Şimdi Ara

Bir Pikap Çalışması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim pikaplara olan tutkumu sanırım bilenler biliyordur. Hemen her forumda nick'im aynı olduğundan belki yazılarıma denk gelmiş olabilirsiniz. Ayrıca Stereo Mecmuası'nda da bol bol pikaplar hakkında yazı yazıyorum. Sanırım 6-7 senedir amatör olarak çeşitli pikaplar yaptım. En son yaptığım pikabın resimlerini sizlerle paylaşmak isterim.

Bir Pikap Çalışması

Bir Pikap Çalışması

Bir Pikap Çalışması

Bir Pikap Çalışması

Pikabın kol, motor (resimlerde gözükmüyor) ve mil yatağı hariç tüm parçaları ülkemizde üretildi. Mil yatağı her ne kadar özgün olmasa da, üzerinde bayağı modifikasyon yaptım. Artık o da bir şekilde özgün sayılır. Pikap kolu ise Bluenote firmasının Borghese modeli. Bu model sadece sipariş üzerine üretilen bir model. Seneler önce elime şans eseri geçmişti. Yaza doğru veya sene sonuna kadar kendi tasarladığım uni-pivot yapılı bir kolu pikabıma takmak istiyorum. Kolun teknik çizimleri bitti gelecek ay bilgisayar modellemesi yapılacak ve simülasyonlardan sonra üretime geçilecek. Bu arada bunları yazıyorum ama yanlış anlaşılmasın; bu kişisel bir proje. Satış amacı yok!

Aşağıdaki resimler ise yeni pikabımı, diğer pikabım ile karşılaştırırken çektiğim birkaç resim var. Soldaki pikap Michell Gyrodec Mk.III, üzerinde SME Series V kol takılı ve Michell firmasının kendi Gyro-power güç ünitesi ile besleniyor. Sağdaki ise kendi yaptığım pikap. Resimlerdeki iğne ise Denon'un DL-103 modeli.

Bir Pikap Çalışması

Bir Pikap Çalışması

Bir Pikap Çalışması

İlerleyen günlerde pikabın ayrıntılarını anlatan bir yazıyı yayınlamaya çalışacağım. Onu da ayrıca haber veririm.

Selamlar
    Hakan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakancez -- 14 Nisan 2010; 1:51:12 >

• Hakan beyim
    öteden
    beri hem hatırımda DIY pikapların
    hem DIY merakını biliyordum Allah için yazıyorum içimden Hakancez ortaya daha klas bir DIY pikap yapmayı düşünmez mi diye bir düşünce bir zaman geçti idi. hatta PM atayım diyordum lakin
    işin aslı 3 yıl ar-ge imiş.şimdi öğrenmiş oldum.yani bazan kendimle guru duymuyor değilim hehe.
    elimde Garrad pikab kolu var. pikab aletini pek sevmesemde sesini ve vinyl plakları çok severim.demeye ne hacet. diyorum buna bir tabla, motor ayarlasam...servo motorlu bir şeyler. bakayım fikrini alsam.güzel bir ses çıkartalım. kol şuna benziyor ve Philips için üretildi.
    Garrard

• quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

Hakan beyim
    öteden
    beri hem hatırımda DIY pikapların
    hem DIY merakını biliyordum Allah için yazıyorum içimden Hakancez ortaya daha klas bir DIY pikap yapmayı düşünmez mi diye bir düşünce bir zaman geçti idi. hatta PM atayım diyordum lakin
    işin aslı 3 yıl ar-ge imiş.şimdi öğrenmiş oldum.yani bazan kendimle guru duymuyor değilim hehe.
    elimde Garrad pikab kolu var. pikab aletini pek sevmesemde sesini ve vinyl plakları çok severim.demeye ne hacet. diyorum buna bir tabla, motor ayarlasam...servo motorlu bir şeyler. bakayım fikrini alsam.güzel bir ses çıkartalım. kol şuna benziyor ve Philips için üretildi.
    Garrard

Hissetmişsiniz demek ki. Aslına bakarsanız granit malzemesini kullanmak hiç aklımda yoktu. Kendimce denemeler yaparken enteresan sonuçlar aldım. Bir nevi tesadüf diyelim. Geçen zaman zarfında denemelerde bayağı pikap elimden geçti, hatta iki üç tane yaptım artan malzemelerden. Ortaya çıkanlar bir tanesinin resimleri aşağıda,

Bir Pikap Çalışması

Bir Pikap Çalışması

Bir Pikap Çalışması

Şu an pikabı farklı bir kol ile bir arkadaşım kullanıyor. Evde pikaplar biriktiğinde yakın arkadaşlarıma hediye ediyorum. Bu projede bir çok farklı pikaptan çıkan parçalar kullanmıştım. Şasi denemelerimin bir kısmını bu pikapta gerçekleştirmiştim.

Zaman içerisinde gelinen noktada tüm projelerden öğrendiklerimin büyük faydası oldu. Belki ilerleyen yıllarda son projemi de daha ileriye götürme şansım olur. Kimbilir.

Sizin linkteki kol için bir pikap tabii ki yapılabilir. Ancak bu kolların ve takacağınız iğnenin performansı çok başarılı olmayabilir. Malum bunlar ilk nesil kollar ve plaklara zarar verme potansiyelleri var. Ama deneme için bir başlangıç noktası oluşturur. İlerleyen zamanlarda geliştirirsiniz.

Sevgiler
    Hakan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakancez -- 15 Nisan 2010; 1:56:48 >

• HOCAM SİZİ İNTERNETTEN 1 YILDIR TAKİP EDİYORUM
    BAŞARILI İNSANLAR YAPTIĞI İŞİ AMATÖR RUHU KAYBETMEDEN YAPAN İNSANLARDIR
    SİZ BU RUHU HİÇ KAYBETMEDİNİZ HEPİMİZE ÖRNEK OLUYORSUNUZ KOLAY GELSİN TEŞEKKÜRLER
  • HAKAN AĞBİM AUDİO KONUSUNDA TAM BİR PROFESÖR.KOLAY GELSİN HAKAN AĞBİ

Bir Pikap Çalışması
  • quote:

Orijinalden alıntı: bayipram

HAKAN AĞBİM AUDİO KONUSUNDA TAM BİR PROFESÖR.KOLAY GELSİN HAKAN AĞBİ

Bir Pikap Çalışması

Est. Profesörlük filan büyük olaylar. Ben sadece pikapları seven birisiyim

Selamlar
    Hakan
  •  Bir Pikap Çalışması

Bir Pikap Çalışması

Bir Pikap Çalışması

Bir Pikap Çalışması

Son geliştirmelerin ardından güncel fotoğraflar. Ayrıntıları ise kendi bloğumda bulabilirsiniz.

• Ellerine sağlık. Çok güzele benziyorlar. Aslında "Budur!" dediğin pikapı yaptıktan sonra byük kar beklentileri olmadan bu işin meraklılarına üretim de yapabilirsiniz.
  • Elinize sağlık. Gerçekten çok hoş görünüyorlar. Son resimde arka plandaki amfi Gilmore mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: KillForYou!

Ellerine sağlık. Çok güzele benziyorlar. Aslında "Budur!" dediğin pikapı yaptıktan sonra byük kar beklentileri olmadan bu işin meraklılarına üretim de yapabilirsiniz.

Sevgili KillForYou,

Teşekkürler. Pikap şu an sizin tabirinizle "budur" hale geldi. Üretimde kullanılan malzemelerin işlenmesi sırasında gereksinim duyulan düşük tolerans değerleri, granit gibi işlenmesi son derece zor bir malzeme üzerinde yapılan hassas işleme ve kullanılan yardımcı bileşenler, projeyi, hem üretim hemde maliyet açısından klasik bir DIY projesinden ayırıyor. Üretim son derece zor ve benim hiç düşünmediğim bir şey. Belki ilerleyen yıllarda meraklılar için daha düşük maliyetli, üretimi daha kolay bir proje hazırlarım. CNC çizimlerini bir şekilde açık hale getirip dileyenlerin kendi projesini yapmalarına destek verme imkanımız olur.

Selamlar
    Hakan

• quote:

Orijinalden alıntı: ULYSES

Elinize sağlık. Gerçekten çok hoş görünüyorlar. Son resimde arka plandaki amfi Gilmore mu?

Sn. Ulyses,

Teşekkürler. Arka plandaki ampli benim uzun zamandır kullandığım J.C.Verdier Triode Spirit 2A3 modeli. İsminden anlaşılabileceği gibi 2A3 tüp kullanan Single Ended Triode yapıda 2x3W gücünde bir amplifikatör. Gerek bu amplifikatör gerekse de 2A3 vakum tüpler hakkında bir makale yazmıştım. Dilerseniz linkten ulaşabilirsiniz,http://www.stereomecmuasi.com/cihazlar/hakancez/2a3_1.htm

Selamlar

• Öncelikle ellerinize sağlık.

Ben de yeni yeni merak sarmaktayım pikaplara. Ufak ufak kendi bütçem doğrultusunda birşeyler toplamak istiyorum evdeki eski plakları dinlemek amacıyla; amma velakin kaynak sıkıntısı çekmekteyim. Acaba pikaplarla ilgili internet'te veya dergi ortamında kaynak tavsiye edebilir misiniz? (ingilizce olmasında bir sıkıntı yok).

Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: themightypirate

Öncelikle ellerinize sağlık.

Ben de yeni yeni merak sarmaktayım pikaplara. Ufak ufak kendi bütçem doğrultusunda birşeyler toplamak istiyorum evdeki eski plakları dinlemek amacıyla; amma velakin kaynak sıkıntısı çekmekteyim. Acaba pikaplarla ilgili internet'te veya dergi ortamında kaynak tavsiye edebilir misiniz? (ingilizce olmasında bir sıkıntı yok).

Teşekkürler.

Merhabalar

Vinyl Engine sitesi ve forumlarında çok güzel bilgiler bulabilirsiniz;http://www.vinylengine.com/ ayrıca Türkçe içerik içinhttp://www.stereomecmuasi.com/analogkaynaklar.htm

Selamlar

• hakancez H kullanıcısına yanıt
    Hakan bey, üzerinden 6 yıl geçmiş ancak hayran kaldım pikaplarınıza. Sırf sizinle iletişime geçmek için üye oldum :) umarım hala devam ediyorsunuzdur, ben de izmirdeyim
  • bence en çok ilgi görmesi gereken topikdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: frtylmz92

Hakan bey, üzerinden 6 yıl geçmiş ancak hayran kaldım pikaplarınıza. Sırf sizinle iletişime geçmek için üye oldum :) umarım hala devam ediyorsunuzdur, ben de izmirdeyim

Kendisiwww.stereomecmuasi.com sitesinin kurucusu ve yöneticisi.

Aynı zamanda çok eğlenceli bir bloğu var;http://hakancezhifi.stereomecmuasi.com/

Şu an pikap yapmak yerine, biz ölümlüler gibi çocuk yapıyor.

• Aşağıdaki resimler ise yeni pikabımı, diğer pikabım ile karşılaştırırken çektiğim birkaç resim var. Soldaki pikap Michell Gyrodec Mk.III, üzerinde SME Series V kol takılı ve Michell firmasının kendi Gyro-power güç ünitesi ile besleniyor. Sağdaki ise kendi yaptığım pikap. Resimlerdeki iğne ise Denon'un DL-103 modeli.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.