Şimdi Ara

BİR ODADA 2 AYRI SUBWOOFER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar benim odam 20m2 elimde Sony STR DE598 anfim bildiğiniz üzere tek Subwofer (pasif Sinyal çıkışı) çıkışı var. Elimde ise Magnat Motion 300 A Subwofeer ve Sony SW 250 Subwooferum bulunmaktadır.

Bu aşamada sorum şu olacak arkadaşlar sizlere;

1- Anfideki 1 çıkışa 2 Subwofer bağlamamda bir sakınca olurmu? (Y tipi Tost kablo ile ayırarak)
    2- Odam Dikdörtgen şeklinde Subwoferlerin konumu nasıl olmalı? (Arka koltuğun arkasına koyma imkanım yok.)
    3- Magnat Subwoferim Anfiyi kapattığım zaman İnilti yapıyor.Neden olabilir.?
    4- Magnat 300A modelinde Povur düğmesinde 3 seçenek var. (Off/Auto/On) Buradaki Auto özelliği ni kullandığım zaman Subwofer kendisini kapatıyormu. Ben kapattından emin olamadım.

Saygılarımla şimdiden teşekkür ederim.

• Merhaba...

Sorduklarına ben de sırayla cevap vereyim.

1- Anfideki 1 çıkışa 2 Subwofer bağlamamda bir sakınca olurmu? (Y tipi Tost kablo ile ayırarak)
    Cevap: Hayır bir sakınca yok. Ancak Y tipi konnektörü ve kabloyu kaliteli kullan.
    2- Odam Dikdörtgen şeklinde Subwoferlerin konumu nasıl olmalı? (Arka koltuğun arkasına koyma imkanım yok.)
    Cevap: Zaten arka koltupun arkasına koyma. Herkesin doğru bildiğinin aksine, oda da en az bas sesi aldığın yer en doğru yerleşimdir.

Cevap: Bazı durum anfinin bağlantısının Şasi aldığını gösteriyor. Anfinin şasisinden toprağa voltaj akıyor.

4- Magnat 300A modelinde Povur düğmesinde 3 seçenek var. (Off/Auto/On) Buradaki Auto özelliği ni kullandığım zaman Subwofer kendisini kapatıyormu. Ben kapattından emin olamadım.
    Cevap: Evet. Otomatik kapanır ve sinyal geldiğinde kendiliğinden açılır. Auto konumunda iken Subwoofer sinyal kesildiğinde hemen kapanmaz. Çoğunlukla otomatik kapanma süresi 30 dakikadır.

Saygılar...

• Magnat Motionun arka kısmı Hocam; teşekkürler

http://dosyam.net/?id=1dew03

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neoneo -- 30 Mart 2007; 2:16:59 >
  • Bu da Bendeki Sub'ın arka kısmı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 30 Mart 2007; 2:11:16 >
  • 1- teknika cevaplamış (yerinde olsam birini stereo bağlarım)
    2- duvar diplerinden ve köşelerden uzak tutarsan uğultuyu baya engellemiş olursun
    3- teknika cevaplamış
    4- bunu da teknika cevaplamış :)

quote:

Orjinalden alıntı: neoneo

Merhaba arkadaşlar benim odam 20m2 elimde Sony STR DE598 anfim bildiğiniz üzere tek Subwofer (pasif Sinyal çıkışı) çıkışı var. Elimde ise Magnat Motion 300 A Subwofeer ve Sony SW 250 Subwooferum bulunmaktadır.

Bu aşamada sorum şu olacak arkadaşlar sizlere;

Saygılarımla şimdiden teşekkür ederim.

• arkadaş gaet güzel bir biçimde senin için açıklamış daha doğru daha net cevaplar bulamazsın bu konuda

• magnat motion sub300a nın auto konumunda kapanması 15dk dır ... bilgi olsun diye geçiyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar öncelikle ilgi alakanızdan dolayı Teşekkür ederim. Özelliklede yanlış anlamayın Teknika ustaya teşekkürler.

MAGNAT MOTİON 300A ile ilgili yukarıda (1.mesajımda) geçen sıkıntılarımı sayenizde hallettim. Özelliklede beni çok uğraştıran Subwooferin kapalı iken inilti yapması sorununu hallettik, Bilginiz olsun diye sizlerle paylaşmak istedim.

Magnat Motion 300A Aktfi Subwofer'ı ya kapatmak, fişini çekmek zorunda kalıyordum. Çünkü inleme rahatsız ediciydi, kablolama sistemi dahil bütün bildiğim sitemleri denedim sonuç nafile ancak sorunum evime Topraklama hattı çektirene kadar bu sorunum gitmedi. Bir evde topraklama hattı çok önemli imiş bunu ben geçte olsa öğrenmiş oldum. Şu an cihaz sorunsuz çalışıyor.

Bu Sobwoforu alacak arkadaşlaraa küçük bir notum daha var, Bu subda çok enterasandır ama L ve R diye giriş var. Oysa ki benim bildiğim Subwofer girişi tek olması gerek. Örneğin; Bende Sony SW250 Modeli sub var onda Croxel (tost) giriş tek, Yine Samsung var onda da Sub girişi tek. Ayrıca Teknika ustanın Definty Tekn. Subwofurunda da tek. Bu bir artımı eksimi bilmiyorum. Saygılarımla.

• Rica ederim.

Bu arada giriş tek değil! Yanlış anlaşılmasın. L ve R girişten ayrı olarak LFE girişi olması gerekir.
    Bendeki Sub'ın resimleri aşağıda.

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 3 Nisan 2007; 0:24:14 >

• dostum subwooferdan müzikte bass almak istiyorsan tos bağlantı ile değilde direkt olarak front çıkışlardan çıkış alıp speakers level input l-r kısmına bağlayacaksın..inanımaz fark oluşuyor.senin sub.ta nasıl bir farkılılık oluşur düşünemiyorum teknika !!! ayrıca o nasıl bir hoparlör üzerindeki anlayamadım..
  • Öndeki 1 adet 35 Cm Uzağa ateşlemeli Polimer Diyaframlı Woofer. Diğer iki yandaki de onunla kublajlı 2 adet aynı çapta sesaltı/infrasonic pasif radyatör.

1.800 Watt D Class anfi içeriyor. 11-200 Hz aralığında çalışıyor. 51 Kg.

quote:

Orjinalden alıntı: hypnoz

dostum subwooferdan müzikte bass almak istiyorsan tos bağlantı ile değilde direkt olarak front çıkışlardan çıkış alıp speakers level input l-r kısmına bağlayacaksın..inanımaz fark oluşuyor.senin sub.ta nasıl bir farkılılık oluşur düşünemiyorum teknika !!! ayrıca o nasıl bir hoparlör üzerindeki anlayamadım..
  • kullandığın terimlerin anlamlarını ve görevlerini inan bilmiyorum.
    yineden açıklaman için tşk.
  • Burada Subwofer AUT Çıkışı yerine altarnatif L ve R ye bağlayabilisiniz demiştiniz Anfimin arka kısmı aşağıda acaba hangisine bağlamam gerekiyor.

• LFE çıkışını Y konnektörle bağla o zaman.

Çünkü gönderdiğin resme göre L-R Pre-out çıkışı yok heralde anfinde. Eğer o çıkışlar olsaydı iki ayrı kablo ile L-R preout çıkışından bağlardın. Ama zaten o tarz çıkış bağlantısı daha ziyade Stereo anfiler de Subwoofer kullanımına uygun. Veya diğer cihazlara Pre-out çıkışla köprü bağlantı yapabilmek için.

A/V veya AVR anfiler de ise zaten Sub-Out veya LFE out çıkışı Direkt olarak Subwoofer bağlamak için konuluyor. Anfi menüdeki ayarlar sayesinde Göndermek istediğin alt frekansları kaç Hz'e ayarladıysan, o Hz'in altı frekansları, diğer kolonlara giden frekanslardan ayıklayıp, Subwoofer'e gönderiyor.

Saygılar...
  • hiç bi sakıncası yok bağlarken kalite kablo kullan ama
  • Birde diğer taraf ı har hocam burada varmı bilmiyorum öyle bir giriş ama.

• Daha önce de dediğim gibi Sub Out çıkışına Y Konnektör takıp bağlayacaksın Subwoofer'inin sağ sol girişine. Çünkü, Preout çıkışları yok anfinde. Sadece Pre-in girişleri var anfinde.

Saygılar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.