Şimdi Ara

Birden fazla cihazı optik ses çıkışına bağlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
1.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, bende xbox 360, ps3 ve popcorn var. Bunların 3 ünde de optik ses çıkışı mevcut. Bunların hepsini bağlayabileceğim bir ses sistemi almak istiyorum. Hepsinden de 5.1 ses almak istiyorum..
    Bütçem 400-600 tl

Bana bu fiyatta en yüksek performansı alabileceğim sistemi söyler misiniz..

Tabi bunların 3 ünü birden bağlayabileceğim bir sistem varsa??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dorassa -- 8 Mart 2010; 1:01:15 >

• Yok mu yardımcı olacak kimse?
  • Konu başlığını daha açıklayıcı yazmanızda fayda var. Siz ne demek istediğinizi biliyorsunuz ama okuyanlarında anlaması icap eder.
    Bence "Xbox ve diğer cihazları bağlamak." pek açıklayıcı bir başlık değil.

Sorunuz agelince ise..
    Xbox, ps3 ve popcorn da HDMI bağlantı seçenekleri var. Bu cihazları HDMI çoklayıcı ile kullanarak tek HDMI girişli bir hazır sistemde kullanabilirsiniz.
    LG,Samsung,Sony,philips gibi markaların hazır sistemlerine bakabilirsiniz, bütçeniz dahilinde illa bir alternatif vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oronra -- 7 Mart 2010; 22:21:12 >
  • bu fiyata aynı anda bağlayabileceğin 3 optik girişli bi sistem biraz zor belki optik çoğaltıcıyla bağlayarak olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oronra

Konu başlığını daha açıklayıcı yazmanızda fayda var. Siz ne demek istediğinizi biliyorsunuz ama okuyanlarında anlaması icap eder.
    Bence "Xbox ve diğer cihazları bağlamak." pek açıklayıcı bir başlık değil.

Haklısın Oronra. Konu başlığını bu şekilde açtığımın bile farkında değilim..

Hazır sistemden kastın nedir? Yani hdmi çıkışlarını bu sisteme bağlayarak mı 5.1 ses alıyoruz?
  • Hazır sistem dediğim player ve amfisi bitişik, hop. setleri ile birebir uyumlu olarak toplu satılan sistemler.
    Elektronik marketlerde bolca görmüşsündür. Philips HTS serileri, Sony DZ serileri felan.
    ------
    Evet çok kanal sesi HDMI ile taşıyabilirsin fakat HDMI lı cihazları kesene sığdıramazsan optik kabloylada ses taşıyabilirsim ama her cihazda görüntüyü taşımak için bir kabloya daha ihtiyacın olacak. O sebepten imkanın varsa HDMI lı bir cihaz ve (alacağın cihazda yeterli HDMI giriş/çıkışı yoksa) birde HDMI çoklayıcı almanı tavsiye ederim.

+

Bu arada ilk mesajını edit ederek konu başlığını değiştirebilirsin. Ki.. değiştirmelisinde.
  • optik çoğaltıcı ile bağlamak sağlıklı olurmu peki hani normal bi ses kartı çıkışını bağlayınca bi sorun yok ama optikte işler nasıl değişir acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: daywallker

optik çoğaltıcı ile bağlamak sağlıklı olurmu peki hani normal bi ses kartı çıkışını bağlayınca bi sorun yok ama optikte işler nasıl değişir acaba

Evet. genelde çoğaltıcıları kullanmak performans kaybına neden oluyor?
  • pm attım size
  • quote:

Orijinalden alıntı: daywallker

optik çoğaltıcı ile bağlamak sağlıklı olurmu peki hani normal bi ses kartı çıkışını bağlayınca bi sorun yok ama optikte işler nasıl değişir acaba

Ben optik cogaltici kullaniyorum, bir performans kaybi gormedim...
  • Optik çoklayıcılar usb çoklayıcı mantığında çalışmadığı için performans kaybı olacağını zannetmiyorum bende.
  • kararsız oldu şimdi ama kullanandan duymak daha temiz bi açıklama olmuş teşekkürler
  • Arkadaşım kullanıyo optik çoklayıcı değilde optik switch diyebiliriz.
    PS^3 Xbox digitürk ve WD tv live bağlıyor. 1 tane çıkışı var 3 tane girişi var optikolarak.üzerinde bir anahtar var 1 2 3 hangi cihazlar bağlı ise kademeden onu seçiyorsunuz.Yani switch çoklayıcı değil.
  • Benim kullandigim da bu optik splitter..

http://www.futureshop.co.uk/high-quality-optical-toslink-digital-audio-adapter-p-1076.html

ekleme..

cok kaliteli bir urun degil, ucuz plastik, iki tane almistim biri bozuk cikti. Saglam olan ise isini iyi yapiyor , digerinde cizirti olmustu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asukrumercan -- 10 Mart 2010; 15:36:01 >
  • Sony STR-DE595 almaya karar verdim. Logitech i buna bağlayacağım. Diğer bütün cihazları da SONY' e (Xbox360, PS3, PC)

Sizce mantıklı bir hareket olur mu?
  • Arkadaşlar
    Logi'ye 3 cihazıda bağlamak için audio optical swich aldım.http://www.egerate-store.com/Default.aspx?_Args=ProductImage,660,OdesisMc,735,Language,EN
    alet bence bozuk değil çalışıyor.. 3 girişinide denedim laptop ta çalışıyor. ancak Xbox360 tan ses gitmiyor. herşeyi denedim olmuyor. xbox ı direk bağladığımda sorun yok ancak bu optik çoklayıcıya bağladığımda ses yok. kullandığım optik kablolar pahalı olmayan 15 TL lik kablolar. bundan olabilir mi? ama aynı kablolar laptop ta çalışıyor. Z5500 konusunda da sorunu anlattım ..
    Kablo kalitesi önemlimi acep ..? en nihayetinde ses ışıkla gidiyor.. giriş ve çıkışta da kırmızı ışık var.

• ustalar benim de bir sorum olacak cevaplarsanız sevinirim optik çıkışlı 5+1 müzik setim var bas ve tizler çok iyi olduğu için pc ye bağlamak istiyorum optik girişli bir ses kartı alsam randıman alabilirmiyim yada yukarıda anlatıldığı gibi ses kartı gümlermi
  • Arkadaşlar bu optik çoklayıcısını dealextreme, focalprice gibi yerlere baktım bulamadım. Nerden temin edebilirim?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.