bir eşya bir fiyata ilana konuldu ise bu icaba davettir ve satin almış olmaniz ile icap olayı gerçekleştirilmiş olur, eşyanın satışının iptalini ancak ve ancak şuan satışta olan fiyatını size ödemek suretiyle gerceklestirebilir, medeni hukuk eşya hukuku bölümüne ve borçlar hukuku kısımlarına bakmanızı tavsiye ederim, satıcı size özel olmayan bir satıştan her istediğinde vazgeçemez. |
Bir saat alana 3 farklı model saat bedava (momentus) (3. sayfa)
-
-
Hakem heyetinden net bir şekilde red gelir bu 0 lira olan ürünlerde. Şansınızı deneyin tabi ama umudunuz düşük olsun. Para verip yüzde yirmi beş otuz alınan ürünlerde dahi hakem heyeti fiyat hatası yüzünden satıcıya hak verip tüketiciye olumlu yanıt vermiyor . Burada bir malın 0 liraya satışının olmayacağını tüketici de gayet net bilip bile bile alım yaptığı için iyi niyetten pek söz edilmesi mümkün değil.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu konu ile ilgili hatırladığınız emsal karar varsa paylaşır mısınız. İlerleyen günlerde lazım olacak gibi gözüküyor.
-
Fiyat hatası sebebiyle tth ler tüketici lehine karar veriyor. Sıfır liralık.ürün için yorum yapamam tecrübem yok şimdilik.
Zaten hakem heyetleri tüketiciyi korumak için var yani 6502 sayılı kanunda md 54te açık açık yazıyor zaten fiyatla ilgili.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kanun istediği kadar yazsın. Heyet var değerlendiren akıl ve mantığına yatmaz 0 tl ye o ürünün satılması ve red verir. Her vaka kanunda yazmıyor değerlendirsinler diye hakim koymuşlar :)
burdaki kacırdıgınız nokta şu ürün odemesi olarak toplamda sıfır tl degil toplu olarak bir ödeme 803 lira ( benimki örnek veriyorum) şimdi eft yaptıgım zaman tek bir ürün göndermesi durumunda oluşucak maduriyet nedir ? buna bakmak lazım 4 adet sipariş verdigim ürünün tek bir şekilde gönderilmesi sonucu oluşucak bir magduriyetin sonuclarını hakem heyetinde az cok tahmin edebiliyorum sizin acınızdan bakarsak ürün 0 tl idi yalnızca o ürünü aldım gelmedi bu durumda sorun olabilir bizimki toplu siparis
-
Heyet kanun ve yönetmeliğe göre karar verir. İsteyen hukuki yol ile ürününü teslim alabilir.
Her ürünün fiyatı ayrı ayrı yazıyor, toplu sipariş falan önemi yok. Gördermezlerse thh ile alma ihtimaliniz kesinlikle yok. Deneyin hadi görüceksiniz :)
yazdıgım yazıyı iyi okursanız anlarsınız diyorum ki siparis olarak tek bir saat gondermeleri durumunda eksik sipariş gönderimi olur bu durumdaki yaptırım ve sonucları yazdım
-
Biraz şans işi hocam tamamen başvuru yapılan yerdeki adamlara bağlı . Ben iki üç kez başvuru yaptım hepsinde red yedim aradaki fiyat farkı çok fazla olduğu için ve hata olduğu bariz olduğu için reddine şeklinde.
Kolpacı bunlar sanırsam😁
benim anlamadığım, konuyu açan arkadaş, sanki momentus kampanya yapmış da 1 alana 1 bedava, ya da ücretli saat yanına ücretsiz saatler gibi , konuyu bu şekilde açarak , diğerleri de bu şekilde alarak ürünün gelmesini bekledi. ee bu bildiğimiz fiyat hatasi işte.
100 tlye televizyon alan tuvnera, sonrasında bi de thh 'ye gidiyom dese linç edilirdi, ama "saat alan beyfendiler"için aynı durum geçerli değil
neyse , ölücu kardeşlerim için farketmez, ekran görüntüleri ile edevlet üzerinden thh 'ye başvurabilirsiniz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
var mı elinde emsal dava ? yoksa atıp tutmamak gerek.
şansınızı deneyin.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Var . Diyorum istedikleri kadar denesinler. Alma ihtimalleri yok :)
Tamam sayın savcım siz iyi bilirsiniz
Sen aldın nasılsa thh ye vermememezlik yapmazsın umarım.
https://www.hukuki.net/showthread.php?131178-yanl%EF%BF%BD%C3%BE%20%C3%BCr%C3%BCn%20fiyat%C3%BD%20girilmesi%20sonucu%20hakem%20heyetinin%20%20karar%C3%BD
Burda örnek bir olay var arkadaşlar ben ödeme yaptım bakalım neller olacak
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Tuvnera'nın mekanı uçmağ olsun :D
Yine bir yerlerde pek çok teşekkür ediyordur :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Johny Constantine -- 3 Ocak 2022; 20:41:43 > -
Ne yapalım arkadaşlar şimdi parayı gönderelim mi yarın 3. Gün ve son gün
Konu sahibi olarak daha önceki mesajlarımda söylemiştim sipariş onaylanırsa ödeme yapacağım diye. Maalesef kimse beni aramadı. Ve ödeme yapan arkadaşları arayıp 0tl olan saatleri göndermeyeceğiz demişler. Bu durumda ben ödeme yapmayacağım. Momentus gibi bir firma da böyle yapıyorsa vay halimize... Bir daha da işim olmaz Momentus'la...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X