Şimdi Ara

Bir Resmin Çekildiği Tarihi Bulmak İçin Program??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
21.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bir resmin çekildiği tarihi bulmak için bir program arıyorum.

Değiştirilme veya oluşturma vs değil.

Çekildiği makinede bir ön bilgi olurmuş resimde, eğer silinmemiş ise...

böyle bir program bilen var mı??

• Netten araştırdığım bir program buldum ama ne kadar garanti verir bilemem.
    Adres:http://www.friedemann-schmidt.com/software/exifer/#Download

O sitede aynı zamanda XnView,IrfanView,KUSO EXIF Viewer, ACDSee de tavsiye edilmiş.Bunlara bakarak google picassa da bu işte yardımcı olacağını düşünüyorum.Peki resmin özeliklerine tıklayıp ordan "özet"e sonra da "gelişmiş"e tıklayınca boş mu gözüküyor?
  • EXIF Viewer
  • Bahsettiğiniz olaya EXIF denir, ve eğer resimin içinden silinmemişse, kamera marka model, çekildiği tarih, flaş kullanılığı kullanılmadığı, lensin özelliklerini, telif hakkı sahibini, hatta resmi kimin çektiği bilgilerini bile öğrenebilirsiniz.

Bir kaç programdan öğrenebilirsiniz bu bilgileri.

www.br-software.com/extracter.html (ucretsiz ve bilgileri csv olarak dışarı çıkarabiliyor)

http://www.exifpro.com/ (bu program hem görüntüleyip hem bilgilerini gösterebiliyor)

Sony kameramın yanında gelen Picture Motion Browser isimli harika bir program var, hem resimleri hem de detaylı bilgilerini gösterebiliyor, internetten bulabilmisiniz bilmiyorum, bana cd ile geldi...

• sorum olacak buradaki programları indrdim de bir türlü infodan bilgileri göremedim
  • Bunun için programa falan gerek yok. Resme sağ tıklayıp özellikler dedikten sonra ayrıntılar sekmesinden fotoğrafın çekildiği tarihi görebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roccoon

Bunun için programa falan gerek yok. Resme sağ tıklayıp özellikler dedikten sonra ayrıntılar sekmesinden fotoğrafın çekildiği tarihi görebilirsiniz.

hayr işte görünmüoo o olayı bnde biliom ama olmadı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.