Şimdi Ara

BİR LPG KİTİNİN GAZ FİLTRESİ YERİNE BAŞKA MARKA KİTİN GAZ FİLTRESİ TAKILABİLİR Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
6.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar izmirde bir zavoli takan dükkana gittim gaz filtresinin fiyatını sordum işcilikle beraber 60 ytl dediler.... bu bana cok fazla geldi.forumda 5 ytl ye de baska marka lpg taktıran lpg sahipleri de var... benim merak ettiğim başka markanın gaz filtresi benim araca uyarmı..eğer takan varsa hangi markanın kini taktılar... ancak böle yaparsak tasarruf yapabiliriz. her 10 binde bir 60 ytl sadece filtreye verirsek vay halimize..biz ekonomik olsun diye lpg taktırdık...

ilgilenen tüm arkadaşlara teşekkür ederim... bugün iki zavoli bayisini aradım her ikisindende fiyat aldım..söyledikleri fiyat aynı... gaz filtresi, mikro filtre 60 ytl.. yazılım güncellemesi varmı dedim hayır yok dediler... bakım dedikleri bu 60 ytl ye sadece filtre değiştiricekler...ben 6 ayda 12 bin km yaptım yılda 120 ytl sadece hava filtresine vermek bana biraz anormal geliyor... nerde kaldı bu işin ekonomisi... bu yüzden ben ucuz hava filtresi olan markalarınkını düşünüyorum..umarım olur...herkesten düşüncesini bekliyorum bu konuda...

NOT:"ZAVOLİ LPG FİLTRESİ YERİNE BAŞKA MARKA UCUZ LPG FİLTRESİ TAKILIRMI?" BAŞLIĞINDAN DAHA GENELE ULAŞMASI İÇİN BU BAŞLIK TARAFIMDAN AÇILMIŞTIR. TEŞEKÜRLER.HERKESE HAYIRLI FORUMLAR...

• en iyisi orjinali

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi triger -- 1 Ağustos 2008; 10:08:45 >
  • Orjinal filtre ile minübüslerde dağıtılan filtreler arasında gerçekten kalite farkı var ama 60 tl ......pes yaani biz BRC nin orj filtresini 30 tl ye değişiyoruz ve yazılım kontrolüde yanında bedava :)
  • kaçbinde bir değişmek lazimdir ?
  • ehh yerli filtre olunca böyle yarı yarıya fark ediyor demekki aynen kitlerde de yarı yarıya fark ettiği gibi

Faruk beyle size şaka mahiyetinde takıldığımı umarım fark etmişsinizdir, yanlış anlamayın lütfen

quote:

Orjinalden alıntı: faruksevgili

Orjinal filtre ile minübüslerde dağıtılan filtreler arasında gerçekten kalite farkı var ama 60 tl ......pes yaani biz BRC nin orj filtresini 30 tl ye değişiyoruz ve yazılım kontrolüde yanında bedava :)

• brc de bile filtre 30 ytl, prinsde olsa olsa 50 ytl dir...zavoliyi burda eleştiriyorum...gaz filtreniz çok pahalı.....bu işe çözüm bulmam lazım her 10 binde 60 ytl..yazıklar olsun

quote:

Orjinal filtre ile minübüslerde dağıtılan filtreler arasında gerçekten kalite farkı var ama 60 tl ......pes yaani biz BRC nin orj filtresini 30 tl ye değişiyoruz ve yazılım kontrolüde yanında bedava :)
  • merhaba arkadaşlar,

hepinize en içten saygılarımla, forumun yabancısıyım , yani forum sitesine üye değildim dün akşam uye oldum, thall bey yardımcı olur musunuz lütfen, mail adresinizi de bulamadım, atiker dostluk klübüne katılmak istiyorum, yardım lütfen. iyi pazarlar diliyorum..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 60 YTL lik gaz filitresi+bakım fiyatına Zavolliden cevap rica ediyoruz ve ayrıca yarı yarıya indirim istiyoruz.
  • aynı fikirdeyim dostum...tüm forumdan destek bekliyoruz
    quote:

Orjinalden alıntı: muratezcan

60 YTL lik gaz filitresi+bakım fiyatına Zavolliden cevap rica ediyoruz ve ayrıca yarı yarıya indirim istiyoruz.
  • Arkadaşım bu şekilde bir garanti mantığı olamaz sen istediğin zaman filtreni değiştir bizde servis işletiyoruz bu şekilde bir yaklaşımla verilen hizmete garanti işlemi yapılamaz.
    Sanayi ve ticaret bakanlığına başvuru yap ve şikayetini bildir.
  • Değerli forumcu arkadaşlar,

muzdarip olduğunuz konu hakkında bazı açıklamalar yapmak istedim.

Bizim kullandığımız filtreler yurtdışından gelip, bazı farklı fiziksel özelliklere sahip olmak mecburiyetindedir. Hiç kimsenin günahını almak istemem ama, bizim dışımızda dışarıdan filtre getiren firma sayısının bir hayli düşük olduğunu söyleyebilirim. Dışarıdan getirilen filtrelerde hepsi aynı fiziksel özelliğe sahip değiller. Filtrelerimizin içinde kullanılan kartuş, tankerlerden petrol sızdığında, denize, petrolü emmesi için serilen maddeden yapılmıştır. Bunun dışında, giriş ve çıkış basıncı bizim sistemimizin en iyi çalışması için ayarlanmıştır. Basınçta herhangi bir uyumsuzluk, sizin sisteminizin çalışmasını olumsuz şekilde etkiler.

Malesef, Türkiye'de kullanılan gaz kalitesi her yerde aynı değildir. Altındağ'daki kendi montaj atölyemizde yaşanan ekstrem örnekler: bir ticari taksiden 90.000 km sonra değiştirilen filtre gayet temiz çıkmışken, henüz 1.000 km bakımına gelen bir aracın filtresinden yağımsı bir akıntı tespit edildi ve değiştirilmek mecburiyetinde kalındı.

Bu sebeplerden, piyasada 3-5 YTL'ye bulunabilen, ucuz ve kalitesiz filtreleri kullanmak istemiyoruz ve malesef sizin önerdiğiniz fiyatlar, bırakın işçiliği, kullanılan filtrelerin maliyetini bile kurtarmıyor. Piyasada başka bir olayda, yerli yada kalitesiz filtrelere aynı çıkartmarların yapıştırılıp, gerçeğinin kopyası olarak, ama orjinal diye adlandırılması. Bunların içinde kağıttan yapılan kartuşlar var, ve hiçbir filtresel özelliği bulunmuyor.

Ayrıca, sadece Microfiltre değil, gaz valfi filtresi de değiştiriliyor (ve bu 'basit' filtreler dahi, yurtdışından geliyor). Bunun yanında sistemin genel kontrollerinide yapıyoruz. Buna ek olarak sistemde yapılan tüm kalibrasyon ve sistem ayarları ücretsiz olarak yapılıyor. Buda sizlerin yolda seyir halinde yada seyahat halinde iken problem yaşamanızı büyük bir ölçüde engelliyor. Amacımız, aktif bir şekilde sistemin kontrol altında tutulması.

Son olarak bir hesap yapalım:
    100.000 km'de, her 10.000 km'de bakım yapılırsa, 10X60 YTL=600,- YTL yapar. Benzinde yaklaşık 30 YKr yakan bir araç, LPG'de takriben 17,5 YKr yakar. Yaklaşık tasarruf: 12.750,- YTL. Servis ücretini düşersek, yinede 12.000,- YTL'nin üzerinde bir tasarruf elde edilmiş olunuyor.

Fakat şu varki, servis ücretini 50,- YTL'ye düşürme çabalarımız var. Çabalar sonuçlanınca, buradan duyurulacaktır.

Saygılar,
    Sezen Bayraktar
    Genel Müdür

• Sezen Bey,

Şimdi biz bu konuyu söyle mi yorumlamalıyız;

Diğer kitlerin LPG filitre kaliteleri Zavoli kadar kaliteli değil. Zavoli kendi sistemine uygun özel malzemeler üretiyor veya ürettiriyor.

Verdiğiniz örnekten yola çıkarsak Ben her zaman Aygaz Euro LPG kullanıyorum.Filitrem ya temiz yada değil ? Yakın zamanda da ilk 10.000 km bakıma gideceğim. Filitrem temiz ise değişimine gerek var mı ?
    Yoksa Filitreyi yenilemek standart prosedür mü?

Selamlarımla,

quote:

Orjinalden alıntı: ZAVOLI.COM.TR

Değerli forumcu arkadaşlar,

muzdarip olduğunuz konu hakkında bazı açıklamalar yapmak istedim.

Bizim kullandığımız filtreler yurtdışından gelip, bazı farklı fiziksel özelliklere sahip olmak mecburiyetindedir. Hiç kimsenin günahını almak istemem ama, bizim dışımızda dışarıdan filtre getiren firma sayısının bir hayli düşük olduğunu söyleyebilirim. Dışarıdan getirilen filtrelerde hepsi aynı fiziksel özelliğe sahip değiller. Filtrelerimizin içinde kullanılan kartuş, tankerlerden petrol sızdığında, denize, petrolü emmesi için serilen maddeden yapılmıştır. Bunun dışında, giriş ve çıkış basıncı bizim sistemimizin en iyi çalışması için ayarlanmıştır. Basınçta herhangi bir uyumsuzluk, sizin sisteminizin çalışmasını olumsuz şekilde etkiler.

Malesef, Türkiye'de kullanılan gaz kalitesi her yerde aynı değildir. Altındağ'daki kendi montaj atölyemizde yaşanan ekstrem örnekler: bir ticari taksiden 90.000 km sonra değiştirilen filtre gayet temiz çıkmışken, henüz 1.000 km bakımına gelen bir aracın filtresinden yağımsı bir akıntı tespit edildi ve değiştirilmek mecburiyetinde kalındı.

Bu sebeplerden, piyasada 3-5 YTL'ye bulunabilen, ucuz ve kalitesiz filtreleri kullanmak istemiyoruz ve malesef sizin önerdiğiniz fiyatlar, bırakın işçiliği, kullanılan filtrelerin maliyetini bile kurtarmıyor. Piyasada başka bir olayda, yerli yada kalitesiz filtrelere aynı çıkartmarların yapıştırılıp, gerçeğinin kopyası olarak, ama orjinal diye adlandırılması. Bunların içinde kağıttan yapılan kartuşlar var, ve hiçbir filtresel özelliği bulunmuyor.

Ayrıca, sadece Microfiltre değil, gaz valfi filtresi de değiştiriliyor (ve bu 'basit' filtreler dahi, yurtdışından geliyor). Bunun yanında sistemin genel kontrollerinide yapıyoruz. Buna ek olarak sistemde yapılan tüm kalibrasyon ve sistem ayarları ücretsiz olarak yapılıyor. Buda sizlerin yolda seyir halinde yada seyahat halinde iken problem yaşamanızı büyük bir ölçüde engelliyor. Amacımız, aktif bir şekilde sistemin kontrol altında tutulması.

Son olarak bir hesap yapalım:
    100.000 km'de, her 10.000 km'de bakım yapılırsa, 10X60 YTL=600,- YTL yapar. Benzinde yaklaşık 30 YKr yakan bir araç, LPG'de takriben 17,5 YKr yakar. Yaklaşık tasarruf: 12.750,- YTL. Servis ücretini düşersek, yinede 12.000,- YTL'nin üzerinde bir tasarruf elde edilmiş olunuyor.

Fakat şu varki, servis ücretini 50,- YTL'ye düşürme çabalarımız var. Çabalar sonuçlanınca, buradan duyurulacaktır.

Saygılar,
    Sezen Bayraktar
    Genel Müdür

• quote:

olay budur

• Faruk Bey,
    Forumlardan takip ettiğim kadarıyla BRC 10.000 km de bir kalibrasyon ayarını kontrol ediyor , 30.000 km de ise filitreleri değiştiriyor ve bu değişim ve kalibrasyon sizden öğrendiğimize göre 30 ytl. Bu fiyatı tüm Türkiye deki BRC bayileri aynı mı uyguluyor? Şehirden şehire değişiyor mu?
    30.000 km de filitre değişiminde gözlemleriniz neler ? Filitrler çok kirli mi çıkıyor ?

LPG kitlerinde kullanılan filitrlere ait daha ayrıntılı açıklama yapabilirmisiniz ? Biz LPG kullanıcıları bu konuda bilgilenmiş olalım. Bizim kaliteli marka olarak bildiğimiz Prins , Zovoli , BRC, Tartarini gibi markaların filitreleri arasındaki farklar nelerdir?

quote:

• 30.000 km de filitre değişiyor ve bakım dahil 30 ytl çok güzel fiyat
  • arkadaşlar tartarini lpg kitinin filitreside 30.000 de degişiyor. fiatı 60 ytl. parmak filitre fiat çok abartılı . Neymiş ithalmiş. Bunun bir yan sanayi olmalı.
  • eski filtre alınır
  • EY ZAVOLİ KULLANICILARI ACAYİP ŞEKİLDE KAZIKLANIYORUZ....
    quote:

Orjinalden alıntı: othenga

arkadaşlar tartarini lpg kitinin filitreside 30.000 de degişiyor. fiatı 60 ytl. parmak filitre fiat çok abartılı . Neymiş ithalmiş. Bunun bir yan sanayi olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nod35 -- 8 Ağustos 2008; 18:27:16 >
  • bu fiyata filitre olmaz çok bahalı üç aşşa beş yukarı hepside aynı zavöli niye bunca para istiyo nasamı yapıyomuş filitreyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A380 -- 9 Ağustos 2008; 21:44:10 >
  • Arkadaşlar benzinde 30 kuruş yakan bir araç lpg de en az 20-21 kuruş yakar..Yani en iyi ihtimalle %30.. Bir de bunun benzin sarfiyatı var, peşin ödediğiniz paranın getirisi var..Bir de üzerine 10 bin de bir alınan filtre parasını ekleyeceksiniz, ruhsat vs..Eğer hiç lpg den kaynaklı arıza çıkmadıysa edeceğiniz kar yuzde 25 i geçmeyecektir..
    Ben de lpg li araç kullanıyorum markası zavoli değil ama hepside gaz tüketiyor..Sonuçta yaptığım tasarruf yuzde 20-25 arası..

Kısaca lpg cilerin yuzde 40-50 tasarruf yaparsınız teranelerine inanmayın derim...Ancak uzun süre kullanacaklar ya da çok km yapanlar için montajı iyi yapılmış sorunsuz bir lpg sistemi avantajlı olabilir..1500 ytl üzeri bir Lpg kiti 30-35 bin km den önce kendini amorti etmez, garantisi bitmiş bir lpg li araba da benzinliden fazla fiyata alıcı bulmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x15 -- 9 Ağustos 2008; 23:15:39 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.