Şimdi Ara

Bir Web Sitesi Nasıl Kurulur? Nelere Dikkat Edilmelidir? *-*ANLATIYORUM*-*

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
1.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese selamlar, alan hosting domain ve reklam alım satımı üzerine olsa da genelde hep aynı konular etrafında başlıklar açılmış durumda.

Bilmeyenler için kolayca web sitesi nasıl açılır, neler yapılır anlatacağım.

Web sitesinin açılması için 2 temel bileşen vardır. Bunlar domain ve hosting'dir.
    Domain:www.eskikitapmagazasi.com
    Hosting ise, bu domainin dosyalarının barındığı alandır.

Domain nasıl alınır?

Domain ücretli ve ücretsiz olarak alabilirsiniz. Ücretsiz popüler domain uzantısı .tk dır. Buraya girerek ücretsiz domain kaydedebilirsiniz. Ücretsiz domaini tavsiye etmiyorum, nedeni ise itibar meselesidir. .tk domaini pek kimse takmaz. Bu sebeple .com .net .org vs. domain almanızı tavsiye ederim. Bunu da godaddy, isimtescil gibi sitelerden alabilirsiniz. Ortalama fiyatı 9 dolardır.

Domain işini hallettik. Şimdi sıra hosting de. Hostinginde ücretsiz olanları vardır ve tabi ki tavsiye etmiyorum. Ücretsiz hosting almak için buraya bakabilirsiniz.

Unutmayın, ücretsiz olan her işin içinde bir iş vardır. Bu sebeple tavsiye etmiyorum.

Hostingi yerli ve yabancı onlarca firmadan alabilirsiniz. Türkçe yayın yapan bir site açmak istiyorsanız lokasyonunun Türkiye olması sizin yararınızadır. Hosting almak için radore, natro, sadecehosting ya da daha.net gibi firmaları kullanmanızı tavsiye ederim. Ufak arızaları olsa da kurumsal ve büyük firmalardır.

Hosting Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

Hosting alırken CPU oranı ve BAND a dikkat edilmelidir. Mümkün mertebede cpu oranı %15-20 ve üzeri hostingleri satın alın. Hosting satışlarında herşeyin sınırsız olduğu söylenir. Oysaki sınırsız olan hiç bir şey yoktur. Ama siz yine de SINIRSIZ BAND olan paketlerden birini alın.

Hiç bir bilgimiz olmadığı için PHP dilinde siteler kuracağız. Bu sebeple hosting alırken WİNDOWS almayın, LİNUX hosting alın.

Domain ve Hosting Aldık, Şimdi Ne Yapacağız?

Öncelikle hayırlı olsun. Web alemine hoş geldin. Milyonlarca çöp siteden birinin sahibi olabilirsin ya da farklılığını konuşturur ve onlarca kaliteli siteden birine sahip olabilirsin. Artık her şey senin elinde!

Web Sitesini yapmaya başlıyoruz!

Web sitesi hakkında hiç bir bilgimiz yok. Nasıl başlayacağım?

Kendimden örnek vermek istiyorum. Web'e ilk önce sitemynet'le başladım. Eskiler sitemynet'i bilir. Orada biraz html kodlarını karıştırdım derken bir aşinalık oluştu.
    Daha sonra Joomla'yı keşfettim. Joomla açık kaynak kodlu hazır site scriptidir diyebiliriz. Joomla da her şey modül adı verilen eklentilerle yapılır ve kullanımı çok kolaydır.

Not: Hiç bir şey bilmiyorum mantığını terk edin! Nasıl yapabilirim? sorusunun çözümüne odaklanın. Konunuzu araştırın, ya biri gelse de şunu yapsa mantığında giderseniz ilerleyen dönemlerde millete gebe kalırsınız. Joomla ya da diğer diller olsun hepsinin görsel ya da yazınsal eğitim dökümanları mevcut. Bunları izleyin, inceleyin ve uygulamaya çalışın.

Joomla site kurulumu hakkında ders videolarını SEYRET ÖĞREN de bulabilirsiniz.

Joomla güncel sürümü BURADAN indirebilirsiniz. Yukarıdaki videoda dosyaların ne yapılacağı edileceği yazmaktadır. Bu konuları biz de işleyeceğiz.

Joomla dosyamızı indirdik. Bunu hostinge yüklememiz gerekecek. Bunun için ftp programı indirip hostumuza bağlanacağız. BURADAN indirebilirsiniz.

Bugünlük yoruldum. Siz videoları izleyedurun... Daha sonra devam edeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eski Kitap Mağazası -- 16 Aralık 2013; 11:40:33 >

• Hocam hala dinleniyor musunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: neselihayalet

Hocam hala dinleniyor musunuz

ben unuttuydum ya :-D ben bi ara devam edecem.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.