Şimdi Ara

BİR LPG KİTİNİN GAZ FİLTRESİ YERİNE BAŞKA MARKA KİTİN GAZ FİLTRESİ TAKILABİLİR Mİ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
6.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bakın bigas sıralı sistem filtre değişmi için 12.000 mil civarında yapınız denmiş,hatta filtre fiyatı 8 euro civarında:
    http://www.tinleytech.co.uk/acatalog/Filter_shut-off_valves_and_filter_elements.html

1 mil: 1,6 kilometre
    12.000 mil: 19.200 kilometre eder

10.000km'de değişim yaptırmayı düşünenlere duyurulur.
  • ben yaptığım km'yi bilmiyomuyum bilime aykırı değil 20 ytl alıyorum ş.dışı benım motorda farketmıyo hatta daha fazla yakıyo 110-120 sabitte motorumda sıralı sıstem var ve ayarı kısık degıl 20 ytl ile 140 km yapıyorum. 1 sene içindede 20.000 km yapıyorum kar kardır bu kadar fazla takılmayın 50 ytlye. neye aykırı açıkla bana 20 ytl ile 140 km yapıyorum neden yalan soyleyeyim ki?
  • Kesinlikle katılıyorum.Garanti bittikten sonra daha ucuz tanınmış markalarınki takılabilir.
    quote:

Orjinalden alıntı: Powershot S2

Filtrenin görevi yakıtı süzmektir.Yakıt bir ucundan girip diğerinden süzülmüş olarak çıkacaktır.Bence başka marka kullanmakta sakınca olmaz..Şirketler başka başka da olsa sistemler aynı düzeneğe sahiptir.
  • Tacarsoy'a:
    Yukarıda yeteri kadar açıklama var,tekrar yazma gereği duymuyorum..Bu filtre konusunu yeterince kirlettik zaten

Cemca06'ya:
    Bence garantinin dolmasını beklemek bile gereksiz,diğer konuda bir arkadaş bir şeyler yazmış: evimizde kombinin filtresini,arabamızın benzin filtresini hangimiz düzenli,zamandında değiştirdi ki lpg filtresine bu kadar titiz davranıyoruz?

Bence çok haklı,bırakın garantiyi marantiyi,lpg simsarları sizin peşinize düşsün.
    -Geeeel filtreye geeel, bizde filtre 15 lireaaa!
    -Geeeeel bizde filtre 17 lireaa,galibrazyon da bedave!... diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Powershot S2 -- 14 Ağustos 2008; 11:47:15 >
  • Arkadaşlar üzüm yerken bağcıyı dövmemek için bir soru sormak istiyorum.

Yanlış anlama varsa bilen düzeltsin lütfen.

Bizim filtreler segmanlıdır ve sadece içi değişir, Her 10.000 de bir kontrole çağırırız müşterilerimizi ve filtre kontrolü ve kalibrasyon kontrolü yaparız. Eğer filrte haala temiz ise hiç değiştirmeden, yakıt aldığınız yerden almaya devam edin deriz müşteriye. Ve ücret almadan göndeririz.
    Dolayısı ile bazen 20.000 de - bazende 30.000 de müşterinin gözü önünde filtre değişir.

Ben Zavolli takmadım görmedimde , Eğer onun filtresi segmanlı değil ve presli ise ''Komple değişiyorsa'' burada yanlış bir şey tartışıyoruz demektir. Bu fiyatta normaldir :)
    Sizleri yanlış yönlendirmek istemem, İşini doğru ve iyi yapan herkesin yanındayımdır bu böyle biline. Sevgi ile kalın

• Faruk Bey verdiğiniz detay için teşekkür ederim..
    brc'nin filtresi bu zavoliye takılsa veya tartarinin filtresi atikere takılsa mahsuru olur mu sizce? Bu sistemler aynı mantıkla çalıştıgından bence uygundur.Tabi bu soruya cevap vermeniz sizi burada zor duruma sokacaksa yanıtsız bırakma hakkınız saklıdır.

Brc'nin veya tartarinin filtresini zavoliye taktık diyelim.Daha sonra filtre kirlendiğinde sadece iç kısım değişikliğine gidilerek vatandaşın bu konudaki sıkıntısı giderilebilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: Powershot S2

Faruk Bey verdiğiniz detay için teşekkür ederim..
    brc'nin filtresi bu zavoliye takılsa veya tartarinin filtresi atikere takılsa mahsuru olur mu sizce? Bu sistemler aynı mantıkla çalıştıgından bence uygundur.Tabi bu soruya cevap vermeniz sizi burada zor duruma sokacaksa yanıtsız bırakma hakkınız saklıdır.

Brc'nin veya tartarinin filtresini zavoliye taktık diyelim.Daha sonra filtre kirlendiğinde sadece iç kısım değişikliğine gidilerek vatandaşın bu konudaki sıkıntısı giderilebilir

Güzel ve akıllıca bir soru sormuşsunuz, Şahsi kanaatim olarak mahsuru yoktur ama Biz servisler olarak buna karar verme lüksümüz yoktur.
    Bir senaryo yazalım hemen :)

Ben BRC kit taktım ama XXX filtre kullandım, Senaryo ''O'' ya benim müşterimin aracı kartalda bir servise gitti ve enjektör tıkanmış araç tekliyor...
    Oradaki servis enjektörü değiştirdi ama bu garantiye girmez çünki FS OTOGAZ sizin aracınıza XXX marka filtre takmış ve bu yüzden enjektör tıkanmış dedi ...

Noolcak o zaman, O müşteri gelip benden enjektör için ödediği bedeli talep etmezmi !!!

Dolayısı ile hiç bir servis orjinal parçadan feragat edemez, çünki ülke bazında bile değil BRC uluslararası garanti veriyor ürününe.
    Bu tartarini içinde aynıdır, Zavolli içinde aynıdır

Yerli ürünler için için bir şey demiyorum onlar için olan yargılarımı tüm Türkiye biliyor
    Fiyat rekabeti için mısır püskülünden bile filtre yaparlar. Ucuz olsun yeter

• İlk montajda zaten orijinal filtresi takılacaktır,20.000km sonra(bigas'ın önerisine dayanarak) filtre değişimi yapılacagını düşünürsek zaten 1-2 sene gibi bir zaman geçer ki garanti gözardı edilebilir veya garanti dolar,filtre fiyatından muzdarip olanlar bu yola başvurabilirler yani

Doğru ve dürüst cevabınız için tekrar teşekkür eder,iyi çalışmalar dilerim Faruk Bey.
  • faruk bey cok tesekkür ederim verdıgınız bilgiler ıcın..bu ulkede sızın gıbı esnaflara ıhtıyacımız var
    quote:

Orjinalden alıntı: faruksevgili

Arkadaşlar üzüm yerken bağcıyı dövmemek için bir soru sormak istiyorum.

Yanlış anlama varsa bilen düzeltsin lütfen.

Bizim filtreler segmanlıdır ve sadece içi değişir, Her 10.000 de bir kontrole çağırırız müşterilerimizi ve filtre kontrolü ve kalibrasyon kontrolü yaparız. Eğer filrte haala temiz ise hiç değiştirmeden, yakıt aldığınız yerden almaya devam edin deriz müşteriye. Ve ücret almadan göndeririz.
    Dolayısı ile bazen 20.000 de - bazende 30.000 de müşterinin gözü önünde filtre değişir.

Ben Zavolli takmadım görmedimde , Eğer onun filtresi segmanlı değil ve presli ise ''Komple değişiyorsa'' burada yanlış bir şey tartışıyoruz demektir. Bu fiyatta normaldir :)
    Sizleri yanlış yönlendirmek istemem, İşini doğru ve iyi yapan herkesin yanındayımdır bu böyle biline. Sevgi ile kalın

• faruk usta bu filtre tek nokta enjeksiyonlularda varmı ben hiç görmedimde neresine takıyolar filtreyi
  • quote:

Orjinalden alıntı: yahyademirci

faruk usta bu filtre tek nokta enjeksiyonlularda varmı ben hiç görmedimde neresine takıyolar filtreyi

Burada bahsi geçen filtreler, LPG enjektörlerini koruma amaçlı kullanılan filtrelerdir.
    Sizin aracınızda mikser olduğu için bu filtre yoktur.
    Sizin aracınızdaki filtre LPG valfinin içindedir ve 50.000 km de bir kontrol edilir yada değiştirilir
  • Zavoli nin bu konuda bir düzenleme yapmasını bekliyoruz. Fakat onların işide zor zira garanti kitapçığımızın içerisinde 10.000 km bakım yapılacağı yazılı ve her 10.000 km de bir bakımın işleneceği yerler mevcut. Bu durumda 10.000 km yerine 30.000 km gelin diyemezler Fakat Zavoli Türkiye sitesinde yeni bir duyuru ile bu işi çözebilir. Yada 10.000 km bakım ücretini 30 ytl gibi kabul edilebilir bir rakama çekebilirler.
    Biz bu platformda birkaç kişiyiz fakat Türkiye çapında bu konudan haberdar olan kişi sayısının fazla olduğunu sanmıyorum. Zira bu fiyattan 10.000 km bakımına gidildiği zaman haberdar olunacak gibime geliyor.

Zavoli Türkiyeden 10.000 km filitre+bakım ücretini 60 ytl den 50 ytl ye değil - 60 ytlden 30 ytl ye çekmesini bekliyorum.
  • sonuna kadar destekliyorum sunduğun çözüm önerisini...
    quote:

Orjinalden alıntı: muratezcan

Zavoli nin bu konuda bir düzenleme yapmasını bekliyoruz. Fakat onların işide zor zira garanti kitapçığımızın içerisinde 10.000 km bakım yapılacağı yazılı ve her 10.000 km de bir bakımın işleneceği yerler mevcut. Bu durumda 10.000 km yerine 30.000 km gelin diyemezler Fakat Zavoli Türkiye sitesinde yeni bir duyuru ile bu işi çözebilir. Yada 10.000 km bakım ücretini 30 ytl gibi kabul edilebilir bir rakama çekebilirler.
    Biz bu platformda birkaç kişiyiz fakat Türkiye çapında bu konudan haberdar olan kişi sayısının fazla olduğunu sanmıyorum. Zira bu fiyattan 10.000 km bakımına gidildiği zaman haberdar olunacak gibime geliyor.

Zavoli Türkiyeden 10.000 km filitre+bakım ücretini 60 ytl den 50 ytl ye değil - 60 ytlden 30 ytl ye çekmesini bekliyorum.

• arkadaşlar atikerin filtresinin de 50 ytl olduğunu okudunuz.

Her ne kadar bu forumda en çok saygı gösterdiğim kişilerden biri faruk beyde olsa, ben gözümle gördüğüme inanırım ve BRC'nin orijinal filtresnin liste fiyatının 32 YTL olduğunu gördüm.

Ayrıca diğer italyan markaların da 50ytl ye değiştiriliyor, kendim şahsen biliyorum.

Saygılarımla...
  • Sayın SamiSe,

Benim derdim Zavoli filitresi, şimdi atiker filitreyide mi araştıralım? Kalıdı ki filitre değişimi 20 ytl diyenlerde var !
    BRC nin liste fiyatı 32 ytl diyorsunuz belki haklısınız belkide değil, bu konu hakkında BRC ciler cevap versin.
    Fakat BRC nin şu gerceği doğru değil mi filitre değişimi 30.000 km . Fiyatı ister 30 ytl ister 50 ytl olsun.
    Bizim ise 10.000 kmde 60 ytl. Fark ortada değil mi?

Saygılarımla,
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tacarsoy

ben yaptığım km'yi bilmiyomuyum bilime aykırı değil 20 ytl alıyorum ş.dışı benım motorda farketmıyo hatta daha fazla yakıyo 110-120 sabitte motorumda sıralı sıstem var ve ayarı kısık degıl 20 ytl ile 140 km yapıyorum. 1 sene içindede 20.000 km yapıyorum kar kardır bu kadar fazla takılmayın 50 ytlye. neye aykırı açıkla bana 20 ytl ile 140 km yapıyorum neden yalan soyleyeyim ki?

sizin aracınız ve kitiniz ne marka
  • quote:

Orjinalden alıntı: SemiSe

Sayın Murat bey,

öncelikle nazik ve anlayışlı cevabınıza teşekkür ederim.

Umarım yanlış anlaşılmam, zira sizde biliyorsunuz ki daha fazla ses getirebilmek için yetkili yere telefon açın gibi tavsiyelerim bile oldu. Yani çağrınıza kayıtsız değilim.

Ama maalesef bazı şeylerin maliyetleri vardır ve bunları ya tüketiciden karşılarsınız yada tüketicinin anlamayacağı biryerden kesersiniz. Bunların sanayide sayısız örnekleri vardır. O yüzden derler ucuz ise vardır bir illeti, pahalı ise vardır bir hikmeti diye. Ama tabii bilinçli tüketici olmak var, pahalı diye en pahalısını tercih edip 3 sene içersinde kendini amorti edemeyen cihazları millet napsın. Ya da optimazyon ile kaliteli cihazlar nasıl en uygun fiyata indirilebilir gibi gibi çeşitli varyasyonlar var...

Ben BRC'ye birşey demek istemiyorum, ama faruk bey kendisi açıkladı, bazı parçaları ana firma yerine biz ilave ediyoruz, işte bakır borusuydu su hortumuydu gibi...

Ayrıca BRC'nin 4-5 çeşiti var, açıkcası aralarındakı fark nedir, hangi bileşenleri nereden geliyor bilmiyorum ve merak ediyorum, öğrenmek isterim eğer bir site varsa...

Pardon özür dilerim, konu bir şekilde BRC'ye bağlansın istemiyorum, ama orijinal filtre kullanıyorsa maalesef maliyeti de vardır, yok eğer orijinaline benzerini ben bu sanayide yaptırmak istesem her türlü yaptırırım... Görünüş değil işlevi önemli.

hele hele bizim ülkemizde Dünya'nın belki en kirli gazlarından biri tüketiliyor, kesinlikle dinlendirilmeden satılıyor, buna rağmen avrupalı orijinal filtre kullanıyor, bizde ise %80i taklit filtre kullanıyor. Çünkü insanlar araçlarına cihazların montajı yapıldıktan sonra gazla gitmesini kafi görüyor, yetkili servis ağı, 10 yıl sonra bile yedek parçası var mı, dünya çapında yaygın bir firma mı, dünya çapında kalite belgeleri var mı bunlara kimse bakmaz.

merak ettiğiniz tüm soruların cevabını www.2a-lpg.com sitesinde forumlar başlığı altında bulabilirsiniz.

• Bedava....
    quote:

Orjinalden alıntı: ayavas

Evet 60 ytl çok pahalı.bende atiker var bizimki kaç para acaba
  • quote:

Orjinalden alıntı: ....ŞAFAK OTOGAZ....

Bedava....
    quote:

Orjinalden alıntı: ayavas

Evet 60 ytl çok pahalı.bende atiker var bizimki kaç para acaba

Nasıl bedava. Bakımlarda, Atiker filtreleri ücretsizmi değiştiriyor yani
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.