Şimdi Ara

Bir Öğrencinin Bilgisayar Almak İçin Para Biriktirme Serüveni (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
0
Favori
18.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: _Gmn_

Hocam bu ülkedeki bu şartlar altında para biriktirmek zor ama yine de kendi yaptığım yöntemlerden bahsediyim;

Benim midede rahatsızlik olduğu için sabahları fırından falan poğaça,simit vb. yemekleri yemiyorum dokunuyor onun yerine evden sandviç yapıyorum hem ne yediğimi biliyorum hem de param cebime kalıyor.Günlük 10-20 tl arası para alıyorum babamdan böyle yaparak haftada 60-100 tl arası biriktiriyorum.Umarım işine yarar.Kolay gelsin.
    Ben de yemekhaneye gideceğim benim cebimden para çıkmayacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaB0

Genç dostum sana tavsiyem haftada 50 lira bile koyacaksan onu önce döviz bürosundan euro yada dolar alarak koy köşeye. Hiç değilse 5 ay sonra topladığın paranın yarısı erimemiş olur.
    Altın almayı düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-39A3D5E9A

Çalışanlar zor para biriktiriyor üzerine bunun 50tlmontajı 50tl formatı illa bir parça uymaz kablo gerekir birşeyler olur bir 50-100 daha zaten ortalama üstü rahat ettircek sistem 4500tl bir yılda 4700tl biriktirme ihtimalin çok düşük eğer yazın çalışmayı düşünmüyorsan.
    boşver en iyi sen internet kafeye git daha mantıklı zaten 1 sene sonra üniversiteye hazırlanırsın vaktin olmaz.
    ben sadece boş kasa+anakart+psu'ya 1200tl verdim 300 tl'de bilgisayarcı sapladı sağolsun
    Donanım Arşivi V3.5 gibi bir sistem hepsi içinde 2700 liraydı ve baba oyunları bile açıyordu.Ben üniversiteye gittiğimde bilgisayar babamda kalacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LordSkeletor

Damlıyo damlıyo göl olamıyo. Gölün altından hat çekmişler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Delimi

şu an ne kadarın var?
    ne kadar biriktireceksin?
    Şuan 160 lira var 1 ayda biriktirmiştim.9ayda yaklaşık 1000-1500 biriktirmek istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tony Ferguson

ben zamanında imkansızlıklarla güzel bir sistem toplamıştım.cüzi bir miktar harçlık alıyordum onu bile arttırmayı başarıyordum ki sen ayrıyetten spor için falan para aldıgını yazmışsın bence azim edip tutumluluk yaparsan kısa sürede birikmez ama biriktirebilirsin diye düşünüyorum.
    benim yaptıklarıma gelirsek
    -Okuldan asla yemek yemedim 1 yıl hep evden götürmeye calıstım.örneğin dışardan yediğinde 5-6 bazen arkadas ortamına uyarsan 10tlye mal olurken evden götürmem 2-3e işi kapatıyordu 2013 2014 bu bahsettiğim
    -iddaa oynuyordum.şampiyonlar ligi maclarına cok kafa yorup o konuda ilerlemeye calısmıstım 2-3 kez tutturdum. 15-20tl kazandım bereket versin onlar bile işimi görüyordu.
    -oynadıgın online oyun varsa ordan satış yapabilirsin.ben metin2 oynuyordum bota koyup gidiyordum sabah okula gitmeden.aksam onları satıyordum.oda çok olmasada aylık elime para geçiriyordu.
    -ekonomik kararlar alıyordum.şu an aklıma cok somut örnek gelmedi ama şeyi hatırlıyorum.babam cüzdanım parçalandıgı için 15tl vermişti ben japon yapıştırıcısı ile falan kendi çapımda onarıp esk icüzdanı kullanmaya devam etmiştim 1-2 sene daha
    - kilo problemim vardı lise yıllarında spor salonuna yazılabilirdim ama 1 aylık spor salonu parasına kendim malzemeler alıp evde calısmıstım hala da yaparım bunu spor salonu cok pahalı oldugu için evde dumbell ve yayımla takılırım evet salondaki kadar verim alamasamda iş görür.
    İlk olarak tebrik ederim.
    -Dışarıda yemek yememeye çalışacağım.
    -İddaa işine hiç bulaşmam.
    -Oyun değil de İnstagram sayfası açıp onu kasmıştım bir ara sonra onu satıp 110 lira kazanmmıştım yine yapmayı düşünüyorum fakat bu sefer satmayıp reklamlardan kazanacağım.
    -Ben de örneğin bir şey alınacaksa daha ucuzunu alıyorum ve ailemin verdiği para artıyor üstünü kumbaraya atıyorum.
    -Spor konusunda da spor salonu bana ayrı motivasyon sağlıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tony Ferguson

ha bu arada 10.sınıf en kolay senedir lisede part time calısabilirsin ailen razı olursa olmazsa yazında calısmayı deneyebilirsin
    Okul zamanı çalışmaya sıcak bakmıyorum. :/
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcgoktug

Yandex Toloka'ya üye olup günde 2-3 saat harcayarak ayda 30-60 dolar arası(Ben ayda yaklaşık 300TL kazanıyorum) kazanç sağlayabilirsin. Taksitlere yardımın dokunur.

Bu benim referans linkim. Buradan üye olursan 1 ay boyunca ben de 30-40 cent kazanırım.

Bir Öğrencinin Bilgisayar Almak İçin Para Biriktirme Serüveni
    Özelden anlatır mısınız?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3ABCEFCF5

Yanlış zamanda biriktirmeye başlamışsın dostum.
    Neden?
  • FX-8320 8GB GSKILL 1600MHZ RAM BİDE GTX 970 im var 2013ten beri böyle idare ediyorum.Dahada ederim bi tek 970 aldım canavar gibi kart gerisi fasa fiso

bence 2.el bi pc topla işlemci eski i5ler yada fx serisi olabilir

ekran kartı gtx 770 yap

ram 8 ucuz zaten

kasa psu kolayca toplarsın zaten
  • Money ?

Dostum pahalndı herşey 2014-2015 te birşey demezdimde bu devirde almak biraz sorun bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3ABCEFCF5 -- 7 Eylül 2019; 14:35:35 >
  • parayı dolar olarak biriktir. 10-20 derken bir kaç yıl sonra istediğin pc yi alırsın.TL tutma,TL seni batırır,iflas edersin.merak etme döviz büroları 18 yaş altına dolar satıyor.yani yasal.
  • eğer muhasebesini yaparsan sahip olduklarının, kazandıklarının motive olursun daha çok biriktiğini gördükçe. altın dolar vs. bunları döviz bürosundan ya da kuyumcudan sakın alma. mümkünse baban aracılığıyla bankadan alım yap. bu alımları da tek seferde değil, her ay olacak şekilde sabit bir para miktarıyla al. örneğin her ay 100 liralık alım yap. fiyatlar yüksekken daha az almış olup düşükken de daha çok almış olacaksın böylece ortalaman düşük olacaktır. ayrıyeten mümkünse boş duran paranı faiz veya kira sertifikalarında değerlendir gene baban aracılıyla.

edit: eğer altın almak istiyorsan ve babanın ya da senin yatırım hesabı açma imkanın varsa borsa yatırım fonu denilen versiyonunu al. hem vergi avantajı var hem makas denilen bankalardaki hayvani alım satım farkının önüne geçmiş olursun hemde 20 küsür lirayla bile altın yatırımı yapabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EuroTrumpSimulator2 -- 7 Eylül 2019; 14:42:46 >
  • Rockstar1907 kullanıcısına yanıt
    katılyorum hocam ama özellıkle ekran kartını 2.el almak büyük kumar
  • Şöyle bir şey anlatim iyi kötü bilgisayar var ama 5 yıl oldu GTA V vs oynamak istiyordum dedim işe gireyim girdim güzel biriktirdim o zamanlar 3 4k civarı idi tamam biraz daha olsa yeter neyse para tamamladım vs bir olmuş o alet 6k civarı hay ananı avradını dedim bune öyle kaldı parayı ne yaptın diye sorarsan ehliyet vs aldım öyle kendime kıyafet şu bu aldım öyle gitti anlıycan
  • duygulandım be

üniversite 1'de yurtta kalıyordum. herkes laptopuyla gelmiş benim yoktu. ben de oyun oynamayı çok seven biriydim ama sadece masaüstü bilgisayarım vardı o da tabii aile evimde kalmıştı. bab*m'dan 1 kuruş yardım almadan o yurtta defalarca günü tek paket makarnayla geçirerek kyk'dan aldığım kredileri biriktirip kendime laptop almıştım. o zamanlar 3 bin lira iyi paraydı şu an o laptoptan yazıyorum cidden birkaç ay boyunca makarna yemiştim vay be. 80 kuruşa 1 paket alıyordum 3 öğün yiyordum. bazen yoğurtlu salçalı da yapıp şımarttığım oluyordu kendimi önce sağlık sonra para aga sadece bu ikisi önemli bu hayatta

• asus rx 580 8gb :1800tl
    corsair vs550 :350 tl
    gigabyte b450m: 430tl
    ryzen 5 2600 : 900 tl
    hyperx fury 16gb 2400mhz ram:450tl
    Aoc 1ms 75hz monitör: 580 tl
    güzel bir kasa: 300tl
    1tb harddisk:150tl

4950 TL yapar

bknz benzer bir sistem ama r5 2500'lü

https://www.itopya.com/jaho-s2580-r5-2500x-sapphire-pulse-rx580-8gb-8gb-ddr4-240gb-ssd-gaming-bilgisayar/

bu bütçe bir sistem sen düşün gerisini istersen bir iki tık daha dandik/eski alırsın ozamanda düşeceğin fiyat 4200olur anca daha fazla düşersen 2yıl sonra antika olucak bir sistem dizmiş olursun yada her an arıza verip patlıyabilcek sistem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 7 Eylül 2019; 15:39:59 >

• Umudunu kırmak gibi olmasın ama PC almak çok zor 2.el temiz bulmaya çalış
  • Bende üni geçtim. Birine bi sebepten dolayı kasamı satmak zorunda kaldım. Bende para biriktiricem bakalım. Burs çıkarsa her ay düzenli olarak atıcam. Umarım başarırız... Bende de altın alma fikri var.
  • tavsiyem eğer bilgisayar alıcaksan paranı dolar olarak biriktir
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.