1 yıla yakındır bu virüs (galiba) ile cebelleşiyorum... Durduk yere +18 siteler açılıyor, değişik siteler çıkıyor ve hep İnternet Explorer yüzünden oluyor... sonradan Firefox indirdim sorun azaldı ancak bitmedi hala çok fazla dağıtıyor bilgisayar... çok sinir bozucu bir şey... sistem özelliklerim fena olmasa da HDD m bomboş olsa da acaip kasıyor...
son zamanlarda bilgisayarımın kendi kendine reset atması (bi iş üzerindeyken acaip sinir bozuyor) bana artık bu olayı araştırmam gerektiğini kanıtladı (biliyorum biraz geciktirmişim ama...)
Bilgisayarımda Anti Virüs olarak Avast var ama sanırım eski sürüm o nedenle kaç defa arattıysam bulamadı. KAV ın demosunu yüklemiştim bi ara o da habire ötüyordu ama kaldıramıyordu artık süresi de geçti iyice söndü. şu anda Defender var habire siliyorum ama yeniden ürüyor ne yapacağım bilemedim kafayı sıyırcam.
Google dan arattım ama bulamadım. yabancı siteleri de çözemedim. Yardımcı olursanız inanın çok sevineceğim..
NOT: durduk yere masaüstünde sarı üçgen tabelada ünlem işareti olan ikonlu ve adı "Click to Find and Fix Errors" olan bi internet kısayolu çıkıyor. tabi açmadım daha hiç... o da virüsün bir etkisi sanırım
1 yıldır ugrasıyorum bu virüsle demişsin.bence artık format zamanı gelmiş.
sen nedersin??
umudu kesmemeli derim şu an kötü ingilizcemle yabancı sitelerde yardımcı olacak kişiler arıyom maalesef yorucak biraz..
Avast sağlam bir antivirüstür, güncelleyip full tarama yaptırın sisteminize. Alternatif olarak Nod32 - Panda 2007 - Kaspersky adlı antivirüsleri kullanabilirsiniz. Ayrıca HijackThis ile Scan uygulamanızı da tavsiye ederim..