Knight gibi oyunların etkisi vardır. Sabahtan akşama kadar bilgisayar başında geçirirsin günlerini. Asosyal olursun mesela. Derslerine çalışmazsın. Okulda işler bu yüzden iyi gitmez. Öss veya Oks çalışman gerekirken bu oyunları oynarsın ve kazanamazsan eğer yapacak adam gibi bir mesleğinde yoktur kazanırsan da doğru düzgün bir bölüm olmaz. Hayatını bile etkiler. Ailenin de seni takip etmesi gerekir. Başıboş bırakırsa boş bir adamdan başka bir şey olmazsın bu böle uzar gider, olabilecek ihtimaller çok...
Kendini oyuna fazla kaptırmassan hiç bi zararı olmaz
yanıma biri gelince öle hemen başımdan savmaya çalışıyorum kız geliyor konuşacak bişi yok ko dan mı konuşcaz???
aklımda hep oyun oluyor derslere sık bakamıyorum vs vs....
yani oyun bizi çok pis geliştiriyo..
Gece yatarken yarın knight da ne yapacağım diye düşünürsen sen de bağımlı olmaya başlamışsın demektir
ağaçlar gelmeden önce clever +5 görevine hep giderdik çok manyak bi hesap yapmıştım her 12 dk da 1 clever 3m den satarsam ve günde 6 saat oynarsam günde 30m para toplarım haftada 200m buda 2-3 haftada köşeyi dönerim demektir diye
Hele bide gidip pre veya GB alırsan orda filim kopar işte
insanlar bazı şeyleri belli bi yaşa kadar düşünemez.saftır o yaşa kadar. neyi öğrendiyse onu devam ettirir.adamlar standart bir yaş sınırı koymuşlar oyuna, buna göre hareket etmek lazım..fakat türk çocukları bu tarz oyunlara daha meraklı. bu yaş sınırını +18 yapmak lazım aslında..
quote:
Orjinalden alıntı: BLooDy_KiLL
Kendini oyuna fazla kaptırmassan hiç bi zararı olmaz
Bir çocuğun gelişiminde temel etken ailedir.çocuk aileden ne gördüyse onu yapar , neler göremediyse görmek ister ileride...aile çocugu sürekli azarlıyorsa , çocuga sanki o evde sığınmaymış gibi hissini veriyorlarsa , çocuğa gereken ilgiyi göstermiyorlarsa , çocukda bu ilgiyi başka yerlerde arar , mesela yeni yeni arklar arar, en önemlisi internet oyunları , internetten arklıklar arar bulur , internet ortamındaki arklıklarda gelip geçicidir. o sadece sanal ortamda kalır , asıl arklık daima senin yanında olan , sana faydası olan kişidir ( konudan biraz uzaklaşmış gibi oldum )
benim hayatımı nasıl etkilediğini anlatayım da size de örnek olsun. yaşım 23 ve 4 senedr bu oyunu oynuyorum. ilk 2 senede pek bişi anlayamadım daha ii olabilmek için hırs yapmakla ve kasmakla geçti ama bu sürede 3 charım hacklendi.felaket koymuştu tabi bunlar ama asıl etkisi son 2 senede ortaya çıktı. oyuna deli gibi para harcadım( ayda ortalam 100ytl) ayrıca oyuna ayırdığım zaman günde 12 saati buluyodu bazen kalan vaktim de oyunun hesabını yapmakla geçiyordu. dolayısıyla çevremdeki kimseye ayıracak zamanım kalmamıştı. 5 ay boyunca bana her gün kendime gelmem için yalvaran ve çok sevdiğim kız arkadaşım başka biriyle çıkmaya başlamış( ben bunun 1 hafta sonra charım hacklendiinde farkına varabildim). son charım da hack yedikten sonra iice çöktüm ama çevremde derdimi paylaşabileceğim kimse bulamadım. önceden günde ortalam 4 saat tlf la konuşan biriydim fakat bayramda sadece 3 tane msj alabildim( 2 si yanlışlıkla atılmış msj lardı), okulu 3 dönem uzattım(oklun ortalama dönemlik maliyeti 5000 ytl nin üzerinde) umarım yazdıklarım ciddiye alırsınız ve bundan sonra daha dikkatli olursunuz. saygılar...
Okul zamanı oynamıyorum da...
Tatilde iş kopuyo
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme