Şimdi Ara

Bir Öğrencinin Bilgisayar Almak İçin Para Biriktirme Serüveni (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
0
Favori
18.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Michael Giacchino

Paranı iyi bir yere sakla ve ardindan her hafta biriktirdiğin paranla git dolar al ki değeri sabit kalsın.

Ucuz olan parcalari şimdiden alip kenara koy mesela ram.

Kantinden veya marketten zorunlu kalmadikça birsey alma. Yemeğini suyunu evden getir.

Günlük Harçlığının en az %70 ini biriktirmeye bak.

Sıcak fırsatları takip.et indirimleri kovala.

Okulun yakınsa yürüyerek git otobüs dolmuş parasını biriktir yine.

Markete yolladıklarinda bozuklukları iste kumbaraya at. Metal paraları kumbarada sakla. Kağıtlarla git dolar al.

5 kr-10 kr kücümseme hepsini kumbaraya at. 4 sene önce bende bozuklulari hep kumbaraya atardim sene sonu bir baktım 300 lira para yapmış.
    Önerileriniz için çok teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-389A88529

Tecrübeli birisi olarak sana bir tavsiyem var.Para biriktir ama pc alma,gerek yok.
    11. ve 12. sınıfı boş geçirme sakın,dersini çalış.Bilgisayar Mühendisliği kazan.
    Ve üniversiteye gittiğinde işte hayatın boyunca kendini geliştirebilirsin.Zaten hayatın komple kod oluyor.
    Eğer pc alır da derslerini ihmal edersen,hem bu yaşta ve bu imkanla yazılımda kendini geliştirmen epey zor,hem de üniversite olmadan hayallerin imkansıza yakın olur.
    Bir tavsiye,tercih senin,tercihler hayat kaliteni belirler unutma.
    Hayatını kodla
    Belli olmaz bisiklet de alabilirim ama şuan bilgisayar diye düşünüyoruz 😐

• quote:

Orijinalden alıntı: Okeanos_1

Üniversite sondayım. Yeminle şöyle orta seviye gaming laptop parası anca biriktirdim. Her biriktirdiğimde bilgisayarlar zamlandı. Sen kenara 1 tl atıyorsan yarın ürüne 2 tl zam geliyor. Resmen ürünlerin peşinden koşuyor insan. Hayret bir şey ya.
    Maalesef haklısınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-8A506C2C1

Lira olarak biriktirme paranı. Parçaları da CPU, GPU, PSU ve RAM dışında az kullanılmış kutulu ikinci el alırsan daha uyguna gelir. Hiç açılmamış sıfır ürünleri mağazalardan daha uyguna satanlar da var ikinci el sitelerinde kutusu ve her şeyi ile. İyi araştır.
    Ben bilgisayar toplarken kendim toplamayacağım Donanım Arşivi V3.5 gibi hazır toplanmış fiyat performans ürünü almayı düşünüyorum.

• C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    Toplamayı düşündüğüm fiyat 2000-3000 arası olacak.
    Zaten diyelim ki 250 gün var her gün minimum 4 lira atsam 1000 lira olacak ve babam üstünü tamamlayacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E94B9CA23

En düşükten, en yüksek pcleri kullanmış biri olarak.

Ortalama bir PC ile Pahalı bir PC arasında hiç fark yok.

Tercihin her zaman F/P olmalı.
    Ben de öyle düşünüyorum eğer render yapmayacaksam yayın açmayacaksam aşırı pahalı bir pcye gerek yok.

• bilgisayara yatıracağın parayı kendine yatır boşver, 1000-2000 liralık onboard ekran kartlı şarjı çok giden bir laptop al ünide de sağa sola gittiğinde kullanırsın

• Kumbaraya para verirsen o para biraz zor birikir

Başta ne demiştin? Nasil tasarruf edebilirim? Işte boyle. Kumbarani evdeki malzemelerden yap. 5 lik pet şisesi yap. 19 luk damacana yap. Bak benim evde 19 luk damacana var. Bozuk paralari icine atiyorum hep. Cuzdanda cepte bozuk para hic yok.

Para biriktirip altin dolar euro alirsan tl deki deger kaybindan daha az etkilenirsin.
    Arbitraj dedigimiz bir kavram var. Basitce anlayabilecegin sekilde anlatayim.

Sen bankadan veya kuyumcudan altin aldigin zaman bankanin aliş ve satiş fiyatlari vardir. Sen bankadan alirken bankanin satis fiyati uzerinden alirsin. Yani pahali olandan.
    Altini bozdurmak istediginde ise banka aliş fiyatindan. Bu da ucuz olandir. Aradaki fark arbitraj olarak adlandirilir. Makas araligi piyasalar kapandiktan sonra açilir.

Ornek vereyim bugun cumartesi. Cuma 17.00 da piyasa kapandi. Dolar aliş atiyorum 5 lira 10 kuruş dolar satiş 5 lira 70 kuruş.

Sen cuma gunu piyasa acikken dolarini 5 lira 60 kurustan bozdurabilirdin.

Bunun disinda altini onerebilirim. Altin yalnizca tl ye karsi degil dolara karsi da etkilenir. Ciddi bir dusus olmayacaktir.

Bu arada bilgisayar almak icin yanlis bir zamanda oldugunu da belirtmeliyim. 11. Ve 12. Sinifta o bilgisayar senin gelecegini ve alacagin diger tum elektronikleri etkileyecek.

Programlama kismi guzel. Oyun kismi abartilmadikca guzel.Ama ders calisirken aklinin bir kosesinde oyunda kaldigin kisim olacak. Ben haftada 1 saat internet kafeye gitmiştim mesela. Evde bilgisayarim vardi. Ama oyun kurmamiştim. Kendimi bu sekilde denetlemiştim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Decent

bilgisayara yatıracağın parayı kendine yatır boşver, 1000-2000 liralık onboard ekran kartlı şarjı çok giden bir laptop al ünide de sağa sola gittiğinde kullanırsın
    Katılıyorum. Masaüstü pc eskiden popülerdi ama artık günümüzde bilgisayar tercihi mutlaka laptop olmalı.
  • Okulda kantinden yeme devamlı evden getir ve avm de çok gezme

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reborned

1500 liraya bilgisayar toplanıyor. Günde 8-10 lira atsa 5 ayda alır. 10. sınıf öğrencisi ne zaman haftalık 140 lira aldığı görülmüş?

Alıntıları Göster
    2012 de 10 lira alıyorduk biz lisede. Bugün 20 lira anca yeter, normal harçlık da öyle 20 lira zaten.
  • Hocam bu ülkedeki bu şartlar altında para biriktirmek zor ama yine de kendi yaptığım yöntemlerden bahsediyim;

Benim midede rahatsızlik olduğu için sabahları fırından falan poğaça,simit vb. yemekleri yemiyorum dokunuyor onun yerine evden sandviç yapıyorum hem ne yediğimi biliyorum hem de param cebime kalıyor.Günlük 10-20 tl arası para alıyorum babamdan böyle yaparak haftada 60-100 tl arası biriktiriyorum.Umarım işine yarar.Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Decent

bilgisayara yatıracağın parayı kendine yatır boşver, 1000-2000 liralık onboard ekran kartlı şarjı çok giden bir laptop al ünide de sağa sola gittiğinde kullanırsın
    Bilgisayarda babamın da ihtiyacı var benim de.

• quote:

Orijinalden alıntı: ucav

Kumbaraya para verirsen o para biraz zor birikir

Başta ne demiştin? Nasil tasarruf edebilirim? Işte boyle. Kumbarani evdeki malzemelerden yap. 5 lik pet şisesi yap. 19 luk damacana yap. Bak benim evde 19 luk damacana var. Bozuk paralari icine atiyorum hep. Cuzdanda cepte bozuk para hic yok.

Para biriktirip altin dolar euro alirsan tl deki deger kaybindan daha az etkilenirsin.
    Arbitraj dedigimiz bir kavram var. Basitce anlayabilecegin sekilde anlatayim.

Sen bankadan veya kuyumcudan altin aldigin zaman bankanin aliş ve satiş fiyatlari vardir. Sen bankadan alirken bankanin satis fiyati uzerinden alirsin. Yani pahali olandan.
    Altini bozdurmak istediginde ise banka aliş fiyatindan. Bu da ucuz olandir. Aradaki fark arbitraj olarak adlandirilir. Makas araligi piyasalar kapandiktan sonra açilir.

Ornek vereyim bugun cumartesi. Cuma 17.00 da piyasa kapandi. Dolar aliş atiyorum 5 lira 10 kuruş dolar satiş 5 lira 70 kuruş.

Sen cuma gunu piyasa acikken dolarini 5 lira 60 kurustan bozdurabilirdin.

Bunun disinda altini onerebilirim. Altin yalnizca tl ye karsi degil dolara karsi da etkilenir. Ciddi bir dusus olmayacaktir.

Bu arada bilgisayar almak icin yanlis bir zamanda oldugunu da belirtmeliyim. 11. Ve 12. Sinifta o bilgisayar senin gelecegini ve alacagin diger tum elektronikleri etkileyecek.

Programlama kismi guzel. Oyun kismi abartilmadikca guzel.Ama ders calisirken aklinin bir kosesinde oyunda kaldigin kisim olacak. Ben haftada 1 saat internet kafeye gitmiştim mesela. Evde bilgisayarim vardi. Ama oyun kurmamiştim. Kendimi bu sekilde denetlemiştim.
    Kumbara harici şeyleri de denedim ama açılıyor. O yüzden ucuzundan bi kumbara alacağım.Orda biriktirip altın alacağım.

• Velinle birlikte gidersen açarlar. Ben Vakıfbank'tan normal mevduat hesabı açtırmıştım. Gerçi burs alıyordum ben

Faiz hesabını bilemem. İş bankasının bir de Yapı Kredi'nin çocuklar için birikim hesapları var. Onlara bak istersen. Faiz oranları tatmin etmezse anne/babanın adına açabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: KendallRoy

Velinle birlikte gidersen açarlar. Ben Vakıfbank'tan normal mevduat hesabı açtırmıştım. Gerçi burs alıyordum ben

Faiz hesabını bilemem. İş bankasının bir de Yapı Kredi'nin çocuklar için birikim hesapları var. Onlara bak istersen. Faiz oranları tatmin etmezse anne/babanın adına açabilirsin
    Faiz zaten sorun değil. Onun yerine biriktirdiğim parayla altın almayı düşünüyorum.

• Altın hesabı da açabilirsin. Şunu söyleyeyim sadece birikim yaparak zengin olmazsın veya elindeki parayı daha büyük hâle getiremezsin

• günde 5 tl az ama 20 30 tl de çok fazla. 8 10 tl iyidir, yılda 3000 tlden fazla birikmiş olur. güzel bir laptop alınır herhalde. fiyatları bilmiyorum gerçi.

• Kardeşim ben de aynı yolla pc aldım tek diyebileceğim özellikle cafelerden uzak dur. Cafe alışkanlığı olan insanlar farkında olmadan ciddi paralar harcıyorlar. Temel ihtiyaçlarını aksatma ama iş lükse gelince durmasını bil. Senin çevreni bilmem de sırf bunun için bana cimri diyenler olmuştu onları hiç takma tutumlulukl a cimriliğin farkını bilmeyenden hayır gelmez.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.