< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M4M00D -- 29 Haziran 2024; 15:48:37 > |
Bir Türk gencinin yatırım serüveni
-
-
vay kendine blog açtın ha güzel.
-
Ufak çaplı bir hobi olarak açtım yazmak iyi geliyor
-
Eurobond almak istiyordum ancak CDS puanları düşüyor almak için biraz geç kaldık galiba
-
-
13900 TL 1000 gr gümüş sattım
-
Tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.
Harcama ve birikimlerini takip etmek önemli. >>Takip edemediğini ölçemezsin, ölçemediğini yönetemezsin.
Portföyün neredeyse sadece altından oluşuyor, belki biraz çeşitlendirmek istersin. Şu an biraz durgun olsa da Bist'e de bir miktar aktarabilirsin, çok güzel şirketler var.
Altın çeşitleri ile ilgili exceli gereksiz detaylı buldum, sadeleştirirsin belki. Örnek:
1- bankada gram altın 200 gr
2- fiziki altın (cumhuriyet, ziynet vb) 130 gr gibi.
Bileziğin değeri örneğin 10,4 gr altına denk geliyorsa o şekilde yaz sürekli hesaplamak zorunda kalma.
Piyasada çok güzel takip excelleri var bulup faydalanabilirsin. Eposta adresi verirsen benimkini yollarım, sitede yazmamışsın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkürler hocam portföy takibini daha sade bir hale getirmiştim haftasonu.
Portföydeki altın miktarının çok yüksek olduğunun farkındayım haklısınız. Dönem dönem farklı yatırımlara yönelip kazancı ile beraber tekrar altın alıyordum bu şekilde miktarı arttırdım. Altın ve gümüş alımını durdurdum şuan eurobond topluyorum portföyün %10 u Eurobond olunca BIST hisselerine yöneleceğim. Bu şekilde devam ederek portföydeki altın miktarını %50 ye kadar düşüreceğim ilk hedefim bu yönde
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
2. eurobond alımını yaptım portföyün dağılımı yavaştan değişiyor
-
Özgürlüğe Yatırımtwitter“#yatırım Finansal özgürlük yolculuğumda nisan ayına kadar neler yaptım ve neler yapacağımı bloğumda olabildiğince kısa ve öz olarak anlattım. Değerli yorumlarınızı bekliyorum. https://t.co/B07VJ58eRT”https://twitter.com/ozgurlugeyatirm/status/1642513045665488897
-
Bloğunuzu inceledim (hatta yorum da yazdım), hayırlı uğurlu olsun. Ben de elimden geldiği kadar ABD borsalarına yatırım konularında yazılar yazıyorum (borsaamerika..com). İnsan her gün daha da hevesleniyor yatırım yaptıkça, geleceğini güvence altına almaya çalışma düşüncesi bile motive etmeye yetiyor insanı. Tekrardan hayırlı olsun bloğunuz.
-
Geleceği güvence altına almak tam olarak bunu yapmaya çalışıyorum işte
sitenizi inceliyorum şuan gayet güzel yazılarınız var
-
Dün yaptığım haftalık portföy karşılaştırması bu sıralar işler yolunda gidiyor
-
"Portföy Çeşitlendirmesi" konusunda bir yazı yazmıştım. Bir inceleyin isterseniz. Sizin portföyde "altın" maşallah çok büyük yer kaplamış. Özellikle "Birden Fazla Fona Aynı Anda Yatırım Yapmak" diye bir yazı yazmıştım ve orada Rusya'nın temerrüde düşmesi ve bu durumun sonuçlarından bahsetmiştim. Özetle yatırımlarınızı dengeli bir şekilde büyütseniz çok daha güvenli olur sanki. Hayırlı, bereketli kazançlar.
-
Benim yatırım stratejimde altının yeri bambaşka. Çok uzun vadeli bir yatırım planım olduğu için problem değil çünkü altın oranım zamanla kademeli olarak düşmeye başlayacak. 14 nisan ve sonrası altının gidişatına bağlı olarak bu süreç biraz daha da hızlanabilir tabiki
-
O zaman hayırlısı olsun inşallah:)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Özgürlüğe Yatırımtwitter“Alternatif yatırım araçları serime yeni bir konu ile devam etmek istiyorum. Kısa ve öz olarak elimden geldiğince anlatmaya çalışacağım. #ETF Nedir? Nereden alınır? Çeşitleri nelerdir? Avantajları ve dezavantajları nelerdir? gibi soruları cevaplayacağım++”https://twitter.com/ozgurlugeyatirm/status/1654967861624832000
-
Bu daha iyi oldu sanırım Dediğiniz dönem borsaya ağırlık verseydim benim için üzücü olurmuş
-
Sizin yatırımlarınızı takip ediyorum. Bir konuda sizinle ayrışıyoruz.
Ben hedef portföyü tamamen gram altın şeklinde hesaplıyorum.
Örneğin benim aylık gelirim 30 gram altın olmalı gibi düşünüyorum.
1000 yıl önce Dolar, Euro, BİST, NASDAQ, SP vs. yoktu. Geçerliliği olan tek şey altındı. Zira dolar enflasyonunun %10 larda, Euro enflasyonunun %40 larda, TL enflasyonunun %80 lerde (TL enflasyon verisinden kesinlikle hiç şüphe duymuyorum )olduğu bir yıl geçirdik.
-
Güzel bir düşünce bende toplam portföyü altın ile karşılaştırırım sık sık etkili bir yöntem bu konuda. Fakat aylık 30 gram altın hedefi benim için oldukça yüksek 😅
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- hangi bankalar ons altın satıyor
- cihat e. çiçek özgeçmiş
- altın nereden alınır
- benzin istasyonu aylık kazanç
- altın biriktirmek
- yapay zeka ile borsa tahmini
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X