Şimdi Ara

Bir otomobilde ne olmasını isterdiniz ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
1
Favori
3.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: erci541

quote:

Orijinalden alıntı: UğurDankı

quote:

Orijinalden alıntı: erci541

İşte size gayet de mümkün ve faydalı bir proce;

Sporcuların sıcak suya atıp ısıttıkları el ısıtıcılarında olduğu gibi, motor sıcaklığı 90 derece iken motor kapatılınca sistem devreye girse ve o sıcaklığı bir depoda suyla hapsetse. Sonra ihtiyaç anında, özellikle kışın şak diye 90 derece sıcak suyu vererek direksiyon, vites, koltuk, camlar yani ısıtılacak ne kadar şey varsa ısıtsa fena olmaz mı?

Tabii böylece yakıttan da tasarruf sağlanabilir.

ısı enerjisini en gelişmiş yalıtım sistemleri bile en fazla 4-5 saat sıcak tutabilir bunun yerine webasto sisteleri var evet yakıt harcıyor ancak hem aracı hem motoru ısıtıyor ve zaman ayarlı olduğu için sizi hazır bekliyor

@Uğur kardeşim,

Bu dediğim sistem termos sistemi gibi sıcak su şeklinde ısıyı içinde hapsetmiyor. Aşırı doymuş Sodyum Asetat kristalleri belli bir süre kaynatılıp normal bir şekilde soğumaya bırakıldığında içinde sıcaklığı hapsediyor. Daha sonra el ısıtıcılarının içinde de bulunan metal diskin bükülmesi yoluyla kimyasal tepkime başlatılıyor ve kimyasal bir reaksiyon ortaya çıkıyor ve bu sodyum asetat kristallerinde saklı olan ısı 30-40 dakika ve hatta daha fazla bir süre boyunca açığa çıkıyor. Açığa çıkan sıcaklık da 50-55 derece civarlarında oluyor.

Yani sıcaklık fiziksel olarak değil de kimyasal olarak saklanıyor. Dolayısıyla 4-5 saat bekleme süresi diye birşey yok. Metal diski ne zaman bükersen, istersen 10 gün sonra o zaman sıcaklık açığa çıkıyor. Webasto falan bunun yanında çok düz mantık kalır.

İlginç bir bilgi teşekkürler

• Oyunlarda olur ya hani aracı arkadan gösteren kamera açısı,keşke araç içindede öyle bir görüntü bulunsa
  • quote:

Orijinalden alıntı: .Tolga

quote:

Orijinalden alıntı: ffate

Bizim hayal gücümüz sizin ki kadar güçlu değil. Ama yinede deneyelim. Mesela aynanin bir İleri versiyonu hizi kendi ölçsün uygunsa geç abi desin.

gibi gibi mesela

Mesela biz türk halkı olarak trafikte sinyal özürlüyüz açıkçası bunu şerit izleyen bir sensör yapsak şerite yaklaştığında otomatik olarak kendisi yaksa ?

bu nasıl mumkun olabılır bılmıyorum. doneceğimizi nerden bilicek ? Kaldı ki sinyal dönerken verilmez donmeden 50-100 m once verılır. Mantıken zor gibi

• Sn. Erci541

Isıyı o sekilde depolayan kimyasallar 20-30 kullanimdan sonra özelligini yitiriyorlar. O sporcu ısıtıcıları da ayni sekilde. Araclarda aküyü biraz büyük tutup, depolanan elektrik enerjisiyle direksiyon, koltuk, ptc ısıtıcılı elektrikli kalorifer sistemi vs.. calıştırılıyor. Bu konfor yaygınlaşsa iyi olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bagajda daha fazla lamba,araç içinde cepler gibi ufak ayrıntılar bile unutulmasa yeter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoMinicSS

Bütün araçlarda gps sistemi olsun. Şöyle bir fayda sağlayabilir;

Navigasyon ekranına baktığımızda yol üzerindeki bütün araçları nokta halinde görebilelim ve görüntünün akış hızı gerçek zamanlı olsun. Örneğin tek gidiş tek geliş bir yolda sollamaya çıkarken yada virajlara girerken karşıdan araç geliyormu geliyorsada ne kadar mesafe var çok kolay bir yolla tespit edilebilsin sürüş güvenliği artar.

• daha ilginç ve güzel fikirler bekliyoruz
  • ne olmasından ziyade ne olmamasını isterdim?
    SÜRÜCÜ!.
    insan faktöründen kurtulmak için,
    sürücüsüz otomobiller üretilmesini isterdim.
  • Otomobilde isteyebileceğim şey guzel bi kız olur sanırım. Geri kalanını fabrika koyuyor zaten uygununu bulup alcan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: djoz

Çok zor bir şey istemiyorum, ön cam da aynı arka gibi rezistanslı olsun.. Motor ısınana kadar önümüzü doğru düzgün göremiyoruz..

2006 focusumuzda vardi tekno paketle geliyordu ama yeni arabalarda pek görmedim

• quote:

Orijinalden alıntı: tropik17

Bu önerimi bir arkadaşıma söylediğimde sen manyak mısın demişti. Bakalım siz ne diyeceksiniz.

Direksiyon kalksın, yerine vites kolunun olduğu yere joystik konulsun. Arabayı joystik ile tek elle sürebilelim ayrıca araba sürerken uçak kullanıyormuş hissi alırız.

Oldu olacak klavye koysunlar yon tuslariyla gidelim.konsola da tus koylaya gerek kalmaz klavye kisayollarini kullaniriz

• mesela direksiyona oturan kişinin IQ testini yapsa. adam aptal yada agresif ise çalışmasa....:)
  • Her arabanın tok kapı sesi olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhannnn_taz

quote:

Orijinalden alıntı: tropik17

Bu önerimi bir arkadaşıma söylediğimde sen manyak mısın demişti. Bakalım siz ne diyeceksiniz.

Direksiyon kalksın, yerine vites kolunun olduğu yere joystik konulsun. Arabayı joystik ile tek elle sürebilelim ayrıca araba sürerken uçak kullanıyormuş hissi alırız.

Oldu olacak klavye koysunlar yon tuslariyla gidelim.konsola da tus koylaya gerek kalmaz klavye kisayollarini kullaniriz

Uçakta tuş olayı var mı? Bak bilmiyordum. Sayende yeni bir şey daha öğrenmiş olduk. Teşekkür ederim.

Yersen

• quote:

Orijinalden alıntı: scania1905

getz kullanıyorum lüks araba kullanmadığım için bilmiyorum ama direksiyonu soğuk havalarda buz gibi oluyor ısıtmalı direksiyon mükemmel olurdu

Hehe bak en iyi çözüm direksiyon kılıfları. Ben de çok gıcık olurum.
    Olmadı Göğüsteki fanları direksiyona çevir ellerinde direksiyonda hemen ısınsın.

Bence de arabaya bindiğimde kışın sıcacık yazın serin olsun istiyorum hiç beklemek istemiyorum. Cep telefonu ile arayayım 5 dakika önce kendini ayarlasın değil mi ama

Sonra karanlık yollarda ki kızıl ötesi görüntüleme artık en ucuz arabada da olsun. Standart :))

Navigasyon da standart olarak en ucuz otolarda bile olsun.

Kaza anında içeri yayılan köpük olayı etkileyici fakat vucudumuzda ki her delikten içeri girip bizi boğmasını nasıl engelliyecekler.

Yol kenarlarına sensörler yerleştirilsin. En azından otobanlara otomobillere de gps le birlikte alıcılar. Otomobil yola girdiğinde otomatik pilota geçsin en azından 1-2 şeritte. Biz uyuyalım. Yol bitmeden önce bizi uyandırmak için yeri göğü yıkarak haber versin. Uyanıp yola devam edelim. Düşünsenize ip gibi dizilmiş aynı hızda giden sürü ile araba.

• quote:

Orijinalden alıntı: etufekci

quote:

Orijinalden alıntı: scania1905

getz kullanıyorum lüks araba kullanmadığım için bilmiyorum ama direksiyonu soğuk havalarda buz gibi oluyor ısıtmalı direksiyon mükemmel olurdu

Hehe bak en iyi çözüm direksiyon kılıfları. Ben de çok gıcık olurum.
    Olmadı Göğüsteki fanları direksiyona çevir ellerinde direksiyonda hemen ısınsın.

Bence de arabaya bindiğimde kışın sıcacık yazın serin olsun istiyorum hiç beklemek istemiyorum. Cep telefonu ile arayayım 5 dakika önce kendini ayarlasın değil mi ama

Sonra karanlık yollarda ki kızıl ötesi görüntüleme artık en ucuz arabada da olsun. Standart :))

Navigasyon da standart olarak en ucuz otolarda bile olsun.

Kaza anında içeri yayılan köpük olayı etkileyici fakat vucudumuzda ki her delikten içeri girip bizi boğmasını nasıl engelliyecekler.

Yol kenarlarına sensörler yerleştirilsin. En azından otobanlara otomobillere de gps le birlikte alıcılar. Otomobil yola girdiğinde otomatik pilota geçsin en azından 1-2 şeritte. Biz uyuyalım. Yol bitmeden önce bizi uyandırmak için yeri göğü yıkarak haber versin. Uyanıp yola devam edelim. Düşünsenize ip gibi dizilmiş aynı hızda giden sürü ile araba.

son fikrin cok hosuma gitti valla

• yukarı
  • Yurdum insanını tatmin etmek için sahte kalite hissi veren şeyler olabilir mesela,

1- Yukarıdaki bir arkadaş tok kapı sesi demiş, bunun için fiziksel bir sürü sorunu aşmak lazım ama benim çözümüm araç altına takılacak ve kapılar kapandığında tok kapı sesi veren bir ses düzeneği olabilir. :) Tabi bütün kapılar ve bagaj dahil.

2- Şu an piyasada olan v6- v8 -v10 ve hatta v12 motor bloğunun sesini verebilen çakmaklığa takılıp, fm yayınla araç hoparlöründen sesi verebilen zımbırtılar yerine isteyene fabrikasyon v6'dan V12'ye motor ses paketi.

3- Bak bu biraz ciddi;

Şimdi zaman zaman araç konsolundan ve hız-devir göstergelerinin tasarımından sıkılabiliyoruz. Sök tak yerine, şu an LFA'da da olduğu LCD kadran, konsol için de full dokunmatik ekran olsun. Ancak bu dokunmatik ekran ekranın üzerinden bizim tasarladığımız renkte ve şekilde fiziksel olarak kabartmalı düğmeler çıkartabilsin.

4- Turbo motorlar yerine üst hzılarda jet motoru kullanılsın.

5- Alttan kanatlar çıksın, standart cadde görüntüsünden pek kopmadan uçan arabalar yapılabilsin.

6- Yüksek hızlarda ani fren ihtiyacımız olduğunda uçaklardakine benzer flaplar açılsın.

7- Hidro-pnömatik veya daha da iyisi bulunarak uçan halıda gitme hissi veren süspansiyonlar standart olsun.

8- Bütün camlar elektrikle karartılabilsin.

Herkesin hayatına kimse karışmasın.

• yukarı yapalım belki güzel fikirler ortaya çıkar
  • Al güzel fikir...
    Manuel vites, manuel el fireni, kilitli difransiyel, arkadan aktarma...

Klasik kafa en iyi kafa..
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.