Şimdi Ara

Bir konu hakkında lütfen yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2 ay önce arabamın siboplarını yakmıştım, motor yatağı dağılmıştı. Arabam tamirden çıktıktan sonra bir şey fark ettim ön cam havalandırma var biliyorsunuz, kalorifer kapalı olduğu halde oradan sıcak hava geliyor, motor soğukken soğuk hava geliyor, motor ısınınca bu sıcakta içeride haşlanıyorum, elektrikçiye gidiyorum sorun yok abi diyor, motoru yaptırdığım ustaya gidiyorum, bu arabalarda böyle olması normal diyor. Ama ben bu arabayı 2 senedir kullanıyorum böyle bir sorun yaşamıyordum diyorum, adam ısrarla bana normal diyor. Sizce sorun nedir kime nereye göstere bilirim bu sorunu.

• Araban nedir?
  • 98 model fıat uno 70 s
  • Dışardan içeri doğal hava akışını sağlayan düğme varsa, onu kapatman lazım. Yani, sadece hareket halinde iken ve fan çalıştırmadan, dış ortamdaki havayı içeri alan sistemin düğmesi... Bu düğme açık olursa, sıcaklık ayarı mavide iken dış havayı; kırmızıda iken de motorun sıcağını içeri alır.

Resimde bu düğmeyi göremedim ama sağ taraftaki büyük ve çevirmeli düğme olabilir mi?

• Arkadaşım. Olay şu: Camların oraya giden hava akışını düğmeden kapatıp hava sirkülasyonunu diğer havalandırma çıkışlarına yönlendireceksin. Diğer hava çıkış ızgaralarının da kanatlarını elle kapatacaksın. Bu tüm arabalarda böyledir. Cama üfleyen havalandırma kısmında kanatçıklar yok. düğmeden kapanır. diğer hava çıkışları elle kapanır. Yani arabanda bir sorun yok. ben bunu daha önce nasıl farketmediğine şaşırdım.

O kadar.
  • Solda A/C klima düğmesi var ya, o panelin sağ başındaki düğme "dış hava girişi" olması lazım. Ordan kapattın mı içeri hava almaz.
  • Kendi arabamdan örnek vereyim.

Yukardaki dörtgen içindeki kısım ön cam havalandırması. Aynı zamanda camın buğusunu alıyor. Bu havalandırma aşağıda sağ parmağın olduğu yerdeki düğmeden kapanıyor. Kapanıyor derken havalandırma oval daire içindeki ızgaralara yönlendiriliyor. O ızgaraların da kapaklarını kapatınca arabanın içine hava girişi kapanıyor.

• Ne kadar da kapanıyor desen, o yuvarlak kapakların kenarından sızar. Sıfır hava girişi için, resimde parmaklarının arkasında kalan ve görünmeyen buton var ya, iki başında araba figürü olan, o butonu sağa veya sola çekip kapalı konumuna getirmen lazım; hangi taraf kapalıyı işaret ediyorsa
  • Benim arabamda da sarı daire içindeki düğme basılı iken (ışık yanar basınca) dışardan içeri doğal hava girişi (sıcak veya soğuk) SIFIR dır. Gram hava almaz...

• arkadaşlar, bu arabayı 2 senedir kullanıyorum, dediğim gibi bundan öncede o resimdeki düğmeleri kullanıyordum. tamirden çıktıktan sonra araba düğmelerle nekadar oynarsam oynayım, motor sokkken yani arabayı yeni çalıştırdığım zaman, hareket ettiğimde dışarının havası içeriye giriyor soğuk geliyor içeriye ,ama motor ısınmaya başladığı zaman bu sefer camın önünden sıcak hava gelmeye başlıyor baya baya üflüyor. yalnız arabayı durdurduğumda hava kesiliyor çok enteresan geldi banada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rakadeniz -- 25 Mayıs 2012; 11:24:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rakadeniz

arkadaşlar, bu arabayı 2 senedir kullanıyorum, dediğim gibi bundan öncede o resimdeki düğmeleri kullanıyordum. tamirden çıktıktan sonra araba düğmelerle nekadar oynarsam oynayım, motor sokkken yani arabayı yeni çalıştırdığım zaman, hareket ettiğimde dışarının havası içeriye giriyor soğuk geliyor içeriye ,ama motor ısınmaya başladığı zaman bu sefer camın önünden sıcak hava gelmeye başlıyor baya baya üflüyor. yalnız arabayı durdurduğumda hava kesiliyor çok enteresan geldi banada.

O zaman senin usta tamir sırasında açtığı yerlerden birini kapatmayı unutmuş. Havalandırma ile ilgili bir yer olabilir bu.

Bir karbüratörcümüz vardı. karbüratörümüzü temizlemişti. Bir vida artırdı adam. Nerden arttığını bulamadım dedi mahcup şekilde. başka karbüratörcüye götürdük. Adam önceki karbüratörcüye küfrede küfrede taktı vidayı yerine.

Oluyor böyle şeyler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.