Şimdi Ara

bir kızartma yağı kaç kere kullanılmalı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
29.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • F
  • quote:

    Orijinalden alıntı: micro_

    bence abartıyorsunuz ya. yağ eksildikçe üstüne yeni yağ koyuyoruz. rengi çok siyah ama sonuçta azar azarda olsa yenisi ekleniyor. mesela dün 10 kg lık patates pişti o yağda. akşam 3 yemek kaşığı yeni yağ ekledim. işin garip tarafı, yeni eklediğim yağ üstte kalıyor. eski yağ o kadar siyahki dibe çöküyor. pütür pütür olmuş.

    Kim neyi abartiyor...
    Kendi agzinla soyledin 4 aydir degismedi zift gibi diye...
    Oradan yiyenlere yazik...

    Edit: Gerci buyuk ihtimal fake ama neyse



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NER0 -- 1 Eylül 2009; 17:41:55 >
  • O yağ sizi 1-2 sene daha götürür. Boşuna değiştirmeyin derim ben. En sağlıklısı bu emin ol.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emre.s43


    quote:

    Orijinalden alıntı: micro_

    bence abartıyorsunuz ya. yağ eksildikçe üstüne yeni yağ koyuyoruz. rengi çok siyah ama sonuçta azar azarda olsa yenisi ekleniyor. mesela dün 10 kg lık patates pişti o yağda. akşam 3 yemek kaşığı yeni yağ ekledim. işin garip tarafı, yeni eklediğim yağ üstte kalıyor. eski yağ o kadar siyahki dibe çöküyor. pütür pütür olmuş.

    eksilen pis yağ o patatese gidiyor işte. senin yeni koyduğun yağı o pis yağ gene bozar. değişen bişey olmaz


    kardeşim patron ne derse onu yapıyoruz. kendi başımıza yağı değiştirirsek parasını bizden keser. ama benden size bir tavsiye. taksimde asla tavuk döner yemeyin. bütün bir dondurulmuş tavuk döneri 45 tl ye alıyoruz. toplam ağırlığı 38 kg. artık içine ne katıyorlar allah bilir. bi kere tavuk ayağı çıktı koliden. bütün işe yaramaz parçaları birleştirip döner yapıyorlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: red a!ert

    F

    A
  • Fake kokuyor zift gibi yağdan çıkan patateslerin rengini de belirtsen olur aslında. Haberlerde de çıkmıştı, yağa bir katkı maddesi katıp yağın rengini açıp daha uzun süre kullanıyorlarmış, ama çok zararlıymış. Dışarda yemek yemek biraz töt ister, adamlar 4 ay değiştirmese bile 1 ay değiştirmeyeni vardır kanımca.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: micro_

      istanbul taksimde oldukça işlek bir Cafede mutfakta çalışıyorum. mutfakta fritöze koyduğumuz 4 aydır bizim yağı hiç değiştirmedik. eksildikçe azar azar koyuyoruz. yağ o kadar karardı ki Zift gibi oldu resmen. katılaştı. acaba ne kadar sürede bir değiştirmek gerekir bu yağı. bizde yiyoruz o fritözde kızaran şeylerden. Sakata gelmiyelim.


    3, en fazla 5. Ama bu, patronun hoşuna Gitmez. Bu iş parayla, malum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umut228 -- 1 Eylül 2009; 17:48:35 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: micro_


    quote:

    Orijinalden alıntı: emre.s43


    quote:

    Orijinalden alıntı: micro_

    bence abartıyorsunuz ya. yağ eksildikçe üstüne yeni yağ koyuyoruz. rengi çok siyah ama sonuçta azar azarda olsa yenisi ekleniyor. mesela dün 10 kg lık patates pişti o yağda. akşam 3 yemek kaşığı yeni yağ ekledim. işin garip tarafı, yeni eklediğim yağ üstte kalıyor. eski yağ o kadar siyahki dibe çöküyor. pütür pütür olmuş.

    eksilen pis yağ o patatese gidiyor işte. senin yeni koyduğun yağı o pis yağ gene bozar. değişen bişey olmaz


    kardeşim patron ne derse onu yapıyoruz. kendi başımıza yağı değiştirirsek parasını bizden keser. ama benden size bir tavsiye. taksimde asla tavuk döner yemeyin. bütün bir dondurulmuş tavuk döneri 45 tl ye alıyoruz. toplam ağırlığı 38 kg. artık içine ne katıyorlar allah bilir. bi kere tavuk ayağı çıktı koliden. bütün işe yaramaz parçaları birleştirip döner yapıyorlar.

    arkadaşım tamam patronun dediği olur ama burda abarttığımız filan yok. ben gıda mühendisiyim. bu işin kimyasını çok iyi biliyorum. 3 kere kullanmak bile iyi değil aslında. bu karaktersiz yöneticiler yüzünden gıda sektöründe bir sürü rezil üretim yapan firma var. senin patron acaba kızarttığı o patatesleri eve götürüp ailesine, çoluğuna cocuğuna yedirirmi??




  • quote:

    Orijinalden alıntı: emre.s43


    quote:

    Orijinalden alıntı: micro_


    quote:

    Orijinalden alıntı: emre.s43


    quote:

    Orijinalden alıntı: micro_

    bence abartıyorsunuz ya. yağ eksildikçe üstüne yeni yağ koyuyoruz. rengi çok siyah ama sonuçta azar azarda olsa yenisi ekleniyor. mesela dün 10 kg lık patates pişti o yağda. akşam 3 yemek kaşığı yeni yağ ekledim. işin garip tarafı, yeni eklediğim yağ üstte kalıyor. eski yağ o kadar siyahki dibe çöküyor. pütür pütür olmuş.

    eksilen pis yağ o patatese gidiyor işte. senin yeni koyduğun yağı o pis yağ gene bozar. değişen bişey olmaz


    kardeşim patron ne derse onu yapıyoruz. kendi başımıza yağı değiştirirsek parasını bizden keser. ama benden size bir tavsiye. taksimde asla tavuk döner yemeyin. bütün bir dondurulmuş tavuk döneri 45 tl ye alıyoruz. toplam ağırlığı 38 kg. artık içine ne katıyorlar allah bilir. bi kere tavuk ayağı çıktı koliden. bütün işe yaramaz parçaları birleştirip döner yapıyorlar.

    arkadaşım tamam patronun dediği olur ama burda abarttığımız filan yok. ben gıda mühendisiyim. bu işin kimyasını çok iyi biliyorum. 3 kere kullanmak bile iyi değil aslında. bu karaktersiz yöneticiler yüzünden gıda sektöründe bir sürü rezil üretim yapan firma var. senin patron acaba kızarttığı o patatesleri eve götürüp ailesine, çoluğuna cocuğuna yedirirmi??



    gıda mühendisiysen tamam. sonuçta bunun okulunu okumuşsun. ama inan taksim esnafının %90 ı bu şekilde çalışıyor.




  • Bu yazılanlardan sonra taksimde ASLA bir şey yemem. Ne bu be bir yağ max 10 sefer kullanılır, yeni konulan 18 lt yağ işletmenizi zarar ettirmez. Yazıklar olsun.
  • ya bana saçma geliyo. hadi her şeyi bırakalım tadından anlaşılır o patatesin.. müşteriler hiç mi anlamıyo
  • Allah akıl fikir versin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kemalist81


    quote:

    Orijinalden alıntı: red a!ert

    F

    A

    K
    A
    B
    A
    S
    T
    I
    K
  • Uğur Dündar'a sesleniyorum.
  • 2-3 yıl kullanabilirsin aynı yağı.

    Hasta mısın evladım, dalga mı geçiyorsun?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zeyneeeeep

    ya bana saçma geliyo. hadi her şeyi bırakalım tadından anlaşılır o patatesin.. müşteriler hiç mi anlamıyo


    Yağ çok yüksek sıcaklıklarda ve yabancı maddeler karıştıkça orijinal yapısını kaybeder. Anlaşılır belki ama çoğu zaman yenmeyecek kadar kötü yapmaz patatesi. Ama kanserojen maddeler halen içindedir.
  • bırak yemek yemeği, taksim gibi bi yerde işim olmaz.
    2 ay önce falan gitmiştim en son meydanda arkadaşla cami arıyoruz bakıyoruz bakıyoruz bi türlü bulamadık. ne bi minare var hiç bişey yok. çevreden geçen vatandaşlara sorduk kimi ne bileyim ben dedi, kimi dalga geçercesine kiliseyi gösterdi. sonra esmer bi vatandaş bi yere yönlendirdi oraya yürüdük ufak bi mescit çıktı ne şadırvanı var ne bişey. yakınında bi wc bulduk pislikten batıyodu hemen çıktık zaten o ara ezan okundu namazıda kaçırdık... koca taksim meydanında bi cami bulamadık anlıycağınız.
    neyse neden anlattım bilmiyorum ama taksim diyince artık midem bulanıyor. pislik yuvası olmuş resmen yazık... (üstünüze alınmayın)
  • maksimum 3 olmalı bence fazlası zararlı diye biliyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: robotica


    quote:

    Orijinalden alıntı: zeyneeeeep

    ya bana saçma geliyo. hadi her şeyi bırakalım tadından anlaşılır o patatesin.. müşteriler hiç mi anlamıyo


    Yağ çok yüksek sıcaklıklarda ve yabancı maddeler karıştıkça orijinal yapısını kaybeder. Anlaşılır belki ama çoğu zaman yenmeyecek kadar kötü yapmaz patatesi. Ama kanserojen maddeler halen içindedir.


    yenmeyecek kadar kötü yapmaz belki de ama lezzetli olmayacağı kesin bence.. lezzetli değilse de şahsen ben bi daha aynı yere yemek yemeye gitmem..




  • ben geçen gün 15 kere kullandım en sonuncusunda arkadaşlara verdim biri şu an yoğun bakımda lütfen dualarınızı eksik etmeyin.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.