Şimdi Ara

Bir kez daha pc nin oyun için para tuzağı olduğunu anladım (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
0
Favori
5.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fatality1907

quote:

Orijinalden alıntı: Bluedevil86

quote:

Orijinalden alıntı: mustafa982

en son çıkan oyun neydi mesela. lara croft. ps3 sahipleri oyunun demosunu oynayabilmek için kod peşinde koşarken, ben kuzenle co-op olarak oyunun yarısını bitirmiştik bile. bu arada oyun hakketen süper olmuş. Yani oynadığım en iyi co-op oyundu. iki ds3 ile oynadık oyunu, klavye ile değil. oyun ps3 e 15 dolar olarak çıktı.

şimdi arkadaşlar bu konu hakkındaki görüşlerin sorunu şu. bir tarafın iyi yönlerinden bahsederken diğer tarafı yerin dibine sokuyorsunuz. Hem de abartılı şekilde konuşmayı çok seviyoruz. yok böyle birşey.

Ps3 e özel oyunları tartışmayalım burada. O oyunlar hem oynanış, hem de grafik kalitesi bakımından(bazı oyunların grafik kalitesi pc den üstün) harika oyunlar. O oyunları zaten satın alma veya takas yoluyla oynamak şart.
    Benim asıl söylemek istediğim olay şu. Oyunların büyük çoğunluğu multiplatform olarak çıkıyor. Bu oyunları ps3 e alarak hem yüzlerce lira para harcıyor, hem de düşük grafikte oynamak durumunda kalıyorsunuz. Aynı oyunu pc de bedava oynuyor, ve görebileceğin en üst düzey grafiğe çıkarabiliyorsun. sen aynı oyuna ps3 te değil 80, 180lira da versen grafiği yükseltemezsin.

pc nin ugrade işini niçin abartıyorsunuz anlamıyorum. basitçe şöyle söyleyeyim.
    - dört çekirdekli bir işlemci
    - 4gb ram
    - 350-400 liralık bir ekran kartı topladığını varsayıyorum baştan.

bu sistem seni 1,5 -2 yıl götürecek zaten. update edeceğin vakit ise tek yükselteceğin parça ekran kartı olacak. işlemcini yükseltmen gerekmeyebilir. her ikisini de yükseltmek istesen dahi bu fiyat, 300-350 lirayı geçmez. bu rakamları kafadan sallamıyorum. işin içinde biri olarak konuşuyorum. ps3 te 2 yıl içinde kaç tane oyun oynarsın? 10, 20? 30 mu? e bu oyunların hepsini satın alacak halin yok. takas denen birşey var. 1000 ile 1500 lira arası diyelim 2 yıl içinde oyunlara harcanan paraya.

hangisi daha masraflı şimdi? 350 lira mı, hadi 400 diyelim. ya ps3 ün oyunlarına giden para? 1000 liranın üzerinde olacağı malum.
    üstelik hadi herşeyi geçtik diyelim harcanan paralar aynı olsun (ki bunun imkanı yok, ps3 e 2 katı fazla para gidiyor), ben yeni çıkan bir oyunu üst düzey görsellikte oynamak varken, niçin düşük grafikte oynamak durumunda kalayım.

ilave olarak pc nin ekstra avantajları da var. mesela en son fifa nin demosu çıkmıştı. pc de aynı gün demo için tweaker yapmışlar. maç süresini uzatmışlar, top değiştirme seçeneği, zorluk seviyesi ve yağmur gibi etkenleri değiştirme, seçme şansı oluşturmuşlar. ps3 te böyle birşey olmaz. sonra dlc lerden bahsedelim. ps3 te her gelen eklenti 5 dolar, 10 dolar. mafia2 mesela. bir de eklentilere para öde ps3 te.

dün mafia 2 ye %100 türkçe yama çıktı mesela. ps3 e bu yamayı entegre etme şansın var mı? demek ki ne yapmak lazım? üzerine para vererek ps3 te düşük grafikte oynamak lazım. paranla rezil olmak lazım. ps3 fanboylarına bu lazım.

,
    hadi ya ?
    ben benim PC yi 2005 te aldım. Ozaman ilk çift çekirdekler vardı 1 mb ön bellekli bendeki 2 mb tı biraz düşsün diye bekledim ve e6600 üstünde iki model vardı .

sonra ekran kartı olayı, DX10 olayı yani. ilk çıkan DX10 destekli kart 8800 GTS ler ve 8600 GT lerdi. 8600 ün fiyatı 350 mi neydi.

o ara ilk çıkan oyun lost planetti ! ben lost planeti dx10 ayarlarda orta seviyede oynarken , PS3 teki adam paşalar gibi oynamaktaydı üstelik sisteminde 7900 GTX sistemi varken Ps3 ün ! işte ilk yediğim DX10 ayağına kazık buydu. Open GL ile adamlar ekran kartının düşük olmasına rağmen paşalar gibi kendi oyuncularına ekstra masraf yaptırmadan oynatıyordu.

şimdi demişsinki 4 çekirdek işlemci , 4 GB ram ve 400 lük ekran kartı

hımm zaten 800 euro harcamışın önceki sisteme , üzerine 2 GB ram (40$ ) , 4 çekirdekli işlemci 200 $ , bi GTX 260 da 400 $desek. hesapla bakalım kaç dolar tuttu ve bu sistem şu anki oyunları dahi full sistemde çalıştıramazken siz hangi konsol ve pc yarışından bahsediyorsunuz ?

PS3 lere para gider gitmez değil. ama orjinal oynayacağın oyunun zevkide başka oluyor. diğer PS 3 ex oyunlarına değinmiyorum bile.

umarım Sony PS4 te ramleri upgrade yapma özelliği ile çıkarır. yoksa 7 yıl bekleyince PS3 geride kalıyor.

fatality1907 sana cevap vermeyi bile düşünmğyorum. adamın dediklerinin aynısını yazmışsın

sen şuna cevap yazamıyorum de liseli

yaş kaç ? kumda oynama yaşını geçmemişiz galiba

• yaş 24 senin kaç?
  • Konsol demek konfor demek
    Konsol demek büyük ekran demek
    Konsol demek uygun fiyat demek
    Konsol demek uzaktan bakip gözün bozulmamasi kambur olmamak demek
    Konsol demek Fifa demek

daha sayimmiiii
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuRat.exe

Konsol demek konfor demek
    Konsol demek Fifa demek

daha sayimmiiii

konsol demek (ps3) çöplük demek
    konsol demek tonla para demek
    daha say neden durdunki pc lcd ekrana bağlayıp gamepad oyun oynayabilirsin aklında bulunsuni
  • quote:

quote:

Konsol demek Fifa demek

daha sayimmiiii

daha say neden durdunki pc lcd ekrana bağlayıp gamepad oyun oynayabilirsin aklında bulunsuni

neye dayanarak cöplük demek bunlarida yazsaydinda bilseydim ben iki yil boyunca pcde oyun oynadim vs. noldu sonunda gözler bozuldu bilgisayari uzun süre kullanmak 25cm ekran uzakligindan bakmanin ne kadar kötü oldugunu onun basinda okadar durup neler kacirdigimi 1yildir anliyorum cünkü artik bilgisayara ya forum icin giriyorum yada arastirmak icin. bidaha asla pcde oyun oynamam

ayrica pcyi lcdye baglama isini dünyada kac kisi yapiyor cok az bu sayi genelde bilgisayar denince cogunluk monitor kullaniyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Donanimavrupa -- 1 Ekim 2010; 11:40:15 >

• Konsol demek konfor demek - Katılıyorum.
    Konsol demek büyük ekran demek - Alakası yok. İkisini de bağla lcd tv ye. Bir ona geç, bir diğerine geç.
    Konsol demek uygun fiyat demek - Bu durum tam tersi.
    Konsol demek uzaktan bakip gözün bozulmamasi kambur olmamak demek - Bunun da alakası yok. Ds3 ü pcde de tümüyle kullanıyorsun.
    Konsol demek Fifa demek - Bu da bu sene bozuldu. fifa11 pc de de aynı bu yıl.

Pc demek, daha ucuza yüksek grafik demek.
    Pc demek, bedava eklenti demek.
    Pc demek, çıkan TR yamaları yüklemek demek.

Aynı zamanda,
    Ps3 demek, hiçbir ayar yapmadan headsetin ile arkadaşınla hilesiz online oyun oynamak demek.

Daha yazamıyorum, cuma vakti geldi. Cuma'nız mübarek olsun.
  • quote:

yaş 24 senin kaç?

daha büyümen gerek ...
  • quote:

quote:

Konsol demek Fifa demek

daha sayimmiiii

Keşke bütün çöplükler böyle olsa

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafa982

Konsol demek konfor demek - Katılıyorum.
    Konsol demek büyük ekran demek - Alakası yok. İkisini de bağla lcd tv ye. Bir ona geç, bir diğerine geç.
    Konsol demek uygun fiyat demek - Bu durum tam tersi.
    Konsol demek uzaktan bakip gözün bozulmamasi kambur olmamak demek - Bunun da alakası yok. Ds3 ü pcde de tümüyle kullanıyorsun.
    Konsol demek Fifa demek - Bu da bu sene bozuldu. fifa11 pc de de aynı bu yıl.

Pc demek, daha ucuza yüksek grafik demek.
    Pc demek, bedava eklenti demek.
    Pc demek, çıkan TR yamaları yüklemek demek.

Aynı zamanda,
    Ps3 demek, hiçbir ayar yapmadan headsetin ile arkadaşınla hilesiz online oyun oynamak demek.

Daha yazamıyorum, cuma vakti geldi. Cuma'nız mübarek olsun.

pcde söyle daha pahali bana göre:
    Evet bazi yerlerde hatali olabilirim ama aslinda uygun fiyat demek istedigim orda online oyunlarla ilgiliydi knight silkroad gibi oyunlara durmadan premium silk falan almalari demek istemistim ama aciklamadigim icin haklisin. pc oyunlari burda ps3 oyunlarina göre 10-15euro daha ucuz, pc ye lcd baglamadada haklisin ama bilmeyen insanlar yapmiyor cogunlukla monitor kullaniliyor dedigim gibi mesela cafeler, internet cafede varmi her pcye lcd yani anlatmak istedigim monitor basinda saatler gecirmek cok zararli kendime göre dünyanin %70 i monitor kullaniyor saatlerce. ram,cpu,ekran karti degistirmekten bende biktim.

bende pcde fifa oynuyordum taki bir gün ps3te deneyene kadar, yani ps3de sanki daha akici geldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: sk8ata

quote:

quote:

Konsol demek Fifa demek

daha sayimmiiii

Keşke bütün çöplükler böyle olsa

bir yerde 2500 Tllik 480 ekran kartlı, i 7 li , 6 GB ramli PC

diğer tarafta 700 ytl lik 7900 GTX üzerine 8 cell işlemcili 512 vramli PS3 ve

Crysis 2 ps3

sanırım fazla söze gerek yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluedevil86 -- 1 Ekim 2010; 13:04:50 >

• Bebeler konuşuyor gene saçma saçma konuşmayın pc de ps3 te xboxta ona bakarsanız para tuzağı.Konsolda oyun parası pc de güncelleme parası.Ama konsolun oyun parası pc nin güncelleme parasından daha çok tutuyor.Her platformun kendine göre + larıda var - leride.Üstelik fiyat karşılaştırması yaparken pc için uç noktaları veriyorsunuz ps3 için en alt fiyatı veriyorsunuz birde oyun parasını hiç hesaba katmıyorsunuz 2. el oyun varda 2. pc parçası yokmu.Pc güncellemesini çok abartıyorsunuz bilgisayarı ilk alırken bir kere kesinlikle markalı pc leri söylemeyin kimse kusura bakmasın markalı pc alanlar eşşekliğine doymasın bugün markalı pc aynı özeeliklerde yarı fiyatına kendiniz toplarsınız.Şu en son çıkan ekran kartlarınada örnek verip durmayın milyon kere söylendi fazla fps vericek diye ekran kartı almanın bir anlamı yok konsolda 30 fps eyvallah diyor herkes pc de 300 fps heasabı yapıyor boş boş konuşmayın.Lcd tv leri sadece konsolla bir tutmayın pc ler bağlanmıyormu lcd tv ye pc de kablosuz game pad yokmu ben xboxun game pad bağladım pc ye çok memnunum bütün multiplatform oyunlarını pc de avantaya oynuyorum.Ps3 ümde var bütün ex. oyunlarını oynadım diğer oyunlarına gitti gidiyordan yada ebay dan çok ucuza bulursam arşiv niyetine alıyorum.Dil kursundan yabancı arkadaşlar edindim onlarda kullanılmış oyun gönderiyorlar bu şekilde anca kurtarıyorum parayla almaya kalksam ufak bir servet verirdim oyunlara.

Bu gün için konuşmak gerekirse sadece oyun amaç ise ps3 almak mantıklı eskiden hem konsol hem oyunlar çok pahalıydı.Şimdi konsolun fiyatı gayet makul oyunlarda 2. elde çok fazla aradığını makul fiyata bulabiliyorsun.Ondada 2. el oyun için biraz koşturman gerek bulunduğun şehire göre işin daha kolay yada daha zor.Komsol aldığına değmesi için en az 82 ekran lcd tv alman gerek buda - olarak duruyor ilk bakışta taam sonrasında tv için ve film izlemek için kullandığında verdiğin paraya acımıyorsun ama ilk alırken konsol 700 tv 1000 alsana 1700.

Konsolara bir - de çözünürlükten vermek gerekir adi adamlar satarken full hd konsol diye satıyor ama 720p üzerine çıkamıyor teknik olarak yetersiz aletler bunuda kabul etmek lazım.Bu 720 p işide 82 ekran tv lerden sonra ekran büyüdükçe göze çok batıyor aa sorunları başlıyor.

Konsolun en büyük + eğer paran varsa orjinal oyun alman sorun değilse tak cd yi bak keyfine oluyor format yok kurulum yok crack yok orjinal kablosuz game pad .Fps dışındaki bütün oyunları kosolda oynamakta büyük keyif veriyor özellikle platform ve tps oyunları.Gerçi en büyük + olarak ex. oyunları göstermek gerekir özellikle ps3 ex. oyunları gerçekten ama gerçekten sanat eseri gibi Bir metal gear solid 4 pc de yok god of war yok little big planet yok xboxtaki alan wake pc de yok halo pc de yok.

Pc nin + larını yazmaya gerek yok pc işte full canın ne istiyorsa birazda yazlımda anlıyorsan muiltimedya internet canavarı bırak online oyuna para vermeyi kendi serverını kendin kur bak kayfine.

• Konu pc vs ps3 konusuna dönmüş.

Ama xbox360 aldığımızda. 2 Sene boyunca 400 liraya multi oyunların hepsini rahat rahat oynayabiliyorsunuz.

Pc de 2 sene boyunca çıkan tüm oyunları oynayabileceğiniz 400 liralık makina varmı ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karpuzcu. -- 1 Ekim 2010; 13:26:16 >
  • Bluedevil86 o verdiğin video xbox vediosu Parentez içinde crysis 2 ps3 biraz sorunlu olucaktır bütün dx tabanlı oyunlarda olduğu gibi aa ve fps sorunları olucaktır.Üstelik crysis war headd in grafikleri bu yeni oyundan çok daha güzeldi ben okadar kaliteli kaplama daha hiçbir oyunda görmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isk0rpit -- 1 Ekim 2010; 13:20:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KarpuzcuTR

Konu pc vs ps3 konusuna dönmüş.

Ama xbox360 aldığımızda. 2 Sene boyunca 400 liraya multi oyunların hepsini rahat rahat oynayabiliyorsunuz.

Pc de 2 sene boyunca çıkan tüm oyunları oynayabileceğiniz 400 liralık makina varmı ??

Çok güzel söyledin ama kaçak dövüşüyorsun en alt fiyatı örnek olarak verme.Haklısın pc nin en büyük alternatifi xbox ama - leri say bakalım fw li makinada online yok onu napıcaz xboxun en büyük kozu live den mahrum kalıcan bilgisayarda online yada ofline herşey bedava.Bugün 800 tl lik bütün bilgisayarlarda o oyunları aynı grafik kalitesinde oynayabilirsin multi platform oyunlar için.+ xboxun 3k hatası daha bu sen çözüldü onda bile hala başına gelenler var donanımsal olarak kronik sorunları olan bir alet üstelik sadece 3 tane ex. oyunu var halo gears of war ve alan wake.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isk0rpit -- 1 Ekim 2010; 13:25:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: isk0rpit

quote:

Çok güzel söyledin ama kaçak dövüşüyorsun en alt fiyatı örnek olarak verme.Haklısın pc nin en büyük alternatifi xbox ama - leri say bakalım fw li makinada online yok onu napıcaz xboxun en büyük kozu live den mahrum kalıcan bilgisayarda online yada ofline herşey bedava.Bugün 800 tl lik bütün bilgisayarlarda o oyunları aynı grafik kalitesinde oynayabilirsin multi platform oyunlar için.+ xboxun 3k hatası daha bu sen çözüldü onda bile hala başına gelenler var donanımsal olarak kronik sorunları olan bir alet üstelik sadece 3 tane ex. oyunu var halo gears of war ve alan wake.

2 sene önce 400 e almıştık ondan o fiyatı verdim. Gerçi 2 sene önceki fiyatta olsun olsun 500 olsun. Yine çok fazla değil.

Elbette online gibi bir özellikten mahrum kalıyorsun.

Aslında geçmişten değil şimdiden verelim.

400 liraya jasper arcade alabiliyorsunuz. 3K yok denecek kadar az jasper da.

Şimdi 400 liraya sana son çıkan oyunları xbox360 da aldığın grafikte verebilecek pc varmı o fiyata? Varsa da seni 2 sene götürebilir mi ?

• Alın size multi platform oyunlarını konsolla bir hatta yer yer daha kaliteli oynatacak pc :

AMD Athlon II X3 440 AM3 3.0GHz 1.5MB Cache 45nm İşlemci 138 tl vatan
    GIGABYTE GA-880GM-D2H AM3 AMD 880G/SB710 DDR3 1666(O.C.) VGA&HDMI Anakart 120 tl vatan
    GIGABYTE HD4850 GDDR3 1GB 256Bit ATI Radeon DX10.1 Ekran Kartı 210 tlvatan
    KINGSTON 2GB DDR3 1333MHz CL9 Tek Modül Ram (KVR1333D3N9/2G) 80 tl vatan
    SEAGATE 3.5" 500GB Sata 2.0 16MB Cache Barracuda 7200Rpm Harddisk 75 tl vatan
    COOLER MASTER ELITE RC-333 460W MidT ATX SİYAH KASA 130 tl vatan
    LG 22X ± DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI SİYAH 44 tl vatan
    LOGITECH CHILLSTREAM CONTROLLER (PC) 45 tl vatan

Bumudur para tuzağı pc multide konsolları 2 ye katlar bu pc fiyatıda ortada .Orjinal oyun baz alınırsa esas para tuzağı olan konsollardır.

Toplam tutar 842 tl.. 2 sene sonra sadece ekran kartını değiştirmeniz yeterli Üst sınıf ekran kartı koymadım çünkü konsollarla kıyaslıyoruz 1080 p oyun oynamıcaz max. 720 p ve orta grafik ayarlarında bu sistem 5 sene oyun oynatır.Monitör yada lcd tv fiyata eklemedim konsollarda eklemiyorsunuz o yüzden pc de eklemedim isteyen istediği boyutta tv eklesin.İşletim sisteminde özgürsünüz canınız ne isterse onu kurun kafanıza göre özelleştirin online yada ofline bütün oyunları ücret ödemeden oynayın.Biraz yazılımdan anlamanız yeterli crack türü işler için istediğiniz codec paketini kurup istediğiniz formatta film izleyin filmleri farklı formatlara dönüştürün.Blueray okuyucusu olmadığı halde netten indirip ister full hd ister mkv formatında istediğiniz altyazı seçenekleri ile isterseniz türkçe dublajları filmin içine gömüp izleyin.

Xboxun bu sisteme bir üstünlüğü yok ortalama 600 tl desek xbox için 300 tl daha pahalı bilgisayar ama multiplatform oyunlarında ve multimedya özellikleri ile bu farkı hemen kapatır.Xboxun + ları ex. oyunları olur ondada başı halo öeker ve diğer hem ps3 hem xboxa çıkan oyunları.Xboxun live saymıyorum çünkü bilgisayarda live altarnatif kıyamet gibi 3. parti programlar var.Yok live ni yerini tutmaz derseniz bilgisayara alternatif kopya oyun da var xboxta düşünüleblir onunda 4 tane güzel ex. oyunu var + game padi çok güzel.

Ps3 + ları var ex. oyunları çünkü gerçekten çok kaliteli ex. oyunları var .Ps3 fiyatı bugünlerde makul seviyede 2. el oyunlarıda göz önüne alırsak biraz öne geçiyor.Önümüzdeki 6 ay ve 1 yıl ps3 bomba gibi ex. oyunlar geliyor bunları unutmamak lazım.blue ray okuyucusu var şimdilik filmleri çok pahalı ama ucuzlarsa büyük + olur.

Bu 3 sistem arasında benim tercihim ps3 den yana olurdu ama evde orta halli bir pc olmak şartıyla.

Bazı çakallar pc fiyatlarını yükseltirken max. işlemci ve ekran kartı veriyor ben burda onları almadım çüzkü orda özel bir durum oluşuyor bütün oyunları full grafik detayı ile full çöz. te full fps ile oynuyorsunuz bu biraz keyif işi bunu isteyen kesenin ağzını açar.Ama söylemediğiniz şey multiplatform oyunlarında konsollar pc nin yanında zavallı kalıyor bad company call of duty serilerinde bütün multi oyunlarında konsollarda detay kısılmış aa yok fps düşüşü var ve çöz. max. 720 p. haa bunda sorun varmı yok bende 82 ekranda keyifle oynuyorum ama kıyaslama yaparken bunlardan bahsetmiyorsunuz hemen gt 480 ekran kartı örnek veriliyor neden bugün 200 tl lik 4850 bile multide konsollardan 2 kat daha güzel grafik veriyor.Bütün multi platform oyunlarını hem konsolda hem pc de ya oynadım yada kıyaslama fırsatı buldum eğer konsoldaki bad company 2 ise benim oynadığım 3 ozaman :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isk0rpit -- 1 Ekim 2010; 14:24:43 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: isk0rpit

quote:

2 sene önce 400 e almıştık ondan o fiyatı verdim. Gerçi 2 sene önceki fiyatta olsun olsun 500 olsun. Yine çok fazla değil.

Elbette online gibi bir özellikten mahrum kalıyorsun.

Aslında geçmişten değil şimdiden verelim.

400 liraya jasper arcade alabiliyorsunuz. 3K yok denecek kadar az jasper da.

Şimdi 400 liraya sana son çıkan oyunları xbox360 da aldığın grafikte verebilecek pc varmı o fiyata? Varsa da seni 2 sene götürebilir mi ?

400 liraya alınabiliyorsa çok iyi ama türkiyenin heryeri için konuşmak lazım korsan internet siteleri yada anlık kampanyalar olursa fiyat belirlemek geçersiz olur.500 tl desen ofline ve korsan oyun aiçin bilgisayrdan daha iyi bir seçenek olur oda sadece oyun için..ama bu sefer live olmucak ofline da bir yerden sonra bayıcak online olarak insanlarla didişmek istiyeceksin.

• Hocam ekonomi diyorsanız ne ps3 ne pc. en iyisi xbox360.
  • Bu arada pc de korsan oyunla adam gibi online oynanamıyor. Garip programlar yükleyip korsan nserver lardan oynamak durumunda kalıyorsunuz ve mw2 de olduğu gibi engelleniyor. kısaca bedava oynarım diyorsanız online unutun.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.