis, metro 203, left 4 dead, gibi oyunlarıda ps3 bulmak imkansız gene microsoftun ex oyunları pc ye çıkıyor ps3 buda yok ayrıca fifa 11 pc laf atmışsında mk adamları pc daha iyi diyor gamescondaki adamlar bile modellemer daha canlı daha gerçekçi diyor pcde bi ps3 fanlarını inandıramadı adamlar
    http://www.merlininkazani.com/oyun_demo/1/FIFA_11-36884.html

önce bi şunu kesinleştirelim ben ps3 kullanıcısı değilim xbox kullanıcısıyım
    oyuna göre çevremden ps3'ü tedarik eder bitirir geri veririm
    multiplatform oyunlarda ve yazdığın oyunların çoğunda sapına kadar performans alıyorum 150-200€'luk aletle

gelelim fiyat kısmına
    sen kaça alıyorsun oyunları?
    90 lira değilde 60'a alıyorsun dediğin çöp platformları
    ha korsan kullanıyorum dersen, al buyur ps3'e jb çıktı kullan konsolda da

ps3 excleriyle mi tatmin olacağım demişsin
    artık seni bunlar tatmin etmezse bence yavaştan keşiş olmaya başla
    anca o tatmin eder seni
    sen hayatında gow gibi bir oyun oynadın mı?
    veya gt5 gibi bir oyunu oynamayı bırak o görselliği pc'de ekran koruyucu olarak gördün mü?

sana bir soru sormuşum cevap alamamışım
    bak o yazdığım oyunlar son 1 sene içinde çıkan en hit oyunlardır, yani öyle pc'ye çıkmamış oyunları özenle seçmeye kasmadım. ilk aklıma gelen ve oynamazsam olmaz dediğim oyunlardır
    hangilerini oynayabiliyorsun söyle de bileyim

son olarak pc için çıkan fifa konsoldan iyi mi diyorlar?
    kim diyor bi link at da azıcık dalgamızı geçelim
    ben konsol demosunuda pc demosunuda oynadım
    sağdan soldan duyduğum şeyleri söylemiyorum
    konsolda 3 senedir fifa oynarım, pc versiyonu konsoldaki fifa 09-10 arası birşey olmuş
    fifa 11'de ki en ufak mod ve yenilikler yok

o kullandığın pc'den bende de var
    wow oynamak için kullanırdım sadece live'a alıştım alışalı wow'u da bıraktı
    şimdi sadece fm oynuyorum, başka da oyun yüklü değil makinada

burada yazılan yorumları biraz oku derim
    kimse pc'ye karşı değil
    aksine 2bin liralık bir pc yerine 1000 liralık bir pc + konsol olayının daha makul olduğunu savunuyor herkes

yani bak sen hayatında konsolu alıp oynamamışsın ordan buradan duymuş yazıyorsun
    ama ben senin söylediğin steam'i 3 senedir kullanıyorum, wow'u da bir o kadar sene önce başlamıştım
    yani şu anda oyun konsollarından wii, psp ds'yi de sayarsak sadece ds'ye sahip değilim
    neyin ne olduğunu gayet iyi biliyorum, bakıyorum platformlara ona göre yorumumu yazıyorum buraya
    mk'da, gamescom'da öyle diyorlar demiyorum

sen oyuna ps3 veya xbox başlamışsın heralde ben ps1 sega mega drive elimden geçti küçük yaşımdan beri oyun dünyasının içindeyim neyin ne olduğunu senden daha iyi biliyorum sen daha beşikte bebekken ben starcraft oynuyordum şimdi ben xbox multiplatform oyunlarda kötü olduğunu söylemedim heralde yazdıklarımı okumuyorsun yada anlama kapasiten yok ps3 multipltform oyunlarda kötü olduğunu söylüyorumki ps3 kullanıcıları bile bunu kabul ediyor korsan oyunu savunmuyorum steam çoğu oyuna indirim geliyor yeni oyunlarda dahil iyi takipçi deilsin ozaman gow 3 oynamadım merak etmiyorum single player tarzı oyunları bırakalı 3 sene oldu çok yanıp tutuşsam gider ps3 cafede bitiririm warcraft öyle bir oyunmu? gow3 bitirdinmi bir daha oynamasın wow öyle deil ama gerçek bir alem gow 3 kötü oyundur demiyorum single player tarzı oyunlar dışında ps3 kaç tane mmorg tarzı oyun var? benim bildiğim son gelen oyunlar dc universe online, final fantasy online var ayrıca bu oyunlar pcde çok kaliteli grafiklere sahip olacak ben sana şimdi burda pc deki bütün oyunların özelliğini yazcak deilim ama şu bir gerçek en çok oyun 1.pc 2.xbox 360 3.ps3 şeklindedir sana bazı şeyler gösteriyorum ama okumuyosun heralde benim kanıtlara göre konuşurum kafamda kurduğum varsayımlara göre deil pc dünyanın en büyük oyun platformudur buyur linkhttp://www.chip.com.tr/konu/microsoft-pc-durusunu-savunuyor_20824.html
    ayrıca fifa 11 konsollardan dahai iyi olduğunu söylüyor dedim merlinin kazanı incelemesini oku diye verdim sana ama sen gene okumamıştın çünkü sen kendi kafanda kurduğun teorilere inanıyorsun eğer gözün görmüyor aklın anlamıyorsa benim yapabileceğim bişey yok
    http://www.merlininkazani.com/oyun_demo/1/FIFA_11-36884.html

sen mega drive'dan gelmesin bende kara kutudan gelmeyim
    hadi çık işin içinden
    sen starcraft oynuyormuşsun bende warcraft oynuyordum
    nasıl olacak şimdi
    hangisi daha iyi oyuncu olduğumuzu gösteriyor

şimdi gelelim yazdıklarına
    konumuz konsol değil mi?
    xbox 360'da konsol mu?
    evet
    ben sana multiplatformda xbox'ı örnek veriyorum, ps3 multiplatformda iyi diye bir şey de iddia etmiyorum sen hala bık bık yapıyorsun, kendi kendine cümle yazıp cevaplıyorsun. karşında ps3'ün multiplatformda iyi olduğunu iddia eden yok bak oku tekrar mesajımı
    demişimki hayatında gow gibi bir oyun oynadın mı?
    gt5 gibi bir oyunu bırak pc'de oynamayı
    ekran koruyucu olarak o görselliği gördün mü?
    sorum cevap alamadığım ikinci soru oldu bi ilgilensen artık

bende single player çok oynamıyorum hami
    live sayesinde oynamıyorum ama. bu live sistemi bana steam'de tf2'yi, dod source'u, wow'u bıraktırdı. hala bana wow şöyle böyle demeyi bırak senden iyi biliyorum alemini wow'un.
    ben diyorum ki senin oynadıklarını ben oynayalı uzun zaman oldu (ko, sro, wow vs) ama sen live'a girdin mi hiç ben multiplayer oyuncusuyum diyorsun

sen daha neyi savunduğunu bilmiyorsun
    en başından diyeceksin ki ben mmorpg hastasıyım ondan pc benim için öndedir, eyvallah derim
    ama önce diyorsun ki ps3 excleri beni tatmin etmiyor
    multi oyun oynayacağım ama hoop microsoft benden para istiyor diyorsun
    daha sonra wow'u örnek veriyorsun
    blizzard senden para sitemiyor mu hami?
    live'ın 11$lık parası sorun olurken wow'un 14€'luk aylığı sorun olmuyor mu hami?

steam kullanıyorum diyorum biliyorum ne olduğunu
    hala gelmiş anlatmaya çalışıyorsun
    anlatma kardeşim burdaki herkes biliyor zaten neyin ne olduğunu. sen steam diyorsun bende sana zavvi, shopto tarzı siteleri söylüyorum indirim/fırsat olarak. ama sen hala steam'de indirim var diyorsun, aksini iddia eden yok zaten.
    kalitesiz çöp multiplatform diyorsun çin mmorpg piyasasının cirosunu yazıyorsun. adam akıllı 10 tane mmorpg yazsana bi çin'den çıkma
    örnek veriyorsun bari düzgün ver %75'i çöp olan bir piyasayı verme

madem en çok oyun pc'de ilk mesajımda sorduğum oyunlar nerede
    yoksa çıkan oyunların %50si senin tabirinle çöp oyunlar mı hami?

bak hami kardeş yazdıklarım yukarıda bunlara veriyorsan cevap, ver
    yoksa yine kalkıp 3 mesajda karbon kağıdıyla yapığın gibi ama steam'de fırsat ama wow'da alem vs gibi gşeyler söyleyeceksen hiç yapma

ha bu arada verdiğin linke baktım
    konsol-pc karşılaştırmasını sadece grafik yönünden yapmış yazan arkadaş, en sonunda sonuç olarak pc'deki fifa daha iyidir diye birşey dememiş
    muhtemelen sen uydurmuşsun
    grafik olarak daha iyi olduğunu herkes biliyor burada, aksini iddia eden de yok zaten
    gameplay, oyun modları/içeriği olarak konsol çok daha önde fifa'da
    iki demoyu da oynadım yine söylüyorum pc'deki fifa konsolda çıkan fifa 09 ile 10'un grafik olarak cilalanmışı

• quote:

Orijinalden alıntı: Strongiron

bence PC para tuzağı kesinlikle değildir ........

3 sene önce yaptığım pc ile quadro 4 çekirdek 4gb ram Gigabyte anakart 9800GTX Ultra ekran kartı ile mafia High Medium arasında oynuyorudum 2400 TL verdik .... 3 sene sonra nemi degişti tek ekledigim ne biliyomusunuz ekran kartı 480X Tüm oyunları Full onuyorum 1000tl verdim okadar Ekran kartı oda Şu anda Ultra Lüks bir ekran kartı ama oyuna para vermedim 100 100 100 100 Kimse oyunlara verilen parayı hesaplamiyor 3 sene boyunca PS3 e ne harcadım ? ve nekadar tüm oyunların zevkine vara bildim demek lazım 3 sene içinde verdiğiniz para 1500 TL ye ulaşıyordur ....

Benim hem pc upgrade oluyor hemde oyunları full ve rahat oynuyorum PS3 benim icin Cod Fifa God of war vs gibi bilinen ve tarihte yeri olan oyunlar eeee gerisi ? Kaçtane oyun çıktı hepsini almaya kalksan ne olucak ? EEEEE oyunları aldın degişim yapmadın elinde patladı fifasıydı osuydu pusuydu PC para tuzagı değil abicim

Eğer ben yapamadım benim kafa basmadı bu işe bana hem pc yarat hemde PS3 e devam edeyim diyosanız size bir pc kurarım bide ps3 bide üstüne kartlı cıkarsınız

(

Pc de para vermedigin oyunlar KORSAN dır. Neyini savunuyosun bunun ha illa korsan istiyorsan ps3 jailbreak cıktı...Ayrıca o pcde yukledıgın korsanları orjınal serverlarda online oynayabiliyor musun arkadasım ?

Eesi

Uncharted 2
    Gt5
    Killzone 2-3
    Red Dead Redemption
    Heavy Rain
    Final Fantasy
    Metal Gear Solid 4 * Ps3 aldıran oyundur cogu ınsana kendisi...
    vs...

Daha sayıyım mı eesini (: ...

Bilgisayarına 3400 tl masraf yapmıssın bende yaptım zamanında cok masraf ps3 700tl + 700 hd monitor olsa 1400 kaldı geriye 2000tl ki 2000 e de istedigin kadar oyun alırsın yorma kafayı yani...Tabi bu verdigin 2400tl de 3 sene oncenın parası onuda hesaba kat...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raven~ -- 28 Eylül 2010; 2:04:59 >

• korsan morsan oynanıyor mu oynanıyor
    sen iki ps3 ü birbirine bağlayıp istediğin oyunu oynayabiliyor musun? ya da resmi olmayan herhangi bir serverda kafana göre takılabiliyor musun?
    yahu başetmeye çalıştığınız şey bilgisayar, her yönden sınırsız şekilde gelişime açık bir alet yani. sony kızarsa usb lerinizi kapatıyor, istediği yerlere girip istemediklerini yapamıyorsunuz bile...

eğer bilgisayar otomobilse ps3 ya da diğer konsollar belediye otobüsüdür, istediğin yere istediğin saatte gidemezsin. durakları nerdeyse anca oraya kadar gidersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ravenlyx

quote:

Orijinalden alıntı: Strongiron

bence PC para tuzağı kesinlikle değildir ........

(

Pc de para vermedigin oyunlar KORSAN dır. Neyini savunuyosun bunun ha illa korsan istiyorsan ps3 jailbreak cıktı...Ayrıca o pcde yukledıgın korsanları orjınal serverlarda online oynayabiliyor musun arkadasım ?

Eesi

Uncharted 2
    Gt5
    Killzone 2-3
    Red Dead Redemption
    Heavy Rain
    Final Fantasy
    Metal Gear Solid 4 * Ps3 aldıran oyundur cogu ınsana kendisi...
    vs...

Daha sayıyım mı eesini (: ...

Bilgisayarına 3400 tl masraf yapmıssın bende yaptım zamanında cok masraf ps3 700tl + 700 hd monitor olsa 1400 kaldı geriye 2000tl ki 2000 e de istedigin kadar oyun alırsın yorma kafayı yani...Tabi bu verdigin 2400tl de 3 sene oncenın parası onuda hesaba kat...

bide ps3 çıkmayan oyunlarıda say sana zahmet

• quote:

Orijinalden alıntı: Real_ETA

korsan morsan oynanıyor mu oynanıyor
    sen iki ps3 ü birbirine bağlayıp istediğin oyunu oynayabiliyor musun? ya da resmi olmayan herhangi bir serverda kafana göre takılabiliyor musun?
    yahu başetmeye çalıştığınız şey bilgisayar, her yönden sınırsız şekilde gelişime açık bir alet yani. sony kızarsa usb lerinizi kapatıyor, istediği yerlere girip istemediklerini yapamıyorsunuz bile...

eğer bilgisayar otomobilse ps3 ya da diğer konsollar belediye otobüsüdür, istediğin yere istediğin saatte gidemezsin. durakları nerdeyse anca oraya kadar gidersin.

Kardesim korsan suçtur hırsızlıktır neyse ona girmiyorum ps3 de de artık korsan oynanabiliyor o ayrı...Ha bende cok bilg. sistem topladım halada oyun oynarım bilgisayarda ama adı ustunde oyun konsolu...Bilgisayarla bas etmeye calısan yok zaten sadece ekran kartı firmaları ki 2 firma piyasayı ele gecirmis durumda nvdia fiyatları dayar ati f/p kartı cıkarır kı yinede pahalıdır ve ömrü kısadır bundan bahsediyoruz...Ayrıca oyun konsolundan alınan zevkle bilgisayardan alınan bir degildir...Otobüs dedigin seye bilgisayardan pahalı diyorlar farkındaysan ki orta seviye bir bilgisayar kıyasla daha pahalıdır ve oyun zevki doruktadır...Tekrar söylüyorum burda oyun acısından bilgisayarla konsolu karsılastırıyoruz baska acılardan degil ona bakarsan ps3te bluray player yani neyse ben ikisinide kullanıyorum ama oyun icin konsol daha zevkli bana kalırsa...

@fatality1907

Sende konsola cıkmayan kaliteli oyunları say bir zahmet varsa...Konsol sahibi olmayıp saydıgım oyunlara azının suyu akanları say bir zahmet de...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raven~ -- 28 Eylül 2010; 22:19:27 >

• @ravenlyx

korsanın suç olması vs. konumuz dışında. bilgisayarda oyunlar tamamen bedava mıdır? evet bedavadır olay bu.
    zevk meselesi göreceli tabi. konsolda çok zevk alıyor olabilirsin hiç itirazım olmaz.
    özgü oyunları saymak ta çok mantıklı değil ikisinde de diğerinde olmayan çok güzel oyunlar var, birbirlerine bu konuda fark atamazlar bence.

benim itiraz ettiğim bilgisayarda oyun oynanmaz, şimdi toplasan 2-3 sene sonra elinde kalır diyenlere.
    güncel bir örnek veriyorum diyorum ki tl-52 işlemcili (@2000 mhz) ve mobility x1600 grafik kartlı bir laptop bile full ayarlar ve 1280*800 çözünürlükte mafia 2 nin benchmarkında 9 fps ortalama veriyor. ve buna rağmen bazıları 200$ lık ekran kartlarını beğenmiyor, bırak 2 seneyi şimdi bile işe yaramaz diyorlar...

bahsettiğim makine 3.5 senelik...
  • Dogru diyorlar hd5770 var bende e8200 2.6 @ 3.2 ghz islemci 3 gb ram var ve 1 en fazla 2 sene sonra cogu güzel oyunda kasıcak bilgisayar ve zevk alamayacagım oyunlardan full ayarlarda 1440*900 le oynuyorum oyunları yani bu bilgisayar isi boyle iki gün önce 1000tl ye ekran kartı alıyorsun 1 ay sonra yenisi cıkıyor 45nm si dx 11 i vs ... Ha bu arada hala ısrarla diyorum ki pc ye cıkıpta konsola cıkmayan oyunlar zaten vasat oyunlardır firmalar artık konsollara oyun üretiyor baktılar piyasası iyi konsola saglam oyunlar cıkarıyorlar...

Ben rpg mmorpg ve strateji oynarım sadece bilgisayarda ama diger oyunları konsolda...
  • quote:

"Bir kez daha pc nin oyun için para tuzağı olduğunu anladım"

Yanlış anlamışsın o halde. Çünkü durum tam tersi. Bir defa multiplatform çıkan oyunlara bakalım. Ps3 de bir oyuna 80-100 lira para veriyorsun ve 720p çözünürlükte aa eksikliği ile oynuyorsun. Pc de ise aynı oyunu full hd, tüm ayarlar en üstte süper grafikle oynuyorsun. Para veriyor musun hayır.

Açayım size mafia yı. hem pc de, hem ps3 te. ps3 teki grafiğin rezilliğini görün. Açayım dirt2 yi. Eğer ps3 te ki dirt2 ise, pc deki dirt3. bu kadar iddialı konuşuyorum. Açın f1 2010 u bakın.
    Ps3 e 2 tane oyun alma. Onun yerine pc de ekran kartını upgrade et. 15-18 ay götürür seni.

Pc de hiç oyun oynamayan bir oyuncunun ps3 e 1 yılda aldığı oyunların fiyatı ne kadar tutar hiç düşündünüz mü? Benim ps3 e aldığım oyunlar sadece ps3 e özel çıkan oyunlardır. Çünkü gerek konusu gerekse grafik olarak süper oyunlar çoğusu. mutlaka oynanması gereken oyunlar onlar. Onun dışında eğer bir oyun hem ps3 e hem de pc ye çıkmışsa, para vererek düşük grafikte oynamaktansa, bedava full hd oynamayı tercih ediyorum. Ps3 fanboyluğuna soyunan insanlara acıyorum. Yazık harcadığınız paralara.

Pc de klavye mouse ile oynamak itici mi geliyor? Zorunlu değilsin. Dualshock3 ile kablosuz oynayabilirsin tüm oyunları pc de. Aynı titreşim efektleri, aynı tuş kombinasyonları.

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafa982

quote:

Yanlış anlamışsın o halde. Çünkü durum tam tersi. Bir defa multiplatform çıkan oyunlara bakalım. Ps3 de bir oyuna 80-100 lira para veriyorsun ve 720p çözünürlükte aa eksikliği ile oynuyorsun. Pc de ise aynı oyunu full hd, tüm ayarlar en üstte süper grafikle oynuyorsun. Para veriyor musun hayır.

Açayım size mafia yı. hem pc de, hem ps3 te. ps3 teki grafiğin rezilliğini görün. Açayım dirt2 yi. Eğer ps3 te ki dirt2 ise, pc deki dirt3. bu kadar iddialı konuşuyorum. Açın f1 2010 u bakın.
    Ps3 e 2 tane oyun alma. Onun yerine pc de ekran kartını upgrade et. 15-18 ay götürür seni.

Pc de hiç oyun oynamayan bir oyuncunun ps3 e 1 yılda aldığı oyunların fiyatı ne kadar tutar hiç düşündünüz mü? Benim ps3 e aldığım oyunlar sadece ps3 e özel çıkan oyunlardır. Çünkü gerek konusu gerekse grafik olarak süper oyunlar çoğusu. mutlaka oynanması gereken oyunlar onlar. Onun dışında eğer bir oyun hem ps3 e hem de pc ye çıkmışsa, para vererek düşük grafikte oynamaktansa, bedava full hd oynamayı tercih ediyorum. Ps3 fanboyluğuna soyunan insanlara acıyorum. Yazık harcadığınız paralara.

Pc de klavye mouse ile oynamak itici mi geliyor? Zorunlu değilsin. Dualshock3 ile kablosuz oynayabilirsin tüm oyunları pc de. Aynı titreşim efektleri, aynı tuş kombinasyonları.

hımm hem pcye her yıl ayıracak 1000 ytl (upgrade ler için sadece , yoksa temel PC kasası 1500 TL hesaplıalım, üzerine her iki yıl için 1000 tl upgrade parası. 6 yılda , 3000 tl ekstradan para demek ) .

yani 6 yıl için hem pcye 4 milyar hemde pc için 1 milyar ayırabilecek bütçen varsa lafım yok. ama pc deki görüntü kalitesi ile ps3 kalitesini karşılatırma. DX yalanına kananlardan olma, bak PS3 open GL 2 ile 6 senedir takır takır götürüyor ! yani 6 aylık pc ile 2004 ten beridir upgrade olmayan ps3 ü karşılartırmak tamamen cahilliktir.

he şunu söyliyeyim, PS3 te extradan 1 GB ram ve 7900GTX modeilini 9800 GTX"e update etsinler, ps3 Crysis ikiyi senin şu anki HD HD dediğin makinandan daha iyi oynar

hele bi PS4 çıksın, PC ancak 2 - 3 sene sonra yakalar PS4 kalitesini, geçmişte örneklerini gördük ...

• quote:

Orijinalden alıntı: Bluedevil86

quote:

quote:

hımm hem pcye her yıl ayıracak 1000 ytl (upgrade ler için sadece , yoksa temel PC kasası 1500 TL hesaplıalım, üzerine her iki yıl için 1000 tl upgrade parası. 6 yılda , 3000 tl ekstradan para demek ) .

yani 6 yıl için hem pcye 4 milyar hemde pc için 1 milyar ayırabilecek bütçen varsa lafım yok. ama pc deki görüntü kalitesi ile ps3 kalitesini karşılatırma. DX yalanına kananlardan olma, bak PS3 open GL 2 ile 6 senedir takır takır götürüyor ! yani 6 aylık pc ile 2004 ten beridir upgrade olmayan ps3 ü karşılartırmak tamamen cahilliktir.

he şunu söyliyeyim, PS3 te extradan 1 GB ram ve 7900GTX modeilini 9800 GTX"e update etsinler, ps3 Crysis ikiyi senin şu anki HD HD dediğin makinandan daha iyi oynar

hele bi PS4 çıksın, PC ancak 2 - 3 sene sonra yakalar PS4 kalitesini, geçmişte örneklerini gördük ...

mustafa arkadaşın dediği her kelimeye katılıyorum ps3 olmasına rağmen fan olarak deil gerçekleri konuşmuş
    bluedevil86
    her yıl pcye 1000 tl upgrate nasıl yapıyorsun merak ettim? ben pcyi alalı 3 seneyi geçti şuanda piyasada oynayamıyacağım oyun yok piyasaya çıkan oyunların yüzde 90 multiplatform oyunlar bütün karşılaştırmalarda ps3 en kötü performansa sahip oluyor hem oyun şirketleri sizle dalga geçer gibi en kötü versiyonu ps3 çıkarıyor bide bu oyunları oynamak için üste para veriyorsunuz multiplatform oyun en iyi pc deyse neden ps3 oyun oynama ihtayacı duyayım? cevabın hazır ps3 ex oyunları başkada hiçbir övecek yanını bulamıyorsunuz artı pc özel çok fazla mmorg oyunda var hem ps3 para vericem hem en kötü versiyonu için ps3 oyununa para vericem enayimi zannediyormusun sen milleti? oyundan anlamayan birine bunları yuttursun ama oyundan anlayana yutturamassın ps3 çöp konsoldur benim için ne oyununa para veririm ne kendisine.

• en son çıkan oyun neydi mesela. lara croft. ps3 sahipleri oyunun demosunu oynayabilmek için kod peşinde koşarken, ben kuzenle co-op olarak oyunun yarısını bitirmiştik bile. bu arada oyun hakketen süper olmuş. Yani oynadığım en iyi co-op oyundu. iki ds3 ile oynadık oyunu, klavye ile değil. oyun ps3 e 15 dolar olarak çıktı.

şimdi arkadaşlar bu konu hakkındaki görüşlerin sorunu şu. bir tarafın iyi yönlerinden bahsederken diğer tarafı yerin dibine sokuyorsunuz. Hem de abartılı şekilde konuşmayı çok seviyoruz. yok böyle birşey.

Ps3 e özel oyunları tartışmayalım burada. O oyunlar hem oynanış, hem de grafik kalitesi bakımından(bazı oyunların grafik kalitesi pc den üstün) harika oyunlar. O oyunları zaten satın alma veya takas yoluyla oynamak şart.
    Benim asıl söylemek istediğim olay şu. Oyunların büyük çoğunluğu multiplatform olarak çıkıyor. Bu oyunları ps3 e alarak hem yüzlerce lira para harcıyor, hem de düşük grafikte oynamak durumunda kalıyorsunuz. Aynı oyunu pc de bedava oynuyor, ve görebileceğin en üst düzey grafiğe çıkarabiliyorsun. sen aynı oyuna ps3 te değil 80, 180lira da versen grafiği yükseltemezsin.

pc nin ugrade işini niçin abartıyorsunuz anlamıyorum. basitçe şöyle söyleyeyim.
    - dört çekirdekli bir işlemci
    - 4gb ram
    - 350-400 liralık bir ekran kartı topladığını varsayıyorum baştan.

bu sistem seni 1,5 -2 yıl götürecek zaten. update edeceğin vakit ise tek yükselteceğin parça ekran kartı olacak. işlemcini yükseltmen gerekmeyebilir. her ikisini de yükseltmek istesen dahi bu fiyat, 300-350 lirayı geçmez. bu rakamları kafadan sallamıyorum. işin içinde biri olarak konuşuyorum. ps3 te 2 yıl içinde kaç tane oyun oynarsın? 10, 20? 30 mu? e bu oyunların hepsini satın alacak halin yok. takas denen birşey var. 1000 ile 1500 lira arası diyelim 2 yıl içinde oyunlara harcanan paraya.

hangisi daha masraflı şimdi? 350 lira mı, hadi 400 diyelim. ya ps3 ün oyunlarına giden para? 1000 liranın üzerinde olacağı malum.
    üstelik hadi herşeyi geçtik diyelim harcanan paralar aynı olsun (ki bunun imkanı yok, ps3 e 2 katı fazla para gidiyor), ben yeni çıkan bir oyunu üst düzey görsellikte oynamak varken, niçin düşük grafikte oynamak durumunda kalayım.

ilave olarak pc nin ekstra avantajları da var. mesela en son fifa nin demosu çıkmıştı. pc de aynı gün demo için tweaker yapmışlar. maç süresini uzatmışlar, top değiştirme seçeneği, zorluk seviyesi ve yağmur gibi etkenleri değiştirme, seçme şansı oluşturmuşlar. ps3 te böyle birşey olmaz. sonra dlc lerden bahsedelim. ps3 te her gelen eklenti 5 dolar, 10 dolar. mafia2 mesela. bir de eklentilere para öde ps3 te.

dün mafia 2 ye %100 türkçe yama çıktı mesela. ps3 e bu yamayı entegre etme şansın var mı? demek ki ne yapmak lazım? üzerine para vererek ps3 te düşük grafikte oynamak lazım. paranla rezil olmak lazım. ps3 fanboylarına bu lazım.

• Mustafa hocam çok haklısın ama fatalitynin dediği ps3 çöptür olayı yanlış.
    Yok öyle bi şey. God of war 3, uncharted 3, killzone 2, metal gear solid 4 vs gibi
    oyunlardan aldığın zevki ortamı hangi oyun verebiliyor pcde?
    Ps3 exclusiveler için şart. İkisinin de yeri ayrı.
    Bir de bana göre tekken ve gt hala konsoldayken, vazgeçinilmez konsoldan
  • quote:

en son çıkan oyun neydi mesela. lara croft. ps3 sahipleri oyunun demosunu oynayabilmek için kod peşinde koşarken, ben kuzenle co-op olarak oyunun yarısını bitirmiştik bile. bu arada oyun hakketen süper olmuş. Yani oynadığım en iyi co-op oyundu. iki ds3 ile oynadık oyunu, klavye ile değil. oyun ps3 e 15 dolar olarak çıktı.

şimdi arkadaşlar bu konu hakkındaki görüşlerin sorunu şu. bir tarafın iyi yönlerinden bahsederken diğer tarafı yerin dibine sokuyorsunuz. Hem de abartılı şekilde konuşmayı çok seviyoruz. yok böyle birşey.

Ps3 e özel oyunları tartışmayalım burada. O oyunlar hem oynanış, hem de grafik kalitesi bakımından(bazı oyunların grafik kalitesi pc den üstün) harika oyunlar. O oyunları zaten satın alma veya takas yoluyla oynamak şart.
    Benim asıl söylemek istediğim olay şu. Oyunların büyük çoğunluğu multiplatform olarak çıkıyor. Bu oyunları ps3 e alarak hem yüzlerce lira para harcıyor, hem de düşük grafikte oynamak durumunda kalıyorsunuz. Aynı oyunu pc de bedava oynuyor, ve görebileceğin en üst düzey grafiğe çıkarabiliyorsun. sen aynı oyuna ps3 te değil 80, 180lira da versen grafiği yükseltemezsin.

- 4gb ram

bu sistem seni 1,5 -2 yıl götürecek zaten. update edeceğin vakit ise tek yükselteceğin parça ekran kartı olacak. işlemcini yükseltmen gerekmeyebilir. her ikisini de yükseltmek istesen dahi bu fiyat, 300-350 lirayı geçmez. bu rakamları kafadan sallamıyorum. işin içinde biri olarak konuşuyorum. ps3 te 2 yıl içinde kaç tane oyun oynarsın? 10, 20? 30 mu? e bu oyunların hepsini satın alacak halin yok. takas denen birşey var. 1000 ile 1500 lira arası diyelim 2 yıl içinde oyunlara harcanan paraya.

hangisi daha masraflı şimdi? 350 lira mı, hadi 400 diyelim. ya ps3 ün oyunlarına giden para? 1000 liranın üzerinde olacağı malum.
    üstelik hadi herşeyi geçtik diyelim harcanan paralar aynı olsun (ki bunun imkanı yok, ps3 e 2 katı fazla para gidiyor), ben yeni çıkan bir oyunu üst düzey görsellikte oynamak varken, niçin düşük grafikte oynamak durumunda kalayım.

ilave olarak pc nin ekstra avantajları da var. mesela en son fifa nin demosu çıkmıştı. pc de aynı gün demo için tweaker yapmışlar. maç süresini uzatmışlar, top değiştirme seçeneği, zorluk seviyesi ve yağmur gibi etkenleri değiştirme, seçme şansı oluşturmuşlar. ps3 te böyle birşey olmaz. sonra dlc lerden bahsedelim. ps3 te her gelen eklenti 5 dolar, 10 dolar. mafia2 mesela. bir de eklentilere para öde ps3 te.

dün mafia 2 ye %100 türkçe yama çıktı mesela. ps3 e bu yamayı entegre etme şansın var mı? demek ki ne yapmak lazım? üzerine para vererek ps3 te düşük grafikte oynamak lazım. paranla rezil olmak lazım. ps3 fanboylarına bu lazım.

,
    hadi ya ?
    ben benim PC yi 2005 te aldım. Ozaman ilk çift çekirdekler vardı 1 mb ön bellekli bendeki 2 mb tı biraz düşsün diye bekledim ve e6600 üstünde iki model vardı .

sonra ekran kartı olayı, DX10 olayı yani. ilk çıkan DX10 destekli kart 8800 GTS ler ve 8600 GT lerdi. 8600 ün fiyatı 350 mi neydi.

o ara ilk çıkan oyun lost planetti ! ben lost planeti dx10 ayarlarda orta seviyede oynarken , PS3 teki adam paşalar gibi oynamaktaydı üstelik sisteminde 7900 GTX sistemi varken Ps3 ün ! işte ilk yediğim DX10 ayağına kazık buydu. Open GL ile adamlar ekran kartının düşük olmasına rağmen paşalar gibi kendi oyuncularına ekstra masraf yaptırmadan oynatıyordu.

şimdi demişsinki 4 çekirdek işlemci , 4 GB ram ve 400 lük ekran kartı

hımm zaten 800 euro harcamışın önceki sisteme , üzerine 2 GB ram (40$ ) , 4 çekirdekli işlemci 200 $ , bi GTX 260 da 400 $desek. hesapla bakalım kaç dolar tuttu ve bu sistem şu anki oyunları dahi full sistemde çalıştıramazken siz hangi konsol ve pc yarışından bahsediyorsunuz ?

PS3 lere para gider gitmez değil. ama orjinal oynayacağın oyunun zevkide başka oluyor. diğer PS 3 ex oyunlarına değinmiyorum bile.

umarım Sony PS4 te ramleri upgrade yapma özelliği ile çıkarır. yoksa 7 yıl bekleyince PS3 geride kalıyor.

fatality1907 sana cevap vermeyi bile düşünmğyorum. adamın dediklerinin aynısını yazmışsın

• quote:

Orijinalden alıntı: Bluedevil86

quote:

en son çıkan oyun neydi mesela. lara croft. ps3 sahipleri oyunun demosunu oynayabilmek için kod peşinde koşarken, ben kuzenle co-op olarak oyunun yarısını bitirmiştik bile. bu arada oyun hakketen süper olmuş. Yani oynadığım en iyi co-op oyundu. iki ds3 ile oynadık oyunu, klavye ile değil. oyun ps3 e 15 dolar olarak çıktı.

- 4gb ram

,
    hadi ya ?
    ben benim PC yi 2005 te aldım. Ozaman ilk çift çekirdekler vardı 1 mb ön bellekli bendeki 2 mb tı biraz düşsün diye bekledim ve e6600 üstünde iki model vardı .

sonra ekran kartı olayı, DX10 olayı yani. ilk çıkan DX10 destekli kart 8800 GTS ler ve 8600 GT lerdi. 8600 ün fiyatı 350 mi neydi.

o ara ilk çıkan oyun lost planetti ! ben lost planeti dx10 ayarlarda orta seviyede oynarken , PS3 teki adam paşalar gibi oynamaktaydı üstelik sisteminde 7900 GTX sistemi varken Ps3 ün ! işte ilk yediğim DX10 ayağına kazık buydu. Open GL ile adamlar ekran kartının düşük olmasına rağmen paşalar gibi kendi oyuncularına ekstra masraf yaptırmadan oynatıyordu.

şimdi demişsinki 4 çekirdek işlemci , 4 GB ram ve 400 lük ekran kartı

hımm zaten 800 euro harcamışın önceki sisteme , üzerine 2 GB ram (40$ ) , 4 çekirdekli işlemci 200 $ , bi GTX 260 da 400 $desek. hesapla bakalım kaç dolar tuttu ve bu sistem şu anki oyunları dahi full sistemde çalıştıramazken siz hangi konsol ve pc yarışından bahsediyorsunuz ?

PS3 lere para gider gitmez değil. ama orjinal oynayacağın oyunun zevkide başka oluyor. diğer PS 3 ex oyunlarına değinmiyorum bile.

umarım Sony PS4 te ramleri upgrade yapma özelliği ile çıkarır. yoksa 7 yıl bekleyince PS3 geride kalıyor.

fatality1907 sana cevap vermeyi bile düşünmğyorum. adamın dediklerinin aynısını yazmışsın

sen şuna cevap yazamıyorum de liseli

• quote:

Orijinalden alıntı: Ahmeteyup

Mustafa hocam çok haklısın ama fatalitynin dediği ps3 çöptür olayı yanlış.
    Yok öyle bi şey. God of war 3, uncharted 3, killzone 2, metal gear solid 4 vs gibi
    oyunlardan aldığın zevki ortamı hangi oyun verebiliyor pcde?
    Ps3 exclusiveler için şart. İkisinin de yeri ayrı.
    Bir de bana göre tekken ve gt hala konsoldayken, vazgeçinilmez konsoldan

Kesinlikle öyle. ne demek ps3 çöptür. gülüyorum sadece. geçen gün move aldım. bütün demoları indirdim ama hepsine bakma fırsatım olmadı. şu disk fırlatma oyununa bayıldım. resmen nasıl atıyorsan öyle gidiyor disk. harika yapmışlar aleti. oyunun grafikleri de güzel.

şu tekken i, ace combat ı, yeni çıkacak mgs yi ps3 exclusive oyunu olmaktan çıkardılar ya bunu bir türlü benimseyemedim. neyse ki gt5 dosdoğru yolunda ilerliyor. sapma yok. bütün oyunlar kayma yapsa da gt i kaydırmaz sony. bazı oyunlar playstation ile ün yaptı, orada kalmalı.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.