Şimdi Ara

Bir kez daha pc nin oyun için para tuzağı olduğunu anladım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
0
Favori
5.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu anki sistemi 3 sene önce 800 euroya almıştım.

buna rağmen DX 10 destekli oyunkarı orta ayarlarda rahatça oynuyordum. yüksek ayarlar için GT8800 ve ona göre güç kaynağı almam gerekiyordu.
    3 sene önce ps3ler 450 euroydu.

gel gelelim bugun 430 kağıt bayıldığım GT8600 ekran kartım ile düşük ayarlarda oynayamıyorum takılmadan. verdiğim paraya yazık oldu. F1 2010 bahsettiğim oyun. aslında bu DX oluşumu ekran kartı üreticilerin oyunu sırf kartlarını millete satmak için. yeni 480 lerle Open GL 3 e yani shader model 4,2 ye geçtiler. bu tarzda oyunları takılmadan iyi kalitede oynamak için bugün bir pc ye 1200 euro daha bayılmam gerek.
    yani 3 sene içinde yeni oyunkarı oynamak için yeni bir sistem demek. nerden baksak 2000 euro !
    ama üç sene önce PS3 alsaydım bana çıkaracağı masraf 450 euroydu. ayrıca OPENGL 2 ile ps3 hala PC den daha iyi iş görüyor. dediğim gibi DX sadece erkan kartı üreticilerin dayatması.

ps3 e kısmet olmadı ama çıktığı gibi PS4 alıcam ve sony ps3 teki hatasını tekrarlamaz umarım, DDR 4 ram ve en az 8 GByte koyar ki ps3 ün bugün yaşadığı ram sıkıntısını 4 sene boyunca yaşamasın. Crysis ps3 teki ram azlığından çıkmamıştı. şimdi yeni crysis 2 kırpılmış olarak PS3 e gelicek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluedevil86 -- 23 Eylül 2010; 23:31:06 >

• Dün akşam bir arkadaş msn'den 1000 TL'ye ekran kartı aldığını söyledi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C-TRanger -- 23 Eylül 2010; 17:40:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: C-TRanger

Dün akşam bir arkadaş msn'den 1000 TL'ye ekran kartı aldığını söyledi...

O tarz hataları bende yapmıştım zamanında
  • Oyun konsolda oynanır
  • Pc de ust duzey ıslerın falan olmuyorsa (program,cızım vs.) sat pc yı ps3 al , yanına da ucuz yollu gayet tatmın edıcı lcd tv ler var onlardan al.
    Bı de ılerleyen donem ucuza bı ses sıstemı cakarsın.

pc olarak ta nete baglanan orta hallı bı kasa al o yeter.

ps4 un cıkıp alınabılır duruma gelmesıne daha 4,5 sene var bılgın olsun
  • parası bi tarafa sandalyede kambur olmamak için savaş veriyosun resmen.ek olarak oyunlarda fare çok kuru kuruya geliyor bana.konsoldaki o titreşim olayı bambaşka bişey..
  • Başlığa katılıyorum ama içerikte tam olarak anlayamadığım noktalar var sanırım donanım bilgimim yetersizliğinden dolayı.
    Ben 1100 liraya topladığım kasayla son oyunları bile Phsyx olmadan full oynuyorum diyecektim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jack Rabbit Slims -- 23 Eylül 2010; 18:56:57 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: previlla

Pc de ust duzey ıslerın falan olmuyorsa (program,cızım vs.) sat pc yı ps3 al , yanına da ucuz yollu gayet tatmın edıcı lcd tv ler var onlardan al.

4,5 sene mi ?

bence uydurma . max 2 senesi var.

zaten Crysis 3 gibi yeni oyunları hiç kaldıramaz ps3 ozaman.

hatırladığım kadarı ile ps2 DX 8,1 le çıktı. pc de DX 9,0 c çıktı ve DX 10 geçme temelleri atılırken , PS3 Open GL 2,1 le yani dx10 la geldi .

PS3 eğer shader 4,2 yi kullanacaksa ki böyle tamin ediliyor, DX 12 çıkmadan önce piyasaya çıkar. yoksa çok geride kalır .

ayrıca Pc bana lazım, ünv bitti sayılır. programlama ile işlerim olucak ama öyle bir karta 200 kağıttan fazla bayılmam bundan sonra ...

• quote:

Orijinalden alıntı: GencayA

Başlığa katılmıyorum ama içerikte tam olarak anlayamadığım noktalar var sanırım donanım bilgimim yetersizliğinden dolayı.
    Ben 1100 liraya topladığım kasayla son oyunları bile Phsyx olmadan full oynuyorum diyecektim.

olay zaten şuan 1100 ytlye aldıgınız pc sızı nekadar sure goturcek fakat ps3 3 senedır pıyasada ve daha 2 senesı var desek 5 sene. 5 sene bir pc aynı kalamaz sureklı guncellemenız lazım. bende arkadaşla aynı dertten gittim ps3 ve xbox aldım. birde orta halli bir notebookum var dota, fm filan oynamak için
  • quote:

Orijinalden alıntı: GencayA

Başlığa katılmıyorum ama içerikte tam olarak anlayamadığım noktalar var sanırım donanım bilgimim yetersizliğinden dolayı.

Nvidia 9600Gt 512 mb 265bit lemi yapma hajı . din kardeşiyiz ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bluedevil86

4,5 sene mi ?

hatırladığım kadarı ile ps2 DX 8,1 le çıktı. pc de DX 9,0 c çıktı ve DX 10 geçme temelleri atılırken , PS3 Open GL 2,1 le yani dx10 la geldi .

PS3 eğer shader 4,2 yi kullanacaksa ki böyle tamin ediliyor, DX 12 çıkmadan önce piyasaya çıkar. yoksa çok geride kalır .

ayrıca Pc bana lazım, ünv bitti sayılır. programlama ile işlerim olucak ama öyle bir karta 200 kağıttan fazla bayılmam bundan sonra ...

Neden uydurıyım yahu ? Ps3 sahibi olan benım 10 yıldır ps1,ps2,p3 kullanan benim sen 2 deyince uydurmuyor oluyorsun da ben deyınce nıye uyduruyor oluyorum ?
    Neye gore 2 sene var dıyorsun ? direk Sony merkez buroda mı calısıyorsun ?
    Ayrıca bırsey pıyasa surulur surulmez alınır dıye bırsey yok. Bu tur cıhazlar zaten külçe altın degerınde oluyor pıyasaya cıktıgı zaman. P3 ü bile yenı yenı almaya basladı mıllet bıızm ulkemızde.

Bu tur zaman kavramlarını da olaya katarak 4,5 seneden evvel Türkiye de ps3 alan pek goremeyecıgımı ıfade etmeye calıstım.
    Katılmazsan katılma da uydurma ne demek ya

• quote:

quote:

4,5 sene mi ?

Neden uydurıyım yahu ? Ps3 sahibi olan benım 10 yıldır ps1,ps2,p3 kullanan benim sen 2 deyince uydurmuyor oluyorsun da ben deyınce nıye uyduruyor oluyorum ?
    Neye gore 2 sene var dıyorsun ? direk Sony merkez buroda mı calısıyorsun ?
    Ayrıca bırsey pıyasa surulur surulmez alınır dıye bırsey yok. Bu tur cıhazlar zaten külçe altın degerınde oluyor pıyasaya cıktıgı zaman. P3 ü bile yenı yenı almaya basladı mıllet bıızm ulkemızde.

Bu tur zaman kavramlarını da olaya katarak 4,5 seneden evvel Türkiye de ps3 alan pek goremeyecıgımı ıfade etmeye calıstım.
    Katılmazsan katılma da uydurma ne demek ya

uydurma haber maksatında söyledim. kesin bir yerden duymuşsundur olarak düşündüm.

4,5 sene cidden sallama haber. 2 seneye kadar çıkacaktır.

• PC bir hobidir, multiplatformdur. PC'yi sadece oyun platformu olarak dusunmek yanlis olur.

PS3 sahibi olmama ragmen ayni zamanda ust seviye bir bilgisayara sahibim cunku bilgisayar ile ugrasmak cidden zevk veriyor
  • artık kimse pc ye oyun bile yapmıyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: DragMeToHell

Oyun konsolda oynanır

• Valla Ps3 de var ve iyi bir sistemimde var..Şuanlık pcye değişim yapmaya gerek yok ama seneye anakart değişmek gerekirse mesela anakart 100 Tl diyelim
    Ps3 de bir oyun var oda 100 lira..Ben tabiki anakartımı değiştiririm..Ps3 bir hobi yani oyun eğlence ama PC benim dünyam onu yabana atamam..
    Ayrıca pcyi 2 senede bir değişmen lazım ama oyunlarada 100 tl gibi fiyat vermene gerek yok
  • bilgisayar herzaman son kullancı için daha ucu açık birşeydir. konsolu alırsın bozulduğunda bakarsın sadece, kopya oyun için kasarsın vs.
    bilgisayarı alırsın bozulursa kendi derdini kendin çözersin, her türlü crack vs. çıkar orjinale para vermek zorunda kalmazsın.
    ayrıca konudaki fiyatlar çok abartılı, taş çatlasın 1500-2000 liraya en kral bilgisayar alınır 3-5 sene idare edecek şekilde kullanılır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bethrezen

PC bir hobidir, multiplatformdur. PC'yi sadece oyun platformu olarak dusunmek yanlis olur.

PS3 sahibi olmama ragmen ayni zamanda ust seviye bir bilgisayara sahibim cunku bilgisayar ile ugrasmak cidden zevk veriyor

Abicim üst seviyer bilgisayara sahibim diyorsun ancak bu ne allah aşkına: Ati 7600 16mb
  • quote:

Orijinalden alıntı: asdfg_1453

quote:

Orijinalden alıntı: Bethrezen

PC bir hobidir, multiplatformdur. PC'yi sadece oyun platformu olarak dusunmek yanlis olur.

Abicim üst seviyer bilgisayara sahibim diyorsun ancak bu ne allah aşkına: Ati 7600 16mb

Hocam garantiye göndermiştir bunu öylesine kullanıyordur o sisteme o vga olurmu ama yorumun ççok güldürdü

Ayrıca harbi 2000 euro ne yahu..Extreme sisteme öyle SLI yada Crosfireye gerekte yok..Valla benim sistem her ihtiyacımı karşılıyor

• quote:

quote:

Pc de ust duzey ıslerın falan olmuyorsa (program,cızım vs.) sat pc yı ps3 al , yanına da ucuz yollu gayet tatmın edıcı lcd tv ler var onlardan al.

4,5 sene mi ?

Geride kalir diyorsun,Crysis ram azligindan cikmadi diyorsun.Crysis sorunlu optimizasyonu ve konsola uygun motorlari olmadigi icin konsollara cikmadi.O Crysis`i kaldiramaz dedigin makineden bi GoW3u,Uncharted 2 yi falan seyret;ondan sonra yok alet geriymis yok bilmemneymis deBi de GT5 screenshotlarina falan bakiver.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.