Şimdi Ara

Birisi Portal'ın Hikayesini anlatabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
9.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Portal 2'yi aldım. Ancak hikayesini bilmeden oynamak istemiyorum. Birisi ilk oyunda neler olduğunu anlatabilir mi?

• oyunda sen bi tane kadınsın bi nevi tutsak gibi bi tanede robort sesi seni ordan oraya gönderio seninle testler yapıo.elinizdede bi silah var bi ortamdan bi ortama geçmeni sağlıo.yani ben oyunu beğendim güzel oyun.tavsiyede ederim.
  • Portal'da, sen deney faresinden farksız bir insanı yönetiyorsun... glados isimli bilgisayarın seni yönlendirmesiyle bir dizi test düzeneklerinden geçiyorsun... kesinlikle oynanması gerekir bir oyun... ama illa öğreniym dersen spoiler butonu var...

ilerledikçe bir düzenekteki bozukluktan yararlanıp deney yapılan mekanın arkaplanlarına geçiyorsun... bu noktada bilgisayar, labirentten kaçmış deney faresi gibi senin peşine düşüyor(öldürmek yada yeniden yakalamak için)... en sonunda bu süper zeki bilgisayarı patlatıyorsun... oyun bu yeraltı deney merkezinin ve bilgisayarın patlaması ve kendini gökyüzüne bakarken bulmanın ardından bayılmanla bitiyor...

• Dostum aslında çok karışık bir hikayesi var tam anlamak için Portal'ın çizgi romanını okuman lazım bir sürü ince detay var örneğin GLaDOS'un eskiden orada çalışanlarının birinin kızı olduğunda dair falan filan buraları anlatmayayım sen oynarken ve çizgi romanını edinirsen sen tamamla.Bilinen hikayeyi anlatıyorum ApertureScience bir şirket Half Life'daki Black Mesa ile rakip bir bilim şirketi silahın adını unuttum (o Portal açan silah) icat ediyor ve ApertureScience komple GlaDOS adında bir yapay zekanın kontrolünde GlaDOS bir ara sapıtıyor herkesi katlediyor kalanları da deneği haline getiriyor o silahı vererek testleri nasıl geçeceğini ne kadar sürede geçeceğini deniyor birinci oyundaki karakter ile ikinci oyundaki karakter aynı karakter bu arada.Birinci oyunda bizim elaman testleri geçiyor ve testler bittikten sonra hediye olarak pasta verileceği söyleniyor pasta yalan çıkıyor testleri bitirenleri GlaDOS öldürüyor bizim elaman kaçıyor GlaDOS'u öldürüyor tam her şey bitmişken kaçarken bizim elaman (buralar çizgi romandan bilgiler) düşüp bayılıyor ve tekrar ApertureScience'a getiriyor öyle yani ikinci oyunda orada başlıyor.Yani senden önce senin gibi kaçıp içeride saklanan deneklerde var öyle bir hikaye elimden geldiğince anlaşılır anlatmaya çalıştım.

NOT:Birinci ve ikinci oyunun Türkçe yaması mevcut onları oyna baştan ve çizgi romanında Türkçe çevirisi mevcut internetde bulabilirsin.

• biz bir deneğiz.İlk oyunda pek detaylı bireşy yok ama herşey 2 de anlatılıyor 1.den başlayayım anlatmaya.Biz bi deneğiz ilk başlarda herşey normal bazı basit deneyleri geçerek portal gun a ulaşıyoruz fakat ilerledikçe tesiste hiç bilim adamı falan göremiyoruz ve etrafta bizden önceki deneklerin yazdıklar var "imdat kaç ,Kek yalan" gibi bizi testlerin sonucunda kek verceklerini söylerek kandırıyorlar.1. oyunun sonlarına doğru bindiğimiz bir asansör bizi alev içine bir yere götürüyoru o sırada GLaDOS(arkadan konuşan kadın bilgisayar) bize işte merak etme ateşe bütün aperture science ateşe dayanıklı falan diyor ama biz ateşe girmeden denek alnından kaçıyoruz bizi yakalamaya çalışıp teslim olursan san abirşey yapmayacağım tarzında şeylerle kandırmaya çalışıyor.Daha sonra bu bilgisayarın bulunduğu devasa bi odaya gidiyoruz ve görüyorzki bu GLaDOS un birden falza karkatersitik yanı var ve kötü olan huyu daha fazla çalışıyor gibi birşey neyse bunların hepsini tek tek yaktıktan sonra patlıyor oyun bitiyor.2. oyunda ise öğreniyoruzki GLaDOD aperture science i kuran adamın karısı veya sevgilisi kendisini bir bilgisayara portlamış 2. oyunda eski aperture science merkezinde gezerken kadının ses kayıtlarını dinliyoruz kocasının sürekli işle meşgul olduğundan kendisiyle hiç ilgelenmediğinden falan yakınıyor ses kayıtlarında ve kocasıyla çekilmiş resmini falan görüyoruz.Aperture science bir sürü ödül almış ama hep 2. sırada (1. sini biliyoruz black mesa ;))neyse böyle böyle ilerlerken 2 nini sonlarıan doğru bizim aslında onların çocuğu olduğumuz ortaya çıkıyor ama kesin değil heralde hala daha yanıtlanmayı bekleyen sorular var ve GLaDOS 2nini sonunda iyi biri oluyor ve bizi yukarıya doğru çıkarıyor kendi ziniyle
    not:arada atladığım bir sürü olay var 2. oyunun özetinde.Hikaye en az Half life kadar sağlam;)

• Almayı düşündüğüm bir oyun ? 1 ve 2 olmak üzere , 2 oyundan mı oluşmakta ? Son olarak . Eğer iki oyunda mevcutsa PS3 için varmı acaba
  • ilkini iyi kötü bir pc in varsa pc için al pc de oyna yani orjinal olmasına gerek yok mp veya coop yok fakat portal 2 yi kesinlikle ps3 için al cross platform özelliği sayesinde pc ile ps3 kullanıcıları birlikte coop olarak oynayabiliyor steam üzerinden bende yok ama olan birisine sor mutlafka tavsiye eder
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok sağlam hikaye çizgi romanını %100 okumanı tavsiye ederim. Ayrıca portal 2 de glados bizi serbest bırakıyormu bırakmıyormu belli değil çunku portal 3 çıkıcak ve portal 2 nin oyundışı bazı trailerlarında kaçmayı başardığımızı sanıyoruz sonra bir bakmışız gladosun başka bir tuzağı. Hatta buğday tarlası gibi bi yerde bitiyo portal2 trailerdada dev ekranla yanıltılıyoruz buyrun izleyebilirsiniz :http://www.youtube.com/watch?v=4drucg1A6Xk&feature=related portal 3 cıkıcagınagore muhtemlen bu tur bir hile yapmıştır glados
  • portal 2'yi steam'da indirimdeyken 7 dolara falan almıştım, co-op falan çok zevkli gerçekten, bide başkalarının yaptığı mapler var onları da ücretsiz indirip oynayabilirsin, map'ların puanlamalarına bakarak güzel mapler seçebilirsin, ayrıcada kendin mapler tasarlayıp yayınlayabilirsiniz mutlaka portal 2'yi orjinal edinmelisin
  • Çok sağlam hikaye çizgi romanını %100 okumanı tavsiye ederim. Ayrıca portal 2 de glados bizi serbest bırakıyormu bırakmıyormu belli değil çunku portal 3 çıkıcak ve portal 2 nin oyundışı bazı trailerlarında kaçmayı başardığımızı sanıyoruz sonra bir bakmışız gladosun başka bir tuzağı. Hatta buğday tarlası gibi bi yerde bitiyo portal2 trailerdada dev ekranla yanıltılıyoruz buyrun izleyebilirsiniz :http://www.youtube.com/watch?v=4drucg1A6Xk&feature=related portal 3 cıkıcagınagore muhtemlen bu tur bir hile yapmıştır glados.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.