merhaba arkadaşlar. her geçen gün ilerleme ve yenilik kaydeden pc dünyasında artık yeni trend taşınabilir mini pc ler. bence böyle bir sistem bir çok yönden avantajlı. artık bir multimedia merkezine dönüşen pc lerimizi masaüstünde 17" monitörlerimize hapsetmek akılcı bir kullanım şekli değil. ancak bu hantal atx kasalarla da başka bir çözüm yolu görünmüyor. piyasada yeni yeni boy göstermeye başlayan mini pcler çok şık ve kullanışlı ancak fiyatları yüksek. oysa kasa sorununu çözdükten sonra şirin bir mini pc yapmamız için tüm parçalar mevcut. peki böyle bir kasa yapabilirmiyiz. mesela benim eski olivetti 386 nın kasası gerçekten küçük. onu modifiye edip bir mini pc ye dönüştürebilirmiyim. bu konuda fikri olan arkadaşların katılımını bekliyorum. teşekkürler.
Tabi ki yapabilirsin. :) Ama ilk önce herşeyin küçüğünü bulman lazım.Cd-room incesi, PS, daha küçüğü veya sessizi, Anakartdın en küüçüğü vs vs vs.Biliyorsun Teknoloji ne kadar küçülürse o oranda fiyatı artar.Başarılar.
Saygılar
Ne kadar ufak , o kadar sicak. Lafini bile sevmedim ben :)
Antec Lanboy diye yeterince ufak masaüstü bir kasa vardı . Hem taşımasıda kolay . Yurtdışından getirtebilirsin . Her ne kadar fazla ufak olmasada işini görür
arkadaşım dediğin olayı bende düşündüm ve ajanlık olsun diye gittim piyasada satılan birkaç modeli yakından inceledim 1.öncelikle bu kadar ufak bir kasayı kendin imal etsen bile ona uygun psuyu en azından türkiyede bulamazsın boş olarak kasayıda benim sorduğum yerde bulamazsın demişlerdi 2.bayaa küçük olanlar hep notebook parçaları kullanmışlar ki fiyatı bu kadar arttıran en önemli sebep bu 3.normal bir psu el imalatı kasa micro atx anakart cdrom normal veya az ince hdd ile ne kadar uğraştım ama asla çok küçük bir kasa geliştiremedim (sadece çizmeye çalıştım tabii) 4.bu mini kasalar biraz daha gelişip daha çok firma yapmaya başladığı zaman fiyatlarda ona düşüp alınabilir olucak galiba
şu anda piyasada bulunan modellerden de sana shuttle öneririm diğer markalara göre uygun fiyatları var ama tabii daha büyük diğerlerine göre
toplayabildinmi ?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme