Şimdi Ara

Birden bire kararıp geri geliyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
32.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şu anda garip bir sorun ile karşı karşıyayım.Bilgisayarda normal çalışırken ekran birkaç saniye kadar donuyor ve ekran görüntüsü gidip (tamamen kararıp) geri geliyor. Biraz sonra bir daha yapıyor bunu.Çok acayip bir türlü anlamadım.Sizce neden olabilir.Bu tip bir sorun yaşayan oldumu acaba.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ekran Kararıp Geri Gelmesi: Nedenleri ve Çözümleri

Ekranınızın aniden kararıp geri gelmesi can sıkıcı ve sinir bozucu bir sorun olabilir. Bu sorunun birkaç nedeni olabilir ve çözümleri de değişebilir.

Ekranınızın kararıp geri gelmesine neden olabilecek bazı yaygın sorunlar şunlardır:

• Bozuk Ekran Kartı: Ekran kartı, bilgisayarınızın ekranına görüntü sağlayan önemli bir bileşendir. Bozuk bir ekran kartı, ekranınızın kararmasına veya titremeye başlamasına neden olabilir.
    • Bozuk Monitör: Monitörün kendisinde de kusurlar olabilir ve bu da ekranın kararmasına veya düzgün görüntülememesine neden olabilir.
    • Geçmiş Sürücüler: Ekran kartı sürücüleriniz güncel değilse, bu da ekran sorunlarına neden olabilir.
    • Yetersiz Güç Kaynağı: Yetersiz güç kaynağı, bilgisayarınızın ekran kartına güç sağlayamayabilir ve bu da ekran sorunlarına neden olabilir.
    • Aşırı Isınma: Ekran kartınız aşırı ısınırsa, bu da ekranın kararmasına neden olabilir.

Ekranınızın kararması sorununu çözmek için şu adımları uygulayabilirsin:

• Ekran Kartı Sürücülerini Güncelle: Ekran kartı sürücülerini üreticinin web sitesinden indirerek ve yükleyerek en son sürücüleri edindiğinden emin ol.
    • Monitörünü Kontrol Et: Monitör kablosunun hem monitöre hem de bilgisayarına düzgün şekilde bağlı olduğundan emin ol. Ayrıca, monitörün güç kablosunun prize takılı olduğundan emin ol.
    • Güç Kaynağını Kontrol Et: Bilgisayarının güç kaynağının minimum gereksinimleri karşıladığından emin ol. Gerekirse, daha güçlü bir güç kaynağı ile değiştir.
    • Aşırı Isınmayı Gider: Bilgisayar kasasının içindeki tozu temizle ve fanların düzgün çalıştığından emin ol. Gerekirse, daha iyi soğutma için ek fanlar takabilirsin.
    • Ekran Kartını Değiştir: Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, ekran kartının bozuk olması muhtemeldir. Bu durumda, ekran kartını değiştirmen gerekebilir.

Ekranınızın kararması sorununu çözmekte zorlanıyorsan, profesyonel bir teknisyenden yardım almalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ekran fişindeki tamessızlıktan olabilir.. başka bir fiş kullanarak dene eger bi sorun cıkmassa sorun fiştendir..
  • bendede öyle oluyor. asus 9200 var bendede. kafasına göre bi bakıyon ekran karamış ama bilgisayar normal çalışmasına devam ediyor. sonrada ati vpu bilmem ne sıfırlandı diyo.(tabi bu arada bilgisayar uçuyo. ekrana değişik şeyler geliyor kare v.b.) bazende hiç açılmıyo restart çekmen gerekiyo.
  • Psu ( Power ) kontrol edin. Şirketteki pc lerden bir tanesinde aynı problemi 2 hafta önce yaşamıştık...
  • quote:

Orjinalden alıntı: efendy_2

bendede öyle oluyor. asus 9200 var bendede. kafasına göre bi bakıyon ekran karamış ama bilgisayar normal çalışmasına devam ediyor. sonrada ati vpu bilmem ne sıfırlandı diyo.(tabi bu arada bilgisayar uçuyo. ekrana değişik şeyler geliyor kare v.b.) bazende hiç açılmıyo restart çekmen gerekiyo.

Yok bendeki seninki gibi değil.Bir anlık oluyor ve geri geliyor çalışmana devam edebiliyorsun.Ama ekran kararmadan önce birkaç saniye donma oluyor.O esnada ekran kararıyor.Ekran geri gelince takılma yok.Normal bir şekilde çalışmaya devam edebiliyorsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: efendy_2

bendede öyle oluyor. asus 9200 var bendede. kafasına göre bi bakıyon ekran karamış ama bilgisayar normal çalışmasına devam ediyor. sonrada ati vpu bilmem ne sıfırlandı diyo.(tabi bu arada bilgisayar uçuyo. ekrana değişik şeyler geliyor kare v.b.) bazende hiç açılmıyo restart çekmen gerekiyo.

Bu sorun bendede oluyor çıkan hatayı ayarlardan engelleme şansın var ama sorun hallolmuyor.Ben format atıp ekran kartı driverlarını yeniden kurarak hallettim
  • bence de ekran kartı driverlarını kaldır yeni güncellenmiş halini kur...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bence ekran kartının belleklerinin fazla ısınmasından olabilir. Bunu yaptığından ekran kartının belleklerine dokun eğer ateş gibi sıcaksa sorun muhtemelen ondandır...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Corporal

Bence ekran kartının belleklerinin fazla ısınmasından olabilir. Bunu yaptığından ekran kartının belleklerine dokun eğer ateş gibi sıcaksa sorun muhtemelen ondandır...

Evet bundan olması muhtemel bir durum.Çünkü saat frekanslarını yükseltmiştim.Belki bundan dolayı ısınabiliyor olabilir.Bellekleri ellemedim ama aşşağı çekip biraz kullanayım.Bakalım ne olacak.
  • Şu an ekran kartının belleklerini filan elledim ama bir sıcaklık yok.Anakartın üstündeki pasif chipset soğutucusu üzerinde elimi biraz tuttuğumda ısınma farkettim.Bundan olma ihtimali olabilir diye düşünüyorum.
  • Sanırım problemi buldum arkadaşlar.Forumdaki bir arkadaşın eklediği Energy Blue diye bir tema vardı onu kurmuştum.Olurmu olur dedim onu değiştirdim.Şu an problem yaşamıyorum.Bulduğun herşeye atlamamak lazım
  • o/c yapmışsın kuzey köprüsünün voltajını default bırakınca benimde başıma geliyordu . 1.5 i 1.6 v yapınca düzeldi.
  • yok arkadaşlar o.c yapmadım ama ayarlardan vpu recover diye bi bölüm vardı. vpu yu etkinleştir in yanındaki oku kaldırdım. eskisi gibi yapmıyor. ama yine var bu sorun?
  • ha bu arada bu olaylar olduğu zaman(ekran kararması ve geri gelmesi halinde) bilgisayar geri döndüğü zaman çok yavaşlıyor. hiç kullanamıyorsun. bide ben farkettim kaçak kullandığımda öyle oluyor.
  • bu sorun vestel monitorlerde çok oluyor galiba kablolar içerisinde temessızlık söz konusu kablo kıvrımları bunu sağlıyor bir kontrol etmeyi denesen :))))))))))))))))
  • Cidden sorunu kaynağını bulduğumu yazdım.Birkaç gün önce forumda WindowsXp için bir tema vardı.Energy Blue adında.Bende aldım kurdum.Ve ben bu sorunlar çıkınca o temayı devre dışı bıraktım.İnanın şu anda kesinlikle bir sorun yok.
  • e ben o temayı kurmadımki... aynı şey bendede var. hiçbi program çalışmasada oluyo. overclock falanda yapmadımki ısınıyo diyeyim. bi tek fan kalıyo geriye. yani soğutma yetersiz...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.