Şimdi Ara

Bir Tv kanalı bana dava açtı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
3.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Youtube yüklediğim bir video yüzünden telif hakkı nedeniyle bir televizyon kanalı bana dava açtı. Onların telif hakkı dediği şey video da sadece 2 saniye gözüküyor ve bugün kağıt geldi tensip tutanağı diye. hukuk ile ilgili pek bir şey bilmiyorum tensip tutanağı nedir ? daha önce başına böyle bir şey gelen var mı ? youtube da sadece 2 saniye nedeniyle telif hakkı davası mı olur ? ayrıca o 2 saniyede ki telif hakkı dedikleri şey bugün youtube da dakikalarca yükleyen youtube kanalları var. onların da video üzerin de hiç bir hakkı yok peki neden bana dava açıyorlar hemde video 1.500 izlenme falan çok fazla değil. bu işlerden anlayanlar yardımlarınızı bekliyorum şimdiden sağolun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 395808 -- 24 Nisan 2015; 17:11:14 >

• İçeriğini bilmesem de internette bakınca senden delillerini istiyorlar. Ama en iyisi bir avukat ile görüşmen.
  • yigit105 Y kullanıcısına yanıt
    ne gibi delil. zaten yüklediğim videoyu 2 yıl önce kaldırdılar bende 1-2 ay önce herkes o tür videolar yüklemiş niye benimkini kaldırıyorlar diye karşı bildirim gönderdim. daha sonrasında da bu dava olayı çıktı. zaten 2 yıldır ortada video falan yok hala da yok.
  • arkadaşlar yok mu böyle bir şey yaşayan veya yardımcı olabilecek kimse
  • 1 sn de olsa isterse dava acabilir, fotograf kullanimindan bile dava acip kazaniliyor suan cok rahat bir sekilde. Bence avukat tutun ya da tv kanalinin avukuti araciligiyla anlasin kanal ile.

Bu sekilde youtube da instagramda izinsiz fotograf ve video kullanan fazlaca hesap var ve bunlar suctur, zamanla hepsine gordukce ya dava acarlar ya da sildirirler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 395808

ne gibi delil. zaten yüklediğim videoyu 2 yıl önce kaldırdılar bende 1-2 ay önce herkes o tür videolar yüklemiş niye benimkini kaldırıyorlar diye karşı bildirim gönderdim. daha sonrasında da bu dava olayı çıktı. zaten 2 yıldır ortada video falan yok hala da yok.

Resmi kanal veya kuruluş'a karşı bildirimde bulunmuşsun. Yani sana yollanan ve teliften ötürü silinen video'ya itiraz etmişsin.
    İtiraz etmeseydin sadece video silinirdi ve olay kapanırdı, lakin itiraz ettiğin için skor 1-1 durumuna geldi.
    Bu durumda kim haklı kim haksız onu tespit etmek için olay mahkemeye taşınıyor :) Geçmiş olsun.
    Youtube kurallarını bilmeden video yüklenmemeli...
  • DeathWing kullanıcısına yanıt
    Doğru diyorsun, haklısın. Fakat ben telif hakkı olduğunu anlayamadım. Şöyle ki benim youtube'a yüklediğim videodan bugün youtube'ta aratma yapsanız belki binlerce aynı şekilde aynı tarzda video bulabilirsiniz bende bunun yanlışlıkla olduğunu veya birinin benim kanalıma zarar vermek istediğini düşündüğüm için telif hakkı yoktur diye geri bildirim yolladım. Şimdi burada benim anlamadığım insanlar o videonun 40 dakikasını koymuş 10 dakikalığını koymuş 5 dakikalığını koymuş benim gibi sadece 6 saniye aynı videoyu yükleyenler olmuş fakat bazıları dediğim gibi 40 dakika 30 dakika gibi çok uzun sürelere sahip videolar koymuş. Ben ise sadece 6 saniyelik bir "vine" videosu yükledim. Üstelik benim izlenme sayımda çok düşük 1.500 civarı bir şey. Benim evime yolladıkları kağıtta ise bizi zarara uğrattı gibi şeyler yazıyor 6 saniyelik bir video ile nasıl zarara uğratabilirim ? ve herhangi bir ticari amacımda yok. Şimdi benden telif hakkı için para falan istiyorlar fakat ne kadar istediklerini veya neye göre ne kadar ceza olacağını bilmiyorum yani 10 dakikalık bir video ile 6 saniyelik bir videonun telif hakkı aynı mıdır? neye göre telif hakkı cezaları belirleniyor bunları bilmiyorum. biraz araştırdım bulamadım. Teşekkür ederim yardımcı olduğun için inşallah çok başımı ağrıtmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 395808 -- 28 Nisan 2015; 0:03:07 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    tv ve uydudan anlayan var mı
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sen itirazı yani geri bildirimi nereye yaptın ? Youtube 'a mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeathWing

quote:

Resmi kanal veya kuruluş'a karşı bildirimde bulunmuşsun. Yani sana yollanan ve teliften ötürü silinen video'ya itiraz etmişsin.
    İtiraz etmeseydin sadece video silinirdi ve olay kapanırdı, lakin itiraz ettiğin için skor 1-1 durumuna geldi.
    Bu durumda kim haklı kim haksız onu tespit etmek için olay mahkemeye taşınıyor :) Geçmiş olsun.

Adam itiraz etse bile kanal youtube a bildirdiği takdirde adamın youtube kanalı kapatılırdı zaten.

Adamlar bildiğin para kazanmak için böyle yapıyorlar.

Hemen işinin ehli bir avukatla davayı düşürebilirsin.

Ayrıca video da kaldırılmış. Oradan bir şey çıkmaz.

Youtube politikalarını az çok biliyorsam.

• hukuki.net e üye olup sorununa orada yanit aramalisin hocam.

• evet geri bildirimi youtube'a yaptım.

ilk olarak benim videomu telif hakları gerekçesiyle kaldırdılar daha sonra ben onlara geri bildirim yaptım yani youtube'a geri bildirim yaptım. Youtube'ta geri bildirimi tv kanalına iletmiş sanırım. Tv kanalıda bana dava açmış fakat bana yolladıkları dava ile ilgili kağıtta video halen yayında diyor. Oysaki 1.5 sene önce zaten ben videoyu yükledikten 1 veya 2 ay sonra video kapatıldı ve bir daha açılmadı yani şuanda yayında falan değil. Avukatlarla görüştüm ama istedikleri paralar fazla geldi neredeyse davayı kaybetsem daha az para ödeyeceğim. Sizlerden öneri almak için buraya yazdım ve şöyle bir şeyde var eğer ben davayı kaybedersem karşı tarafın avukat ücretlerini bilirkişi ücretleri vs. ben ödeyecekmişim fakat ben kazanırsam onlar benim avukat ücretlerimi ödemiyorlarmış. Doğru mudur bu olay ? doğruysa gerçekten çok saçma. Yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim.

• quote:

evet geri bildirimi youtube'a yaptım.

ilk olarak benim videomu telif hakları gerekçesiyle kaldırdılar daha sonra ben onlara geri bildirim yaptım yani youtube'a geri bildirim yaptım. Youtube'ta geri bildirimi tv kanalına iletmiş sanırım. Tv kanalıda bana dava açmış fakat bana yolladıkları dava ile ilgili kağıtta video halen yayında diyor. Oysaki 1.5 sene önce zaten ben videoyu yükledikten 1 veya 2 ay sonra video kapatıldı ve bir daha açılmadı yani şuanda yayında falan değil. Avukatlarla görüştüm ama istedikleri paralar fazla geldi neredeyse davayı kaybetsem daha az para ödeyeceğim. Sizlerden öneri almak için buraya yazdım ve şöyle bir şeyde var eğer ben davayı kaybedersem karşı tarafın avukat ücretlerini bilirkişi ücretleri vs. ben ödeyecekmişim fakat ben kazanırsam onlar benim avukat ücretlerimi ödemiyorlarmış. Doğru mudur bu olay ? doğruysa gerçekten çok saçma. Yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim.

Sana tavsiyem iyi bir avukata git.

İşin biraz maddi yönündeler onlar. Öyle söyleyeyim sen anla.

Senin biraz da bilmediğini anlayınca daha da üzerine gittiler.

Sen konuşma kayıtlarını da silme telefonundan. Seni arayıp yaptıkları teklife karşılık delil olarak kullanılabilir?

İyi bilen bir avukata ihtiyacın var.

• quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

quote:

Orijinalden alıntı: DeathWing

quote:

Adam itiraz etse bile kanal youtube a bildirdiği takdirde adamın youtube kanalı kapatılırdı zaten.

Adamlar bildiğin para kazanmak için böyle yapıyorlar.

Hemen işinin ehli bir avukatla davayı düşürebilirsin.

Ayrıca video da kaldırılmış. Oradan bir şey çıkmaz.

Youtube politikalarını az çok biliyorsam.

Youtube kanalı, toplamda 3 telif ihtarı olduğunda kapatılır bir daha açılmamak üzere.
    sadece 1 adet telif ihtarı almışsa, kanalı kapattıracak bir durum yok ortada.
    davalık olan arkadaş, karşı bildirimde bulunduğun an sana bir mail adresi gösterir eğer o hala kayıtlarda duruyorsa oraya mail at ve olayı konuşarak çözmeye çalış güzelce saygı çerçevesi içerisinde olayı anlatarak karşı tarafa.
    büyük ihtimal videolardan para kazanıyorsun, yoksa adresin falan tespit edilemezdi :)

Herhangi biri video'na telif attığında, sende ona karşı bildirimde bulunarak itiraz ettiğin an youtube tüm kişisel bilgilerini o davacıya yollar. Adresinden tut isim soyisim telefon numarana kadar... Bu da ancak, partner'a yada adsense'e üyeysen gerçekleşir.
    Aslında suç sende değil, youtube'u kötü emelleri için kullananlar suçlu. Mesela eleman senin yüklediğin video'yu sildirip kendi videosunu top5'e çıkarmak istiyor, resmi mail adresine yakın bir mail adresi alıp oradan telif yolluyor sana. Bunun fake telif veya gerçek telif olduğunu bilemiyor insan, senin gibi bazıları da fake telif sanarak karşı bildirimde bulunuyor :)
    Bu yüzden, youtube'u ekmek kapısı olarak kullanıyorsan karşı bildirimde bulunmamalısın eğer %100 emin değilsen sana telif atanın fake olduğundan.
    Mesela telifi atan kişi fake olsaydı dava falan açılmazdı :) kim masraf edip vakit ayırıp dava açacak, kaybedeceğini bildiği halde.

Bu arada karşı bildirim yolladığın için o video youtube'un veritabanından silinmedi, askıya alındı. Delil olarak saklanıyor.
    Davayı kazanırsan video geri gelir senin hesabına otomatik olarak.

Mesela "Vermicem Vermicem" videosunu Youtube'a ilk yükleyen kişi benim, video sadece 10 saat dayanabildi hesabımda :)
    10 saat içerisinde 540bin izlenim ve 124TL para kazandırdı. 10 saat sonrası telif attı birisi ve video'yu sildim, telif atan şahısın fake olduğunu ve karşı bildirimde bulunsam haklı çıkacağımı bildiğim halde karşı bildirimde bulunmadım telifi kabul ettim :)
    Youtube'un kanunu bu, eğer yüklediğin içerik %100 sana ait değil ise hiçbir hakka sahip değilsindir. Karşı bildirimde bulunsaydım bana telif atan şahıs bu konuda bana dava açamazdı çünkü video ona'da ait değildi, onun hesabı kapatılırdı büyük ihtimal sahte telif atmaktan dolayı. Ama yüklediğim içerik %100 bana ait olmadığı için riske girmek istemedim. Video'nun kaymağını 10 saatte topladım yetti bana

• yok hocam ben onların avukatlarıyla görüşmedik burada kendim avukat baktım da onlar da çok para istedi. karşı tarafla hiç bir şekilde görüşmedim. Mecburen buldum bir avukata verdim vekaletnameyi yapacak bir şey yok.

Youtube'dan para kazanan birisi değilim adsense para kazanma aktif fakat para kazanayım diye youtube'a video yüklemedim kendi beğendim videoları yüklüyorum öyle arada şimdi baktım sadece 2 dolar kazanmışım zaten. Birde ben askıda olan videoyuda böyle bir dava gelince sildim kazanırsam tekrar geri yüklenir mi ? artık karşı cevap verildi zaten avukatlar bizde görüşücez onlarla falan dedi ama bilmiyorum tam olarak nasıl olacak. 2 saniyecik bir şey beni kaç gündür uğraştırıyor.
  • quote:

yok hocam ben onların avukatlarıyla görüşmedik burada kendim avukat baktım da onlar da çok para istedi. karşı tarafla hiç bir şekilde görüşmedim. Mecburen buldum bir avukata verdim vekaletnameyi yapacak bir şey yok.

Youtube'dan para kazanan birisi değilim adsense para kazanma aktif fakat para kazanayım diye youtube'a video yüklemedim kendi beğendim videoları yüklüyorum öyle arada şimdi baktım sadece 2 dolar kazanmışım zaten. Birde ben askıda olan videoyuda böyle bir dava gelince sildim kazanırsam tekrar geri yüklenir mi ? artık karşı cevap verildi zaten avukatlar bizde görüşücez onlarla falan dedi ama bilmiyorum tam olarak nasıl olacak. 2 saniyecik bir şey beni kaç gündür uğraştırıyor.

2 dolar kazanmışsın. O 2 dolarda bu videonun payı varsa sana patlayabilir.

Ortada bir telif söz konusuysa o videoyu tekrar yükleyemezsiniz. Yüklerseniz yine aynı sıkıntıyı yaşayabilirsiniz.

• quote:

quote:

yok hocam ben onların avukatlarıyla görüşmedik burada kendim avukat baktım da onlar da çok para istedi. karşı tarafla hiç bir şekilde görüşmedim. Mecburen buldum bir avukata verdim vekaletnameyi yapacak bir şey yok.

Ortada bir telif söz konusuysa o videoyu tekrar yükleyemezsiniz. Yüklerseniz yine aynı sıkıntıyı yaşayabilirsiniz.

video 1,5 sene önce kaldırıldı o zaman aktif değildi para kazanma. para kazanmayı yaklaşık 2 ay önce etkinleştirdim. video yüklenmesi önemli değil zatende merak etmiştim. sağol ilgilendiğin için.

• quote:

quote:

quote:

video 1,5 sene önce kaldırıldı o zaman aktif değildi para kazanma. para kazanmayı yaklaşık 2 ay önce etkinleştirdim. video yüklenmesi önemli değil zatende merak etmiştim. sağol ilgilendiğin için.

O zaman senden bir şey talep edemezler bence.

Ortada kar durumu yok.

Video silinmiş.

Amaçları tamamen para kazanmak senden.

• quote:

quote:

quote:

quote:

O zaman senden bir şey talep edemezler bence.

Ortada kar durumu yok.

Video silinmiş.

Amaçları tamamen para kazanmak senden.

kime sorduysam çok fazla bir şey çıkmaz diyor ama inşallah bir şey olmaz.

• 395808 3 kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle olmul sen itiraz ednce bilgilerini karşı tarafa vermiş ama video silindiyse çok bişi yapabilceklerini sanmıyorum

• Dostum youtubeden para kazana biri olarak şunu diyeyim sana.

Eğer bir video için sana telif hakkı bildirimi geliyorsa o videoyu hemen kaldırıcaksın.

Sana telif bildirimi gelmiş sende itiraz etmişin senin olmayan bişeye neden itiraz edersin?Mantık kurman yeterli.

İtiraz ettiğin için youtubede 1 parça kekin 2 sahibi çıkınca ikinizin kafasını bibirine tokuşturuyor yani gidin hakkınızı mahkemede arayın diyor olayın özeti bu.

Senden para alırlarmı bilmem ama videoyu sil.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.