Şimdi Ara

Bir türlü sorunu bulamadım. (Yardım...)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sorunum tam olarak şu; Hangi oyunu oynarsam oynayayım, akıcı bir şekilde oynuyorum, ama her 5 dakikada bir 30 saniye süreyle sağlam bi kasılma meydana geliyor. Hani böyle sistem yetersiz kalır, sürekli kasılır makine aynı o şekil. Bu çok can sıkıcı bir şey, sistemin çok rahat kaldırdığı oyunları bir türlü o kasılmayı yaşamadan oynayamıyorum. Özellikle online oyunlarda fazlasıyla can sıkıcı oluyor.

Sistemim şöyle ;

Asus B85 Plus Anakart
    Core i5 -4670 3.4 Ghz İşlemci
    Kingston HyperX 8 GB DDR3 Ram
    1 TB Samsung HDD
    NVidia G-Force GTS 250 - 1 GB 256 Bit - DX10 Ekran Kartı
    450 Watt Power Everest Kasa
    İşletim sistemi : Windows 7 Ultimate x64.
    Ses kartı : Roland TRI Capture USB 24 Bit -96 Khz.

Bu sistemle Dx 11 oyunlarını saymazsak bir çok oyunu rahatlıkla oynayabiliyorum. Örneğin Battlefiled 3, Battlefiled 4, Crysis 2, Batman serisi, Assassin' s Creed serisi gibi. Düşünün Counter - Strike 1.5 gibi oyunda bile yukarıda bahsettiğim gibi 1 dakikadan daha kısa şekilde ama yoğun olarak kasılabiliyor bu bilgisayar. Grafik bakımından dandik online oyunlarda bile aynı kepazeliği yaşıyorum ve çözümü bulamadığım için çok canım sıkılıyor.Kendimce bir takım yöntemler denedim tabi ki, aklıma gelenleri yazayım.

Hard Disk 'te bölünmüş dosyaların büyük bir kısmını birleştirdim.
    Genel bir sistem taraması yapıp, işletim sistemindeki sorunları çözdüm.
    Eksik olan DLL dosyalarını tespit edip onardım.
    Ekran kartı sürücüsünü kontrol ettim, herhangi bir update olmadığı için sorun görmedim.
    Grafik ayarlarını NVidia Kontrol Paneli' nden performans 'a çektim.
    3'ncü parti uygulamalar download edip, CPU Sıcaklığı ve sistem performansını analiz ettim. ( Bios' tan bakmadım henüz...) CPU Standart şekilde. Virüs girmediği için kullanımı %100 olmuyor kesinlikle.
    Kasanın içini açıp herhangi bir tozlanma var mı diye baktım, tertemiz içi hala. Hava sirkülasyonu yapan extra fanda mevcut.
    İşlemci sıcaklığı ortalama 65 C.
    Son olarak çare bulamayıp format attım, düzelmedi. Şu an aynı şekilde yine belirli aralıklarla ve aşağı yukarı 30 sn. süre ile kasılma sorunu mevcut.
    Ekran kartı fazla ısınıyor desem, zaten çift fanı var,tozdan boğuluyor desem kasa tertemiz. Yine ekran kartından endişem aslında. Ama napacağımı tam kestiremiyorum doğrusunu söylemek gerekirse. İşletim sisteminden kaynaklı bir şey mi bilmiyorum çünkü aynı işletim sistemini tekrar kurdum formatla.

Önceleri bu sorun olmuyordu. Son zamanlarda sık sık ortaya çıkmaya başladı. Tavsiyeleriniz rica ediyorum.

• Hw monitör programını indirip boşta ve oyun oynadığınız esnada ki durum için ayrı ayrı ekran görüntüsü alın. Hdtune veya bildiğiniz başka bir program ile benchmark, health, erroscan, erroscan sekmesi altında speed test, ayrıcada StressMyPc programı ile de stes testi işlemlerini gerçekleştirip sonuçları gönderin bir bakalım.
  • dopac34 kullanıcısına yanıt
    Cevap verdiğiniz için teşekkürler öncelikle. Tamam dediğiniz işlemleri gerçekleştirip buraya tekrar dönüş yapacağım. İlginize teşekkürler.
    Merhabalar, bahsettiğiniz sistem testlerini hazırladım.

Bir türlü sorunu bulamadım. (Yardım...) Bir türlü sorunu bulamadım. (Yardım...) Bir türlü sorunu bulamadım. (Yardım...) Bir türlü sorunu bulamadım. (Yardım...) Bir türlü sorunu bulamadım. (Yardım...) Bir türlü sorunu bulamadım. (Yardım...) Bir türlü sorunu bulamadım. (Yardım...) Bir türlü sorunu bulamadım. (Yardım...) Bir türlü sorunu bulamadım. (Yardım...)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CihanOnline -- 16 Haziran 2014; 17:13:26 >

• İngilizlerin deyimi ile "LOL" yani..
    Ellerinize sağlık tüm testleri güzelce yapmışsınız.
    Madde madde sıralayarak size düşüncelerimi aktarmaya çalışayım.

1. Öncelikle sıcaklık ile ilgili problemleriniz var bunların nedeni ya iyi bir havalandırmaya sahip olmamak olabilir yada donanımsal bir arıza olabilir. Ancak havalandırma konusunda ve temizlik konusunda gerekli her şeyi yaptığınızı belirtmişsiniz. Bence bunları bir kez daha gözden geçirin, he rşey olması gerektiği gibi mi tekrar kontrol edin. Çünkü hem anakart hem ekran kartınızda ısılar tavan yapmış, ikisinde birden aynı sıkıntının görülmesi oldukça düşük bir olasılık. Gerekirse kuzey köprüsü için bir fan düşünün, ekran kartının fanını çıkartıp temizleyin, gerekiyor ise ince bir yağ ile (silah yağı oldukça uygundur) pervaneyi söküp yağlayın, termal macununu yenileyin. İşlemcinizde de tavan yapmamış olsa da yük esnasında sıcaklık problemi görünüyor. İşlemciniz için mevcut fanın yetersiz geldiğini düşünüyorum, bence daha iyi bir soğutucu alıp termal macununun da yenilenmesi iyi olacaktır. Genel olarak kasanızda bir ısı probleminizin var olduğu bir gerçek, bence bir şeyleri yanlış yapıyorsunuz. Bunun için tüm kasa dizaynını, fanları gözden geçirin, gerekiyor ise bu işlerden daha iyi anlayan bir tanıdığınızdan yardım alın olmaz ise profesyonel manada bir servisten destek alamayı da düşünebilirsiniz. Bu işlemlerden sonra yeniden hwmonitor ile boşta ve yükte ekran görüntüsü alın.

2. Stress testleri çok anormal değil, bir ara cpu çakılmış ancak bu anakarttaki ısıdan kaynaklı bir sorun olabilir, bunun dışında ben bir sıkıntı göremedim.

3. Hddnizin değerleri normal sınırlar içerisinde, ancak anlayamadığım okuma/yazma değerleri çok kötü. Bu işlemi yaparken acaba bilgisayarınızda işlem yapıyor muydunuz, veya antivirüs programınız var mıdır? Mevcut değerler iyi iken okuma yazma değerlerindeki kötü sonuç ancak bunun ile açıklanabilir diye düşünüyorum, yoksa smart kendini kaybetmiş diyeceğim .

Burada minik bir sıkıntınız görünmekte. Hddnizde fiziksel hasarlar mevcut, bu durum için bir kısım insan bad sektör derken bir kısım insan ise değil diyor. Ben isme takılmanın yersiz olduğunu ve fiziksel hasarın meydana geldiğinin bilinmesinin yeterli olacağı kanısındayım. Şimdilik abartılacak bir durum yok, sürekli olarak takip edilip ilerleme olup olmadığı incelenmeli. İlerleme yok ise endişelenmeye gerek yok, ilerleme var ise de bu ilerleme hızına bakarak gidişatın vahameti ortaya konabilir. 10 gün -15 gün - 1 ay - 2 ay - 3 ay - 6 ay ara ile yapacağınız test sonuçları size yeterli gelecektir diye düşünüyorum, tabi bence gereksiz derseniz siz bilirsiniz diyeceğim. Yinede test sonuçlarını gönderirseniz bakıp durumu analiz etmenize yardımcı olmaya çalışırım.

Ayrıca hdd kablosunda bir kırıklık da olabilir ancak öyle söz edilmeye bile değecek bir problem gibi görünmüyor. Yinede elinizde hazır var ise hdd kablonuzu değiştirin, yoksa yolunuz bir teknoloji mağazasına düşer ise bir tanede hdd kablosu satın alabilirsiniz.

Bunun haricinde ben bir sıkıntı göremedim. Sadece hwmonitor görüntüsünde en alt kısımda ne olduğunu merak ediyorum, çektiğiniz iki görüntüde de çıkmamış. Geçmiş olsun.

Söylediklerinizi gerçekleştirmem biraz zaman alacak, ben yine elimden geleni yapıp, buraya gereken bilgilerle döneceğim. Yardımınız için, vakit ayırıp bunca şeyi yazdığınız için çok teşekkür ederim. Tekrar görüşmek üzre, saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CihanOnline

Söylediklerinizi gerçekleştirmem biraz zaman alacak, ben yine elimden geleni yapıp, buraya gereken bilgilerle döneceğim. Yardımınız için, vakit ayırıp bunca şeyi yazdığınız için çok teşekkür ederim. Tekrar görüşmek üzre, saygılar.

Ekran kartının baktım GTS 260 gddr3 işlemciniz 4.nesil ekran kartınız sistem olarak geride kalmış fps düşüşü donma Vs buna bağlı olarak da yaşayabilirsiniz o işlemciye hd R9 serisi ve 7xxx serisi ekran kartı almanız gerekiyor Size bellek bant genişliğinde sorun oluşturuyor gddr5 ekran kartı alın rahat edin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada ankartınızda tam performans almak istiyorsanız z77 çpsetli ankart almanız gerekir b serisi ankartınızdan tam performans alamasınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadasın dedıklerını uyguladıktan sonra ram voltajı deneyın

ram uzerıne bakın 1.5 v yazıyordur yada 1.6 neyse bıostan gırıp elle voltaj verın ram ben boyle cozmustum msı ımzamda yazıyor kart
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.