Şimdi Ara

Birde monitör lazım bana (1050Ti&G4560) (Max. 3000 Sistem Önerisi) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
2.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Buna tepkime suresini yavaslatir buda kotu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.teknobiyotik.com/oyuncu-pc-gamer-pc/intel-skylake-i5-7400-3-0ghz-8gb-ddr4-gtx1060-o-c-3gb-256gb-ssd-1tb-hdd-oyun-bilgisayari.html

SSD yi 120 yapıp 8 ram daha ekleyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mukuk20 -- 30 Mayıs 2017; 20:25:43 >
  • 007captiva kullanıcısına yanıt
    Ramlerin hızı veya tepki süresi değişmiyor senin için. Yani 2400mhz gibi hissettirip ryzenlara 3200 gibi yansıyor.
    2400mhz cl 16 ile neredeyse aynı hızı alıyorsun sen.
  • 1060'ların 3Gb olanlarına yaklaşmayın diyorlar hocam, bellek gibi performanstanda kısılmış diyorlar.
    +Bütçemden 400 TL fazla çıkıyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cFogger -- 30 Mayıs 2017; 22:3:39 >
  • kingocd kullanıcısına yanıt
    Hocam sistemi çok beğendim fakat neden ucuz?
    Vatan'da 3000TL
    Inventus'ta 2850TL
    Teknobiyotik'te 2900TL
    Hatta Sinerji'de ürünleri tek tek sepete eklerseniz 2700TL yapıyor. Yaklaşık 1.5 saattir neden ucuz olduğunu araştırıyorum bulamadım. Bir bilginiz var mı?
    Bu fiyata kaçırmayın SSD ve Ram ekletebilirsiniz siteden. Ucuz olma sebebi hazır sistem olduğu için indirimli fiyat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fakodede -- 31 Mayıs 2017; 0:21:30 >
  • fakodede kullanıcısına yanıt
    Evet başka bir açıklaması olamaz sanırım. Teşekkürler yorumunuz için
  • cFogger kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Geleceğe yönelik ve güçlü bir sistem elde etmiş olacaksınız. İyi akşamlar
  • Hocam hepsiburada kdv indirimlerinden 2 ay önce falan topladım sistemimi. Kesinlikle kdv indirimini bekleyip almanızı tavsiye ederim. Ayrıca ben ssd almadım sonra alırım diye. 7200 RMP'li hdd aldım. Bilgisayar 7-8 saniyede açılıyor. SSD alınca 4 saniyede açılacak değil ya. Açılsa da lazım değil 4 saniye beklerim :D GTA5 i açarken azcuk bekliyorum ama 128 e anca win10'u kurarsınız. Sonuç olarak 128'lik SSD'yi kesinlikle tavsiye etmem. Bir şey daha 8 gb ram şahsen bana fazla fazla yetiyor...
    Ana kart= MSI B250M GAMING PRO
    İşlemci= Intel Kaby Lake Core i5 7500
    Ekran Kartı= MSI GTX 1060 6GB
    Hard disk= WD Blue 1TB 7200RPM
    Kasa + Güç kaynağı = Corsair Carbide Champ/SPEC-01 600W 80+ PSU
    3200 gibi bi fiyata mal oluyor.
    Mesela anakartı kısabilirsiniz. Biraz para biriktirip de 8gb ram daha alırsınız. Sizi fazla engelliyeceğini düşünmüyorum 8gb'ın

Edit:Hocam hayati bir ekleme. Monitörünüz var anladığım kadarıyla. Benim de vardı. 5 sene önce almıştık ama şuan sıfır gibi. O zamanların son modeliydi. VGA var sadece fakat ekrankartında vga çıkışı yok. Dönüştürüyle bağlıyorum ama görüntü pek de net değil. Yani ekran kartının performansını alamıyorsunuz tam manasıyla. Televizyona bağlıyorum ama ona da annem kızıyor :) Yani monitör adam gibi değilse ekran kartının performansını tam alamıyorsunuz. Bilginize

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsyncb15 -- 31 Mayıs 2017; 1:40:25 >

Nasil oluyorki

• oyunlar için sistem diziyorsanız bu bütçelerde intel+nvidia almak bir zorunluluk gibi.

intel+evga ya amazon.de vb. sitelerden bakabilirsiniz.

sistem dizerken bu yöntemi izledim i5 7500+ gtx 1060'tan Türkiye'deki en ucuz satan yere göre 700, vatana göre 1200 tl ucuza geldi.
    Varsa böyle bir şansınız değerlendirin.
  • meter90 M kullanıcısına yanıt
    i5ler çöptür. Yukarida yazdim nedenlerini.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 007captiva kullanıcısına yanıt
    cl degeri ile mhz arasinda bir denklem vardi, onun sonucunu degistirmemeye calisiyordun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hsyncb15 kullanıcısına yanıt
    Tecrübelerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim hocam dikkate alacağım, dediğim gibi 3000TL ile alınabilecek en iyi sistemi almaya çalışıyorum ben. Gerisi için yapacağım geliştirmeler önemli değil şuanda. Windows 10 pro en çok 25GB tutar güncellemesiyle ıncığıyla cıncığıyla. 120'lik SSD benim için yeterli diye düşünüyorum.
    Ben de intel+nvidia düşünüyordumda yorumlar fikrimi değiştirdi açıkçası amd+nvidia yapacağım muhtemelen
  • Ufak bir bütçe artırma imkânı var ise şu iki sistem tercih edilebilir;

https://www.itopya.com/Kronos-MT580-GX874-i5-7400-MSI-RX580-Gaming-X-8GB-8GB-DDR4-RAM-1TB-Disk-Gaming-Bilgisayar/

http://www.sinerji.gen.tr/sinerji-dca1060-msi-ryzen-1400-8gb-1tb-gtx1060-pmu405154

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

ssd yurtdışı çevirebilirsiniz,
    ssd ve hdd yerine 1 tb sshd alabilirsiniz,
    650 w ilk kasa bu sisteme gereksiz,
    600 veya 550 w lık kendinden psulu zalman corsair hazır kasalara bakın.

oyun içinse yine intel+nvidia derim.

Ve yanlış anlamayın lakin fiyat esas konu, ben 3000tlye dizerim sistemi dedim, 3700 liraları buldu ki (sistem değeri 5500 civarı) tek avantajım bu oldu.

sizin asıl sisteminiz bütçe açısından size daha uygun sadece daha kaliteli parçalar & uygun fiyatla sistem daha ekonomik ve birbirine uygun hale getirilebilir.
    1050ti + 16 gb ram + anakart + kasa + vs derken sorun şu 300 liralık işlemci mi 800 liralık işlemci mi 500 liralık bir artı söz konusu,
    yine ekran kartında 500 tl artı söz konusu,
    sistem 16 gb ram + ssd kombosuyla 2400 civarlarına gelebilirken bir anda 3500 tl yi bulabiliyor.

Bütçenize ve zevkinize uygun olan seçmeniz dileğiyle. iyi günler.

ayrıca itopya.com 'a biraz göz gezdirin bazen ciddi indirimler oluyor.( pc kurarken 4 parça aldım kasa,ekran, ram, anakart sorunsuz ulaştı elime)

Hocam oyunlarda ben grafik çok olsun bütün detayları görmek zorundayım gibi bakmıyorum olaya bana akıcılık önemli.
    Oyun dışında daha fazla vakit geçirdiğim için bilgisayarın performansı da oldukça önemli. Bu yüzden Ryzen 5 1400 almayı düşünüyorum. Ki izlediğim videolardan anladığım kadarıyla amd inteli birazcık sollamış gibi :D

Dediğiniz gibi insanın kafası allak bullak oluyor, şunu arttırsam bir tık diyorum sonra fiyat hesabında 3500 TL çıkıyor :D Bu yüzden gözümü kapatıphttp://www.sinerji.gen.tr/sinerji-dca1050ti-asus-ryzen-1400-8gb-1tb-gtx1050ti-pmu405152 bu linkteki sistemi alacağım sanırım. Üstüne 8GB Ram ve SSD ekleyerek tabii.

Hocam o sistemde rami mhz i yuksek 1 ram alin ryzenler yuksek mhz i sever

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 007captiva -- 31 Mayıs 2017; 16:17:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: techniquest35

Ufak bir bütçe artırma imkânı var ise şu iki sistem tercih edilebilir;

https://www.itopya.com/Kronos-MT580-GX874-i5-7400-MSI-RX580-Gaming-X-8GB-8GB-DDR4-RAM-1TB-Disk-Gaming-Bilgisayar/

http://www.sinerji.gen.tr/sinerji-dca1060-msi-ryzen-1400-8gb-1tb-gtx1060-pmu405154

Yada bu sistemi alin rami degistirip bu daha iyiki gtx1060 buna deger

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.