Şimdi Ara

Bir mühendis olarak tamamen umutsuzum (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
1
Favori
2.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kardes bos yapma lan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FireLordZuko kullanıcısına yanıt

Hocam 200kya neyin mühendisliği Allah aşkına? Neden herkesi mühendis yapmaya çalışıyoruz ki tekniker olsun işini hakkıyla yapsın. 200kya makine mühendisi olan adam zaten teknikerin yapabileceği işi yapıyor. Ofiste diferansiyel denklem çözüp Mars'a roket yollamıyor yani. Mühendis dediğim gibi bilim insanıdır işin hesabını kitabını yapan kişidir. Biz ofiste çizim yapacak "mühendis" yetiştiriyoruz onu bile yapamıyorlar hatta. Top üniler dışındaki herkes boşuna o ünvanı alıyor. 200klık mühendisliğin mantığını sana söyleyeyim ; Tamam kardeşim öğren şu dersleri sınavda soracağım soruları çöz bakalım azıcık kafan çalışsın sokaktaki adam değilsin biraz kafan bişeylere basıyor tamam al şu diplomayı şimdi vasıfsız tiplerin kafasının basmayacağı bir şeyleri yap da çark dönsün. Tamamen mantık bu başka bir şey değil.

• Baraj 200k olsaydı bu yıl bilkent hariç hiçbir vakıf kontenjan dolduramayacaktı bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D0MEST0S -- 2 Eylül 2024; 19:46:16 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ailelerin mühendis doktor avukat takıntısı yüzünden ne hayatlar kararmıştır bu ülkede. Halbuki bir dükkan açsa mis gibi yaşayacak her türlü imkana sahip olacak çok daha da sağlıklı bir insan olacak hem kendine hem vatanına daha hayırlı bir insan olacak. Ailesi mühendis doktor olmayanların veya bilinçli insanlar olmayanların bu tarz mühendis doktor yetiştirebilmesi mümkün değil zaten. Kendi cahil takıntılarını tamamlamaya çalışıyorlar sadece hiçbir fikirleri yok.

• Hocam Türkiye 1.si olsanız nereyi tercih ederdiniz?

• Bonusman1234 B kullanıcısına yanıt

En iyi tıp fakültesini yazar başarılı bir cerrah olurdum.

• Aynwn mühendis bilim adamı demek 30k tıp sınırı komik değilde 50k müh sınırı neden komik

• ya vallahi koskoca baslıkta kim ne dese sana yaranamadı başkan. 50değil 100kdan mühendislik alsan arza bile karşılık veremezsin bazılarının da 30k ile ise baslaması gerekiyor herkes ne aynı seviyede yetişiyor ne de kendini geliştiriyor.

Kaldı ki 100k lık bölümlerden hatta 200 gayet iyi insanlar da cıkıyor. Tr nin en iyi bilim insanlarından biri olan canan dağdeviren 100k lık nükleer enerji mühden cıktı size kalsa okul okumaması bile gerekirdi.

Kaldı ki sıralama çok önemsiz gün gelir insanlar tercih eder sıralama yükselir gün gelir düşer. Sorun kötü ve yetersiz eğitimdir aşırı taşra ünileri kapatılabilir ama sizin tasvir ettiğiniz gibi birşey olması saçmalık.

ya birde dostum acıkcası net konusayım ben sana sinir oldum tıp sıralaması yapsan tıp okuyacakmıssın çaresizlikten mühendislik yazıp sorunlu olduğunu bildiğin sistemde gelişmek birşeyleri başarmak yerine buraya gelmiş ağlıyor gelen 10küsür öneriye de burun kıvırıyorsun. Ne desek yaranamıyoruz sana, samimi bir şekilde hemşireliğe gecis yap tertemiz maasını al.

ama tabi insan beğenmiyor hemşireliği, kendi için hep en iyisini istiyor.

bu kafayla ve ağlaklıkla başarılı olacağını sanmıyorum, biraz kafan varsa benim ne dediğimi sikine takmazsın hadi eyv

osimen gs tranferine tilt olmus durumdayım biraz sert yazı oldu hakaretlere cok takılma

• Baskan beni vallahi delirttin osimene olan sinirimi senden cıkarıcam yeminle.

yani bu sözü söyleyip başarılı bir cerrah olcam diyorsun da bu sene yeniden sınava girip 30k yapacak cesareti mi bulamıyorsun yada yapamaz mısın bilmem.

bu kadar emin konusan adam o sınava girer essek gibi calısır paşalar gibi tıpını da okur. Yoksa palavrazı bi adam olur cıkarsın

ULAN ALİ KOC 7 SULALENİ…

• Çok negatif bir bakış açısı var ve genellemeler göz korkutuyor.

--> Mobbing bir problem, evet. Sanırım en kolay çözüm başka bir şirkette/takımda çalışmak. Tecrübeli abilerim daha iyi bilir.

--> Diken üstünde hissettiğin bir ortamda çalışmamak gerek. (mükemmel video)

--> İK düşmanın değil. Mülakatta da seni işe almamak için değil, işe almak için uğraşıyor. (bu video iyi link)

Rekabet konusunu sık görüyorum. Anlam veremiyorum.

Ben kendim bu "çirkin" ortamı görmediğim için belki de ...

Tıp meselesi de "the grass is always greener on the other side"

veya kişiye gerçekten uygun olan seçenek, o durumda da yatay geçiş yapar / sınava girer, okur.

Cevapları okudukça konu daha da kararıyor. Tercih yapacak bir öğrenci olsam müh. soğurum...

• YaralıPanda kullanıcısına yanıt

burada ne idüğü belirsiz (sen ben dahil sonucta herkes anonim yani) 5-10 adamın lafıyla mühendislik okumaktan soğuyacak adam vallahi okumasın baskan.

sabancı tanıtımda calısıyorum uzun zamandır (aşırı severek yaptıgım bir is) 100. Adam geliyor deli gibi pesinde kosup sekilden sekile girmiyoruz 1000. Tercih etmezse 1001 eder önemli olan istekli adam gelsin okusun mesleğini icra etsin. İstekli öğrenci 3-5 kisinin lafına bakmaz hayatta da başarılı olur cıkar.

• Bence de İTÜ ve Hacettepe sonrasında gelen mühendislik fakültelerini kapatsalar vatana millete yararı olur, hem düzgün eğitim veren üniversitelerin de kalitesi yükselir.

Aynı dersi alıyor olmanız aynı zorluğu yaşadığınız anlamına gelmez bu arada, sınavlarını kolaylaştırıyorlar veya deli gibi çıkmış sorabiliyorlar, ayrıca çan eğrisi durumunda ortalamalar çok farklı oluyor; geçme notu birinde 50 diğerine 30 olabilir mesela, bol keseden puanlama da yapabiliyorlar.

Mühendislik okuyanlar bilim insanı olmak zorunda değiller, ama mühendis olmak zorundalar bence. Neyse hocam benim de tepem atıyor okullar arasındaki kalite farkını düşündükçe. Bilkentli hocanın da dersine girdim Marmaralı hocanın da, ikisini genelde yan yana koyup kıyas bile yapmaya utanırım, bence o derece fark oluyor özellikle ders İngilizce işleniyorsa. Bu arada "50klık okul" demişsiniz de bence sıralama önemli değil, gideceğiniz okul önemli, hangi bölüm olursa olsun iyi üniversitede mühendislik okuyun mümkünse, yoksa mühendisliğe bulaşmayın zaten size okuttukları şey mühendislik olmayacak.

Dostum sen çok gerginsin ben saygı çerçevesinde muhabbeti tercih eden bir insanım öncelikle bunu belirtmek isterim.

Ben bu bölümde 3. sınıfa gelmiş bir insanım artık yarı mühendis olmuşum 3.50 ortalamam var her derste elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım şimdiye kadar ve bölümü çok büyük bir istekle yazdım öyle bir istekle de derslerime gittim sınavlarıma girdim ancak.. artık bir lise öğrencisi değil bu yolda biraz ilerlemiş biri olarak hayatın gerçeklerini de daha fazla kavrayabilen bir insan olarak burada fikirlerimi belirttim. Bu konuda yalnız da değilim fakültedeki çoğu insanda aynı ruhsal durumu gözlemliyorum zaten. ODTÜ'deki youtube videolarına maaş beklentim 100bin dolar diyen öğrencilerin ortamını ve ruh halini bilemem ancak ben burada düşüncelerimi paylaşıyorum ve bunların gerçekçi yorumlamalar olduğuna inanıyorum çünkü bunları gözlemliyorum aynı zamanda. Sınava girsem tıp kazanamasam yazacağım bölüm yine bu bölüm olurdu benim bölümle veya mühendislikle bir derdim yok sanki benden mühendis olmazmış gibi aşağılamaya çalışmanı çok yanlış buluyorum. Bu arada bu da bir mobbing ve buna da çok maruz kaldım ancak bölüm başkanı şu an bana gelip senden makine mühendisi olmaz oğlum bırak bu işleri dese yine okurum yani mesele o değil. Ben burada tıpın bu ülkedeki en gerçekçi ve okunabilir bölüm olduğunu söylüyorum ve mühendisliğin tüm bu negatif yanlarına sahip olmadıklarından bahsediyorum. Bahsettiğim şeyler tahmin değil birer gerçek çünkü bizzat bu işin içerisindeyim. Severek gelmeyen zaten tamamen aklını sıyırır bu bölümde ancak seven insanın bile bu sektörde nelere maruz kaldığını, emeğinin karşılığını alamadığını ve mesleğini dahi yapamadığını anlatıyorum. Bölüm çirkin değil insanlar çirkin ve bu çirkinliğe en çok maruz kalınan ortamlardan biri bu işin içerisinde. Bunlardan bahsediyorum.

• Ayrıca tercih döneminde falan da değiliz kimseyi mühendislikten soğutmaya çalıştığım yok öyle bir amacım olsa bu konuyu farklı bir zamanda açardım.

Tek konu ile soğumaz, evet. Fakat etkiliyor mu etkiliyor. Ben hafife almam.

Liseden yeni çıkmış bir öğrenci olarak neye "istekli" olduğunu bilemiyor insan.

Belki de "mühendislik" nedir bilmiyor. internetten bu konuda bilgi almak istiyor. Gördüğü yorumlardan etkilenir.

• Deneyimlerimden yola çıkarak naçizane şunu önerebilirim. Okurken ve derslere çalışırken çok zorlanmayacağınız size zehir olmayacak mümkünse keyif alabileceğiniz bölümü seçebilirsiniz arkadaşlar. Matematik ve Fiziği pek sevmeyen kişi bana kalırsa Mühendislik yazmamalı aynı şekilde biyoloji sevmeyen kişi de tıp yazmamalı. Analitik zekasına güvenen ve mühendislik yazan kişi başarılı olur. Sözel zekasına güvenen ve insan vücuduna ilgisi olan, manevi tatmin arayan insanları seven bir kişi de çok başarılı doktor olur. Her ikisi de mesleğinde yüksek oranda başarılı olabilir. Önemli olan siz kimsiniz, yetenekleriniz neler bunu bilmeniz, kendinizi bilin. Sevgiler saygılar….

• Baskan öncelikle üstte yazdıklarım için özür diliyorum.

Sonrasında ise nacizane bir tavsiye verip bu konuya daha uğramayacağım. Çevrem tonla mühendisle dolu çoğunluğu top6 üniden olmakla birlikte taşrada okuyan sakarya makine vb yakın arkadaslarım da var. Yazdıklarından yola çıkarak mühendis olarak asla mutlu olamayacakmıssın gibi geliyor. Yani 2 ortalamalı adam senin kadar kaygılı değildir 3.5 ort taşra okul makineden cok rahat odtude yl yapar 2. Sınıfta da iş bulursun. Yapan tanıdığım var eskisehir osmangaziden 3.20lerle mezum. Kaldı ki makine oldugu icin rahatlıkla okulu ilk5te bitirirsin bunca olumlu şeye rağmen hala karamsarsan kafan da çalışıyor gözüküyor 2025de tıp kazanır paşa paşa okursun cerrahpasayı 5. Sınıfta bırakıp ilk200 ea yapıp boun econ okuyan ilk cok mutlu mezun insan tanıdım ben. Ondan bence yks2025e hazırlan.

bol sans

• lütfen meramınızı düzgün bir dille ifade edin

• Oglum tıp diyenler nasıl bir hayal dünyasında yaşıyor.

Dünyanın en zor en stresli hatta en çok çalışılan meslegi. Haftada 72 saat ve üzeri çalışmalara hazır olun.

Evet parası güzel ama misal bana ayda 150bin tl kazanıcaksın ama haftada 72saat çalışıcaksın deseler kabul etmem.

evet doktor olmak güzel saygın bir meslek ama maaşınızı harcayacak zaman bulamayacaksınız :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 3 Eylül 2024; 11:36:4 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.