Şimdi Ara

Bir Yılda Kaç Km Normal? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
52
Cevap
0
Favori
32.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yek_ka

Aile derken esnaf, ticaretle uğraşan bir ailemi yoksa memur bir ailemi ?

Aracım daha 17 aylık ve 50.000 km yi devirdi. nice km lere.

Hem aile hemde ufak işleri kovalamak ise yılda 30-40 bin km normal

Alıntıları Göster
    Valla benim araç aile aracı.

Aracımı alalı Tam 11 Ay oldu. Şu anda 12500 Km'de.

Bu Sene Mart ayında İstanbul-Rize yaptım cenaze dolayısıyla git-gel falan derken 3000km yapmışım.

Bir de yazın Düğünümüz vardı Gökçeada'da İstanbul-Gökçeada git derken o da bir 650km yaptımı.

Toplam 3650 km'yi mecburi yapmışım.

İşim ile evim arası git-gel 30km.(Gerçi son 4 aydır 20km'ye düştü iş değişikliğinden dolayı :)) )

Bana kalırsa normal bir aile için ortalama km 15.000 dir.

Bunun dışında yılda 6.000 - 8.000 km yol yapan adam çok fazla araba kullanmıyordur. ev iş arası en fazla 15-20 km.dir

E araba aldıysak ara sıra da gezelim değil mi?

Evin önünde yatsın diye de 40-50.000 vermiyoruz arabaya.

Ama tanıdığım adamlar var ayda 7000 km yapan adamlar var.

ve yine bırak ayda yılda 7.000km'yi bulamayanlar var.

Ama dediğim gibi ve yine galerici esnafa göre yılda 15.000km normal sınırlar içindedir.

• quote:

Orijinalden alıntı: apuskal

Valla benim araç aile aracı.

Aracımı alalı Tam 11 Ay oldu. Şu anda 12500 Km'de.

Bu Sene Mart ayında İstanbul-Rize yaptım cenaze dolayısıyla git-gel falan derken 3000km yapmışım.

Bir de yazın Düğünümüz vardı Gökçeada'da İstanbul-Gökçeada git derken o da bir 650km yaptımı.

Toplam 3650 km'yi mecburi yapmışım.

İşim ile evim arası git-gel 30km.(Gerçi son 4 aydır 20km'ye düştü iş değişikliğinden dolayı :)) )

Bana kalırsa normal bir aile için ortalama km 15.000 dir.

Bunun dışında yılda 6.000 - 8.000 km yol yapan adam çok fazla araba kullanmıyordur. ev iş arası en fazla 15-20 km.dir

E araba aldıysak ara sıra da gezelim değil mi?

Evin önünde yatsın diye de 40-50.000 vermiyoruz arabaya.

Ama tanıdığım adamlar var ayda 7000 km yapan adamlar var.

ve yine bırak ayda yılda 7.000km'yi bulamayanlar var.

Ama dediğim gibi ve yine galerici esnafa göre yılda 15.000km normal sınırlar içindedir.

Alıntıları Göster
    bence almışsan gezeceksin tabii. hiç düşünemem satarken alırlar mı almazlar mı diye. satacaksın düşük km'de "ben gezmedim, sen gez" mi diyeceksin?

• quote:

Orijinalden alıntı: A.h.met

bence almışsan gezeceksin tabii. hiç düşünemem satarken alırlar mı almazlar mı diye. satacaksın düşük km'de "ben gezmedim, sen gez" mi diyeceksin?

Alıntıları Göster
    10000-15000 normal
  • 15 bin ile 20 bin arası
  • Ben günde ortalama 100 km yapıyorum. Ayda 3 bin km. Yılda 36 bin km..
  • quote:

Orijinalden alıntı: emryrgc

Ben günde ortalama 100 km yapıyorum. Ayda 3 bin km. Yılda 36 bin km..
    Aracımı geçen sene Nisan ayında aldım.Neredeyse 1 yıl olacak 2670 km yaptım .

Edit: Harf hatası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LanciaDeltacı -- 25 Şubat 2013; 17:39:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LanciaDeltacı

Kaç araç var hocam?

Tek ise memnun olmadiginiz icin mi??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

quote:

Kaç araç var hocam?

Şu an tek araç var.Babam işe metro-taksi ile gidip geliyor.Annem araç kullanmıyor taksicidir.Bende genelde haftasonu kullanıyorum.Hafta içi arada sırada çıkıyorum.Yazın da uçak kullanıdığımızdan sonuç böyle oluyor =)).

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

quote:

Kaç araç var hocam?

Şu an tek araç var.Babam işe metro-taksi ile gidip geliyor.Annem araç kullanmıyor taksicidir.Bende genelde haftasonu kullanıyorum.Hafta içi arada sırada çıkıyorum.Yazın da uçak kullanıdığımızdan sonuç böyle oluyor =)).

Alıntıları Göster
    bizim kafadan her yıl 1 ayda 5.000 km garantı hemde tek seferde. Sanırım ufaktan 10. i geçiyoruzdur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HondatugraL -- 25 Şubat 2013; 18:26:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: EnergyBlue

Aracım alalı 1 yıl doldurmadan 14.500 km oldu. 1 yıl doldurunca 20.000 km falan olur. Aracım aile arabası, fakat sık sık üniversiteye gidip geliyorum ayrıca bu yazın 2500 km'lık uzun yolumuz oldu. Son 5.000 km için ortalama tüketimim 4.6 lt / 100 km.

1 yıl doldu ve 21.500 km olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HondatugraL

bizim kafadan her yıl 1 ayda 5.000 km garantı hemde tek seferde. Sanırım ufaktan 10. i geçiyoruzdur

Alıntıları Göster
    Benzinli bir araç için 10.000 - 15.000 km arası
    Dizel bir araç için de 15.000 - 25.000 km arası normaldir bence.

Ama kime göre neye göre normal. Bu da önemli. 94 model olup 88.000 km'de olan araçta var, 2010 model olup 150.000 km'de olan araçta var.

• 25000km normaldir.

Ne 10000'i arkadas sadece yaz sezonu yaptıgım km bu :))
  • Ben ilk yıl 1.993 km yapmıştım..
    Birkaç ay sonra 3. yıl dolacak, km 7.500 civarında..
    Günlük güzergahım çok kısa, yazları gittiğim bir köyüm falan da yok, ekmek almaya bile arabayla gidiyorum ama nafile, km yapamıyorum..

Satarken inanmazlar da şimdi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: djoz

Ben ilk yıl 1.993 km yapmıştım..
    Günlük güzergahım çok kısa, yazları gittiğim bir köyüm falan da yok, ekmek almaya bile arabayla gidiyorum ama nafile, km yapamıyorum..

10 bin ideali..
  • quote:

Orijinalden alıntı: djoz

Ben ilk yıl 1.993 km yapmıştım..

10 ayda 7.000 km oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayak kokusu

10 ayda 7.000 km oldu.

Alıntıları Göster
    10.000 iyidir. Benim araç 5 mart'ta birinci yılına girecek 10.000'e dün girdik
  • 12.000km falan yapiyorum ben.

Konuya girince hesapladim da bayagi yapiyormusum
  • quote:

Orijinalden alıntı: nk061

12.000km falan yapiyorum ben.

Konuya girince hesapladim da bayagi yapiyormusum
    Kullanım stilinize, Akaryakıta ayırdığınız bütçeye vs gibi bir çok faktör etkiler. Mesela ben aracımı kullanılmış olarak 2012 aralık ayında aldım aldığımda 160.000 küsür km deydi araç 2009 mayıs trafiğe çıkışlı. Yaklaşık 4 yılda 160.000 km yol katetmiş. Yıllık 40.000 km.

Ben uzun yolda araç kullanmayı pek sevmem. yıllık en fazla 20-25.000 km yaparım.
  • 3 yıl dolmak üzere, 80 bin olmak üzere, bana gore normal olan bu..
  • Amcamin arabasi haftalık 2000 kilometre yapiyo guzergahi söyle ortakoy-Zeytinburnu-catalca sonra tekrar catalca-zeytinburnu-ortakoy haftada 2000 ayda 8000 yilda 96000 km senede 2 kerede tatile gider 4000 km de o senede 100000 km eder arabayi ocakta yeni aldi onceki araci mercedes e serisi idi 2007 model 550000 km de satti simdiki araci s serisi ocak cikisli 9000 km
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.