Şimdi Ara

Bir türlü çözüm bulamadım AdWare için yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sanırım yaklaşık 1 hafta önce başladı bu olay. Muhtemelen sisteme adware tarzı bir virüs bulaştı, bazı sitelere girdiğimde anasayfası yüklendikten hemen sonra karşıma kocaman bir reklam çıkartıyor, aşağıda ekte ekran görüntüsünü yolluyorum, hep aynısını gösteriyor, tıklayınca farklı bir siteye yönlendiriyor. Mesela bu ekran görüntüsünü cumhuriyet gazetesinin resmi sitesine girdikten sonra aldım. Şimdiye kadar gözlemlediğim şey şu ; SSL kullanmayan yani http:// protokolündeki sitelerde çıkarıyor. https lerde şimdilik görmedim, belki denk gelmedim bilmiyorum.
    Öncelikle Chrome dahil, firefox, explorer gibi türlü türlü browser larda denedim, hepsinde aynı şekilde çıkartıyor, yani Chrome a özel birşey değil.
    Bilindik bilinmedik nerdeyse onlarca antivirüs , anti malware ve anti adware programlarıyla sistemi taradım, bununla ilgili herhangi birşey bulamıyorlar.
    Bilgisayarda zaten yüklü çok bir program yok. Başlangıçta çalışan ve servis olarak çalışan tüm programları gözden geçirdim, bilmediğim tüm servisleri kapattım vs . Ama yok yani. Bir türlü kurtulamadım. PC ye format da atmak istemiyorum, daha sonra tekrardan birçok ayar yapmak, yüklemeler şunlar bunlar zor geliyor. Nasıl birşey ki bu bir türlü bulunamıyor.
    Duyan gören başına gelen fikri olan var mı acaba?

Bir türlü çözüm bulamadım AdWare için yardım

• Gridinsoft Trojan Killer tavsiye ederim.
  • Jrt veya combofixi denemelisin. Komut istemcisiyle çalışan drin tarama yapan iki adware ve antivirüs programı.
  • tek_Türk kullanıcısına yanıt
    Denemiştim bunu, işe yaramadı
  • Ludo-Shi L kullanıcısına yanıt
    Combofix in geliştirilmesi artık durduruldu, windows 10 desteği yok, o yüzden çalışmıyor. Diğer tavsiye ettiğin JRT yi denedim, işe yaramadı o da :(
  • ratm R kullanıcısına yanıt
    Zemana AntiMalware denediniz mi?
    AdwCleaner denediniz mi?

Nette kurtulma yöntemi aşağıda gösterilmiş.https://malwaretips.com/blogs/remove-pdf-converter-app/
  • Emsisoft un bir uygulaması vardı birde onu dene istersen adı aklıma gelmedi ama
  • Hitman pro işinizi görecektir muhtemelen
    İkisini de denedim, maalesef :(
  • Reverser R kullanıcısına yanıt
    Bunu da denedim, bu da çare olmadı maalesef :(
    Hemen bakıyorum buna da , umarım işe yarar
    Üstad o da olmazsa bi format gözüktü sana
    Malwarebytes ile sistemi güvenli modda başlatıp tarama yapın bir de.
    Evet Emsisoft da işe yaramadı, sanırım format yolu gözüktü. Benim anlamadığım, nerdeyse 20-25 tane program denedim, bunların bulamadığı ne olabilir?! Çok ilginç. Hayatımda ilk kez böyle birşeye rastladım desem yalan olmaz herhalde.
    Belki sistem dosyalarını içine saklanmış olabilir. Bu tarz adwarelar bildiğim kadarıyla sistem dosyalarını detaylı taramıyor.
  • Malwarebytes'la güvenli modda en üst ayarlarda tarama yaptırınBir türlü çözüm bulamadım AdWare için yardım
  • 2010 larda PC Tools Spyware Doctor hiç birini affetmiyordu. Ama ortamlara veda etti. Artık yok.
    Evet olabilir, ama birçok anti rootkit ile de taradım, güvenli modda SFC ile Windows dosyalarını da kontrol ettim. Maalesef hiç bir şekilde düzelmiyor
  • ibo-wan kullanıcısına yanıt
    Bunu da denedim, o da birşey bulamıyor. Hangi sistem dosyasını ele geçirmiş olabilir diye düşünüyorum, ama bir yandan SFC ile tarama da yaptım, öyle birşey olsa dosyayı orjinali ile düzeltirdi diye düşünüyorum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.