Şimdi Ara

Biri bana aciklasin ! acil (komunizm , faşizm )

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    bunun gibi terimleri merak ediyorum

çoğu site uzunca anlatmış . anlaşılmıyor .

lütfen kısa bir biçimde anlatır mısınız

teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Faşizm tek tip insan yaratmak muhalif seslerin kesini kesmeye çalışmak kendi dogrularini goruslerini kabul ettirmek için zor kullanmak genelde diktatörlüğün hakim olduğu devletler de görülür

Komünizm üretim araçlarının servetin ortak kullanımına dayalı sınıf ayrımının olmadığı herkesin eşit olduğu tüm imkanlardan eşit ve ihtiyacına göre yararlandığı hayal dünyası

Kapitalizm fiyatların serbest piyasa koşullarında arz talep e göre belirlendiği büyük sermaye sahiplerinin güçleriyle sefasını sürdüğü güçsüzlerin cefasını çektiği orman kanunlarının geçerli oldugu sistem (parayı veren düdüğü çalar kısaca )

bunlar benim bildiklerim yanlış veya eksik olduğunu düşünen düzeltsin lütfen.

• Konu dışında daha çok kişi yazmıştı ben dahil

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bymz12

''Faşizm,Kapitalizm,Komünizm''

teşekkürler

komunizm => halka bişey vermeyip parayı kendi yemek. halkta gençlerde bunu iyi bişey sanması.'' uvvv eşitsiz biz yyea''

faşizm=> kendi ırkını diğer milletlerden üstün görmek ve onların haklarını tanımamak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saygılı Üye

quote:

Orijinalden alıntı: Bymz12

''Faşizm,Kapitalizm,Komünizm''

teşekkürler

komunizm => halka bişey vermeyip parayı kendi yemek. halkta gençlerde bunu iyi bişey sanması.'' uvvv eşitsiz biz yyea''

faşizm=> kendi ırkını diğer milletlerden üstün görmek ve onların haklarını tanımamak.

Faşizmi yanlış anlatmışsın senin dediğin ırkçılık

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hepsi yahudi ürünü başbelası sistemler. öğrenmesen de olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Charlot1

Faşizm tek tip insan yaratmak muhalif seslerin kesini kesmeye çalışmak kendi dogrularini goruslerini kabul ettirmek için zor kullanmak genelde diktatörlüğün hakim olduğu devletler de görülür

Komünizm üretim araçlarının servetin ortak kullanımına dayalı sınıf ayrımının olmadığı herkesin eşit olduğu tüm imkanlardan eşit ve ihtiyacına göre yararlandığı hayal dünyası

Kapitalizm fiyatların serbest piyasa koşullarında arz talep e göre belirlendiği büyük sermaye sahiplerinin güçleriyle sefasını sürdüğü güçsüzlerin cefasını çektiği orman kanunlarının geçerli oldugu sistem (parayı veren düdüğü çalar kısaca )

bunlar benim bildiklerim yanlış veya eksik olduğunu düşünen düzeltsin lütfen.

Komunizm fasist bir sistemdir ayrica.sisteme karsiysan, muhalifsen oldurulur, surulur veya hapiste curursun.farkli dusuncelere izin vermezler.Kanli bir sekilse de olsa dusunce dikte edilmeye calisilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Nedir derdiniz bir bitmedi gitti yok faşoluk yok bilmem ne bitti gitti halamı faşizm arayışları var unutun öyle bir şeyi komünizm ile ilgili kısma gelince eski Sovyetler tarihini bulup okursan zaten ne olduğunu nasıl bir mantı görüşüne ışık tuttuğunu görebilirsin.
  • Sosyalizm en iyisi

• ekonomi ve Diplomasi konularında Nasyonalizm diğer konularda Liberalizm en iyisidir.

Nasyonalizm= ülke çıkarlarını herşeyden üstün tutmak.

Liberalizm= Yaşama, özgürlük, mülkiyet ve mutluluğa erişme haklarının herkese ait olduğu kabul edilir ve ona göre yönetilir. özgür bireylerden oluşan ve özgürlüğü güvenceleyen kurumlarla donatılmış olan bir toplumu anlatır.

demokrasi= Halkın kendi kendini yönettiğini sandığı ama gerçekte KENDİ SEÇTİĞİ KRAL'ın istediğini yapabildiği yönetim biçimidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erco35coast -- 19 Ağustos 2014; 18:03:36 >
  • hepiniz Saolun
    çok yardımcı oldunuz

• Burdan öğrenilecek şeyler değildir hiçbiri. Okunacak kitapları var hepsinin. Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: erco35coast

ekonomi ve Diplomasi konularında Nasyonalizm diğer konularda Liberalizm en iyisidir.

Nasyonalizm= ülke çıkarlarını herşeyden üstün tutmak.

Liberalizm= Yaşama, özgürlük, mülkiyet ve mutluluğa erişme haklarının herkese ait olduğu kabul edilir ve ona göre yönetilir. özgür bireylerden oluşan ve özgürlüğü güvenceleyen kurumlarla donatılmış olan bir toplumu anlatır.

demokrasi= Halkın kendi kendini yönettiğini sandığı ama gerçekte KENDİ SEÇTİĞİ KRAL'ın istediğini yapabildiği yönetim biçimidir.

hocam halkın kendi kendini yönetmesi genel olarak yanlış demokrasi tanımıdır, demokraside devlet yönetiminde bütün vatandaşların eşit hakka sahip olmasına odaklanılır, halkın yönetimde söz sahibi olması daha çok cumhuriyetle alakalıdır, cumhuriyet bir yönetim biçimyken demokrasi yönetime katılımla ilgilidir, ikisinin karıştırılması da genellikle cumhuriyet varsa demokrasiyi beraberinde getirmesidir normal şartlar altında, halbuki demokratik olmak cumhuriyet rejimini gerektirmez

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.