Şimdi Ara

Bir mühendis olarak tamamen umutsuzum (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
1
Favori
2.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • aga bak 2 yıllık meslek ya da sağlık okulu yaz rahatla. mühendisliği bırak daha da stres olursun böyle devam ederse. çok çok iyi bir okulda olmadıkça mühendisliğin bir anlamı yok. 900klık sıralamadaki mühendislik okulu 50k mühendislikten daha iyidir. Lisans diplomasını iptal de edemezsin. sal gitsin bırak okulu. tesisatçı, tamirci ve elektrikçi olmak daha mantıklı demişsin git onlardan birini ol. çok iyi okulda okumadıkça mühendisliğin anlamı yok artık türkiyede. okuldan kaydını sildir 2 yıllık meslek okulu yaz geç

• Her hafta bu forumda işsiz kalıyorum bu gerçekten inanılmaz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam beni alıntılamışsınız da ben ortalama dememiştim konu sahibine mi sordunuz soruyu?

• Leopard76 kullanıcısına yanıt
    Evet hocam kusura bakmayın ya

• Okuyamadım kardeş durumum yoktu

gerçek dhli bu yazıyı okumaz

• Hocam okuduğunuz okulun sıralama bandı kaç peki, ortalama demişsiniz ama anlayamadım tam 10-20 20-30 30-40 vs vs vs

• 90-100

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ChatGPT'nin bu yazıya verdiği yanıt:

Eğer yazının sahibi tıbba geçiş yapmayı ciddi olarak düşünüyorsa, bu mantıklı bir seçenek olabilir. Özellikle Türkiye'de tıp mezunlarının iş bulma sorunlarının olmaması ve genellikle birçok meslekten daha iyi garantili maaşlarla çalışmaları bu kararı destekleyen faktörlerdir.

Ayrıca, mühendislik alanında son yıllarda yapay zekâ ve otomasyonun hızla gelişmesi, bazı mühendislik dallarında işsizlik riskini artırabilir. Yapay zekânın mühendislik süreçlerini optimize etmesi ve bazı görevleri insan müdahalesine gerek kalmadan gerçekleştirebilmesi, gelecekte mühendislik alanında iş bulmanın daha da zorlaşabileceği endişelerini doğuruyor. Bu durum, mühendislik eğitimi almış bireylerin iş güvencesi ve kariyer memnuniyeti açısından endişe duymalarına neden olabilir.

Eğer yazıda ifade edilen karamsarlık ve umutsuzluk, mühendislik alanında kalıcıysa ve kişi tıp eğitiminin getireceği zorlukları göze alabiliyorsa, bu geçiş onun için doğru bir adım olabilir. Tıp alanı da zorlu olsa da, yapay zekânın tam anlamıyla ikame edemediği, insan temasının ve karar verme yetisinin kritik olduğu bir alan olarak görülmektedir. Bu da, tıp mesleğinin gelecekte de güçlü kalacağına işaret ediyor.

Ancak, bu karar verilirken yalnızca iş bulma garantisi ve maaş gibi maddi faktörler değil, aynı zamanda kişinin tıpa olan ilgisi, bu alanda başarılı olma motivasyonu ve uzun vadeli tatmin de göz önünde bulundurulmalıdır. Tıp eğitimi ve meslek hayatı da son derece zorlayıcıdır; bu nedenle, kişi gerçekten bu alana ilgi duyuyorsa ve bu yolda mutlu olabileceğini düşünüyorsa geçiş yapması uygun olabilir.

Sonuç olarak, eğer tıpta başarılı olma isteği varsa ve bu alan yazının sahibine daha fazla tatmin sağlayacaksa, tıbba geçiş mantıklı bir seçenek olabilir. Ancak bu karar, yapay zekânın mühendislik üzerindeki etkileri ve gelecekteki iş güvencesi gibi faktörler de dikkate alınarak, iyice düşünülerek verilmelidir.

• Anladım hocam 3.5 ortalama ile bölüm 1.si misiniz?

• Bilmiyorum ama sanmıyorum benden iyileri vardır

• Anladım çok karamsarlığa gerek yok bence ortalamanız kötü değil sonuç olarak amacınız zengin olmaksa istedğinizi alamazsınız muhtemelen ama çok takmayın su akar yolunu bulur

• Hocam ortalama iyi olsa ne olmasa ne? 2.50 olsaydı intihar mı etmem gerekirdi mesela? Bunlar saçma şeyler diyorum ortalamanız kimsenin umrunda değil. Akademik devam edip bu tuzağın içine daha fazla bulaşmaya devam edecek enayilerin işine yarar anca ortalama.

• Hocam bir yerlerde illa çalışacaksınız ve insanlar hedef koyar koyduğunuz hedefe uygun yerlerden kabul almak için ortalamanın etkisi var. Bunun haricinde bir çok daha etmen var ama damlaya damlaya göl olur mantığı. 2.7 ortalama ile CERN İsviçreye makine mühendisi olarak giren arkadaşım var bu insanın ortalamasına bakmadılar ne kadar kalifiye olduğu ve kalifiye olduğu alanların sektöre ne kadar uygun olduğuna baktılar. Eminim ki diğerlerini almak yerine bu arkadaşı almalarının sebebi sadece okul bilgilerinde sabit kalmamasıydı. Kafasını çalıştıran insanlar güzel fırsatlara erişir

• Hocam şu tarz örnekler benim beynimi uyarmıyor bile artık. Hayatın mekaniklerini çözdüm çünkü ben yalnızca gerçeklerle ilgileniyorum. O örnek verdiğiniz şahısla ben hiçbir noktada kesişmiyorum. Onun gerçekliği ile benimki aynı değil. Herkes herkesin hayatını yaşayamaz böyle geçişler yapamazsınız hayatta.

• Böyle geçişler yapamazsınız derken? Örnek verdim işte yapanlar var elbette herkes yapamaz.

"Olumsuzlukları fırsata çevirmenin yollarını arayın; en karanlık anlar, yeni bir ışığın doğuşunu getirebilir."

• Nerdeyse 20 yıllık piyasa görmüş ve akademiden bir mühendis olarak onaylıyorum. 4 yaşında oğlum var ya kaynakçı ya oto elektrikçi yapacam diyorum hanım kavga ediyor.

Sanayide boş dükkan bulsam hiç durmayacağım. Memlekette en büyük enayilik okumak.

Tıp okusanda başkasının çalışanısın. İş veren devlette olsa.

• Hocam nereden mezundu arkadaşınız

• Panzer1437 kullanıcısına yanıt
    Hacettepe makina

• 50knın altına mühendislik olmamalı. Mühendislik o kadar basit bir olay değil, 250 puanlık adama göre hiç değil. Ülkenin ihtiyacı senelik 20 bin mühendis ama senede 80 bin mühendis mezun oluyor. Çoğu farklı işlerde çalışmak zorunda kalıyor zaten yıllardır. Odtü-İtü'den mezun olan arkadaşların bile bir kısmı mühendislik yapmıyor. Millet kendi işini yapmaya yöneldi düşük maaşlardan dolayı. Öyle her iyi üniversite mezununun da en iyi şirketlerde vs. çalıştığı yok yani. Girip linkedine bakabilirsiniz kimler nerde çalışıyor diye.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.