Şimdi Ara

Birkaç ay içerisinde tüm parçaların fiyatları artacak !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün gelen haberlere göre bilgisayar parçalarının fiyatları artabilir.

1 AY SONRA ZAM VAR
    Ekonomi Bakanı, "Önümüzdeki 1 ay içinde ilave gümrük vergilerinde özel tedbirler alınacak. Elektrik, elektronik, cep telefonu ve tablet bilgisayar gibi ürünlerde ek vergi geliyor" açıklamasını yaptı.

ZAM GELECEK ÜRÜNLER
    Zeybekci, "Özel ürün gruplarında elektrik, elektronik, tablet ve cep telefonları da var; kimya grubu üzerinde de çalışıyoruz" diye devam etti.

AMAÇ
    Bakan, "Bu vergi değil koruma diyelim. İçerideki ürünleri koruma amacıyla geliştirilen bir şey. İçerideki üretime teşvik eden bir sistem planladık." diye ekledi.

Bu durumda bilgisayar parçalarının fiyatlarında da artış gerçekleşmesi bekleniyor. Ekran kartından işlemciye; güç kaynağından SSD'ye kadar tüm parçaların ve hatta monitörlerin de etkilenmesi muhtemel.

Ayrıca
    KANAL D'nin akşam bültenindeki haberde, muhabir ile satış danışmanının hesabına göre 2299 TL'lik bir ürünün 2499 TL olacağı konuşuldu.

Kaynaklar:
    http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/29439646.asp?noMobile=true#mobil
    http://www.ntv.com.tr/ekonomi/elektronik-urunlere-zam-yolda,WqdfAM_Mlk-IZftJWr367A

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dreamer Apartment -- 2 Temmuz 2015; 20:36:12 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• Eyvah

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten yüksek fiyatlar daha nesini yükselecektir??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scutigeromorpha -- 2 Temmuz 2015; 20:16:23 >
  • İçeride işlemci ürettiler de almadık sanki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İçerdeki ürünleri korumakmış, şuna yandaş vesteli korumak desenize.

Ayrıca ekran kartı, işlemci, ram, disk ürettiğimizi zanneden bir devlete sahibiz. 4g yi es geçelim 5g ye geçelim diyende yine bu devlet. Allah akıl fikir versin.

Telefon, tablet üreten bir vestel var ama nasıl üretiyor. Çin den en ucuz parçaları getiriyor burda montajlıyor, kendi markasını basıp satıyor sonra da buna yerli malı diyip satmaya çalışıyorlar, üretin apple-samsung-lg seviyesinde mobil cihaz alalım. Ama milliyetçilik, yerli mal ayağına bize beş para etmez çöp cihazları sat. Devlette bu üç kağıda aracılık etsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 2 Temmuz 2015; 21:37:34 >

• Türkiye Vestelleniyor
  • Vergi değil koruma diyor yayvan yayvan.Ayıptır artık insan bir bakar tüketici ne durumda diye.

Vestel almayın,aldırmayın.Ek vergi getireceklerine kaliteli cihaz üretsinler.
  • Bu fiyatlar bilgisayar parçalarının fiyatını yükseltecekse yuh diyorum işlemci ekran kartı üretebiliyormusun ki yerli üretimi desteklemek için vergileri artıracaksın ? ( Ki bunlarada vergi koyarlarsa şaşırmam arada kaynasın mantığı haşırt )

Sözü edilen vergi bence özellikle cep telefonu için çıkmalıydı her sene bilgisayar buzdolabı tv değiştiren var sanki belki adam bir ekran kartını falan değiştirir oda ihtiyacı varsa yani işin kısacası acısını bütün elektronik ürünlerden çıkardılar hazır telefon bahaneyken oh ne güzel

Birde devletin derdi nedir bunu birisi anlatsın dolar 3 tl olmuş zaten herşey ateşpahası vatandaşın çoğunun geliride yüksek değil adam telefon bilgisayar notebook almasınmı teknolojiyi kullanmasın mı ( Lüks alanları katmıyorum herkez 3000 tllik notebook almıyor 1000 TL ye alan adamda şimdi fazla para ödeyecek ) kime hizmet ediyorsunuz bilmiyorum arkadaş lüks kullanımı engellerken lükse kaçmayan adamada deydiriyorsun ne güzel

• Resmen alım gücünü kısıtlıyorlar. Burada benim yurttaşım 3000 liraya gtx 970 sistem diziyorsa Avrupada elin adamı 1000 dolara işi kapatıyor Artık bu zamdan sonra 3500 liraya gelir
  • Duyan da geliri yerli bir teknoloji üretim üssüne yatırım oluyor sanır. Olsa çoktan kapatmışlardı.
  • Zaten dünyanın en çok vergi veren ülkesiyiz malum kişilerin ayakkabı kutusundaki paraları azaldı galiba biraz dolduralım kutuları

• Vestel'e söyleyin AMD'yi satın alsın o halde. Şaka maka 10 numara olur.

• Artık G3258 orta seviye İ5 4460 falanda High-End sistemlere konulur

Alt seviye f/p işlemcilerede G1820 öneririz artık.
  • Yerli üreticiyi korumak nasıl olur?
    Ar-ge için iş birliğine gidersin, tanıtım ve reklam konusunda ayrıcalık sağlarsın ya da illa para işin içine girecekse vergi indirimi yaparsın.

Yerli üreticiyi koruyorum ayağına cep doldurmak nasıl olur?
    PC bileşeni, yonga üretmenin yakınından bile geçemeyen ve çoğu alanda kalitesiz ürünleri piyasaya süren 1(bir) adet marka hariç herşeyden daha fazla vergi alırsın.

Biz tabii ki ilk tanıma uyuyoruz.
    İkinci durum bir Avrupa ülkesinde olabilir mi hiç? Tabii ki Papua Yeni Gine gibi nerede olduğu bile bilinmeyen ülkelerde olur.
  • İçerde acayip ekran kartları, anakartlar, ses kartları, i7 lerle yarışan işlemciler yapıyorlarda biz almıyoruz tabi. Baktılar gene nereden soyabiliriz milleti diye en uygun bunu buldular heralde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

Artık G3258 orta seviye İ5 4460 falanda High-End sistemlere konulur

Alt seviye f/p işlemcilerede G1820 öneririz artık.

GTX 970'leri bir daha rüyamızda göstericekler.

Böyle olacağı belliydi ah ah...

• quote:

Orijinalden alıntı: iseminoglu

Vestel'e söyleyin AMD'yi satın alsın o halde. Şaka maka 10 numara olur.

Hayaller hayaller... Olsa güzel olur aslında Ulan sistem upgrade yapayım dedim gelen habere bak.

• İçerdeki ürünler diyince kendimi tutamayarak kahkaha attım

• İçerdeki ürünler diyorda icerde anca ürün olarak domates patates yerli bunlarımı koruyacak , vestel dedi adi hariç ne malı olduğu belli değil.
    Batan yunanistan kadar olamadık herifler batsakta halkımızı zora düşürmeyiz felsefesiyle batıyorlar biz çıkışı halkı yolmakta görenlerin elindeyiz sonumuz hayrola...

• İçerdeki ürünler

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.