Şimdi Ara

bir tane pil bir tane de devre sorum var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet arkadaslar 1 ıncısı 12v 1.6a ile calısan bı aleti kac tane pil ile ,hangı tur pil ile beslersem enaz 5 saat calıstırabılırım veya daha fazla
    bir de bu pillerin ne kadar gucu kaldıgına dair bir lcd li pil gostergesı devresı yapmak ıstıorum sadece pilin 100 luk degerli olan ufak bı lcd ekranlı pılın yuzde kacını kaldıgını gosteren bır devre ıstıorum sımdıdeen tesekkurler

• Bunu pille değil aküle beslemen gerekir. Akünüde en azından 10A güzünde olmalı. Akünün doluluk oranınıda PIC ile ADC den kontrol ederek yapabilirsin. PIC16f628 bu projeye uygun görünüyor.
  • 10a lık aku kac calsıtırır pekı
    bı de bu konuda pek bır bılgım yok pıc ıle adc yı bılmıorum elınızde her hangı bır devre resmı yok mu ayrıntılı olarak
  • 10A akü size 6 saat yeter. Yazınızdan anladığım kadarıyla daha acemisiniz herhalde. PIC programlamak biraz daha tecrübe ister. Bildiğim kadarıyla hazır olarak satılıyor. Onlara bakın derim.
  • benım ıstedıgım sıstem mı hazır olarak satılıyor yanlız benım ıstedıgım sey aku ıcın deıl baska bır sıstem ıcın pıller ıcın 6 adet li-ıon 4800 mah lık pillerim bunları rc aracımda kullanıyorum genellıkle pıl durumlarını ogrenemıorum bıraz ıyı gıttıkten sonra pıller bıtebılıor ve onceden onlemımı almıs olamıyorum ınternette bıraz arastırdım ama bulamadım satıldıgınıda ılk sızden duydum satılıyorsa bı lınk adresı verebılır mısınız? eger satılmıyorsa sızden bole bır devreyı nasıl yapılacagını gostermenızı rıca edıcem sımdı den tessekkurler
  • Hazır olarak linkteki ürün var. Aşağıdaki linktede büyük bi ihtimal bu devrenin şeması ve pcbsi verilmiş. Basit bi devre olduğundan hazır almaya gerek yok bence.
    http://urun.gittigidiyor.com/Aku-Voltaj-Sarj-Gostergesi-Doluluk-Gostergesi_W0QQidZZ23624619

Eğer devreyi rc araba içerisine monte etmeyi düşünüyorsanız bu devre biraz büyük olacaktır.Harici bi şekilde yapabilirsiniz.
    http://www.elektrobilim.org/forum/showthread.php?p=35070

Bide size bi sorum olacak. Li-ion pilleri nasıl şarj ediyorsunuz??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senged -- 6 Nisan 2010; 20:11:14 >

• onların da sarj aletlerı var sarj edıyoruz her sey ıcın cok tesekkur ederım
    bir de bir sorum daha olucak 1.2v luk pılı nasıl 12v ta cıkartabılırım .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.