Şimdi Ara

Bir otomobilde ne olmasını isterdiniz ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
1
Favori
3.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Malum kış günleri; mesela ben araçtan çıkarken bilgisayardan ayarlasam sabah 8'e diyelim.Koltuklar ve direksiyon ısıtma sistemi olsun.Sabah araca bindiğimde ellerim ve k.çım donmasın,oturayım sıcacık koltuğa yazın da aynı şekilde soğutsun.Çok bişey istemiyorum aslında
  • Ekonomik olmasida lazim tabi aracin.
  • Kapısını kapatınca çaattt diye ses gelmesin yeter
    Konulması gereken ne varsa otomotiv firmaları koyar zaten.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

Kapısını kapatınca çaattt diye ses gelmesin yeter
    Konulması gereken ne varsa otomotiv firmaları koyar zaten.

Halkın sesini dinleme - online ar-ge

quote:

Orijinalden alıntı: gralcan

Malum kış günleri; mesela ben araçtan çıkarken bilgisayardan ayarlasam sabah 8'e diyelim.Koltuklar ve direksiyon ısıtma sistemi olsun.Sabah araca bindiğimde ellerim ve k.çım donmasın,oturayım sıcacık koltuğa yazın da aynı şekilde soğutsun.Çok bişey istemiyorum aslında

Bildiğim kadarıyla Porsche ta böyle bir şey var idi.

• yukarı
  • fren mesafeleri daha kısa olabilirmi belki fizik kurallarına aykırı ama ileride olabilir
  • -1.6 ve aşağısında az yakan dizel motor
    -klima
    -USB li mp3 çalarlı radyo
  • ESP olsun,Sunroof olsun,Koltuk ısıtma olsun,birde renkli ekranlı navigasyon araç içi eğlence sistemi olsun ve KOLTUKLARI rahat olsun yeter.
  •  Bir otomobilde ne olmasını isterdiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: iakbay06

-1.6 ve aşağısında az yakan dizel motor
    -klima

hocam yeni aldıgımız berlingoda hepsi var bunların.
    üstelik 36.000 bin tl.
    klimada dijital

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schneeflocke -- 15 Ocak 2013; 21:39:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Schneeflocke

quote:

-klima

üstelik 36.000 bin tl.
    klimada dijital

Hayırlı olsun güle güle kullanın partner tepee ve berlingo çok beğendiğim ticari araçlar aracınız 92 bg mi yoksa 115 mi birde merak ettiğim husus ticari araçların daha çok yük için ticari kullanım için üretildiği bilinir peki aracınızda özelikle arka kısmda süspansiyonların durumu nedir bağımsız süspansiyon varmı dobloda olduğu gibi konforlumu birde en öenmli hususlardan biriside yakıt durumu aracınız ne kadar yakıyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iakbay06 -- 14 Ocak 2013; 21:47:45 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Schneeflocke

quote:

-klima

üstelik 36.000 bin tl.
    klimada dijital

Hayırlı olsun güle güle kullanın partner tepee ve berlingo çok beğendiğim ticari araçlar aracınız 92 bg mi yoksa 115 mi birde merak ettiğim husus ticari araçların daha çok yük için ticari kullanım için üretildiği bilinir peki aracınızda özelikle arka kısmda süspansiyonların durumu nedir bağımsız süspansiyon varmı dobloda olduğu gibi konforlumu birde en öenmli hususlardan biriside yakıt durumu aracınız ne kadar yakıyor ?

teşekkür ederim hocam.
    hocam 92 bg.
    yeni maklajyanan kasa led'li olanlardan.
    bağımsız süspansiyon bu araçta var, gayet konforlu emin olun.
    hocam araç daha 300km'de felan hiç gezmedik şimdi ben size yakıt değerlini söylesem yanlış olur.
    ama yol bilgisayarında 4.8/100km gördüm.
    ve kalkışları aşırı seri ve güzel.
    1.6 hdi motor bilinir zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: nanoona

sesle komut olsun. sinyal ver dediğimde sinyal yaksın. farları aç dedıgımde farları acsın. hızı sabitle dediğimde sabitlesin. arabanın içinde gereksiz tuşlar olmasın.. telefonlarda artık hiç tuş kalmadı. arabalarda niye var..

olmuşken daha fazlası olsun sen demeden düşününce o hemen anlasın . sinir sisteminle entegre olsun
  • Evlerdeki gibi çift cam olsun. Park edince ya da güneşi hissedince otomatik olarak camların arasına colormatik özellikli renkli sıvı dolsun. Birde daha sarı yanmadan arkadan sellektör yapanlara karşılık vermek için arkaya takılabilen tekli merceksiz en güçlüsünden xenon far kiti olsun. Birde dört tekerleği ayrı ayrı kaldırabilen dört ayrı motor olsun. (bir Türk mucidi yapmıştı sanırım çok hoşuma gitmişti.) Lastik değiştirmek için bir tuşa basmak yeterli olurdu. Ayrıca arka koltuklaradan tekli olarak yatırılabilenin arka sırt kısmı opsiyonel olarak bebek yatağı şeklinde dizayn edilebilir. Bu teklinin sırtı yumuşak ve kenarı kalkık yatak olur. Bir kapağın içinde olur hepsi. Ayrıca bebek kemeri ya da filesi olurdu. Anneler için bitirim olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tropik17

Bu önerimi bir arkadaşıma söylediğimde sen manyak mısın demişti. Bakalım siz ne diyeceksiniz.

Direksiyon kalksın, yerine vites kolunun olduğu yere joystik konulsun. Arabayı joystik ile tek elle sürebilelim ayrıca araba sürerken uçak kullanıyormuş hissi alırız.

Senin istediğini Saab yaptı, hatta piyasaya bile sürdü de direksiyon'un daha başarılı olduğuna karar verip bir daha hiçbir arabalarına koymadılar.
     Bir otomobilde ne olmasını isterdiniz ?

Ayrıca forumdakilerin hayal gücü ne kadar zayıfmış yahu. Hep halihazırda olan şeyler söylenmiş...
    Ben deniz suyuyla çalışmasını isterdim.
    Ayrıca ışınlanma özelliği de olsa güzel olur bazen hiç araba sürmek istemiyorum.
    Görünmezlik özelliği de olsa Bond arabaları gibi sevgilimizle rahat rahat meşk edebilirdik.

• Otomatik pilot olsun. Ben adresi vereyim o götürsün beni.hem kurallara da uyar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uzun yolda sbir sigara yakarım ve camı açmak zorunda kalırım ses ve hava akımı insanı rahatsız ediyor. dumanı dışarı atacak bir sistem olsa bence çok güzel olur :) çok şeymi istiyorum bence hayır
  • Ben şimdilik daha donanım, aksesuar, özellik istemiyorum.

Farkında mısınız orta sınıfta keyifli araba kalmadı. Orta sınıfta keyifli araba istiyorum ben. 1.6 motoru ile düşük ötv dilimine girsin; ama keyif için dizayn edilmiş olsun. Yok böyle bir araba. Scirocco demeyin, adı ile kovalarım sizi. Oyuncak demedim. Keyif arabası dedim.

3 kapı megane gibi zorlama coupeleri saymazsak, adam gibi coupe de yok orta sınıfta.

Gene küçük motorlu, hafif roadster lazım. 1.6 turbo 160hp çoğu hafif roadster'a yeter.

Ama bunları yapacak gücü yok artık otomativ sektörünün. Bunları beklemek abest olur.

Sıradan bir arabada standart olmasını istediğim şeylerin başında ön cam rezistansı geliyor. Müzik seti opsiyonel olsun. En iyisini taksalar sökeceğim neticede. dokunmatik ekran monitörümü, bilgisayarımı ve 3 yol aktif ses sistemimi çakacağım arabaya. Boşa müzik setine para ödemeyeyim. Hatta çıplak araba istiyorum ben. Zira vergi politikalarımız gereği, aynı arabanın 2.0 motorlusunu aldığımda 300TL olan müzik setine ne hikmetse 500TL ödüyorum. O yüzden araba çıplak olsun. 2.0 motor ile alayım, arka koltuklar, yan airbaglari falan başka bir firma satıyor olsun, ondan da o aksesuarları alayım.

Hatta otomobil IKEA'sı da yapılabilir. 4 tip şase, Her şaseye uyumlu 4 motor, toplam 8-10 motor. 4 tip şanzıman, 4 tip aks, isteyene şaft, arka dif. ve akslar ile 4 çeker imkanı. Birkaç çeşit ayna, tampon, çamurluk, kaput... Koltuk, vs. aksesuarlar her modele uyumlu, yürü git... Kendi arabanı kendi yap. İstersen elektrikli hafızalı ısıtmalı-soğutmalı deri koltuklu B sınıfı araç yap, istersen komple manuel D sınıfı araç. Sen seç! Markette parçaları alıp montajını sen de yapabilirsin, 2500-3000 Euro'ya ben de yaparım. Nasıl proce? İstersen müzik seti alma, istersen yan airbag alma. Trafiğe çıkabilmek için almak zorunda olduklarını banko alıyorsun. Marka imajım için 4 airbag, ABS falan gibi şeyleri zorunlu tutuyorum. Gerisini sen ayarlıyorsun. İstediğini alıyorsun. Montaj atolyemi kiraya da veriyorum. Benim olanaklarımı kullanarak montajı sen de yapabilirsin. "CIKEA arabanızın herşeyiii..."

Arabana künye hazırlıyorum, sisteme nesi var nesi yok kullanılan parça kodları ile giriyorum. Aracı sana verip gönderiyorum. Bakımları künyesine göre yapılıyor. İkinci elde alanı da künyesine bakarak alıyor. Sonradan CIKEA'ya gelip bir-iki şey daha alırsan, istersen künyene ekletebiliyorsun. Esnek bir düzen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 15 Ocak 2013; 11:19:52 >

• Girilen hiç bir çukur hissedilmesin O kadar harika yollarımız varki akşama kadar kovalamaca oynarcasına çukurdan kaçıyoruz
  • dize motorlar daha sessiz olabilirdi
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.