Şimdi Ara

bir taşla 3 kuş :)) (Sesizleştirme)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birçok nforge4 chipli amd kulanıcısının ortak sorunlarında biride üzrindeki küçük fanın sesidir.Epox npa ultra aldığım günden beri bende bu konuda sorunlar yaşıyorum .Çok sesli olan bilgisyarı sesizleştirmek için REVOLTEC Chipset Cooler ve Arctic-Cooling Fan AF12025 aldım.
    Arctic-Cooling Fan AF12025 :http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=L0155
    REVOLTEC Chipset Cooler:http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=RS001

Bağlayınca hayal kırıklığına uğradın ses devam ediyordu.Daha sonra anladımki sorunun işlecimcinin orjinal fanınında etkisi olduğunun farkına vardım.Ne yapsam ne yapsam diye düşünürken aklıma birden Arctic-Cooling Fan AF12025'i işleci fanı yerine takmak gedi sol üst vidasını sabitlemem yetti böylece çok ısınan ramlere işlemciye ve chipsete aynı anda hava üfleyerek baya sesiz bir sistem oluşturulabiliceğinin farkına vardım.Şu an fotoraf makinem olmadığı için resmini yollayamamıyorum.Ama tes sonucuma göre işlemci sısım 39lardan 34 e kadar düştü.Chipet ise hem REVOLTEC Chipset Cooler'ın fanı çalışırken hemde fansız çalışırken 40 derecede kaldı (epoxun orjinal fanında da sıcaklık yakklaşık olarak aynıydı.)Sanırım heatsink oturtturken iyi oturtamadım.Lafı fazla uazatmadan 12 lik kalteli bir fan ile hem ramlerinizi hem işlemcnizi hemde nforge 4 chipsetinizi soğutabilirsiniz.Gidipde yüksek meblarlara işlemci fanı almaktan daha mantıklı gözüküyor.Sizin yorum ve önerilerinizi bekliyorum.

• tamamen haklısın
  • İşlemcinin üzerine koyduğun fan titreşimden dolayı sorun yaratmasın? İyice sabitlediğinden emin ol bence. Ayrıca çok güzel bir düşünce.
  • Evet Katılıyorum güzel fikir...
  • peki bu fan işlemcinin üzerine tam oturmadı herhalde, bu arada ram i de soğutuyorsa büyük bir fan olsa gerek, istediğin sessizlik geldimi, hiç bir şikayetin yok öyle değil mi aynı şeyi banada önerirmisin? bende kasayı sessizleştirmek istiyorum, işlemci yerine takabileceğim sessiz bir fan biliyormusun sanırım senin dediğin bu fan kasa fanı, ama kaliteli bir şeye benziyor
  • S@N@Ne!!! halklısın titreşim büyük bir sorun ama işlemcinin üzerine koyduğum fan titreşim sorunu yaratmıyor.Ancak azda olsa kadaki powersuplynin 12 lik fanı (kasa aopen hb-600) azda olsa titreşim yaratıyor :((Çok rasız edici olmasada onun nasıl yok edeceğimi araştırıyorum.Eğer bilgin varsa yardımcı olabilirmisin?

khalistrom kulandığın anakartın modelinini yazmamışsın ama bendeki epox npa ultra+ anakartım 12 cmlik fan 3 nü birden soğtubiliyor.Ses seviyesine şu an duyduğum tek ses değşmedim eksoz fanının sesi.Aşağıda yazacağım değişikliklerden sonra sanırım istediğim düzeye ineceğim.Ama eskiye göre çok daha iyi olduğunu ve böyle bile rahatlıkla kulanabiliceğimi söyleyebilirim.Açıkçası piyasada çok iyi cpu için fanlar fiyatlarını görünce pekde inceleme gereği duymadım.O yüzden pek bilgim yok.Şu an chipset için pasif soğtucu kasa için egsoz fanı ve işlemci için 14 cmlik fanı aynı fiyata alabiliceğim.Anakartını yazarsan elimden gelen yardımı yapmaya çalışırım.

Şu an hiç bir sorun yaşamadım chipsetim 39 derecede cpum ise yüke göre 34 ile 43 derece arasında çalışıyor.Şu an tek sorunum egsoz fanım kaliteli olmadığı için kasadan sıcak havayı atamamam.Ama işi bir adım daha ileri görüterek AeroCool Streamliner 14 cm lik fanını (http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=L050 ) alıp takacağım.Ayrıca kaliteli pasif bir chipset soğtucu temin edip takacağım.Sanırım bu şekilde ekran kartınıda biraz olsun soğutum chipsetide çok daha iyi soğutacağım.Buraya resimleri ve sonuçlarını yollamak için sistemin tamamlanmasını bekliyorum.Bu akşam siparişleri veriyorum sanırım en geç perşembe günü tamamen birip sonucu buraya yazarım.

Küçü bir ekleme yapayayım. Aerocool Dominator CPU Cooler benim yaptığım soğutma sisteminin aynısını yapmış(tabi daha profesyonel olmuş).Biraz önce ararken buldum.http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=K0237 adresinden inceleyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ueaydin -- 9 Temmuz 2006; 21:59:24 >

• Titreşim yapan fan kasa fanı ise vidalarının iyice sıkıldığından emin ol. Eğer fayda etmezse kasa ile fan arasına kauçuk malzemeden yapılmış pul koyacaksın. Galiba tanesi 1$ dı. Ekleme yaptığın cpu soğutucusu çok güzel ama pahalı ve daha gelmemiş.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: S@N@Ne!!!

Titreşim yapan fan kasa fanı ise vidalarının iyice sıkıldığından emin ol. Eğer fayda etmezse kasa ile fan arasına kauçuk malzemeden yapılmış pul koyacaksın. Galiba tanesi 1$ dı. Ekleme yaptığın cpu soğutucusu çok güzel ama pahalı ve daha gelmemiş.

Titreşimi yapan powersupynin fanı daha doğrusu onda bir sıkıntı yok kasayı kapattığımda kasanın üst panelinden geliyor ses elimi koyunca kesiliyor.Sürekli değil nadiren oluyor ama o kadar uğraştan sonra ses duyunca çıldırıyorum :))Arasına içi hava dolu plastiklerden koydum ama fayda etmedi.Açıkçası ben musluk contalarını denemeyi düşünüyordum.1$ biraz pahalı geldi bana.Malesef güzel ma pahalı soğtucu.Omun yerine üzerindekinin benzeri fanı 45ytlye işi bitireceğim.Sonuçta orjinal fanın heatsinkide yeterli oluyor :)

• bende 3-5 aydır senin yaptığın şekilde kullanıyorum
    fan valla ekran kartı anakart ram hepiciğini soğutuyor
  • ASUSTEK A8N5X NF4 DDR SES+GLAN+SATA 16X 939p anakart modelim. anladığım kadarı ile sende tam olarak sistemi oturtmamışsın, bence sonucuna göre konuşalım sonra bazı sorunlar çıkmasın bilmem anlatabiliyormuyum. ayrıva yaptığın sistemin fotoğrafını bana gönderirmisin. bir şekilde cep telefonuda olur herşey olur. mail adresim khalistrom@yahoo.com. sanada kolay gelsin işlerinde
  • Anakartının resmine baktım.Gördüğüm kadarı ile chipsetin ekran kartının altında kalıyor.Bu senin için bir dezavantaj olacaktır.Ayrıca chipsetinde benimkine göre biraz sağda Yani fandan faha uzakta kalacaktır.Buna ramen fasif soğucu ile overclock yapmıyorsan chipseti soğutabiliceğini düşünüyorum.Bu gün kalan parçaların siparişini verdim.Bir kaç gün içinde elimde olur.Ablamdanda digital fotograf makinasını alıp resmini, sistemin ulaştığı sıcaklıkları ve kullandığım parçaları ayrıntılı olarak size iletirin sonuçlara göre sizde sistemi sesizleştirirsiniz.
  • gayet güzel fikir taktığınız fan kaç devir
  • quote:

Orjinalden alıntı: mjordan

gayet güzel fikir taktığınız fan kaç devir

Şu an alltaki fan takılı 1500 devirde dönüyor ama bu fanıda AeroCool Streamlinerın 14 cmlik 100 devirde dönen 19.6dBA ses çıkaran 54.7 CFM hava akımı üretem modeli ile değişiceğim.Alttaki fanıda egsoz fanı olarak kulanacağım.
    Arctic-Cooling Fan AF12025
    Fan Dönüş Hızı: 1500 RPM
    Hava Akımı: 56.3 CFM / 95.7 m3/h
    Maksimum Ses Seviyesi: 24.5 dB(A), 0.6 Sone
  • güzel fikir
  • ısı değerlerini yazarsan daha iyi yorum yapılabilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: sunshines35

ısı değerlerini yazarsan daha iyi yorum yapılabilir

Chipset 39-40 arsında değişiyor.Ama asla ne üzerine çıkıyor nede altına iniyor ( açılış hariç).Cpu yük durumuna göre 34-43 arsında oluyor.Cpuya bağladığım fan hız ayarlı olmadığı için egsoz fanının işlemcinin sıcaklığına göre ayarlayacak şekilde bağladım. (932 Rpm ile dönen fan egsoz fanıdır işlemci 40 dereci geçince 1800 devire çalşıyor.).Açıkçası bu güne kadar sese alıştığım için gece açık bıraktığım bilgisayarımı sabah kaltığımda kapalı zannetim power tuşuna basıp bilgisyarı kapadım :))

Algılayıcı Özellikleri
    Algılayıcı Türü Winbond W83627THF
    Algılayıcı Erişimi ISA 290h

Sıcaklık
    Anakart 40 °C (104 °F)
    CPU 37 °C (99 °F)

Soğutucu Fanlar
    CPU 932 RPM

Voltaj Değerleri
    CPU Çekirdek 1.60 V
    CPU AUX 3.34 V
    +3.3 V 1.52 V
    +5 V 4.89 V
    +12 V 10.82 V
    +5 V Beklemede 4.48 V
    VBAT Akü 3.09 V

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ueaydin -- 11 Temmuz 2006; 1:28:27 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ueaydin

quote:

Orjinalden alıntı: sunshines35

ısı değerlerini yazarsan daha iyi yorum yapılabilir

Chipset 39-40 arsında değişiyor.Ama asla ne üzerine çıkıyor nede altına iniyor ( açılış hariç).Cpu yük durumuna göre 34-43 arsında oluyor.Cpuya bağladığım fan hız ayarlı olmadığı için egsoz fanının işlemcinin sıcaklığına göre ayarlayacak şekilde bağladım. (932 Rpm ile dönen fan egsoz fanıdır işlemci 40 dereci geçince 1800 devire çalşıyor.).Açıkçası bu güne kadar sese alıştığım için gece açık bıraktığım bilgisayarımı sabah kaltığımda kapalı zannetim power tuşuna basıp bilgisyarı kapadım :))

Algılayıcı Özellikleri
    Algılayıcı Türü Winbond W83627THF
    Algılayıcı Erişimi ISA 290h

Sıcaklık
    Anakart 40 °C (104 °F)
    CPU 37 °C (99 °F)

Soğutucu Fanlar
    CPU 932 RPM

Voltaj Değerleri
    CPU Çekirdek 1.60 V
    CPU AUX 3.34 V
    +3.3 V 1.52 V
    +5 V 4.89 V
    +12 V 10.82 V
    +5 V Beklemede 4.48 V
    VBAT Akü 3.09 V

benim sonuçlarla hemen hemen aynı ,
    tek farkı benimkininde manyak gibi voltaj var
    stok fan ile reset atan bilgisayar 12 fanla boştayken 35 (oda sıcaklığı +10) sistem %100 iken 42 diyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi combata -- 11 Temmuz 2006; 14:41:38 >

• AeroCool Streamlinerın 14 fanı biraz önce elime ulaştı işlemcinin üzerine bağladım.Sesi yok denecek kadar az 1000 devirde dönüyor ama verdiği hava miktarı Arctic-Cooling Fan AF12025'e göre daha az olduğunu ilk çalıştırdığımda analadım.Bilgisyarı çalıştırıp tam yük altında çalıştırdığımda malesef hüsrana uğradım.Chipseti 39 derecede tutan fan malesef işlemciyi eskisi kadar soğutamada.Arctic-Cooling Fan AF12025 fan ile 43 derecenin üzerine çıkmayan cpu 47 derece kadar çıktı.Ses olayına gelirsek egosuz fanı olarak bağladığım Arctic-Cooling Fan AF12025 kasanın arkasındaki ısgaran üflediği yüksek miktardaki hava biraz uğultu yaratmışa benziyor ancak ses olayını gece test etmeden net bir şey söyleyemeyeceğim.Hala test ediyorum ama görünen o ki Arctic-Cooling Fan AF12025 gene cpuya takıp AeroCool Streamlinerın 14 cmlik fanını egosoz fanı olarak kulanacağım.
    Tek eksik parçam Zalmanın pasif kuzey köprüsü soğutucusu kaldı.

• EWT çok haklısın :)
  • arkadaslar fotoğraf koyabilirseniz iyi olur bişey anlamadım.uyumam lazım aslında sabah bi daha okurum o zaman bişeyler anlayabilirim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.