>Bir sırrım vardı benim >Kimselere demediğim >Bir martı yaşardı kaçak >En kuytusunda yüreğimin >İzin almamıştı benden oraya yerleşmek için >Vurdum kilidi üstüne, >Ne su verdim, ne besledim.. >Ölsün diye bekledim. > >* * * > >Gün oldu çok ağladı >Özgürlüğe yalvardı >Biraz tuhaftı, >"Git" dedim, kaldı.. >Tek isteği sana doğru uçmaktı.. >Olmazdı, olmamalıydı >Vurdum kilidi üstüne, >Ölsün diye bekledim. > >* * * > >Birgün, sana gelirken alel acele, >Açık unuttuğum kapıdan sızıverip gizlice >Hiç beklemediğim bir anda >Dudaklarımın arasından kanatlandı aniden.. >Bir çığılık attı; >Öyle bir çığılık ki >Sen irktin, ben utandım. >Yıldızlar ayağımın altında >Birer birer ufalandı >Başımdan aşağıya dökülen >Kaynamış sular değil, >Düpedüz hayatımdı. > >* * * > >Ah işte o martı, >Bana ne yaptığını hiç anlamadı. >Çünkü o da dünyada en güzel şeyin, >Sevilmek olduğunu sandı. >Bense hayatımda ilk defa, >Sevmeyi tatmıştım yeni, >Sana hissettiğim aşkta ! >Hesapsız, kitapsız, >Hiç karşılıksız >Sevmeyi öğrenmiştim. >Bir martı.. >Bir hata.. >Seni kaybettim ! > >* * * > >Martıya ne mi oldu sonra? >Suçluydu.. kızgındım.. >Bir kurşun sıktım alnının ortasına >Vurdum kilidi üstüne >Ölsün diye bekledim ! > >* * * > >Son bir gayret seslendi >Bir garip baktı yüzüme >"Tamam" dedi >"Özür dilerim. Bir hataydı kabul.. >Affet, ölmek üzereyim >Fakat şimdi söyle merak ederim >Madem sevilmek değil, sevmekti dileğin >Onu kaybettin diye, sevemez misin?" >Sustum, cevap vermedim >Açtım kilitleri >Sardım yaralarını >Yaşasın diye dua ettim.. > >* * * > >Bir sırrım var hala benim, >Kimselere demediğim >Bir martı yaşıyor hür >En kuytusunda yüreğimin
quote:Orjinalden alıntı: aCeR_aNa >Bir sırrım vardı benim >Kimselere demediğim >Bir martı yaşardı kaçak >En kuytusunda yüreğimin >İzin almamıştı benden oraya yerleşmek için >Vurdum kilidi üstüne, >Ne su verdim, ne besledim.. >Ölsün diye bekledim. > >* * * > >Gün oldu çok ağladı >Özgürlüğe yalvardı >Biraz tuhaftı, >"Git" dedim, kaldı.. >Tek isteği sana doğru uçmaktı.. >Olmazdı, olmamalıydı >Vurdum kilidi üstüne, >Ölsün diye bekledim. > >* * * > >Birgün, sana gelirken alel acele, >Açık unuttuğum kapıdan sızıverip gizlice >Hiç beklemediğim bir anda >Dudaklarımın arasından kanatlandı aniden.. >Bir çığılık attı; >Öyle bir çığılık ki >Sen irktin, ben utandım. >Yıldızlar ayağımın altında >Birer birer ufalandı >Başımdan aşağıya dökülen >Kaynamış sular değil, >Düpedüz hayatımdı. > >* * * > >Ah işte o martı, >Bana ne yaptığını hiç anlamadı. >Çünkü o da dünyada en güzel şeyin, >Sevilmek olduğunu sandı. >Bense hayatımda ilk defa, >Sevmeyi tatmıştım yeni, >Sana hissettiğim aşkta ! >Hesapsız, kitapsız, >Hiç karşılıksız >Sevmeyi öğrenmiştim. >Bir martı.. >Bir hata.. >Seni kaybettim ! > >* * * > >Martıya ne mi oldu sonra? >Suçluydu.. kızgındım.. >Bir kurşun sıktım alnının ortasına >Vurdum kilidi üstüne >Ölsün diye bekledim ! > >* * * > >Son bir gayret seslendi >Bir garip baktı yüzüme >"Tamam" dedi >"Özür dilerim. Bir hataydı kabul.. >Affet, ölmek üzereyim >Fakat şimdi söyle merak ederim >Madem sevilmek değil, sevmekti dileğin >Onu kaybettin diye, sevemez misin?" >Sustum, cevap vermedim >Açtım kilitleri >Sardım yaralarını >Yaşasın diye dua ettim.. > >* * * > >Bir sırrım var hala benim, >Kimselere demediğim >Bir martı yaşıyor hür >En kuytusunda yüreğimin Kardeş şiirin yazarı kim merak ettim şiir güzel de