Şimdi Ara

Bireysel satıcıdan taşıt kredisiyle nasıl araç alınır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    ihtiyaç kredisi çekemediğim için bir miktar peşinatımı kullanarak 25-30 bin civarında araba almayı düşünüyorum.
    Galerici veya 2.el satan firmalarda ilan açıklamalarında banka krdisiyle araç satılabileceği vs yazıyor onlarda bir sıkıntı yok.Ama özellikle galericilerin çoğu güvenilir olmadığı için pek güvenemiyorum.
    Normal bireysel satıcılardan taşıt kredisiyle araç almak istesem prosedür nasıl oluyor? Bankaya falan gidilcek veya ruhsat verilcek diye biliyorum normal satıcı buna yanaşır mı herhangi bir tehlikesi vs var mıdır ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Neden ihtiyaç çekemiyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mesutyuksel kullanıcısına yanıt
    Ödemeler düzensizdi 2-3 aydır düzene girdi hala vermiyor bankalar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Satıcıyla birlikte şubenize gidin ruhsatta yanınızda olsun.

Sizinle ilgilenen müşteri temsilcisiyle alıcıyı görüştürün.

Satıcı yine ikna olmazsa geçici teminat mektubu talep edin.

Bankadan bankaya değişiyor verilip verilemeyeceği.

Kredinin ön onayı çıktıysa 1-2 güne işlemler halledilir.

Satış sonrasında satıcıyla birlikte yeni ruhsat + satış belgelerini de bankaya teslim edin.

Satıcı parasını teslim alıp yoluna baksın gerisi sizinle banka arasında
  • Geçici teminat mektubu nedir?

• 25-30 civarında araçta kredi çıkmayabilir, çıksa da masrafı biraz fazla olur. Krediyi almak için araca rehin koyuluyor ve kaza halinde bankanın mağdur olmaması için kasko zorunlu oluyor. 25-30 luk aracın kaskosu da 2017 model 80-90 binlik araçtan yüksek çıkıyor (devam eden poliçe aktarılıyorsa hasarsızlık devam eder)
  • Açıkçası satıcı yakın bir tanıdığınız değilse çekemezsiniz. Kimse uğraşmaz sizinle bankaya gidip sağa sola koşturmaya yada ruhsatı size vermeye. Adam cebinde parası olan gelsin der.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ukilavuz

Ödemeler düzensizdi 2-3 aydır düzene girdi hala vermiyor bankalar.

Taşıt da vermezler ihtiyaç vermiyorlarsa.

• mesutyuksel kullanıcısına yanıt
    Araca rehin konuluyor diye verirler diye düşünmüştüm öyle olursa sıkıntı

• Bireysel kredi çıkmıyorsa taşıt krediside çıkmaz. Taşit kredisinde de aynı kkb puanı ve aynı ödeme duzensizliği karşınıza çıkar. Ancak bu sorununuzu koç finans, teb çetelem ,orfin finans, vdf gibi kuruluşlardan kredi kullanırsanız aşma ihtimaliniz mevcut.

• bir bankada çalışıyorum binlerce kredi kullandırdım sadece 1 kez taşıt kredisi kullandırdım

2012 mercedes cls di araç alıcı ile satıcı birbirlerini tanıyorlardı
    plaka değişikliği olacaksa kredi kullandırılamıyor çünkü rehin şaseden değil plakadan konuyor
    önce ruhsat ile başvuruyorsunuz ve satış öncesi ruhsata ön rehin konuyor
    yukarıda bahsedildiği gibi geçiçi teminat mektubu verilmiyor o teorik ve pratik olarak pek mümkün değil
    satıcı lehine virman talimatı verilir en fazla satış sonrası şubeye gelip krediyi kullanıyorsunuz satıcıya para ödeniyor
    konut kredisi gibi yani süreç ama taşıt kredisi çok kullanılabilir bir ürün değil
    şayet ödemelerinizde düzensizlik varsa %40 gibi kredi anca kullanırsınız kasko bedeli üzerinde daha fazla vermezler
    kredi geri dönüşü , kredi teminattından daha önemlidir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.